בשעות היום יש איכות קליטה סביב ה-50% ואין בעיה לצפות, תמונה חלקה לגמרי. הבעיה היא שמשום מה בלילה הקליטה יורדת דרסטית, במקרים מסויימים מתחת ל-20% ואין אפשרות לראות כלום. זה ככה כל הזמן.
למישהו יש רעיונות למה זה יכול להיות ככה?

גם אני שם לב לקליטה פחות טובה בלילה, ולי יש את המגה אנטנה.NegativeIQ כתב:אנטנת יאגי (או כל אנטנה פאסיבית אחרת) לא קולטת באזור הזה שום דבר אלא אם מחברים אותה דרך מגבר.
בכל אופן גם הקליטה הזאת היא אחרי הרבה fine tuning. זאת לא הנקודה. השאלה שלי היתה האם יש למישהו איזשהו רעיון למה איכות הקליטה כל-כך שונה בין היום ללילה....

תעבור לצלחת או אנטנה חיצונית. בבית יש ניחותים.NegativeIQ כתב:בעיה מוזרה שנתקלתי בה. אני נמצא באזור הרצליה. הקליטה באופן כללי לא משהו, אני משתמש באנטנה אקטיבית מהסוג הזה כדי לקלוט משהו:
בשעות היום יש איכות קליטה סביב ה-50% ואין בעיה לצפות, תמונה חלקה לגמרי. הבעיה היא שמשום מה בלילה הקליטה יורדת דרסטית, במקרים מסויימים מתחת ל-20% ואין אפשרות לראות כלום. זה ככה כל הזמן.
למישהו יש רעיונות למה זה יכול להיות ככה?...

בעיות קליטה כאלה מחייבות אנטנה "מקצועית יותר" - מסכים עם benny123.NegativeIQ כתב:עוצמת הקליטה עומדת על 90% קבוע אבל מן הסתם בגלל המגבר (אנטנה אקטיבית) ככה שהנתון הזה לא אומר שום דבר. אני לא זוכר בדיוק מה היתה העוצמה עם אנטנה פאסיבית אבל אני זוכר שהיא היתה ממש נמוכה.
לרוע המזל התורן על הגג של הבניין שלנו קרס כבר לפני שנים ומכיוון שכולם אז היו מחוברים להוט / יס לא טרחנו להתקין אנטנה חדשה, ככה שכרגע אין לי אנטנה חיצונית לבדוק איתה. מה שכן ניסיתי להעלות את האנטנה הפנימית האקטיבית לגג ולנסות לקלוט משם. עם כיוון נכון זה העלה את האיכות למשהו בין 65%-60% אבל לא מעבר. העוצמה עדיין היתה באזור ה-90% ככה שזה לא בגלל הניחות של הכבל הארוך....

benny123 כתב:יש לי הצעה,
מה עם מגבר חשמלי לאנטנה חיצוני? זה מגבר שמתחבר ישירות לחשמל אליו מתחבר האנטנה ב-RF IN וב-RF OUT יוצא כבל אנטנה לממיר, מגבר עם אנטנת יאגי בפנים ההבית יכול לפתור כאן את הבעיה לא?
אני אוכל לעשות את המאמץ ולאתר את המגבר הזה שנמכר פה בארץ, טיפה יקר אבל אני מעריך שהוא יעשה את העבודה כי צויין פה שעם האנטנה העגולה והמגבר הפנימי שלה יש שידור ביום, אם היאגי והמגבר יהיה שידור גם בלילה, תקנו אותי אם אני טועה בבקשה
amosii אין חכם כבעל ניסיון ונשמע שיש לך חתיכת ניסיון רציני בתחום, האם אתה עוסק בהתקנת אנטנות או עסקת בעבר? קבל ח"ח פה על העזרה בחברים בפורום, בהחלט השכלתי מהמידע שלך תודה...
חברים,oreach כתב:NegativeIQ,
אני לא רואה שבשום שלב ממה שאתה מתאר, ניסית להציב אנטנת יאגי חיצונית ולא מוגברת על הגג (גם ללא תורן, רק לצורך בדיקה).
ממה שאני מבין, ניסית קליטה עם אנטנה פסיבית בתוך הדירה, מה שכנראה הביא לעוצמת קליטה נמוכה מידי.
לחלופין ניסית עם האנטנה האקטיבית שיש לך בתוך הדירה (מה שעובד כרגע, אבל ללא קליטה בלילה). את אותה אנטנה מוגברת ניסית גם על הגג, ואז קיבלת עוצמה גבוהה, וגם לא קיבלת איכות משהו (קצת יותר ממה שהיום). יכול להיות שהסיבה לכך במצב שכזה, הוא שהקליטה על הגג דווקא סבירה (ללא הגברה), וההגברה מיותרת ורק מוסיפה רעש, ולכן גם אז אתה מקבל איכות נמוכה.
אני שוב ממליץ לך להסתכל על התוכנה והלינק שציינתי, הם מאוד עוזרים לבצע ניחוש מושכל לגבי הסיבות לקליטה הבעייתית שלך.
אם אתה ממש בעניין של לנסות ולפתור את הבעיה שלך, תסתכל בשרשור הזה, שמפנה לאתר מאוד רציני בכל הקשור לעניינים של קליטה ואנטנות, ומציע בין השאר, פתרונות אפשריים לבעיות קליטה שונות....