explorer V chrome
אני מניח שכבר נכתב על זה המון. בכל זאת...
אני מבין קטן מאוד במחשבים ולפני שנתיים כשקניתי מחשב חדש התחלתי לעבוד עם כרום, כי הבנתי שזה יותר טוב בכל היבט וגם קצת נחמד לתקוע את מייקרוסופט.
אבל יותר ויותר פעמים אני מגלה יתרונות לאקספלורר ותהיתי מה יש למומחים כאן לומר.
יש דברים שפשוט לא עובדים בכרום:
אתרים של בנקים
אצר court.gov.il של הרשות השופטת בשימוש עם כרטיס חכם (חתימה אלקטרונית)
די הרבה אתרים נפתחים לא טוב בכרום.
היו לי בעיות לצפות בשידורים של ה NBA באינטרנט. דיברתי עם התמיכה שלהם ושל בזק/בינלאומי עד שמשהו הציע שאעשה בדיקת מהירות ב speedtest.net וראו איזה פלא. ה"פינג" בכרום פי 10-20 יותר איטי. במקום 15 מ"ש באקספלורר, יצא בכרום 300 מ"ש ומעלה....
זה פתר בשניה את הצפיה במשחקים באינטרנט
היום גיליתי שבכרום יש קושי להוריד תכנים מפיירטביי באמצעות קישור מגנט באמצעות הכרום. באקספלורר עובד חלק.
אז מה העניין. למה שלא אשתמש רק באקספלורר? מה ההעדפה הגדולה של הכרום?
אני מבין קטן מאוד במחשבים ולפני שנתיים כשקניתי מחשב חדש התחלתי לעבוד עם כרום, כי הבנתי שזה יותר טוב בכל היבט וגם קצת נחמד לתקוע את מייקרוסופט.
אתרים של בנקים
די הרבה אתרים נפתחים לא טוב בכרום.
היו לי בעיות לצפות בשידורים של ה NBA באינטרנט. דיברתי עם התמיכה שלהם ושל בזק/בינלאומי עד שמשהו הציע שאעשה בדיקת מהירות ב speedtest.net וראו איזה פלא. ה"פינג" בכרום פי 10-20 יותר איטי. במקום 15 מ"ש באקספלורר, יצא בכרום 300 מ"ש ומעלה....
זה פתר בשניה את הצפיה במשחקים באינטרנט
היום גיליתי שבכרום יש קושי להוריד תכנים מפיירטביי באמצעות קישור מגנט באמצעות הכרום. באקספלורר עובד חלק.
אז מה העניין. למה שלא אשתמש רק באקספלורר? מה ההעדפה הגדולה של הכרום?
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
כרום טוב בזה שאתה נותן לגוגל את האפשרות לעקוב אחרייך, במערכת הפעלה חלונות 7 אין סיבה לא להשתמש באינטרנט אקספלורר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78874
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
1. אף אחד לא מחייב אותך לעבוד עם דפדפן אחד... אצלי שלושה פתוחים בדרך קבע...
2. נסה IE TAB (תגגל את זה)
2. נסה IE TAB (תגגל את זה)
זה היה לגמרי נכון עד לפני כמה שנים. והבעיה לא היתה בכרום או בפיירפוקס אלא בעייה באתרים עצמם, בעיקר באתרים ישראלים. מפתחי האתרים בארץ פשוט לא הפנימו שיש דפדפנים אחרים חוץ מאקספלורר ולא טרחו לבדוק ולהתאים את האתרים שלהם לדפדפנים אחרים.razi_pazi כתב:אני מניח שכבר נכתב על זה המון. בכל זאת...
אתרים של בנקים
די הרבה אתרים נפתחים לא טוב בכרום....
המצב השתנה מאוד בשנים האחרונות וגם בארץ בעלי האתרים הבינו שנתח השוק של האקספלורר הצטמק מאוד (פחות מ 50% בעולם) וכדאי לתמוך גם בדפדפנים אחרים. אני לא יודע באיזה בנק אתה אבל לי אין בעיה עם אתר הבנק שלי בכרום. מספר האתרים הרישמיים וחברות גדולות שלא תומכים בדפדפים אחרים הוא קטן ותמיד אפשר לפתור את זה בקלות ע"י שימוש באקספלורר רק לצורך האתר הספיציפי (וגם לשלוח אימייל לבעלי האתר).
נשמע לי קצת מוזר. לא אמור להיות קשר בין הדברים. בכל מקרה, הרכיב של speedtest.net שעושה את הבדיקה כתוב בטכנולוגיה שנקראת Flash ולא מתבצע ישירות ע"י כרום. Flash מסופק ע"י חברה אחרת (Adobe) ויכול להיות שיש לך בעיה עם הרכיב הזה. תנסה לעדכן או להסיר ולהתקין מחדש את התוסף של Flash. יכול להיות גם קשור לשידורי הוידאו שיש לך בעיה איתם.היו לי בעיות לצפות בשידורים של ה NBA באינטרנט. דיברתי עם התמיכה שלהם ושל בזק/בינלאומי עד שמשהו הציע שאעשה בדיקת מהירות ב speedtest.net וראו איזה פלא. ה"פינג" בכרום פי 10-20 יותר איטי. במקום 15 מ"ש באקספלורר, יצא בכרום 300 מ"ש ומעלה....
זה פתר בשניה את הצפיה במשחקים באינטרנט...
אין בעיה של "קישורים מגנטיים" בכרום, עובד לי גם בחלונות וגם במאק. כנראה שבחרת לא לפתוח אוטומטית את הקישורים האלה כשההודעה קפצה בפעם הראשונה או שיש לך בעיה אחרת בהגדרות. תעשה גוגל ותמצא איך פותרים את זה בדקה.היום גיליתי שבכרום יש קושי להוריד תכנים מפיירטביי באמצעות קישור מגנט באמצעות הכרום. באקספלורר עובד חלק....
למה אני משתמש בכרום? כי:אז מה העניין. למה שלא אשתמש רק באקספלורר? מה ההעדפה הגדולה של הכרום?...
- כי כרום הרבה יותר מהיר מכל דפדפן אחר ברוב הפרמטרים. בוודאי מאקספלורר 9 שנמצא בתחתית הסולם אבל גם מפיירפוקס. על המאק זה ממש מורגש.
- כי לכרום (וגם לפיירפוקס אפילו יותר) יש מלאי אין סופי של תוספים שהופכים את הדפדפן להרבה יותר שימושי ו/או מהנה.
- כל לכרום יש אינטגרציה עם Gmail ושרותים אחרים של גוגל בהם אני משתמש.
- כי למי שעובד ביותר ממערכת הפעלה אחת, אקספלורר לא רלוונטי.
- כי היסטורית, אקספלורר היה דפדפן זוועתי שהתעלם בבוטות מכל הסטנדרטים שדפדפנים אחרים התאמצו לתמוך תוך כדי ניצול העובדה שהיה הדפדפן השולט. אז נכון שהדבר השתנה בגרסאות האחרונות (לא מעט בגלל שהוא כבר לא שולט) אבל הטעם הרע נשאר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78874
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
barduck
זה לא שלא הפנימו. החדירה של הדפדפנים הללו וההבדלים המשמעותיים בינם לבין IE (קרי: יקר ומסובך לעשות התאמות כאלה).
עשיתי לא מעט התאמות כאלה ומדור לדור, גם FF וגם CHROME הפכו מיצורים מאוד לא סטנדרטים לאמאמא של הסטנדרט, מה שהופך את IE ללא סטנדרטי יותר בגלל ההתקדמות האיטית שלו.
זה לא שלא הפנימו. החדירה של הדפדפנים הללו וההבדלים המשמעותיים בינם לבין IE (קרי: יקר ומסובך לעשות התאמות כאלה).
עשיתי לא מעט התאמות כאלה ומדור לדור, גם FF וגם CHROME הפכו מיצורים מאוד לא סטנדרטים לאמאמא של הסטנדרט, מה שהופך את IE ללא סטנדרטי יותר בגלל ההתקדמות האיטית שלו.
זה נכון שגם ב FF וגם בכרום היו בעיות תאימות אבל אי אפשר להשוות את המצב שלהם באותה תקופה לאקספלורר 6 שבו מיקרוסופט פשוט עשו מה שבראש שלהם (ככה זה כשאתה שולט בשוק). היה הרבה יותר קל ופשוט לפתח לכרום, FF וסאפארי ותמיד היה צריך להילחם עם אקספלורר. בכל הפרוייקטים שהייתי מעורב בהם, תמיד התעקשנו על תמיכה ללא פשרות בכל הדפדפנים הרלוונטיים, זה לא היה תמיד נעים אבל בהחלט אפשרי.oferlaor כתב:barduck
עשיתי לא מעט התאמות כאלה ומדור לדור, גם FF וגם CHROME הפכו מיצורים מאוד לא סטנדרטים לאמאמא של הסטנדרט, מה שהופך את IE ללא סטנדרטי יותר בגלל ההתקדמות האיטית שלו....
בארץ, התפוצה של אקספלורר היתה תמיד יותר גבוהה מבשאר העולם. וכשכל העולם החל סוף סוף לזוז לכוון של FF 3 ואח"כ עם כרום, בארץ עדיין היינו עם קרוב ל 90% שימוש באקספלורר. תוסיף לזה את הבעיות המיוחדות שלנו עם כתיבה מימין לשמאל אז זה מסביר (לא מצדיק) למה התעלמו מכל הסוגיה הארץ. אני זוכר שלפני איזה שנתיים וחצי, כתבתי אימייל לסלקום כי האתר שלהם לא עבד בפיירפוקס, למרות שנתח השוק של אקספלורר היה כבר מתחת ל 75% אפילו בארץ, התשובה שקיבלתי הייתה ברוח "כן, אבל... זה לא מספיק מטריד אותנו".
barduck,
תודה על התשובה המפורטת.
לגבי אתרי בנקים. אכן בדקתי ודיסקונט עובד ומזרחי עובד עם קצת החלקות. כנראה שהרבה זמן (שנה++) חלף מאז שבדקתי ונכתבה באתר המלצה לעבוד רק עם אקספלורר. תודה שהארת את עיני
לגבי אתר בבתי המשפט זה ודאי שרק אקספלורר נותן מענה מלא. אבל אל תשאל איזו סמטוחה זה האתר הזה. רק לפני שנתיים תמך רק ב XP.
התמיכה בויסטה ו 7 64ביט רק לפני שנה וחצי...
לגבי מגנט. חפש בגוגל. יש הרבה מאוד דיונים בעניין. זה לא רק אצלי. נותנים גם פתרונות, אבל הפתרון הכי טוב זה פשוט לעבוד עם אקספלורר.
לגבי המהירות בספידטסט.
אני מניח שיש באמת פתרון. אבל שוב למה לחפש פתרון כשהאקספלורר לא דורש כזה? (אני סולד מכל הצורך להתעסק עם המחשב. אני יודע שכאן בפורום האוירה אחרת).
אגב פתרון המעבר לאקספלורר הוצע ע"י התמיכה של NBA.COM שדיווח שזו עצה מקובלת אצלם שחוסכת הרבה התעסקות.
תודה בכל אופן
תודה על התשובה המפורטת.
לגבי אתרי בנקים. אכן בדקתי ודיסקונט עובד ומזרחי עובד עם קצת החלקות. כנראה שהרבה זמן (שנה++) חלף מאז שבדקתי ונכתבה באתר המלצה לעבוד רק עם אקספלורר. תודה שהארת את עיני
לגבי אתר בבתי המשפט זה ודאי שרק אקספלורר נותן מענה מלא. אבל אל תשאל איזו סמטוחה זה האתר הזה. רק לפני שנתיים תמך רק ב XP.
התמיכה בויסטה ו 7 64ביט רק לפני שנה וחצי...
לגבי מגנט. חפש בגוגל. יש הרבה מאוד דיונים בעניין. זה לא רק אצלי. נותנים גם פתרונות, אבל הפתרון הכי טוב זה פשוט לעבוד עם אקספלורר.
לגבי המהירות בספידטסט.
אני מניח שיש באמת פתרון. אבל שוב למה לחפש פתרון כשהאקספלורר לא דורש כזה? (אני סולד מכל הצורך להתעסק עם המחשב. אני יודע שכאן בפורום האוירה אחרת).
אגב פתרון המעבר לאקספלורר הוצע ע"י התמיכה של NBA.COM שדיווח שזו עצה מקובלת אצלם שחוסכת הרבה התעסקות.
תודה בכל אופן