קניתי מערכת מיני לחדר שינה
חיברתי לפי התרשים מהרמקולים לסאב וממנו ל-DVD
ושומעים רק מהרמקולים הקדמיים
לא שומעים מהסנטר ולא מהאחוריים
ואפילו לא מהרמקול של הטלוויזיה.
מישהו יכול לתת הסבר קצר איך אני מחבר ולאן
או קישור למאמר מפורט בנושא?
תודה !
היי ליאור ברוך הבא,
נוכל לעזור לך יותר , אם תרשום את הדגם של המערכת ואולי גם תצרף תמונה של החיבורים, או לפחות תפרט קצת יותר איך ניסית לחבר ומה ניסית לעשות עד כה.
השאלה האם יש לך חיבור סאונד דיגיטלי? (קואקסאלי או אופטי) במידה וכן עדיף לך לחבר את
ה-DVD לאחד מאלו.
לפי מה שניתן להבין יש לך סאב אקטיבי שהוא משמש לך כמגבר, אני מעריך שחיברת אותו בצורה אנלוגית (בדר"כ למערכות האלו אין חיבור דיגיטלי, כלומר חיברת בעזרת מחברי RCA לכל רמקול בנפרד), תוודא שהיציאת סאונד ב-DVD מוגדרת על סראונד.
הי תודה,
המערכת של SANSUI
חברתי בכבלי RCA לסאב שמשמש גם כמגבר
יש לו שקעי INPUT ו- UOTPUT
יש שקעי רמקולים גם בסאב וגם ב-DVD
האם יש צורך לחבר לשניהם או רק לסאב
ואיך אני מגדיר את ה-DVD ל סראונד?
שוב תודה על העזרה
החיבורים שיש לך לרמקולים ב- DVD הם היציאה , החיבורים שיש לך בסאב הם הכניסה , תוודא שחיברת ביניהם בצורה נכונה,
בדרך כלל הרמקולים האחוריים מסומנים כ- RL / RR או כ- SL / SR , הקדמיים מסומנים כ- FR / FL , אני לא יודע איך אצלך החיבור מתבצע , בדר"כ במערכות האלו יש כבל עם 6 פינים בצד אחד (כל פין צריך לחבר ל-DVD בהתאם) ובקצה השני יש לו חיבור עם ראש שמתחבר לתוך הסאב שם רשום בדר"כ 5.1 CH INPUT
מבחינת ההגדרה של ה-DVD - אני מעריך שגם ה-DVD של SANSUI - כל DVD והתפריט שלו , תנסה להיכנס ל- SET UP , תגיע לאפשרות של הגדרות הסאונד ותוודא שהיציאת סאונד היא על SPDIF ולא על PCM או STEREO
במידה וחיברת נכון לא אמורה להיות בעיה, בדר"כ למערכות האלה יש אפשרות לחבר גם מכשיר נוסף כגון ממיר דיגיטלי לחיבור בסטריאו (כבל PHONO RCA - אדום+לבן) במידה ויש לך ממיר תחבר אותו מהיציאה לכניסה בסאב , תשים את הסאב על מצב סטריאו ואתה אמור לשמוע בכל הרמקולים (לא בסראונד, זה משודר בסטריאו אבל אתה שומע את זה בו זמנית בכל הרמקולים).
מבחינת סאונד בסרט מ-DVD , אתה לא אמור לשמוע בכל הרמקולים בו זמנית, במצב תקין כאשר שמת סרט שמשדר ב- 5.1 ערוצי סאונד , אתה אמור לשמוע את הדיבור ברמקול הסנטר , את המוזיקה ורוב הסאונד ברמקולים הקדמיים , ואפקטים של סאונד מסויימים אתה אמור לשמוע ברמקולים האחוריים , כמובן שאת הבס אתה תשמע דרך הסאב.