צריך עזרה ברכישת רמקולים
אני חדש פה בפורום ומעוניין לקבל את המלצתכם על הזוג רמקולים:
cerwin vega ve12
יש לי אפשרות לקנות אותם ב3300 חדשים מהחנות!
אבל אין לי את האפשרות לשמוע אותם בדקתי בכמה חניות וזה המצב בכולם.
מה אתם אומרים?לקחת או לא?
אני בדקתי וראיתי שיש המלצות מאוד טובות על הזוג הזה.
ועוד שאלה ראיתי שיש גם את הדגם
cerwin vega ve12f
מה ההבדל?
תודה רבה!
cerwin vega ve12
יש לי אפשרות לקנות אותם ב3300 חדשים מהחנות!
אבל אין לי את האפשרות לשמוע אותם בדקתי בכמה חניות וזה המצב בכולם.
מה אתם אומרים?לקחת או לא?
אני בדקתי וראיתי שיש המלצות מאוד טובות על הזוג הזה.
ועוד שאלה ראיתי שיש גם את הדגם
cerwin vega ve12f
מה ההבדל?
תודה רבה!
לא מכיר את הרמקולים וגם לא מכיר חנות רצינית לאודיו שלא מאפשר לשמוע רמקולים לפני רכישה. בשום פנים ואופן אל תקנה רמקולים בלי לשמוע אותם. תלך לחנות מתמחה (במרכז אני ממליץ על סטריאוסקופ בדיזינגוף סנטר), תשמע מספר זוגות רמקולים שמתאמים לתקציב, למגבר, לחדר ותבחר את המתאים ביותר עבורך.
בכל מקרה אם אתה רוצה לקרוא ביקורות על הסרוין וגה כנס לאמזון:
http://www.amazon.com/Cerwin-VE-12-3-Wa ... ewpoints=1
בהצלחה!
בכל מקרה אם אתה רוצה לקרוא ביקורות על הסרוין וגה כנס לאמזון:
http://www.amazon.com/Cerwin-VE-12-3-Wa ... ewpoints=1
בהצלחה!
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
כולם כאן מכירים את החיבה המיוחדת שיש לי לרמקולים וינטאז' אז אני גם אסביר לך למה במקום רק לתת המלצה. רמקולים שמיוצרים היום הם באופן כללי באיכות נמוכה. הם מיוצרים במדינות בהן העבודה זולה (סין) ולעובדים אין שום סנטימנט למוצר. החלקים זולים, חומרי הגלם ירודים באיכות והאלמנטים נועדו להחזיק מספר שנים מועט כך שהלקוח יאלץ לבצע רכישה נוספת תוך זמן קצר. הדגשים הם על טרנדים ועל עיצוב 'הי-טק' מודרני ולא על איכות.ran_gu כתב:אני חדש פה בפורום ומעוניין לקבל את המלצתכם על הזוג רמקולים:
cerwin vega ve12 יש לי אפשרות לקנות אותם ב3300 חדשים מהחנות!...
רמקולים שיוצרו על-ידי חברות איכותיות בשנות ה-70' היו עולם אחר. החומרים היו איכותיים, האלמנטים בדרייברים היו איכותיים - מסגרות מפלדה יצוקה, מגנטים נאודימיום חזקים ודיאפרגמות וקרוס-אוברים מהונדסים היטב עם עמידות מתוכננת. בתי החרושת אוכלסו על-ידי עובדים עם גאווה במוצר ובדרך כלל היו סדנאות עץ יעודיות לייצור התיבות.
כדי לקבל איכות סאונד מרמקול עכשוי לעומת רמקול וינטאז' איכותי - תאלץ לשלם פי שלושה לערך. כלומר, אם היית קונה רמקול איכותי ב-1000 דולר בשנת 1978 (כ-4000 ש"ח) - כדי להגיע לרמה שלו היום - היית צריך רמקול ברמת מחיר של 11000 עד 12000 ש"ח. זה מטורף. רוב הרמקולים שמגיעים לישראל ברמת מחירים של 3000 פלוס ש"ח הם פשוט בזבוז של כסף ולא שווים שליש מהמחיר הזה.
אני לא הייתי קונה Cerwin Vega בשום מקרה. לא אז ולא היום. פעם היה מדובר בד"כ ברמקולים רועשים - בעלי באסים אימתניים שבולעים וממסכים את כל השאר. היום הרמקולים שלהם לא יותר טובים ועברו :תהליכי הוזלה על-ידי ייצור נמוך איכות. למרות הרקורד של החברה בתחומים אחרים - רמקולים הם אף פעם לא ידעו לעשות כמו שצריך. Cerwin Vega זה רמקול למסיבות והגברה.
ברמה של 3300 ש"ח - לא הייתי מהסס לקנות זוג L100 של JBL שהמחיר שלהם נע בין 3000 ל-3500 ש"ח. יש כרגע זוג למכירה ביד-2 ב-3000 ש"ח של בחור מחולון. תבדוק כאן. אני בטוח שהוא ישמח לתת לך להאזין להם ואני עוד יותר בטוח שלא תתאכזב. יש להם סאונד פי אלף יותר טוב ממה ש-CV הצליחו אי-פעם להוציא מהקופסאות נטולות החיים שלהם. אם הם תקינים - חבל לך לבזבז 3000 ש"ח על רמקולים חדשים. לפחות נסה את ה-L100 רק כדי שתיהיה לך החוויה הזו באוסף. אחר-כך תחליט. בהצלחה.
תודה על התגובה המושקעת!
אבל אני מאיזור הדרום..ככה שיש לי בעיה להגיע לחולון..
ואם כבר אני מעדיף להשקיע על משהו שאני מקבל עליו אחריות בכל זאת 3000 לא בא לי בקלות.
כבר יצאתי מבולבל לגמרי.
אשמח אם תוכל לכוון אותי לזוג אחר שגם אפשר לשמוע.
תודה רבה!
אבל אני מאיזור הדרום..ככה שיש לי בעיה להגיע לחולון..
ואם כבר אני מעדיף להשקיע על משהו שאני מקבל עליו אחריות בכל זאת 3000 לא בא לי בקלות.
כבר יצאתי מבולבל לגמרי.
אשמח אם תוכל לכוון אותי לזוג אחר שגם אפשר לשמוע.
תודה רבה!
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
לא מכיר כלום דרומה לקיבוץ גלויות. מה תעזור לך 'אחריות' על רמקולים ב-3000 ש"ח? אם יתקלקלו - יתקנו לך? אם הם נשמעים גרוע - יסדרו לך? בכלל, מה קורה שם אצלכם - חנות אודיו שלא נותנים לשמוע רמקולים? לא נראה לי שיש לך יותר מידי ברירות אלא לקפוץ למרכז בכל מקרה ואם אתה כאן - דבר עם הבחור מחולון. L100 זה לא רמקול שקל למצוא. נצל את ההזדמנות. דרך אגב ה-cerwin vega ve12 עוברים ביקורות בציון 7.9 מתוך 10 שזה לגמרי לא רע. הבעיה היחידה שהציון מתבסס על מחירם האמריקאי שעומד על 279 דולר. רחוק מאוד מהמחיר בארץ. במחיר כזה של 3000 ש"ח הם לא היו עוברים את ה 4.