כבלי מיני ומיקרו USB טוענים את המכשיר רק מהמחשב אך לא ממטעני חשמל ורכב

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
Digdis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אשמח אם תעזרו לי בהבנה של הבעייה הבאה:
יש לי כבל מיקרו USB (מ-USB רגיל למיקרו USB) שקיבלתי עם טלפון נוקיה E72. אם אני מחבר את הטלפון למחשב באמצעות הכבל הזה, הוא נטען יפה. כך גם עם טלפונים אחרים (סמסונג גלקסי) שיש לי. לעומת זאת, אם אני מחבר את הטלפון עם הכבל הזה למטען USB אוניברסלי ביתי (הכוונה לכזה שמתחבר לשקע חשמלי מצד אחד ובעל שקע USB מצד שני) - הטלפון לא נטען. אותו הדבר קורה גם אם אני מחבר את הטלפון והכבל הזה למטען אוניברסלי של רכב - הטלפון לא נטען.
עשיתי ניסוי דומה עם נגן ה-MP3 שלי, הנטען באמצעות כבל מיני USB: אם אני מחבר אותו למחשב עם הכבל - הוא נטען. לעומת זאת, אם אני מחבר אותו למטען הביתי או למטען לרכב - הוא לא נטען.
כמובן שהמטען לרכב והמטען הביתי עובדים עם מכשירים אחרים (דיבורית בלוטות' ניידת, שעון GPS גארמין).
אשמח אם תסבירו לי מה ההבדל כאן בין טעינה דרך מחשב לטעינה דרך המטענים הנזכרים. האם יש הבדלים בכבלים? בשיטת הטעינה?
תודה.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #2 

יש מכשירים שמזהים את המכשיר אליו הם מחוברים (מחשב או מטען) כדי לדעת מה הזרם המקסימלי שהם יכולים לצרוך ממנו. יש מטענים אוניברסליים פשוטים שלא נתנים למכשיר אינדיקציה כזו ("מטען לא מקורי") ואז הוא לא מטעין.
..

Digdis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה זיגי. הבנתי.
אתה יודע אם לרכב יש מטענים אוניברסליים (הכוונה כאלו שמתחברים לכל סוגי הכבלים) מהסוג שנותן אינדיקציה כזו? איך אפשר לדעת את זה כשקונים?

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #4 

תקנה מטען שכתוב עליו שהוא מטעין אייפון וכדומה. או פשוט לנסות בחנות.
..

Digdis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

או קיי תודה.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”