רכישת מגבר לשמיעה מוסיקה בסטריאו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
יז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום.
אני חבר די חדש באתר ומאוד נהנה לקרוא את המאמרים והמחקרים שאתם מפרסמים.
ולומד מיעוץ לאחרים.

ולשאלתי.

יש ברשותי מגבר של פיוניר דגם 1011 , וכן רכשתי לאחרונה רמקולים של פארדיים מדגם
מוניטור 9 .
קראתי באתר על המלצה של הוספת מגבר לקבלת תוצאות וניצולת רמקולים .
(המוסיקה שאני שומע היא בעיקר היא קלאסית ומוסיקת פולקלור).

הייתי מבקש לקבל יעוץ וכיוון על איזה מגבר ללכת (אפשר גם יד שניה) מדובר על
תקציב של עד 5K .

אודה לכם על היעוץ

יהודה

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

אם אתה שומע קלאסי ולא בעוצמות היסטריות הייתי ממליץ לך ללכת דווקא על אינטגרייטד מנורות ..
ההמלצה שלי היא ה-DYNAVOX
ששמעתי אותו על מוניטור 7 והוא נישמע מצויין בעוצמות שפיות אם כי קצת מעוות בווליום גבוה..

קבל לינק למגבר ולמחיר.. {אפילו ישאר לך 100 שקל לבקבוק יין משובח :wink: }

http://fuse.shopy.co.il/products/33837
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #3 

בתקציב של 5K, ועוד כשאתה כולל יד שניה כאופציה, המגוון רב מאוד.
אתה צריך פשוט ללכת ולהאזין, יש הרבה דברים טובים, וביניהם אינגרייטדים, קדם + כוח, טרנזיסטורים ומנורות מסוגים רבים.
מאוד תלוי מה אתה אוהב. אני לדוגמה, באותו תחום מחיר כשחיפשתי הגברה, שמעתי דברים שמאוד אהבתי ודברים שנשמעו לי כמו בדיחה גרועה. עניין של טעם.
אולם קח בחשבון שסביר להניח שההבדלים הדרמטיים ביותר יהיו בהשוואה בין הגברות טרנזיסטוריות למנורתיות ובין מנורתיות לבין עצמן. בין טרנזיסטוריות לבין עצמן- משמעותית פחות (על אותו טווח תקציב), למרות שיש הבדלים כמובן.

ואל תבזבז כסף סתם! אם השווית שני מגברים טרנזיסטוריים, לדוגמה, אחד ב 5K ואחד ב 3K, והם נשמעים לך אותו הדבר, אל תקנה את היקר סתם כי אומרים לך שהוא יותר טוב! טעם סובייקטיבי הוא שם המשחק בעניינינו, וכל מה שיאמרו לך כאן ובכל מקום הינו בגדר המלצה בלבד.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

וכמובן- המלצתו של נמר כבודה במקומה מונח (b) , רק אל תיתפס לשום דבר ספציפי לפני שהאזנת.
באותו אופן, אני ממליץ לך לבדוק מגברים של החברות הבאות (יש להן כמה וכמה דגמים, בדוק את אלו שבתקציב כמובן):

Cambridge Audio (תמורה גבוהה מאוד לכסף לדעתי)
NAD (כנ"ל)
Arcam (יש ויש, אבל בד"כ דברים טובים מאוד)
Rotel (נחמד, מתומחר סביר)
Cyrus (טובים מאוד, רק ביד שניה. חדש מעל התקציב)
Audio Analogue
Marantz
Roksan (רק ביד שניה, יקר, ולדעתי גם ממש ללא הצדקה, דעה עליה אתה מוזמן לחלוק כמובן)
Jolida (מנורות והיברידים. מתומחרים ביוקר, אבל די טובים לדעתי)
Vincent ׁ(כנ"ל, מתומחרים יותר טוב בארץ, רמה גבוהה)
Musical Fidelity

אלו מותגים שעולים לי בראש כרגע לטווח המחירים שציינת.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

רוי..
אני חושב שכיסית את הכל ..
קבל ח"ח על התשובה. (Y)

מה שנשאר לחברינו החדש זה להניע את הוטו ולהתחיל בסבב הכי כייף ומרגש..
בהצלחה ועדכן אותנו בהיתפתחות. (f)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

ואני עדיין חושב ששינוי גדול יותר יהיה בשידרוג הרמקולים.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

רדנקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 741

שליחה #7 

אל תשכח לנסות גם את ה-AUDIOLAB 8000S באותו טווח מחיר.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

בהחלט, אודיולאב גם מומלץ.

ומרטין- יש לו רמקולים של 8K שהוא רק קנה.. אתה באמת חושב שישתלם לו למכור אותם בשני שליש מערכם (במקרה הטוב), להוסיף 5K ולהגיע לרמקולים של 10K וקצת? נראה לי כמו עיסקה *ממש* גרועה. מלבד זאת, אם הוא אהב את חתימת הצליל של הפאראדיים, לא כדאי להוציא מהם את המיטב עם הגברה הולמת?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

אז לחסוך עוד טיפה ואז לעשות את קפיצת המדרגה.
זו דעתי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

יז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה #10 

אודה לכל המשיבים.

הועלתה אפשרות לשדרג רמקולים. הרמקולים נרכשו לא מזמן, לכן זה לא רלוונטי. מצד שני אם אוסיף מגבר ב-5K
האם לא אקבל תוצאה טובה יותר מרכישת רמקולים משודרגים (עד גבול מסויים)?.
ואם בעוד תקופה מסויימת אשדרג את הרמקולים, האם אותו מגבר לא יוכל לשמש אותי לקבלת תוצאות טובות יותר גם ברמקולים
המשודרגים (או יש צורך להתאים את המגבר לרמקולים החדשים).

שאלה נוספת, רכישת מגבר מיד שנייה, האם יש משמעות לותק המגבר (הכוונה היא , מגבר בן שנתיים , חמש או עשר) מבחינת טכנולוגית.

רדנקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 741

שליחה #11 

לדעתי, כשמדובר במגבר סטריאו שמשמש למוזיקה, הדבר היחיד שצריך לענין אותך זה איך הוא נשמע.

אין כאן ענין של טכנולוגיות חדשות שנוספות עם הזמן כמו בקולנוע ביתי, שבלעדיהן חווית הצפיה יכולה להיות פחות מהנה.

יש פה רק ענין של סאונד, וכאן הטכנולוגיה אינה הדבר החשוב, אלא רק הצליל שמופק בעזרת המגבר מהמערכת.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

לפי הסדר:

1. הרמקולים הם הרכיב בעל ההשפעה הגדולה ביותר על צליל המערכת, והם גם יותר שונים זה מזה בצלילם מאשר השוני בין מגברים. לכן, ברמקולים, שדרוג עשוי להיות למשהו גבוה יותר שהוא "More of the same", או "שדרוג הצידה", למשהו שונה לחלוטין (או משהו באמצע). לדעתי, אם חתימת הצליל של הפאראדיים עשתה לך את זה ובסכום הזה, תצטרך להשקיע עוד די הרבה בשביל "More of the same", כלומר כדי לעלות רמה באותו סגנון. ייתכן, מאידך, שאפילו בפחות כסף ממה ששילמת על הפאראדיים תמצא משהו שישמע לך יותר טוב.. אני יודע שלי זה קרה לא פעם. שדרוג בתחום הזה אינו חייב להיות כלפי מעלה מבחינה כספית (למרות שבד"כ הוא כן). הוספת מגבר רציני תוציא רמה גבוהה יותר מכל רמקול, אבל קשה מאוד להשוות למצב של החלפת הרמקולים.

2. בגדול, הגברה צריך להתאים לרמקולים. אבל, מניסיוני- בד"כ אותו מגבר יוכל לשמש אותך, במיוחד אם הוא טרנזיסטורי (וברמה טובה!) ,לכל רמקול כמעט אלא אם ספציפית יש לך מצב של התאמה ממש גרועה בין המגבר לרמקול העתידי, שזה יכול לקרות, אבל אינו מחוייב המציאות. עם מנורות שהן יותר נמוכות הספק צריך להיזהר במיוחד; אם תקנה מגבר נמוך הספק (כאמור, מנורות בד"כ) לרמקולים שיש לך כעת, ואח"כ תקנה רמקולים פחות נצילים ויותר קשים לדחיפה, המגבר עלול להיות חסר תועלת עבורם. עם טרנזיסטורי טוב אתה מסודר לרוב המקרים. יש מי שיחלוק עלי בנקודה זו, אבל מניסיוני- ניסיתי את המגבר שלי על כל מיני רמקולים, קלים וקשים, ולא התאכזבתי (אם כי לא תמיד אהבתי את הרמקול, אבל גם לא אהבתי אותו על הסטאפ המקורי שלו). מאידך, אם אתה מוצא מגבר מנורות שעושה לך את זה, אל תהסס. אפשר, אגב, למצוא גם מדברי מנורות עם הספקים לא קטנים (אני רק לא בטוח שבתקציב זה).

3. כל עוד מדובר במגבר סטריאו, לא ממש. אם הוא ממש ישן ייתכן ויהיה לו רעש "היסס" שיפתר באמצעות ריענון קבלים (לא הליך יקר).

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”