יש היום מכשיר שמגביר באס?
שלום, רציתי לדעת אם יש היום מכשיר שמגביר את הבאס מגבר.
יש לי מגבר סטריאו דו-ערוצי של harman kardon. הוא מאוד טוב אך הוא לא מספיק באסי עבורי. יש משהו חיצוני שניתן לחבר אליו כדי שיגביר לו את הבאס?
עוד שאלה, ניתן לחבר סאב וופר למגבר סטריאו והאם הוא יזהה אותו?
יש לי מגבר סטריאו דו-ערוצי של harman kardon. הוא מאוד טוב אך הוא לא מספיק באסי עבורי. יש משהו חיצוני שניתן לחבר אליו כדי שיגביר לו את הבאס?
עוד שאלה, ניתן לחבר סאב וופר למגבר סטריאו והאם הוא יזהה אותו?
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
ניתן להגביר באסים עם איקולייזר חיצוני...
בכל אופן זה לא הכי מומלץ.
וכן ניתן לחבר סאב למגבר סטריאו.
מה המערכת והרמקלים שיש לך?
בכל אופן זה לא הכי מומלץ.
וכן ניתן לחבר סאב למגבר סטריאו.
מה המערכת והרמקלים שיש לך?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
למה להגביר באס עם איקולייזר הוא לא מומלץ?
איך אפשר לחבר באס וופר למגבר סטריאו 2 ערוצים? הרי סאב וופר זה עוד ערוץ ומגבר סטריאו הוא 2 ערוצים ולא 3?
לאיזה כניסה מחברים סאב וופר במגבר סטריאו והאם באמת יש הבדל באיכות הבאס כשיש מגבר+סאב וופר?
איך אפשר לחבר באס וופר למגבר סטריאו 2 ערוצים? הרי סאב וופר זה עוד ערוץ ומגבר סטריאו הוא 2 ערוצים ולא 3?
לאיזה כניסה מחברים סאב וופר במגבר סטריאו והאם באמת יש הבדל באיכות הבאס כשיש מגבר+סאב וופר?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
סאב וופר לא חייב להיות ערוץ נפרד.
בסטריאו, למשל, הוא לא ערוץ אלא פשוט לוקח ומטפל בתדרים הרלוונטיים בצורה טובה יותר ממה שהרמקולים יכולים.
מחברים אותו ליציאות ה-PRE OUT של המגבר.
אם אין, אז יש סאב וופרים שיש להם כניסות HIGH LEVEL ואז מחברים אותו במקביל לרמקולים.
בסטריאו, למשל, הוא לא ערוץ אלא פשוט לוקח ומטפל בתדרים הרלוונטיים בצורה טובה יותר ממה שהרמקולים יכולים.
מחברים אותו ליציאות ה-PRE OUT של המגבר.
אם אין, אז יש סאב וופרים שיש להם כניסות HIGH LEVEL ואז מחברים אותו במקביל לרמקולים.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
beller כתב:סאב. אם כי קח בחשבון עד כמה הוספת באסים תשקף נאמנה את הצליל המקורי. עוד לא הבנתי מה יש לאנשים מבסים....
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
בדיוק. בשנות ה-70 לא היה צורך בסאבים מאחר שכל רמקולים מדרגה סבירה ומעלה כללו וופרים נורמליים, לא כמו המגדלים הצווחניים של היום (שלא לדבר על המדפיים המיקרוסקופיים) שעולים הרבה מאד $$$ ונשמעים כמו רדיו שולחני במקרה הטוב...tnsilver כתב:beller כתב:סאב. אם כי קח בחשבון עד כמה הוספת באסים תשקף נאמנה את הצליל המקורי. עוד לא הבנתי מה יש לאנשים מבסים....גם אני חושב כך. אם זה לא נמצא במקור - למה להוסיף?! בשנות ה-70 היו סאב-וופרים בכל בית? לדעתי זה מעקף שצמח כפיתרון לתוצרת ירודה ומשקף התדרדרות באיכות ההגברה וייצור רמקולים.
...
ל-gbonfil: האם באסים חסרים לך גם כאשר אתה מעלה את הבאס למקסימום במגבר הקיים? אם כן, הייתי ממליץ לך להחליף מוזיקה... או רמקולים. איזה דגם של מגבר זה?
חח להחליף מוזיקה? נשמע קצת פתרון מגוחך. היו לי מגברים אחרים בחיים, כולם התקלקלו אבל הבאס שהם נתנו היה יותר טוב ושמעתי את אותה המוזיקה.
כן, גם כשאני מעלה את הבאס במגבר למקסימום זה לא מספיק לי.
ושוב אני חוזר, אין בעייה הרמקולים. הם מסוגלים ליותר. הגורם המגביל כאן הוא המגבר. יש לי מגבר של HARMAN KARDON דגם HK970
ודרך אגב, זה שבשנות ה-70 לא היו סאב וופרים זה לא אומר כלום. זה הכל עניין של טעם. יש אנשים שאוהבים שהבאס דומיננטי ויש אנשים שלא. כל אחד ואהבתו.. המצב שלי הוא שאני חושב על הסאב וופר כפתרון לבעיית המגבר, לא בגלל שאני רוצה "להוסיף" באס. המגבר באמת ובתמים לא מפיץ מספיק באס.
כן, גם כשאני מעלה את הבאס במגבר למקסימום זה לא מספיק לי.
ושוב אני חוזר, אין בעייה הרמקולים. הם מסוגלים ליותר. הגורם המגביל כאן הוא המגבר. יש לי מגבר של HARMAN KARDON דגם HK970
ודרך אגב, זה שבשנות ה-70 לא היו סאב וופרים זה לא אומר כלום. זה הכל עניין של טעם. יש אנשים שאוהבים שהבאס דומיננטי ויש אנשים שלא. כל אחד ואהבתו.. המצב שלי הוא שאני חושב על הסאב וופר כפתרון לבעיית המגבר, לא בגלל שאני רוצה "להוסיף" באס. המגבר באמת ובתמים לא מפיץ מספיק באס.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אני לא מכיר את ה-HK970, אבל לי יש מגבר הרמן קארדון (משנות ה-80) שגם במצב flat נשמע כמו שמגברים אחרים נשמעים כשכפתור הבס שלהם בשעה 3 (כאשר 12 זה flat כמובן). אני מניח ששלך הרבה יותר חדש וזה כנראה מסביר מדוע הוא חלש יותר בקטע הזה. אגב, אתה בטוח שאין בו איזו תקלה שגורמת לבס להיות חסר?
ולגבי סאב-וופרים, אין בהם כל צורך אובייקטיבי והם גם לא מבטיחים בס חזק יותר או אפילו דומיננטי יותר מזוג רמקולים מלאים באיכות מספיק טובה. אבל אני מתייחס בעיקר לרמקולים מדגמים ישנים, כיוון שהרמקולים של היום רובם ככולם איומים.
אגב, לשאלתך המקורית, לא הייתי פוסל את השימוש באקולייזר. כחובב וינטאג' אני חובב אקולייזרים.
ולגבי סאב-וופרים, אין בהם כל צורך אובייקטיבי והם גם לא מבטיחים בס חזק יותר או אפילו דומיננטי יותר מזוג רמקולים מלאים באיכות מספיק טובה. אבל אני מתייחס בעיקר לרמקולים מדגמים ישנים, כיוון שהרמקולים של היום רובם ככולם איומים.
אגב, לשאלתך המקורית, לא הייתי פוסל את השימוש באקולייזר. כחובב וינטאג' אני חובב אקולייזרים.
אחח אני מקנא בך. אני מאוד אוהב ציוד ישן. בכלל אני חושב שאנלוגי מנצח את הדיגיטלי.
כן, המגבר שלי יחסית חדש (המודל בערך מלפני 4 שנים) ואין לו תקלות למיניהם. אני זוכר שרק קיבלתי אותו מאוד אהבתיכבר מאז העלתי גבה לגבי הבאס.
כן, אני בטוח שהרמקולים שלי מסוגלים ליותר תפוקת באס לכן אני לא חושב שלסיטואציה שלי סאב וופר יעזור.
אז מה עושים כשיש רמקולים המסוגלים לתת באס טוב אבל המגבר אינו מסוגל? יש איזה פתרון? חשוב לציין, שהמגבר כן נותן באס אך כשאני מעלה את רמת הבאס לשלב הכי גבוה, אני חושב שתפוקת הבאס מגוחכת, או שפשוט אני פריק של באס, אחד מהשניים
עוד שאלה, איך אני לומד בדיוק למה כל מתג באיקולייזר משמש? דרוש כאן למידה מורכבת ומסובכת? תמיד רציתי לדעת מהם התדרים השונים באיקולייזר ואיך אני יוצר סאונד שמתאים לי?
כן, המגבר שלי יחסית חדש (המודל בערך מלפני 4 שנים) ואין לו תקלות למיניהם. אני זוכר שרק קיבלתי אותו מאוד אהבתיכבר מאז העלתי גבה לגבי הבאס.
כן, אני בטוח שהרמקולים שלי מסוגלים ליותר תפוקת באס לכן אני לא חושב שלסיטואציה שלי סאב וופר יעזור.
אז מה עושים כשיש רמקולים המסוגלים לתת באס טוב אבל המגבר אינו מסוגל? יש איזה פתרון? חשוב לציין, שהמגבר כן נותן באס אך כשאני מעלה את רמת הבאס לשלב הכי גבוה, אני חושב שתפוקת הבאס מגוחכת, או שפשוט אני פריק של באס, אחד מהשניים
עוד שאלה, איך אני לומד בדיוק למה כל מתג באיקולייזר משמש? דרוש כאן למידה מורכבת ומסובכת? תמיד רציתי לדעת מהם התדרים השונים באיקולייזר ואיך אני יוצר סאונד שמתאים לי?