יש היום מכשיר שמגביר באס?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
gbonfil פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, רציתי לדעת אם יש היום מכשיר שמגביר את הבאס מגבר.
יש לי מגבר סטריאו דו-ערוצי של harman kardon. הוא מאוד טוב אך הוא לא מספיק באסי עבורי. יש משהו חיצוני שניתן לחבר אליו כדי שיגביר לו את הבאס?
עוד שאלה, ניתן לחבר סאב וופר למגבר סטריאו והאם הוא יזהה אותו?

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #2 

ניתן להגביר באסים עם איקולייזר חיצוני...
בכל אופן זה לא הכי מומלץ.
וכן ניתן לחבר סאב למגבר סטריאו.
מה המערכת והרמקלים שיש לך?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

הפתרון הוא סאב וופר, לא הגברת הבאס, כי אם הרמקולים לא מסוגלים לספק את ה-SPL שאתה מחפש בתדרים הללו, הם סתם ייכנסו לעיוותים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

gbonfil פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

למה להגביר באס עם איקולייזר הוא לא מומלץ?
איך אפשר לחבר באס וופר למגבר סטריאו 2 ערוצים? הרי סאב וופר זה עוד ערוץ ומגבר סטריאו הוא 2 ערוצים ולא 3?
לאיזה כניסה מחברים סאב וופר במגבר סטריאו והאם באמת יש הבדל באיכות הבאס כשיש מגבר+סאב וופר?

gbonfil פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

מרטין, אני לא חושב שבעיית הבאס נמצאת ברמקולים. היא נמצאת במגבר עצמו כלומר, מניסיון של מגברים קודמים, אני יודע שהרמקולים שלי מסוגלים "לשחרר" יותר באס בלי עיוותים עם מגבר חזק יותר ממה שיש לי כרגע.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

סאב וופר לא חייב להיות ערוץ נפרד.
בסטריאו, למשל, הוא לא ערוץ אלא פשוט לוקח ומטפל בתדרים הרלוונטיים בצורה טובה יותר ממה שהרמקולים יכולים.

מחברים אותו ליציאות ה-PRE OUT של המגבר.
אם אין, אז יש סאב וופרים שיש להם כניסות HIGH LEVEL ואז מחברים אותו במקביל לרמקולים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #7 

סאב. אם כי קח בחשבון עד כמה הוספת באסים תשקף נאמנה את הצליל המקורי. עוד לא הבנתי מה יש לאנשים מבסים.
דני בלר

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #8 

beller כתב:סאב. אם כי קח בחשבון עד כמה הוספת באסים תשקף נאמנה את הצליל המקורי. עוד לא הבנתי מה יש לאנשים מבסים.
...
(Y) גם אני חושב כך. אם זה לא נמצא במקור - למה להוסיף?! בשנות ה-70 היו סאב-וופרים בכל בית? לדעתי זה מעקף שצמח כפיתרון לתוצרת ירודה ומשקף התדרדרות באיכות ההגברה וייצור רמקולים.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #9 

tnsilver כתב:
beller כתב:סאב. אם כי קח בחשבון עד כמה הוספת באסים תשקף נאמנה את הצליל המקורי. עוד לא הבנתי מה יש לאנשים מבסים.
...
(Y) גם אני חושב כך. אם זה לא נמצא במקור - למה להוסיף?! בשנות ה-70 היו סאב-וופרים בכל בית? לדעתי זה מעקף שצמח כפיתרון לתוצרת ירודה ומשקף התדרדרות באיכות ההגברה וייצור רמקולים.
...
בדיוק. בשנות ה-70 לא היה צורך בסאבים מאחר שכל רמקולים מדרגה סבירה ומעלה כללו וופרים נורמליים, לא כמו המגדלים הצווחניים של היום (שלא לדבר על המדפיים המיקרוסקופיים) שעולים הרבה מאד $$$ ונשמעים כמו רדיו שולחני במקרה הטוב...

ל-gbonfil: האם באסים חסרים לך גם כאשר אתה מעלה את הבאס למקסימום במגבר הקיים? אם כן, הייתי ממליץ לך להחליף מוזיקה... או רמקולים. איזה דגם של מגבר זה?

gbonfil פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

חח להחליף מוזיקה? נשמע קצת פתרון מגוחך. היו לי מגברים אחרים בחיים, כולם התקלקלו אבל הבאס שהם נתנו היה יותר טוב ושמעתי את אותה המוזיקה.
כן, גם כשאני מעלה את הבאס במגבר למקסימום זה לא מספיק לי.
ושוב אני חוזר, אין בעייה הרמקולים. הם מסוגלים ליותר. הגורם המגביל כאן הוא המגבר. יש לי מגבר של HARMAN KARDON דגם HK970

ודרך אגב, זה שבשנות ה-70 לא היו סאב וופרים זה לא אומר כלום. זה הכל עניין של טעם. יש אנשים שאוהבים שהבאס דומיננטי ויש אנשים שלא. כל אחד ואהבתו.. המצב שלי הוא שאני חושב על הסאב וופר כפתרון לבעיית המגבר, לא בגלל שאני רוצה "להוסיף" באס. המגבר באמת ובתמים לא מפיץ מספיק באס.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #11 

אני לא מכיר את ה-HK970, אבל לי יש מגבר הרמן קארדון (משנות ה-80) שגם במצב flat נשמע כמו שמגברים אחרים נשמעים כשכפתור הבס שלהם בשעה 3 (כאשר 12 זה flat כמובן). אני מניח ששלך הרבה יותר חדש וזה כנראה מסביר מדוע הוא חלש יותר בקטע הזה. אגב, אתה בטוח שאין בו איזו תקלה שגורמת לבס להיות חסר?
ולגבי סאב-וופרים, אין בהם כל צורך אובייקטיבי והם גם לא מבטיחים בס חזק יותר או אפילו דומיננטי יותר מזוג רמקולים מלאים באיכות מספיק טובה. אבל אני מתייחס בעיקר לרמקולים מדגמים ישנים, כיוון שהרמקולים של היום רובם ככולם איומים.
אגב, לשאלתך המקורית, לא הייתי פוסל את השימוש באקולייזר. כחובב וינטאג' אני חובב אקולייזרים.

gbonfil פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

אחח אני מקנא בך. אני מאוד אוהב ציוד ישן. בכלל אני חושב שאנלוגי מנצח את הדיגיטלי.
כן, המגבר שלי יחסית חדש (המודל בערך מלפני 4 שנים) ואין לו תקלות למיניהם. אני זוכר שרק קיבלתי אותו מאוד אהבתיכבר מאז העלתי גבה לגבי הבאס.
כן, אני בטוח שהרמקולים שלי מסוגלים ליותר תפוקת באס לכן אני לא חושב שלסיטואציה שלי סאב וופר יעזור.
אז מה עושים כשיש רמקולים המסוגלים לתת באס טוב אבל המגבר אינו מסוגל? יש איזה פתרון? חשוב לציין, שהמגבר כן נותן באס אך כשאני מעלה את רמת הבאס לשלב הכי גבוה, אני חושב שתפוקת הבאס מגוחכת, או שפשוט אני פריק של באס, אחד מהשניים :)

עוד שאלה, איך אני לומד בדיוק למה כל מתג באיקולייזר משמש? דרוש כאן למידה מורכבת ומסובכת? תמיד רציתי לדעת מהם התדרים השונים באיקולייזר ואיך אני יוצר סאונד שמתאים לי?

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”