יש לי בחדר נוסף, מחשב שאני מעוניין לחבר אותו לאינטרנט. לא מעוניין בראוטר - רשת אלחוטית.
חשבתי בהתחלה לרכוש מודם פשוט, למחשב השני, ולחבר אותו כרגיל לנקודת שקע הטלפון. קיים כבל טלפון למיקום המחשב החדש (20 מטר) ועל נקודת הטלפון קיים שקע אמריקאי נוסף.
יש לציין כי המחשבים לא עובדים באותו הזמן יחד.
חשבתי לקנות את הראוטר/מודם הזה: http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=10281
יש לי בחדר נוסף, מחשב שאני מעוניין לחבר אותו לאינטרנט. לא מעוניין בראוטר - רשת אלחוטית.
חשבתי בהתחלה לרכוש מודם פשוט, למחשב השני, ולחבר אותו כרגיל לנקודת שקע הטלפון. קיים כבל טלפון למיקום המחשב החדש (20 מטר) ועל נקודת הטלפון קיים שקע אמריקאי נוסף.
חשבתי לקנות את הראוטר/מודם הזה: http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=10281
שים לב שאם המחשב הראשון מחובר ישירות למודם אז סביר להניח שאתה משתמש בחייגן על המחשב וסוויצ' לא יעזור לך כאן, לכן אתה צריך ראוטר.
המלצה אישית, אל תקנה ראוטר ב-40 ש"ח, זה לא שווה את העצבים. יש מספיק המלצות כאן לראוטרים זולים וטובים ואם אתה לא רוצה רשת אלחוטית אתה פשוט מבטל את זה בהגדרות של הראוטר.
החייגן הוא בילד-אין בראוטר. אתה מבטל את החייגן במחשב שלך ומגדיר פעם אחת את הראוטר שלך ומאז כל המחשבים המחוברים אליו גולשים במקביל באינטרנט בלי כל הגדרות נוספות.
אני כבר שנים משתמש בלינקסיס (שהם עכשיו סיסקו) שהם מעולים אבל יקרים ולכן לא מכיר את הדגמים של החברות האחרות. ראיתי המון פעמים שאלות בפורום כאן על המלצות לראוטרים לכן שווה לעשות חיפוש כאן בפורום. על פניו האדימקס הזה נראה ראוטר ישן אבל שמסוגל לעשות את העבודה.
דרך אגב, באיזה מהירות ותשתית אתה גולש באינטרנט היום? בזק מספקים היום לחלק מהמהיריות ראוטר בחיוב זיכוי.
אני לא חושב שאתה יכול להתחבר פעמיים על אותו משתמש כך שזה לא נראה לי ישים להתחבר ישירות, מה גם שאתה צריך עוד מודם. הפיתרון "הנכון" כאן הוא להשחיל כבל רשת ולחבר את כולם לראוטר שמתחבר למודם.
אבי סליחה על חוסר הידע בעניין
האם לאחר הגדרת החייגן בראוטר, לא יופיע לי בכל פעם חייגן להתקשרות, וההתקשרות תהיה פעילה תמיד?
והאם התכוונת שלא אוכל להתקשר באמצעות חייגן עם הסוויצ', האם לא אוכל לבטל את החייגן?
לא תהיה התחברות פעמיים. ההחברות לא תהיה באותו זמן, המחשבים לא יעבדו יחד, ולכן חשבתי על עניין קניית המודם. לחסוך את קניית הסוויצ'/ראוטר וכבל הרשת, ופשוט להתחבר עם כבל הטלפון שכבר פרוס.
עם ראוטר אין צורך בחייגן על המחשב, יש חייגן בראוטר ואחרי שמגדירים אותו פעם אחת הוא דואג לחיוג ואמור לשמור על החיבור זמין כל הזמן.
באופן עקרוני, אין בעיה עם חייגן על המחשב וחיבור לסוויטש אבל שוב אי אפשר יהיה לגלוש בו זמנית ולא שווה להגביל את עצמך בגלל הפרש מחירים זניח. חוץ מזה, עם ראוטר אתה מרויח רשת פנימית בין המחשבים כלומר העברת קבציןם ו/או שיתוף קבצים. אפשר לשתף למשל את המדפסת.
מבחינה טכנית אין בעיה לעשות את מה שאתה מתאר (אם כמובן המחשבים אינם גולשים בו זמנית). אבל בכל מקרה תצטרך עוד מודם אז מה שאתה חוסך כאן זה רק ההשחלה של הכבלים. אתה צריך להחליט אם זה שווה לך או לא כי כמו שציינתי בהודעה הקודמת גם לזה יש פיתרון.
סוויץ' הוא מפצל רשת. ראוטר גם מחלק כתובות IP (שכל מחשב צריך IP משלו) ובנוסף דואג ל"חיוג" לאינטרנט.
בקיצור אתה צריך ראוטר קווי+אלחוטי (מקסימום אם יש לך איזה אנטי לאלחוטי - תנתק בהגדרות).
אני קניתי לאמא שלי אחד כזה ב-120 ש"ח של TP-LINK - לשני מחשבים זה בהחלט אמור להספיק.
10 דקות עבודה וזה רץ.
גם לא צריך את החייגן המטופש הזה.
חייגן המוגדר על מחשב אחד מאפשר רק לו לגלוש.
נניח ותקנה סוויץ', בנוסף למודם שיש לך - המודם מתחבר למחשב (בכבל רשת), המחשב השני מתחבר לסוויץ' (בכבל רשת), אבל איך המחשב הראשון מתחבר לסוויץ'?
למעשה, בשיטה הזו, אתה צריך לשים במחשב הראשון עוד כרטיס רשת אחד, לחבר אותו לסוויץ' וכך "לשתף" את חיבור האינטרנט (שנוצר באמצעות החייגן) עם המחשב השני.
ראוטר פותר את כל הבעיה בכך שהוא מתחבר למודם ומבצע את החיוג, גם כאשר שני המחשבים כבויים. הם מתחברים אליו בכבלי רשת (מכיוון שהוא כולל סוויץ' פנימי), וברגע שאחד מהם "צריך" אינטרנט, הוא בעצם מקבל את המידע מנותב מהראוטר.
בהמשך להסבר של איתי הררי ואורי, הבנתי כי סוויצ' לא יועיל לי - למרות ההסברים של המוכר בחנות, והאופציה היחידה היא רכישת ראוטר וכבל רשת 20 מטר, כפי שהסברתם. (שניסיתי לחסוך בהתחלה).
אם לומר בכנות - חבל על הרכישה.
כל האופציות שהבאת לא שונות בצורה מהותית מהנתב שיש לך.
הם טובים יותר מה שיש לך רק בשימוש אלחוטי,
בשימוש חוטי - תשאר עם הedimax.
הנה... חסכת בעוד כמה שקלים.
קנה כבל מתאים, תשחיל, חבר את הנתב שיש לך אל המודם, ואת המחשבים אליו.
במידה ותרגיש צורך בשידרוג, תבחר מישהו מהרשימה (לי יש את ה- TL-WR1043ND קצת מעל התקציב, אבל אחלה של נתב).