יש לי מסך פלזמה, האם המקרן יציג תמונה יותר איכותית ?
-
wpfreaky
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 361
היי
יש לי את המסך הזה
LG 50PK550 50-Inch 1080p Plasma HDTV
אני די מרוצה מאיכות התמונה.
מעוניין לרכוש מקרן, במיוחד לצפייה בסרטים ומשחקי כדורגל.
כמובן אני רוצה איכות FHD.
בינתיים אין לי הרבה ידע לגבי מקרנים, אז יש לי שאלה מקדמית, האם האיכות תהיה יותר טובה מהמסך ? או שהמקרנים לא מסוגלים להציג תמונה כמו שמציגים המסכים הרגילים ?
תודה
יש לי את המסך הזה
LG 50PK550 50-Inch 1080p Plasma HDTV
אני די מרוצה מאיכות התמונה.
מעוניין לרכוש מקרן, במיוחד לצפייה בסרטים ומשחקי כדורגל.
כמובן אני רוצה איכות FHD.
בינתיים אין לי הרבה ידע לגבי מקרנים, אז יש לי שאלה מקדמית, האם האיכות תהיה יותר טובה מהמסך ? או שהמקרנים לא מסוגלים להציג תמונה כמו שמציגים המסכים הרגילים ?
תודה
- itay25783
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 514
לא מזמן הייתי בחנות והשוותי בין תצוגה של מסך לתצוגה של מקרן. אין פה תשובה חד משמעית. בשניהם רואים חד מאוד (בהנחה ששניהם FHD ). במקרן התמונה בכל זאת נראית שונה בגלל ששיטת השידור היא הקרנה אבל זה לאו דווקא פחות טוב. יש יותר הרגשה של קולנוע, רק שרואים יותר טוב מקולנוע. הכי טוב שתלך לאחת החנויות שמדגימה גם מסכים וגם מקרנים ותראה בעצמך.
-
wpfreaky
-
- חבר פעיל מאוד

תודה על התגובהitay25783 כתב:לא מזמן הייתי בחנות והשוותי בין תצוגה של מסך לתצוגה של מקרן. אין פה תשובה חד משמעית. בשניהם רואים חד מאוד (בהנחה ששניהם FHD ). במקרן התמונה בכל זאת נראית שונה בגלל ששיטת השידור היא הקרנה אבל זה לאו דווקא פחות טוב. יש יותר הרגשה של קולנוע, רק שרואים יותר טוב מקולנוע. הכי טוב שתלך לאחת החנויות שמדגימה גם מסכים וגם מקרנים ותראה בעצמך....
תוכל להמליץ על חנות עם תצוגה של מקרנים ושל מסכים שאפשר יהיה להשוות ?
- itay25783
-
- חבר פעיל במיוחד

מאיזה אזור אתה?
- niko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
תלוי איזה מסך ואיזה מקרן?
מה התקציב למקרן?
מה התקציב למקרן?
- puma1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1574
אתה לא יכול לצפות שתמונה בגודל 55" ותמונה בגודל 100+ יהיו באותה חדות
- opv
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
תלוי איך אתה מגדיר חדות.puma1 כתב:אתה לא יכול לצפות שתמונה בגודל 55" ותמונה בגודל 100+ יהיו באותה חדות...
אם ההגדרה שלך היא מספר פיקסלים ליחידת שטח אז ככל שהמסך קטן יותר הוא יותר חד.
אבל זו לא ההגדרה המעניינת של חדות.
הפרמטר הפופולרי כיום לחדות נקרא MTF.
MODULATION TRANSFER FUNCTION
בקריטריון זה גודל המסך לא נכנס לחישוב.
- puma1
-
- חבר ותיק

לא יודע מה זה בדיוק "מעניינת" מבחינתך, אני מדבר על מה שהעין שלי רואה, ככה שאני לא חושב שפותח השירשור מחפש הגדרות מעניינות, אלא האם הוא יקבל תמונה חדה כמו בפלזמה, וזה לא יקרה
- itay25783
-
- חבר פעיל במיוחד

אני לאחרונה ראיתי תצוגה של מקרן על מסך 80 אינץ' לעומת פלזמה 65 אינץ' של פנסוניק והמקרן לא היה פחות חד (לפי דעה של מספר אנשים). בכל מקרה, מראה עיניים לא משקר. מי שמתלבט שילך וישווה בעצמו
-
wpfreaky
-
- חבר פעיל מאוד

צירפתי תמונה לחדר.
http://i.imgur.com/ZS9jp.jpg
מרחק צפייה: 3.75
רוחב קיר להקרנה 2.20
זמן מיועד לצפייה - רק בלילה
ייעוד - סרטים 1080 + 720 + ספורט + טליויזיה HD + משחקי PS3
תקציב 10K למקרן ולמסך.
אני מאזור חדרה ואין לי בעיה להגיע לת"א במדיה ויש חנות עם תצוגה.
תודה
http://i.imgur.com/ZS9jp.jpg
מרחק צפייה: 3.75
רוחב קיר להקרנה 2.20
זמן מיועד לצפייה - רק בלילה
ייעוד - סרטים 1080 + 720 + ספורט + טליויזיה HD + משחקי PS3
תקציב 10K למקרן ולמסך.
אני מאזור חדרה ואין לי בעיה להגיע לת"א במדיה ויש חנות עם תצוגה.
תודה
- itay25783
-
- חבר פעיל במיוחד

יש לך את אניגמה בצומת הצ'ק פוסט בחיפה. תצוגה גם של מקרנים וגם טלוויזיות
- opv
-
- חבר מביא חבר

זה כן יקרה אם תשווה תפוחים לתפוחים ותשווה מסך פלזמה 100" לתמונה של מקרן על 100".puma1 כתב:לא יודע מה זה בדיוק "מעניינת" מבחינתך, אני מדבר על מה שהעין שלי רואה, ככה שאני לא חושב שפותח השירשור מחפש הגדרות מעניינות, אלא האם הוא יקבל תמונה חדה כמו בפלזמה, וזה לא יקרה...
איזה תובנות אתה מצפה לקבל מהשוואת מסך 100" ל50"?
- puma1
-
- חבר ותיק

opv כתב:זה כן יקרה אם תשווה תפוחים לתפוחים ותשווה מסך פלזמה 100" לתמונה של מקרן על 100".puma1 כתב:לא יודע מה זה בדיוק "מעניינת" מבחינתך, אני מדבר על מה שהעין שלי רואה, ככה שאני לא חושב שפותח השירשור מחפש הגדרות מעניינות, אלא האם הוא יקבל תמונה חדה כמו בפלזמה, וזה לא יקרה...
איזה תובנות אתה מצפה לקבל מהשוואת מסך 100" ל50"?...
אני לא מבין מה אתה רוצה ממני, מי שרצה לדעת אם זה יראה אותו דבר זה פותח השירשור אני זה שאמרתי לו שאין מה להשוואת בין הגדלים
"אתה לא יכול לצפות שתמונה בגודל 55" ותמונה בגודל 100+ יהיו באותה חדות "
- opv
-
- חבר מביא חבר

אני לא רוצה ממך כלום.puma1 כתב:opv כתב:זה כן יקרה אם תשווה תפוחים לתפוחים ותשווה מסך פלזמה 100" לתמונה של מקרן על 100".puma1 כתב:לא יודע מה זה בדיוק "מעניינת" מבחינתך, אני מדבר על מה שהעין שלי רואה, ככה שאני לא חושב שפותח השירשור מחפש הגדרות מעניינות, אלא האם הוא יקבל תמונה חדה כמו בפלזמה, וזה לא יקרה...
איזה תובנות אתה מצפה לקבל מהשוואת מסך 100" ל50"?...
אני לא מבין מה אתה רוצה ממני, מי שרצה לדעת אם זה יראה אותו דבר זה פותח השירשור אני זה שאמרתי לו שאין מה להשוואת בין הגדלים
"אתה לא יכול לצפות שתמונה בגודל 55" ותמונה בגודל 100+ יהיו באותה חדות "...
אני לא ראיתי שפותח השרשור התייחס לגודל התמונה שהוא מתכנן לפתוח עם מקרן, מי אמר שהוא רוצה לפתוח מסך של 100"?
- puma1
-
- חבר ותיק

הוא לא ציין את הגודל, אבל אם יש לו טלוויזיה 50" אני בספק שהוא רוצה להשקיע במקרן 10K בשביל להקרין על 80" ( וגם אז הוא לא יקבל את אותה חדות )
- opv
-
- חבר מביא חבר

puma1 כתב:הוא לא ציין את הגודל, אבל אם יש לו טלוויזיה 50" אני בספק שהוא רוצה להשקיע במקרן 10K בשביל להקרין על 80" ( וגם אז הוא לא יקבל את אותה חדות )[/quote
שוב, חדות לפי איזה קריטריון?
חבל שאתה סתם מתנצח.
פשוט תמליץ על צפייה באייפון. שם תמונה החדה ביותר לפי הקריטריון שלך.
אני מיציתי....
- puma1
-
- חבר ותיק

כנראה שלא לפי קריטריון "מעניין" עפ"י הגדרתך
מתנצח ? למה כי לא אמרתי אמן אחרי התגובה שלך ?
איפה ראית שהמלצתי לו על משהו ?

מתנצח ? למה כי לא אמרתי אמן אחרי התגובה שלך ?
איפה ראית שהמלצתי לו על משהו ?
-
wpfreaky
-
- חבר פעיל מאוד

חברים כבר עניתי וסיפקתי יותר פרטים:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 56#1687456
נכנסתי מבולבל והויכוח שלכם מוציא אותי יותר מבולבל.
אני צופה במסך 50 באיכות טובה ורציתי לדעת אם המעבר למקרן FHD במסגרת התקציב המוקצה ישנה את חווית הצפייה. לגבי הגדלה כבר כתבבתי שהקיר שעליו תוקרן תמונה הוא ברוחב 2.20 ומרחק הצפייה 3.75.
תודה לכם.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 56#1687456
נכנסתי מבולבל והויכוח שלכם מוציא אותי יותר מבולבל.
אני צופה במסך 50 באיכות טובה ורציתי לדעת אם המעבר למקרן FHD במסגרת התקציב המוקצה ישנה את חווית הצפייה. לגבי הגדלה כבר כתבבתי שהקיר שעליו תוקרן תמונה הוא ברוחב 2.20 ומרחק הצפייה 3.75.
תודה לכם.
- opv
-
- חבר מביא חבר

אם נעזוב את הויכוח על חדות, אז לשאלתך, מקרן טוב בגודל מסך שציינת יעשה מהפיכה בחווית הצפייה שלך, יותר מכל שדרוג אחר של וידאו או אודיו. לדעתי כמובן.
עכשיו השאלה היא מהו מקרן טוב והאם הוא נכנס לתקציב.
אני ממליץ על רכישה של מקרן ביד שניה, אפסון 5500 או 8700 יתנו תמונה מרהיבה מכל מקרן שתוכל לקנות חדש בתקציב שלך.
לגבי מסך, אני ממליץ על מסך מסגרת קבוע. ישנם פתרונות DIY רבים שיתנו תוצאות מקצועיות בסכומים נמוכים.
עכשיו השאלה היא מהו מקרן טוב והאם הוא נכנס לתקציב.
אני ממליץ על רכישה של מקרן ביד שניה, אפסון 5500 או 8700 יתנו תמונה מרהיבה מכל מקרן שתוכל לקנות חדש בתקציב שלך.
לגבי מסך, אני ממליץ על מסך מסגרת קבוע. ישנם פתרונות DIY רבים שיתנו תוצאות מקצועיות בסכומים נמוכים.
No place like home.......... Theater