מדוע לא מתקינים DIMMER בתוך מקרן ק"ב?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
opv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #1 

בתור חובב של מקרנים אנלוגיים, אחת התכונות שתמיד קסמה לי במקרני CRT, היא היכולת להתאים את עוצמת ההארה למסך.
התקן הקולנועי דורש הארה של 16FTL ובמקרן אנלוגי יש אופציה להוריד את ערך הניגודיות ולהגיע בדיוק לערך זה.
במקרנים דיגיטליים, לעומת זאת, משחק עם פרמטר הניגודיות, פוגע באיכות התמונה, ישנו רק ערך אחד שמבטיח את מקסימום הניגודיות של הפאנל.
האפשרויות לכוון את עוצמת ההארה של מקרן דיגיטלי, הן מוגבלות ומסורבלות:
1) מצב מנורה חסכוני או רגיל
2) צמצם קבוע (לא דינמי, קיים רק בדגמים מסוימים)
3) בחירת גיין שונה של מסך (מסכים אפורים עם גיין נמוך מ1, או מסכים טובים עם גיין גבוה, הם יקרים יחסית ומכניסים שלל בעיות אחרות לתמונה)
4) פילטר ND ( מאפשר להוריד את עוצמת ההארה רק בפקטורים קבועים, מסובך להתקנה במקרנים עם עדשה חשמלית)

וכאן נשאלת השאלה, מדוע היצרן מאפשר רק שני מצבי מנורה?
מדוע היצרנים לא מכניסים עמעם (DIMMER) שישלט כמובן ע"י השלט ויאפשר להפחית את עוצמת ההארה בצורה רציפה ועל הדרך לשפר גם את השחורים?
האם מנגנון כזה עלול לקצר עוד יותר את חיי הנורה?
האם קשה ליצור נורה שתיתן ספקטרום צבע נמוך במגוון עוצמות הארה?
אשמח לשמוע את דעתכם בענין.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78879
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #2 

נראה לי שנתת את התשובות בעצמך: גם היציבות של המנורה עלול להפגע (הם מייצרים את המנורות לטמפ' מאוד מסויימת) וכן פגיעה בטמפ' הצבע שהנורה תתן במצב מעומעם.

אני חושב שכמו במסכי טלוייזיה כיום, הנטיה של היצרן היא להדגיש את עוצמות האור (במסכים מסויימים מדדתי מעל 1000cd/m2, ערך הזוי לכל הדעות) ופחות להתמקד בנושא השחורים.

ברור שטכנולוגית זה היה הרבה יותר פשוט למימוש מאשר הכנסת צמצם, שידוע מוסיף רעש וגרוע לא פחות - ארטיפקטים כאשר הוא לא מושלם. לכן, אם זה היה פשוט לביצוע, הם בודאי היו מתמקדים בזה על פני פיתרון עקום כמו צמצם...

opv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

עופר,
ההבדל העיקרי בין מסך לבין מקרן, הוא שלמסך יש גודל נתון, כך שהיצרן יכול לכוון את עוצמת ההארה לערך מסוים.
לעומת זאת במקרנים, כל אחד בוחר גודל מסך שונה, עוצמת ההארה המתקבלת על מסך 80" היא גבוהה משמעותית מזו של מסך 120".
אני חושב שהשאלה הנכונה היא, מדוע הפרמטר הזה, של עוצמת הארה נכונה, לא מקבל תשומת לב.
הרי אף אחד לא היה מוכן לרכוש רסיבר בלי שליטה על הווליום, לא הגיוני שיגידו לך באודיו שכדי להנמיך, תצטרך לקנות רמקול פחות נציל, נכון?! באנלוגיה לרכישה של מסך עם גיין שלילי.
למה במקרנים, כולם מקבלים את הענין הזה?
No place like home.......... Theater

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78879
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #4 

אגב, לאחרונה חקרתי טיפה על איך הפילטרים של הצבע פועלים בתוך המקרן. בקלות רבה היה אפשר להוציא גרסאת פילטר כזה שכוללת גם NDF. מה שבעצם היה אומר שהיה אפשר לבחור מצב CINEMA או CINEMA DARK (או משהו כזה).

לי מציק משהו אחר, למה לא כל המקרנים עם צמצם כוללים מצב ידני?!

opv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

oferlaor כתב:
לי מציק משהו אחר, למה לא כל המקרנים עם צמצם כוללים מצב ידני?!
...
שאלה מצוינת, שמתחברת למה שהעליתי קודם.
למה אין מודעות של היצרנים לעוצמת הארה נשלטת במקרנים?

ofir_nim
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 338
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #6 

במקרן שלי מדגם OPTOMA HD33 יש פונקציה בתפריט בו יש הגדרות לעוצמת המנורה שנקראת: Lamp mode - Image Al.
ע"פ ה MANUAL, זה מה שמצב זה עושה:

Image AI improves the contrast of the picture by optimizing the"
"brightness of the lamp according to the picture content.

האם לזה התכוונת, רק עם שליטה ידנית?

opv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

ofir_nim,
המנגנון שאתה מדבר עליו הוא מנגנון של שינוי דינאמי של עוצמת ההארה. זה פטנט שהיה קיים במקרנים עוד לפני עידן הצמצם הדינמי והמטרה שלו דומה, לשפר את הקונטרסט הדינמי בעזרת משחק עם עוצמת הנורה.
בתאוריה, מנגנון כזה יכל לתת את אותו אפקט של צמצם דינמי, אבל בפועל אי אפשר לעשות שינויים מהירים וגדולים בעוצמת ההארה בלי לסכן את הנורה.
אז לשאלתך, כן התכוונתי למנגנון שמאפשר שליטה ידנית (איטית, לצורך כיול בלבד) בעוצמת הנורה.
ההבדל הוא שהייתי רוצה טווח מכובד של עוצמות הארה ולא הטווח המצומצם מאוד של מנגנון תאורה דינמית.
No place like home.......... Theater

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”