חדש, וזקוק לעזרה בעניין טלביזית מקרן אחורי

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
manxral פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום..

אני מחפש TV בטווח מחירים הנע בין 6000 ל 8000 ש"ח. אין לי כל כך עניין בפלזמות ו LCD משום שבגדלים שאני מעוניין בהם- 42 ומעלה , מדובר בחברות דימיקולו.

לכן, אני נע לכוון של טלביזית מקרן אחורי. למשפחתי יש ניסיון טוב עם חתיכה כזו - 50 אינץ' DRAMATIC THEATRE קרוב ל 10 שנים ו אפס תקלות! ועד היום רואים בה נהדר.

אני נוטה גם להאמין שהטכנולוגיה הזו השתפרה מעט ב 10 שנים, ואולי מסיבה זו גם גודל המכשיר הצטמצם , מה שעוד יותר מושך אותי.

האם זו בחירה טובה לדעתכם [מדובר בצפייה בכבלים ובסרטים בעיקר] .?

תודה

nirgen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1662

שליחה #2 

הי וברוך הבא
עוד מוכרים מקרן אחורי ? נדמה שלא כ"כ ובצדק, הם היו מאד מוגבלות מבחינת תאורה מרחק וזווית צפויה ובכלל נראו לא מדהים בלשון המעטה , מה שכן הם היו זולות משמעותית בהשוואה לפלאזמות שעלו עשרות (ואף מאות) אלפי שקלים בזמנו )

יש בהחלט גדלים מעבר ל42 (אפילו המון ) אבל לא ב 6000 - 8000 ש"ח
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות

manxral פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תגובה

שליחה #3 

שלום,
תודה על התגובה..

אתה צודק, בעניני עיצוב אין עוררין- המכשיר הזה חתיכת דינוזאור. אבל כמו שאמרת [וכפי שציינתי בהודעתי המקורית] אין לי אפשרויות לרכישת פלזמה בגדלים של 42 במחירים האלו. ז"א ברור שאפשר למצוא אבל *** של מוצרים.

קשה לי להתפשר על גודל המסך, אני צופה בסרטים לא מעט [מערכת הקולנוע שלי די טובה בסך הכול -מבוססת רסיבר פיוניר 1011 . לרכוש LCD או פלזמה 32' זה נראה לי פשרה עגומה.. אבל תקציב זה תקציב ואי אפשר להשתולל.

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1483
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

מקרן אחורי 50 אינץ רק מתחיל ב-10K...

nirgen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1662

שליחה #5 

אור - כנראה שאני באמת לא מעודכן - עוד מוכרים אותם ?

איזה מכשיר יש לך היום ?
נערך לאחרונה על ידי nirgen ב 08/08/2006 16:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35095
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #6 

אתה יכול לקנות 50 אינטש בתקציב הזה בערך
לדעתי אם אתה רואה הרבה סרטים אז תחפש כאלה עם מסך רחב.

אני קניתי לפני שנה ומשהו טלויזיית הקרנה אחורית של סוני 44 אינטש עם מסך רחב

manxral פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תגובה

שליחה #7 

עד לפני שבוע הייתה לי טושיבה 29' 100 הרץ שהייתה בסך הכול טובה מאוד. אבל כרגע אני עובר לגור בבית פרטי ולבד, והסלון גדול יותר , ואני מחפש פתרון מאוזן בין גודל לאיכות.

די אובד עצות. פשוט חבל לי להוציא 8000 שקל על LCD 32 או לחילופין פלזמה וכו בגדלים האלו.

manxral פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

חשבתי על עוד אופציה..

מה לגביי מקרן אחורי DLP. אולי שווה לי לרכוש TV פשוטה וגדולה, ולסרטים להשתמש במקרן האחורי?
למרות שהייתי מעדיף מקרן בלבד, על פי הבנתי אורך החיים שלהם [של הנורה] די קצר והיא יקרה למדיי.

מה דעתכם?

ofer214
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 7 פעמים

שליחה #9 

manxral כתב:חשבתי על עוד אופציה..

מה לגביי מקרן אחורי DLP. אולי שווה לי לרכוש TV פשוטה וגדולה, ולסרטים להשתמש במקרן האחורי?
...
יש לי בשבילך למכירה בדיוק את הצרוף הזה.
טלויזיה "רגילה" 37 אינטץ
ומקרן (300 שעות עבודה בסה"כ ! ) DLP+מסך נגלל.
לרגל קניית פלסמה אני עורך חיסול מלאי :)

manxral פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

עופר, ראשית תודה על ההצעה לקחתי לתשומת לבי. אני נכנס לבית רק באוקטובר ועד אז כפי שאתה רואה, אני מתעניין מה שווה לי , אם שווה לי, וכמה יעלה לי. אולי אני צריך לשאול אותך בכלל- מדוע החלטת ללכת על פלזמה, ולוותר על מקרן DLP?

שלח לי בה"פ את הפרטים המלאים לגבי החומרה שברשותך, אם זה יהיה רלוונטי עד אז, אני מבטיח ליצור איתך קשר.

ofer214
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 7 פעמים

שליחה #11 

manxral כתב:עופר, ראשית תודה על ההצעה לקחתי לתשומת לבי. אני נכנס לבית רק באוקטובר ועד אז כפי שאתה רואה, אני מתעניין מה שווה לי , אם שווה לי, וכמה יעלה לי. אולי אני צריך לשאול אותך בכלל-
1. מדוע החלטת ללכת על פלזמה, ולוותר על מקרן DLP?

2. שלח לי בה"פ את הפרטים המלאים לגבי החומרה שברשותך, אם זה יהיה רלוונטי עד אז, אני מבטיח ליצור איתך קשר.
...
1. עברתי לדירה קטנה. מאד צרה. הטלויזיה 37 היא
עמוקה בגודל וממש תפסה לי מקום בסלון.
מאותה סיבה המקרן היה לי בעיה. אין מספיק רוחב (2.5-3 מטר) על מנת
שהתמונה תהיה גדולה.
חוץ מזה, החלטתי להתחדש בגאדג'ט חדש. אני יודע ! חולה נפש :mrgreen:

2. אשלח לך בימים הקרובים

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1483
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

במקרה יש לי טלויזיה סוני 53" בת 5 שנים למכירה אם אתה רוצה (החלפתי לפלזמה לפני חודש וחצי)

manxral פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תגובה

שליחה #13 

אור, תודה על ההצעה. כפי שאמרתי לעופר, כרגע אני בודק עוד אופציות , במקביל לכמה משתנים הקשורים לחלל החדר ועוד. יחד עם זאת, שלח לי ה"פ עם פרטי המכשיר שברשותך , ההיסטוריה שלו , וכמובן מחיר. אם זה יהיה רלוונטי אני אחזור אליך. כנ"ל לגבי כל מי שיש לו הצעה מענינת , אשמח לשמוע בה"פ.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

nirgen,
לא רק שמוכרים אותן אלא שיש כאלו גם לא זולות בכלל (ע"ע SIM2), עם רזולוציות HD ו-FHD מבוססות טכנולוגיות SXRD וכו'.
מלבד החסרונות שלהם (שעות מנורה כמו במקרן קידמי, זוית צפיה מוגבלת, עוצמת הארה מוגבלת, קשתות במקרה של DLP וכו'), הטכנולוגיה הזו בהחלט נותנת גודל מסך במחיר יחסית נמוך.

לא הייתי פוסל חד משמעית כמו שמשתמע מהשאלות התמוהות שלךף לכאורה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35095
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #15 

52 אינטש DLP של LG בסאקאל אלקטריק 14K ש"ח

manxral פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תגובה

שליחה #16 

בהמשך לסוגיות..

הסתובבתי קצת אתמול , נברתי לעומק הפלזמות, מקרנים וכו. בסך הכול, ממה שיצא לי לראות , פלזמות בגדלים של 42' נשמעות הרבה אבל בפועל הם די קטנות. מה גם שלמעט מספר חברות מהם התרשמתי כדוגמת פיוניר, או פנסוניק והיטאצ'י,שעולות בהתאם, מתחת ל 11-10K , אין על מה לדבר בכלל. אלא אם כן אני בסופו של דבר אתפשר על חברת מדבקה , דהיינו FUJICOM או איזה קשקוש אחר.

אני עדיין נוטה לכוון של מקרן DLP לסרטים , וCRT לצפייה בסיסית. אבל סרטים אני גם רואה ב TV , ואין לי עניין לחסל את המנורה תוך שנה. יחד עם זאת , מכוון שלמעשה הDLP לא יהיה בסלון אלא בחדר סגור וקטן למדיי , משהו כמו 3.2*3.1 , יש לי הרגשה שלהקרין על מסך בגודל 2 מטר במלואו , יהיה קצת OVERKILL ודי מפספס את המטרה.

לגביי TV מקרן אחורי, שוב , זה נשמע אופציה זולה אבל הרהיט הזה זה חתיכת גרוטסק בחדר וגם מקריב את מרחק הצפייה, באיזה 30 ס"מ, שלעומת הקרנה על קיר הם די משמעותיים לדעתי.

בקיצור.. עדיין בדילמות.. יש לכם עצות נוספות?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #17 

1. במקרן אחורי אתה תגמור את המנורה הרבה יותר מהר ממקרן קידמי, כי אתה תשתמש בו גם לסרטים וגם לטלויזיה, אז אני לא מבין איפה החיסכון פה.
2. כדי לגמור מנורה בשנה (נניח 2000 שעות), זה אומר שאתה הולך לצפות במקרן כ-5.5 שעות ביום (כל יום!).
נראה לך הגיוני ?
About.me

manxral פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

מרטין, אתה מדבר על TV מקרן אחורי? לא הבנתי את החישוב. להורי טושיבה 50' כבר 10 שנים ושום דבר לא הלך שם ולא נשרף. זמן הצפייה הממוצע שם הוא כ 4 שעות ביום.

אגב, 5.5 שעות ביום זה לא נתון בלתי ריאלי , זה אולי נשמע ככה רק. אבל בוא נניח אתה צופה ב 3-4 סרטים בשבוע +TV , זה לא משאיר לך הרבה חיים בנורה.

אבל , בוא נצא מנקודת הנחה שבחרתי במקרן+CRT , האם לטעמך - בחדר שגודלו 3.5 מטר באורך ורוחבו זהה פחות או יותר, מוטב להתקין מקרן?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #19 

1. להורים שלי יש גם טלוזייה מקרן אחורי של היטאצ'י מעל 10 שנים והסיבה שזה ממשיך לחיות זה כי המקרן בפנים הוא מקרן CRT.....אורך החיים שלו הרבה יותר גדול.
במקרנים האחוריים המודרניים יש מקרני DLP או LCD ו SXRD ולאלו, אורך חיים קצר כמו של מקרנים קידמיים.
2. כל אחד והרגלי הצפייה שלו. אם אתה לא מוכן לשאת בעלויות הללו, אז זה לא מתאים לך.
3. קודם כל אתה צריך לבחור מקרן שייתן לך תמונה מספיק גדולה ביחס למרחק ההצבה שלו. לכל מקרן יש את האופטיקה שלו, אז תצטרך לבדוק לפי הדגם הספציפי.
במרחק ישיבה של 3 מטרים, לא הייתי עולה על רוחב מסך של 2 מטרים (לא שיהיה לך הרבה מקום למעבר לזה) ובתנאי שמדובר על מקרן HD.
About.me

manxral פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תגובה

שליחה #20 

תודה מרטין.

אין לי בעייה עם עלויות, וודאי שלא עם תחלופת נורות , גם אם זה פעם בשנה [רצוי שלא אבל אם אין ברירה נו ניחא].

השאלה היא אם מקרן זו הבחירה הטובה ביותר עבור חדר בגודל כזה, [אין לו בעיית החשכה מוחלטת]. צפיתי אגב בהדגמה של מקרן על מסך 2 מטר ממרחק של כ 3.5 מטרים וזה נראה נהדר. נדמה לי שזה היה ה SHARP R10X .

ז"א, האם לטווח ארוך זו בחירה טובה [וגם אמינה בין היתר ,אי אפשר להתעלם מזה הרי]..

תודה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”