שאלה - הבדלים בין סוגי משאבות?
מישהו יודע מה ההבדל בין סוגי המשאבות במכונות? מה עיקרון הפעולה של כל אחת?
יתרונות, חסרונות וכו'. מה עדיף?
אשמח לקבל הסבר או הפניה לכזה משום שלאחרונה אני נתקל בתשובות הכוללות את סוגי המשאבות
וולומטרית , וויברציונית , רוטורית ואולי יש עוד.
שמתי לב שמספר יצרנים אף משנים את סוג המשאבה בתתי דגם של המכונות לדוגמה ב-
Rocket -Giotto & Cellini - Premium Plus & Evoluzione
תודה
יתרונות, חסרונות וכו'. מה עדיף?
אשמח לקבל הסבר או הפניה לכזה משום שלאחרונה אני נתקל בתשובות הכוללות את סוגי המשאבות
וולומטרית , וויברציונית , רוטורית ואולי יש עוד.
שמתי לב שמספר יצרנים אף משנים את סוג המשאבה בתתי דגם של המכונות לדוגמה ב-
Rocket -Giotto & Cellini - Premium Plus & Evoluzione
תודה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש לך כאן: http://www.home-barista.com/faqs-and-fa ... hines.html
בגדול יש 2 סוגים: ויברציה ורציפה (עם עוד כל מני שמות)
משאבת ויברציה בנויה על סלונואיד שרוטט בתדר של הרשת
http://www.home-barista.com/espresso-ma ... t1079.html
ודוחף מים בכיוון אחד. הלחץ נבנה מול הקפה עד להגבלה של OPV.
יתרון - קלה, קטנה, פשוטה, זולה ועובדת עם מיכל מים.
יש משאבה רציפה\רוטורית\ ווליומטרית שבה יש מנוג שמסובב פרופלור 4 להבים ובונה לחץ מול מעין OPV פנימי.
למשאבה כזאת יש ספיקת מים גדולה ולכן היא קיימת בכל מכונה מסחרית בעלת כמה ראשים.
היא יותר גדולה ויקרה.
בגדול יש 2 סוגים: ויברציה ורציפה (עם עוד כל מני שמות)
משאבת ויברציה בנויה על סלונואיד שרוטט בתדר של הרשת
http://www.home-barista.com/espresso-ma ... t1079.html
ודוחף מים בכיוון אחד. הלחץ נבנה מול הקפה עד להגבלה של OPV.
יתרון - קלה, קטנה, פשוטה, זולה ועובדת עם מיכל מים.
יש משאבה רציפה\רוטורית\ ווליומטרית שבה יש מנוג שמסובב פרופלור 4 להבים ובונה לחץ מול מעין OPV פנימי.
למשאבה כזאת יש ספיקת מים גדולה ולכן היא קיימת בכל מכונה מסחרית בעלת כמה ראשים.
היא יותר גדולה ויקרה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
הרעש ההזוי שנוצר אחרי זמן לא ארוך ברוב המשאבות ה "שקטות"..............
חשוב גם להדגיש שלא יהיה שום הבדל בטעם הקפה בין שתי המשאבות וגם שהמושג "משאבה שקטה" הוא יחסי מכיוון שיש למשאבה הרציפה-וולומטרית-רוטורית רעש משלה הכולל גם מנוע שקט אך מורגש כמו גם המשאבה עצמה במיוחד כאשר היא שואבת חלקיקים מיקרוניים של רזין ומתחילה לשרוק שריקה אופיינית הדיאפרגמה של המשאבה שואבת לתוכה כל מיני דברים ולעיתים די בשמנוניות המים בכדי לגרום לנוכחות יתר שלה. ישנם שני סוגים של משאבות רוטוריות procon ו fluide-o-tech הראשונה מומלצת יותר וכדאי לצפות ביוטיוב "rotary pump noise" ולהתכונן לשמחה הזו במעוד מועד. למכונה עם מיכל מים ללא חיבור ישיר אין שום תועלת במשאבה רציפה. ועכשיו, הכי חשוב, הקשב טוב-טוב
אני שמעתי כבר מאות כאלה,אולי בגללן יש לי היום משאבת מנוף....מי יודע... (באתי בגלל השקט-נשארתי בגלל הטעם..!)
עוד הבדל
משאבה רציפה מסוגלת לעקביות בחליטה ,
במשאבה רוטטת אפשר להגיע לאותה תוצאה אבל עם עבודה עקבית ויסודית בסלסילת הקפה.
במשאבת מנוף עם כל החן שבה(ויש לה חן, שם הכל התחיל.נהנתי זמן ארוך מ - MicroCimbali)לאורך החליטה יש שינויים בלחץ לאורכו של הקפיץ.
במשאבה רוטטת אפשר להגיע לאותה תוצאה אבל עם עבודה עקבית ויסודית בסלסילת הקפה.
במשאבת מנוף עם כל החן שבה(ויש לה חן, שם הכל התחיל.נהנתי זמן ארוך מ - MicroCimbali)לאורך החליטה יש שינויים בלחץ לאורכו של הקפיץ.
Re: הרעש ההזוי שנוצר אחרי זמן לא ארוך ברוב המשאבות ה "שקטות"..........
concordia כתב:חשוב גם להדגיש שלא יהיה שום הבדל בטעם הקפה בין שתי המשאבות וגם שהמושג "משאבה שקטה" הוא יחסי מכיוון שיש למשאבה הרציפה-וולומטרית-רוטורית רעש משלה הכולל גם מנוע שקט אך מורגש כמו גם המשאבה עצמה במיוחד כאשר היא שואבת חלקיקים מיקרוניים של רזין ומתחילה לשרוק שריקה אופיינית הדיאפרגמה של המשאבה שואבת לתוכה כל מיני דברים ולעיתים די בשמנוניות המים בכדי לגרום לנוכחות יתר שלה. ישנם שני סוגים של משאבות רוטוריות procon ו fluide-o-tech הראשונה מומלצת יותר וכדאי לצפות ביוטיוב "rotary pump noise" ולהתכונן לשמחה הזו במעוד מועד. למכונה עם מיכל מים ללא חיבור ישיר אין שום תועלת במשאבה רציפה. ועכשיו, הכי חשוב, הקשב טוב-טובאני שמעתי כבר מאות כאלה,אולי בגללן יש לי היום משאבת מנוף....מי יודע... (באתי בגלל השקט-נשארתי בגלל הטעם..!)
...
איזה רעש מעצבן!
בדיוק תכננתי לשדרג למכונה עם משאבה רוטורית, אולי כבר עדיף להשאר עם ויברציונית (יש לי חיבור ישיר - מצוף למיכל ורציתי חיבור ישיר אמיתי)
במכונות מנוף מסחריות מחליף חום רגיל, אך ללא משאבה לחליטה (לחץ רשת שמוביל המים דרך הדוד לצילינדר המנוף, בוכנת המנוף פשוט משמשת כברז )
במכונות ביתיות המים מגיעים ישירות מדוד ההקצפה, כמו במקינטה: לחץ המים בדוד דוחף המים בצינור לכיוון הבוכנה, וכאשר היא עולה הצינור נפתח וממלא את הצילינדר. הבעיה במקרה זה היא שהמים המגיעים חמים מידי, וכל מכונה מתמודדת עם זה בדרך קצת שונה.
חוסר הדיוק שבטמפ' המים הוא החסרון העיקרי במכונות אלה. אבל הלחץ המשתנה של המנוף דוקא הוא כנראה הסוד שלהן בייצור הקפה המשובח לו הן מסוגלות.
במכונות ביתיות המים מגיעים ישירות מדוד ההקצפה, כמו במקינטה: לחץ המים בדוד דוחף המים בצינור לכיוון הבוכנה, וכאשר היא עולה הצינור נפתח וממלא את הצילינדר. הבעיה במקרה זה היא שהמים המגיעים חמים מידי, וכל מכונה מתמודדת עם זה בדרך קצת שונה.
חוסר הדיוק שבטמפ' המים הוא החסרון העיקרי במכונות אלה. אבל הלחץ המשתנה של המנוף דוקא הוא כנראה הסוד שלהן בייצור הקפה המשובח לו הן מסוגלות.
what's next?
תודה!
אני לא יודע לגבי מכונות מנוף מסחריות מודרניות, אני לא רואה שום הבדל בין המכונה הביתית שלי (PV) למכונה המסחרית הנוסטלגית שיש לי (לה פבוריטה משנות החמישים), אבל מצד שני אני גם לא מבין מה זה לחץ רשת
אני לא יודע לגבי מכונות מנוף מסחריות מודרניות, אני לא רואה שום הבדל בין המכונה הביתית שלי (PV) למכונה המסחרית הנוסטלגית שיש לי (לה פבוריטה משנות החמישים), אבל מצד שני אני גם לא מבין מה זה לחץ רשת
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש מכונות מנוף מסחריות עם מחליף חום - הן לא הרוב.
הרוב בנוי כמו הלה פבוריטה שלך - יש דוד בטמפרטורת הקצפה, המנוף מחובר לפנל הקדמי ושילדה ושולח צינור אל הדוד.
בהרבה מקרים הדוד מחמם את הראש. המים מתקררים בצילינדר של המנוף.
בלה פבוני ובאלקטרה המנוף מחובר ישר לדוד ואין שילדה וכו' - לכן הראש שם מתחמם יותר מדי.
בפונטה ווקיו המנוף מחובר לשילדה ושולח 2 צינורות לדוד. לא פתחתי את הדוד ואני לא סגור על מה שיש שם. בהומבריסטה אומרים שיש שם תרמוסיפון אבל אני לא בטוח. לדעתי יש שם צינור אחד שיורד למטה כמו באלקטרה והשני רק מחמם את המנוף.
זה המבנה שיש במסחריות כמו רנצ'ליו, בזרה,(תיקון - להסןמרקו זה מחליף חום)
הרוב בנוי כמו הלה פבוריטה שלך - יש דוד בטמפרטורת הקצפה, המנוף מחובר לפנל הקדמי ושילדה ושולח צינור אל הדוד.
בהרבה מקרים הדוד מחמם את הראש. המים מתקררים בצילינדר של המנוף.
בלה פבוני ובאלקטרה המנוף מחובר ישר לדוד ואין שילדה וכו' - לכן הראש שם מתחמם יותר מדי.
בפונטה ווקיו המנוף מחובר לשילדה ושולח 2 צינורות לדוד. לא פתחתי את הדוד ואני לא סגור על מה שיש שם. בהומבריסטה אומרים שיש שם תרמוסיפון אבל אני לא בטוח. לדעתי יש שם צינור אחד שיורד למטה כמו באלקטרה והשני רק מחמם את המנוף.
זה המבנה שיש במסחריות כמו רנצ'ליו, בזרה,(תיקון - להסןמרקו זה מחליף חום)
נערך לאחרונה על ידי דבוטאנט ב 24/07/2012 9:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)