האם חוק ניתוק זיקה עבר מן העולם?

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
roypeles פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
הייתי השבוע בפלאפון. חשבתי, אולי לשדרג מכשיר. הבנתי שהיום יש להם חבילה אחת שהם מציעים - אנלימיטד (אפשר עם גלישה או בלי גלישה), ועל המכשיר משלמים מחיר מלא, כאשר עניין החיוב זיכוי אינו קיים יותר.
מכך אני מבין כי גם אם אקנה בחוץ מכשיר חדש, אז אין אופציה יותר של זיכוי. משמע שהחוק בעצם רוקן מתוכן.

בנוסף - כעת אני לא מבין איזה עוד יתרון בודד יש לרכישת מכשיר אצל המפעילות, ששם המחיר גבוה יותר משמעותית אף ממה שמציע היבואן הרשמי (מבלי להתייחס למחירים הזולים יותר של היבואנים הפרללים).

ועוד משהו - עם כל המהפכה הזאת - לא יוצא שבסוף נדפקנו? הרי בהרבה מקרים, אחרי הזיכויים עבור רכישת מכשירים התשלום החודשי היה זהה לחבילות הנמכרות היום - רק ללא מכשיר.

יש מצב אני טועה?

גם עניין הגלישה. החבילה היחידה שמוצעת היא ללא הגבלה, כאשר המהירות מוגבלת אחרי 2.5 ג'יגה. ולפי מה שנאמר לי זה משהו שגם נכונות לשלם הרבה מאוד כסף לא יכולה לפתור כי אין חבילות אחרות שנמכרות.

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #2 

לדעתי אתה טועה לחשוב שהמהפכה הזו פגעה פנו. במשך שנים רוב הציבור שילם מחירים מופקעים, גם עבור המכשירים (שנרכשו דרך המפעילות) וגם עבור השיחות. חברה שממשיכה למכור מכשירים במחירים מופקעים, ואפילו לא נותנת יותר זיכוי - מחפשת פרייארים.

aharon2312
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

אגב, גם אין כבר 36 תשלומים על המכשירים, אלא רק כמה תשלומים בודדים.. בקיצור נושא המכשיר היום נפרד לחלוטין מהשירות עצמו.
ואם כמר מדברים על המהפכה, לפעמים אני חושב שאולי זה יפגע במאות ואלפי עובדים שיפוטרו בחודשים הקרובים..

moshik_dd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

roypeles כתב:גם עניין הגלישה. החבילה היחידה שמוצעת היא ללא הגבלה, כאשר המהירות מוגבלת אחרי 2.5 ג'יגה. ולפי מה שנאמר לי זה משהו שגם נכונות לשלם הרבה מאוד כסף לא יכולה לפתור כי אין חבילות אחרות שנמכרות.
...
יש חבילת גלישה בסיסית של 200 מגה

roypeles פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #5 

זה בסופו של דבר יפגע גם בצמיחה בשוק הסלולארי. קשה לי להאמין שאנשים כל שנה שנתיים יפרדו מ 3000-4000 ש"ח לרכישת מכשיר חדש.

בעתיד אייפון 5 שיצא, או אפילו הגלקסי 3 כבר היום יחזרו לשמש כסמל סטטוס. חלפו הימים של סמארטפון לכל פועל.

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #6 

לדעתי ה"מהפכה" בשוק הסלולרי לא הייתה כזו מהפכה כמו שעשו ממנה.

ערב המהפכה היו בשוק הרבה מאוד חבילות עם כמות דקות והודעות גבוהה ביותר - סדר גודל של כמה אלפים וחבילת גלישה סבירה של 1-2GB באזור ה 200 שקל אחרי חיוב-זיכוי.
אני שילמתי עד עכשיו 209 שקל על חבילת דקות (אמנם לא גדולה אבל מספיקה לי בהחלט) כולל ביטוח ואחריות לבלקברי.

אם היום אני נכנס לחבילות החדשות ב 100 שקל ואני משקלל עלות מכשיר שעולה עוד כ 100 שקל לחודש זה יוצא בערך אותו דבר.
כמובן שבמכשירים הזולים במיוחד שעולי 250-500 שקל כל מה שכתבתי לא רלוונטי
של כל דבר עם 4 גלגלים!

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”