התרגום הראשון שלי :-)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9465
שם מלא: אורי

שליחה

כבר הרבה זמן שהילדים שלי מחכים לתרגום של העונה השלישית של 'מלחמת הכוכבים - מלחמת המשובטים'. שתי העונות הראשונות תורגמו בצורה איכותית ביותר על יד גבריאל אחד שכנראה התייאש (בצדק) מלתרגם...

בקיצור אחרי שנואשתי מלמצוא תרגום ברשת, הילדים החליטו לנסות לראות פרק אחד ללא תרגום - חוויה לא מוצלחת בכלל.
ואז נסינו עם תרגום באנגלית כשאני מנסה להסביר להם תוך כדי - גם לא מוצלח...

ואז חשבתי לעצמי - הרי יש כבר תרגום באנגלית כך שכל מה שצריך לעשות זה להחליף את הטקסט לעברית (i)

וכך עשיתי. הילדים היו בעננים וגם אני :D

אז כמה תובנות:

1. תרגום הטקסט עצמו הוא לא קשה לדוברי אנגלית טובה אבל לתרגם משמיעה נראה לי משימה ממש קשה
2. זו עבודה מאד סיזיפית (לא התרגום עצמו אלא ההקלדה שורה אחרי שורה ואח"כ המחיקה של האנגלית)
3. עכשיו אני מעריך עוד יותר את המתרגמים (לא שלא הערכתי אותם גם קודם!)
4. לא הבנתי איך לפעמים יש תרגומים לא ממש מוצלחים (תרגום לא נכון של מילים) שהרי מי שמתרגם צריך לדעת אנגלית טוב לא??... עד שקלטתי... google translate...

סתם רציתי לשתף... שבוע טוב

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357

שליחה

לתרגם זה לא רק לכתוב מילה במילה את מה שאתה קורא בשלד האנגלי. הרבה פעמים צריך להבין הקשרים תרבותיים כמו סלנג, אישים מההווה ומהעבר, אירועים, מקומות מסוימים ועוד. מה שנקרא LOST IN TRANSLATION.
עכשיו אתה יכול להבין עוד יותר למה כל המלחמות (שנראות מבחוץ מטופשות) על קרדיטים למתרגמים פרטיים ולקבוצות התרגום.

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9465
שם מלא: אורי

שליחה

צודק במאה אחוז.
במקרה שלי נעזרתי בבני הבכור להסברים על העלילה של "מלחמת המשובטים" :)

Sapir26
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 159

שליחה

יפה!!

חזור אל “סרטים וטלויזיה”