זרוע לא חוזרת בסיום התקליט - טכניקס SL-D2

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
idan_r פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

התיישנתי בפטיפון של טכניקס דגם SL-D2
האם הוא טוב בכללי למשתמש המתחיל? השימוש העיקרי לשמוע את אוסף תקליטי שמכיל משהו כמו 20 תקליטים סה"כ ולשמוע פעם בהרבה זמן. רוב הזמן הוא לא יפעל.

יש טיפה רעשים סטטים, הראש הוא M55E אם זה אומר משהו למישהו ולא יודע בין כמה הוא. הוא נראה די חדש וגם המחט.

הזרוע לא חוזרת בסיום התקליט. על מה זה יכול להעיד?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #2 

פטיפון זול ולא רע בכלל של טכניקס(למרות המראה הפלסטיקי שלו)-יש לי כזה,הוא אכן טוב ל"מתחילים" באנלוגי.
קרא עליו כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 328#699328
הבעיה עם המנגנון האוטומטי של הזרוע היא בעיה ידועה בדגם הזה.
http://www.vinylengine.com/turntable_fo ... hp?t=22222
אני מציע לך להרכיב עליו ראש קצת יותר טוב מהשור הזה,אורטופון זול או איזה אודיו טכניקה נחמד.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

idan_r פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

לפעמים היא חוזרת ולפעמים לא.
אני חושב שאחליף את הראש באמת. אני לא יודע אם זה ממנו אבל יש לי רעש של Distort מאוד גבוה.
זאת אומרת סאונד מלוכלך בווליום גבוה. האם זה יכול להיות מהראש או מהמגבר?

הוא מחובר כרגע ליציאת פונו ברסיבר של קנווד דגם KR-V5580 (חדיש יחסית)

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #4 

idan_r כתב:לפעמים היא חוזרת ולפעמים לא.
אני חושב שאחליף את הראש באמת. אני לא יודע אם זה ממנו אבל יש לי רעש של Distort מאוד גבוה.

...
יתכן שהמחט עשתה את שלה והיא פשוט "גמורה" ויתכן גם שהראש אינו מכוון כיאות ביחס לזרוע.אתה יכול לרכוש מחט חדשה מ"אדר סוכנויות".אבל לפי דעתי הפטיפון הזה יפיק תוצאות טובות יותר עם ראש אחר.לגבי המנגנון של הזרוע,כמו
שהציעו בויניל אנג'ין,אפשר לפרק את מכניקת הזרוע,לנקות ולגרז אותה מחדש,אני לא בטוח שזה שווה את המאמץ.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

idan_r כתב:לפעמים היא חוזרת ולפעמים לא.

...

הוא מחובר כנראה לכניסה,ולא ליציאה.אין יציאות לפונו.וגם אי אפשר לחבר מקור ליציאה וגם לשמוע אותו.אני יודע שזה טרחני מה שאני כותב, אבל צריך ללמד את הנוער מהיסודות.

idan_r פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אוקי כיוונתי את המשקל והאנטי סקייט לפי מדריכים ביוטיוב
עכשיו הזרוע כן חוזרת בסיום התקליט!

מצאתי את המשקל שצריך להיות ביחס לראש שיש לי כרגע (M55E עם מחט N44C) ורשום בין 3 ל 5.
כשאני מסיר את המשקולת, מגיע לשיוויון שהזרוע צפה, מכוון ל 0 ואז מנסה להזיז ל3 המשקולת מגיעה עד הסוף שלה וזה לא טוב. נתתי כיוון של 1 גרם מעל.

את האנטי סקייטינג ראיתי מדריך ביוטיוב שאומר לנסות על ויניל ריק, יש לי אחד ובצד ההפוך שלו הוא ריק.
ניסיתי להניח את המחט עליו והיא צפה לכיוון המרכז במהירות. שמתי את האנטי סקייט על 3 והיא זזה לכיוון ההפוך.
הבנתי שהמצב האידיאלי הוא כשהמחט כמעט ולא זזה אז כיוונתי ועכשיו זה עומד על 1.5

האם הבדיקות הללו הם נכונות?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #7 

(Y) כן. מצויין. עשית יפה מאוד. בדרך כלל האנטי-סקייט מקבל ערך קרוב מאוד למשקל טראקינג - אבל אם המחט נשארת באמצע על תקליט ריק זה הכי טוב. רק תוודא שהפטיפון מוארק למגבר והכבל השלישי שיוצא ממנו מחובר לשאסי של המגבר. כל הכבוד!!!

דרך אגב - שנים שאני מחפש ויניל ריק. איזה תקליט זה? אולי אני אזמין לי בשביל הצד הריק...
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 01/07/2012 0:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

idan_r פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

כן הכל מחובר כראוי גם חוט הארקה
זה פשוט צד אחורי לתקליט 12" סינגל שיש לי. הוא ריק מאחורה.

עוד שאלה ששאלתי בפוסט אחר שלי לגבי האנטי סקייט:

כשהראש לא מורכב ולפי המדריך הזה כשהמשקולת בקצה, הזרוע בקושי זזה אפילו אם אני מסובב את האנטי סקייט.
האם יש קשר בין זה לבין כיוון האנטי סקייט שאמרת שתקין?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

את זה לא סיפרת קודם. לא, זה לא תקין. ההתנהגות של הזרוע צריכה להיות בדיוק כמו בסרטון. נסה לבדוק אם הצירים לא תפוסים או משוחררים מידי. קצת (אבל בסופר דופר קמצנות) שמן יכול לעזור במיקום הנכון.

איזה תקליט? של מי? ("12 זה טוב כשתופרים חליפה בניו-יורק אצל חייט או כשמודדים בונר על הבוקר - לא כשמזמינים תקליט).

idan_r פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תקליט סינגל של נורית גלרון אם זה משנה... הצד האחורי חלק מאחורה
איך לבדוק את הצירים? אשמח לטיפים אני לא ממש מבין בזה.
אני לא רואה איזושהיא השפעה בכל מקרה בניגון התקליט, הכל מתנגן כמו שצריך בלי תקיעות או משהו.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

idan_r כתב:תקליט סינגל של נורית גלרון אם זה משנה... הצד האחורי חלק מאחורה
איך לבדוק את הצירים? אשמח לטיפים אני לא ממש מבין בזה.
אני לא רואה איזושהיא השפעה בכל מקרה בניגון התקליט, הכל מתנגן כמו שצריך בלי תקיעות או משהו.
...
לא רואים את ההשפעה בעין אבל האמת העצובה היא שזרוע לא מכוונת גורמת לשחיקה לא טבעית של הויניל. כשאתה מסובב תקליט המחט רוצה לברוח החוצה בגלל הכוח הצנטרפוגאלי. זה גורם למחט להלחץ חזק יותר לצד החיצוני של התעלות. צריך לאזן את ההתנהגות הזו כדי שהמחט 'תקרא' גם את הצד הפנימי כמו שצריך ולא תשחק רק את הצד החיצוני. המחט עשויה יהלום וביחס לעובי שלו יש עליה משקל אדיר ששוחק ויניל כמו שמשור שוחק עץ.

קח את המכניזים בין האצבעות (איפה שהצירים) ותנענע. אם אתה מרגיש חופשיות (קליקים) תהדק קצת את הברגים עם מפתח אלן (יש דגמים שצריך מברג שטוח עם שתי לשונות - אף פעם אין כזה לקנות. אני מאלתר כאלה מטסטר בשקל). אם אתה לא מרגיש תזוזה - שמן את הצירים או שחרר אותם מעט. יש מסילה אלכסונית בצד השני של כפתור האנטי-סקייט. תבדוק שהיא נקייה ולא חלילה שבורה. כל הסיפור הזה עובד בדיוק כמו בסרטון - רק כשהמשטח ישר כמו סרגל. אם הוא קצת לא מאוזן אתה תראה שהזרוע לא בדיוק זזה עד הסוף פנימה ברצון רב.

נורית גלרון! תודה. בטח שזה משנה. אי אפשר להזמין תקליט לפי צד אחד ריק. אבל צד אחד מלא בנורית גלרון אפשר גם אפשר!!! (f)
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 01/07/2012 0:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #12 

יש הרבה מקסי-סינגלים ("12) שמוקלטים רק על צד אחד. גש לחור בשחור, יש לו שם עשרות כאלה בשקל. וגם תקליטי שדרים ישראליים (מה שנקרא "די. ג'יי.") לרוב כוללים רק צד אחד מוקלט, וגם כאלה יש שם. אני מניח שזה גם מה שעידן התכוון אליו.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”