קליטת עידן+ בבניין משותף

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
papiron פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי,

אני יודע שכבר יש שרשורים רבים בנושא,
אבל אשמח לעזרה במקרה הבא:

לפני כשנה וחצי רכשתי טלויזיה של סוני עם ממיר מובנה, ושמח וטוב לב ראיתי את שידורי עידן+ ללא הפרעה.
לפני כשלושה שבועות, הפסקתי לקלוט את השידורים, להערכתי בגלל "טיפול" של טכנאי הוט בארון התקשורת של הבניין.

היום הגיע הטכנאי של הוט (אחרי דין ודברים ארוך) ותוך חמש דקות הסביר לי שזה לא קשור אליהם, והוא לא מבין בזה, וזו תשתית אחרת.

אחרי גיגול ממשוך וסקירה של ארון התקשורת, הצלחתי למצוא את המגבר הקומתי (ייתכן שאינו מגבר אלא רק מפצל?) וראיתי שאחד מארבעת הכבלים אכן משוחרר !
חיברתי אותו, אבל לצערי עדיין אין קליטה...

לכן, אני עדיין מנסה לאתר את התקלה, וכרגע יש בפניי כמה אופציות, ואשמח לייעוץ לגבי כל אחת מהן:
1. הכבל המקשר בין ארון התקשורת הקומתי לדירה נשבר - איך בודקים את זה ("מצפצפים" אותו ?)?
2. הטיונר הדיגיטלי בטלויזיה התקלקל - איך בודקים את זה ??
3. החיבור בין המפצל הקומתי לאנטנה על הגג נקרע / נשבר / נותק. - איך בודקים את זה ?

אם יש צורך, אשמח לצרף תמונות מכל סוג...

אשמח לעזרה,
תודה מראש,
נתי.

osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1306
נתן תודות: 254 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

במקום לפתוח שרשור נוסף...

שליחה #2 

אני אצטרף לשאלה מעליי עם עוד שאלה...

כנראה שמישהו (לא ברור מי) "סחב" את המגבר שיוצא מהאנטנה בגג, מה סדר גודל של עלות של מגבר כזה (בניין בן 9 קומות, 18 דיירים), היכן ניתן לקנות?

אנטנות-אלי
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

קשה מאוד לתת אבחנה ללא בדיקת המערכת של האנטנות באמצעות מד עוצמה
נדרש נסיון
אנטנות אלי 052-2507900
התקנת צלחות לווין +HD - התקנת אנטנות לקליטת שדורי עידן +.
http://www.1clickservice.co.il/%D7%90%D ... 7%9C%D7%99

papiron פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

יש לי בסיס סביר להאמין שהבעיה היא בממיר המובנה בטלויזיה.
איך אפשר לוודא את זה ? למעט רכישה של אנטנה....
וו נעמט מען א ביסלע מזל ??

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #5 

papiron כתב:היי,

אני יודע שכבר יש שרשורים רבים בנושא,
אבל אשמח לעזרה במקרה הבא:

לפני כשנה וחצי רכשתי טלויזיה של סוני עם ממיר מובנה, ושמח וטוב לב ראיתי את שידורי עידן+ ללא הפרעה.
לפני כשלושה שבועות, הפסקתי לקלוט את השידורים, להערכתי בגלל "טיפול" של טכנאי הוט בארון התקשורת של הבניין.

היום הגיע הטכנאי של הוט (אחרי דין ודברים ארוך) ותוך חמש דקות הסביר לי שזה לא קשור אליהם, והוא לא מבין בזה, וזו תשתית אחרת.

אחרי גיגול ממשוך וסקירה של ארון התקשורת, הצלחתי למצוא את המגבר הקומתי (ייתכן שאינו מגבר אלא רק מפצל?) וראיתי שאחד מארבעת הכבלים אכן משוחרר !
חיברתי אותו, אבל לצערי עדיין אין קליטה...

לכן, אני עדיין מנסה לאתר את התקלה, וכרגע יש בפניי כמה אופציות, ואשמח לייעוץ לגבי כל אחת מהן:
1. הכבל המקשר בין ארון התקשורת הקומתי לדירה נשבר - איך בודקים את זה ("מצפצפים" אותו ?)?
2. הטיונר הדיגיטלי בטלויזיה התקלקל - איך בודקים את זה ??
3. החיבור בין המפצל הקומתי לאנטנה על הגג נקרע / נשבר / נותק. - איך בודקים את זה ?

אם יש צורך, אשמח לצרף תמונות מכל סוג...

אשמח לעזרה,
תודה מראש,
נתי.
...
נתי שלום!
אם המערכת עבדה כיאות עד לפני כשלושה שבועות, אני ממליץ לך לפנות לועד הבית כדי שיביא טכנאי להחזיר את הקליטה.
בעצמך תוכל לעשות כמה בדיקות בסיסיות:
1. בארון התקשורת הקומתי, אתר את המפצל של האנטנה המרכזית (פשוט - יש את של HOT ויש את של YES והם בד"כ מסומנים)
לרוב מדובר במפצל עם כניסה 1 (INPUT) ו-4 יציאות (OUTPUT) - ודא שמחובר כבל ל-INPUT ושהכבל של הדירה שלך מחובר ל-OUTPUT
2. עלה לקומה העליונה ביותר. בארון התקשורת הקומתי צריך להיות ממוקם מגבר - מכשיר עם INPUT אחד ו-OUTPUT אחד (לרוב, לפעמים יותר) שמחובר לחשמל. שוב - לא לגעת בציוד של HOT / YES! תסתכל, תוודא שהוא מחובר לחשמל. (אם אתה רואה כבל חשמל מנותק - מאוד יכול להיות שזו הבעיה)
3. לגבי כבלים שנקרעו - אם קלטת עד עכשיו, אני חושב שמדובר בסבירות נמוכה יותר. ראשית יש לבצע את הבדיקות הבסיסיות - אולי אפשר לפתור את הבעיה ברגע. אבל אם הכל נראה בסדר, שועד הבית יזמין טכנאי לטפל בבעיה.

אתה מוזמן לפרסם פה צילום של המפצל הקומתי שלך ושל ארון התקשורת בקומה העליונה ביותר, אם אתה לא בטוח מה אתה מחפש או בודק. אשמח לעזור!
osh78 כתב:אני אצטרף לשאלה מעליי עם עוד שאלה...

כנראה שמישהו (לא ברור מי) "סחב" את המגבר שיוצא מהאנטנה בגג, מה סדר גודל של עלות של מגבר כזה (בניין בן 9 קומות, 18 דיירים), היכן ניתן לקנות?
...
osh78 שלום!
ראשית, בדומה למקרה הקודם - מגבר הינו רכוש משותף ולכן פשוט תדאג שועד הבית ידאג להזמין טכנאי להתקין מגבר חדש. מנסיון שלי מדובר בד"כ במגברים של 40db לבניין כמו שאתה מתאר, בעלות של כמה מאות בודדות של שקלים. תוכל גם לקנות בעצמך ולחבר את הכבלים (אנטנה מהגג ל-INPUT, פיזור לדיירים ל-OUTPUT), אך אני לא בטוח שהמגבר הוא הבעיה היחידה במערכת שלך! מאחר והמערכת אצלך לא בשימוש כבר לא מעט זמן (ממה שאני מבין) - בניגוד למערכת שאצל נתי (בהודעה מעל), יכול להיות שיש בעיות נוספות שתגלה כאשר גם לאחר חיבור מגבר - עדיין לא תהיה קליטה. לכן עדיף להזמין טכנאי.

papiron פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

היי !

ראשית - תודה רבה על כל העזרה !
מצורפת תמונת המפצל הקומתי.

כשפתחתי את המפצל אתמול, ראיתי שחוט מס' 4 נותק. ציפיתי שאחרי שאחבר אותו תהיה קליטה שוב, אבל לצערי אין...
בנוסף, היה נראה שבגלל כל הבלאגן בארון, הכבל מעוקם ביציאה מהמפצל. האם זו לא בעיה בכבל קואקס ?
וו נעמט מען א ביסלע מזל ??

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #7 

papiron כתב:היי !

ראשית - תודה רבה על כל העזרה !
מצורפת תמונת המפצל הקומתי.

כשפתחתי את המפצל אתמול, ראיתי שחוט מס' 4 נותק. ציפיתי שאחרי שאחבר אותו תהיה קליטה שוב, אבל לצערי אין...
בנוסף, היה נראה שבגלל כל הבלאגן בארון, הכבל מעוקם ביציאה מהמפצל. האם זו לא בעיה בכבל קואקס ?
...
היי,
קודם כל על פניו זה נראה תקין. האם אתה יודע לזהות את הכבל שנכנס אליך הביתה, כדי לוודא שאתה אכן מחובר למפצל?
לא כל 4 הכבלים של ה-OUTPUT LINE צריכים להיות בהכרח מחוברים, הרי חלק מן השכנים בקומה שלך ודאי מחוברים לכבלים או ל-YES, לא? תוודא שלא חיברת כבל משני צדדיו למפצל.
(אסביר- תיאורטית, אם אתה היחיד בקומה שלך שמחובר לאנטנה המרכזית, מספיק שרק אתה תהיה מחובר לאחד ה-OUTPUT וכל היתר יהיו "ריקים")
עוד משהו קטן - שים לב שה"שערות" של כבל ה-INPUT לא נוגעות באיזור של החיבור של הגיד המרכזי של כבל מס' 3 (הבורג עם המסגרת הכחולה סביבו) (זה קצת נראה כך בצילום)

עד כמה הכבל מעוקם - ובאיזה כבל מדובר (1-4 או INPUT)? (אתה מוזמן לצלם)

המשימה הבאה שלך היא לעלות לקומה העליונה ביותר ולמצוא את המגבר, כדי לוודא שהוא מחובר לחשמל. תביא צילומים... :)

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”