תודה!
שימוש בתשתית הטלפון הקיימת לשיחות בין חדרים
למה ?
מה עם אפליקציית תקשורת כמו סקייפ על סמרטפונים וטבלבטים?
אצלי בבית יש נקודה מרכזית של בזק אליה מגיע הקו.
לצומת זו מחובר המודם ובנוסף לכך כל הקווים האחרים מתחברים אליה במקביל.
לדעתי אם מבנה התשתית שלך זהה לכך אז ניתן פשוט לנתק את כל הקווים שמחוברים במקביל ולהעבירם דרך מרכזיה משרדית סטנדרטית (ואין לי שמץ בנושא).
ניתן כמובן להשתמש בפתרונות IP שונים למיניהם על תשתית רשת קווית או אלחוטית (Google is your friend).
מה עם אפליקציית תקשורת כמו סקייפ על סמרטפונים וטבלבטים?
אצלי בבית יש נקודה מרכזית של בזק אליה מגיע הקו.
לצומת זו מחובר המודם ובנוסף לכך כל הקווים האחרים מתחברים אליה במקביל.
לדעתי אם מבנה התשתית שלך זהה לכך אז ניתן פשוט לנתק את כל הקווים שמחוברים במקביל ולהעבירם דרך מרכזיה משרדית סטנדרטית (ואין לי שמץ בנושא).
ניתן כמובן להשתמש בפתרונות IP שונים למיניהם על תשתית רשת קווית או אלחוטית (Google is your friend).
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
מרכזיה לא מחייבת טלפונים חכמים ויקרים. גם טלפונים טיפשים יכולים להתחבר למרכזיה וליהנות משירותיה.
מרכזיה היא מעיין יחידת מיתוג מרכזית שהטלפונים והקו החיצוני מחוברים אליה.
לכל טלפון יש מספר פנימי משלו, הייתרון במרכזיה הוא שאפשר לנהל כמה שיחות פנימיות במקביל ואפשר להשתמש במספר קווים חיצוניים במקביל ולתת הרשאות או מגבלות לטלפונים ספציפיים (כמו לחסום שיחות לחו"ל, למשל) וכמובן להעביר שיחות בין טלפונים פנימיים בלי קשר לשאר.
לטלפונים חכמים יש ערך מוסף של בחירת הקו, שמירת מספרים, וניתן לראות איזה טלפונים פתוחים ואילו קווים תפוסים.
אצלי בבית, למשל, יש מרכזיה ישנה עם 7 טלפונים ו2 קווים חיצוניים. זה מאוד נוח.
החסרון היחיד של זה הוא שזה מעודד עצלנות, במקום לקום מהכסא אני מתקשר לחדר הסמוך
אני לא מבין מה הקשר לבית חד-מפלסי.
סקייפ גם ככה לא עובד בLAN, כל מה שאתה צריך ששני המכשירים יהיו מחוברים לאינטרנט עם מהירות מספקת, אין צורך בחיבור ישיר ביניהם. אם אני מצליח לנהל שיחה תקינה עם חבר שלי שנמצא בדרום-אמריקה אין שום סיבה שלא תצליח לנהל שיחה עם מישהו בתוך הארץ.
מרכזיה היא מעיין יחידת מיתוג מרכזית שהטלפונים והקו החיצוני מחוברים אליה.
לכל טלפון יש מספר פנימי משלו, הייתרון במרכזיה הוא שאפשר לנהל כמה שיחות פנימיות במקביל ואפשר להשתמש במספר קווים חיצוניים במקביל ולתת הרשאות או מגבלות לטלפונים ספציפיים (כמו לחסום שיחות לחו"ל, למשל) וכמובן להעביר שיחות בין טלפונים פנימיים בלי קשר לשאר.
לטלפונים חכמים יש ערך מוסף של בחירת הקו, שמירת מספרים, וניתן לראות איזה טלפונים פתוחים ואילו קווים תפוסים.
אצלי בבית, למשל, יש מרכזיה ישנה עם 7 טלפונים ו2 קווים חיצוניים. זה מאוד נוח.
החסרון היחיד של זה הוא שזה מעודד עצלנות, במקום לקום מהכסא אני מתקשר לחדר הסמוך
אני לא מבין מה הקשר לבית חד-מפלסי.
סקייפ גם ככה לא עובד בLAN, כל מה שאתה צריך ששני המכשירים יהיו מחוברים לאינטרנט עם מהירות מספקת, אין צורך בחיבור ישיר ביניהם. אם אני מצליח לנהל שיחה תקינה עם חבר שלי שנמצא בדרום-אמריקה אין שום סיבה שלא תצליח לנהל שיחה עם מישהו בתוך הארץ.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
יש לי שני אלחוטיים. מדברים אחד עם השני פשוט בלי כלום. צריך שיתמכו במשהוא האמת לא זוכר מה.
אנסה לבדוק. 
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
קווים חיצוניים הכוונה בקווים של בזק, החוצה מהמרכזיה, הקו שאתה משלם עליו, עם מספר בן 7 ספרות. (שיחות פנימיות לא עולות כסף)
אתה לא שולט במרכזיה, והטפלון הטיפש מתחבר לקיר בצורה הרגילה. לכל שקע בקיר יש מספר (שלוחה) משלו, וכל טלפון שתחבר לשקע יקבל את המספר הזה (בד"כ ספרה או שתיים).
כדי להתקשר לשלוחה פנימית אתה פשוט מקיש את מספר השלוחה, כדי להתקשר החוצה אתה מקיש ספרה מיוחדת (בד"כ 9) כדי "לקחת קו" ואז אתה מקיש את המספר המבוקש.
במידה ויש לך מספר קווים חיצוניים, הטלפון הטיפש יבחר את הקו הפנוי הראשון (כי יכול להיות שאחד כבר תפוס). בטלפון חכם אתה יכול לבחור ידנית איזה קו אתה רוצה.
אתה לא שולט במרכזיה, והטפלון הטיפש מתחבר לקיר בצורה הרגילה. לכל שקע בקיר יש מספר (שלוחה) משלו, וכל טלפון שתחבר לשקע יקבל את המספר הזה (בד"כ ספרה או שתיים).
כדי להתקשר לשלוחה פנימית אתה פשוט מקיש את מספר השלוחה, כדי להתקשר החוצה אתה מקיש ספרה מיוחדת (בד"כ 9) כדי "לקחת קו" ואז אתה מקיש את המספר המבוקש.
במידה ויש לך מספר קווים חיצוניים, הטלפון הטיפש יבחר את הקו הפנוי הראשון (כי יכול להיות שאחד כבר תפוס). בטלפון חכם אתה יכול לבחור ידנית איזה קו אתה רוצה.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
מרכזיה זה לא זול, נכון, אבל זו השקעה. זה נוח בטירוף (אם אתה משתמש בשיחות פנימיות או אם יש לך יותר מקו אחד)
אם אתה קונה מרכזיה (ולא לוקח אותה כחלק משירות בתשלום חודשי) זה תשלום חד פעמי וזה ישרת אותך שנים רבות (המרכזיה שלי בת יותר מ20 שנה)
רק תחשוב אם אתה צריך את זה, אם זה אכן ישרת אותך.
אם אתה קונה מרכזיה (ולא לוקח אותה כחלק משירות בתשלום חודשי) זה תשלום חד פעמי וזה ישרת אותך שנים רבות (המרכזיה שלי בת יותר מ20 שנה)
רק תחשוב אם אתה צריך את זה, אם זה אכן ישרת אותך.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
נראה לי שסט טלפונים אלחוטיים עם כמה שלוחות יהיה הרבה יותר זול ממרכזיה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
אתה מבין שזה אבסורד?
אתה מסתובב עם משדר סלולרי ליד הביצים כל היום, ומטעין אותו ליד הראש בלילה.
בלי קשר לעובדה שאין שום הוכחות או ממצאים מדעיים שזה אכן מזיק, אתה מוקף בקרינה אלקטרו-מגנטית בלי לדעת ולשלוט בזה. רשתות אלחוטיות, טלפונים אלחוטיים של השכנים, משדרי רדיו, משדרים סלולריים ועוד ועוד ועוד... דווקא טלפונים אלחוטיים שלא משדרים כל הזמן מרתיעים אותך?
אני מניח שכבר שמעת את זה כבר אבל בכל זאת..
אתה מסתובב עם משדר סלולרי ליד הביצים כל היום, ומטעין אותו ליד הראש בלילה.
בלי קשר לעובדה שאין שום הוכחות או ממצאים מדעיים שזה אכן מזיק, אתה מוקף בקרינה אלקטרו-מגנטית בלי לדעת ולשלוט בזה. רשתות אלחוטיות, טלפונים אלחוטיים של השכנים, משדרי רדיו, משדרים סלולריים ועוד ועוד ועוד... דווקא טלפונים אלחוטיים שלא משדרים כל הזמן מרתיעים אותך?
אני מניח שכבר שמעת את זה כבר אבל בכל זאת..