מבקש עזרה דחוף
לדעתי מדובר ברליי שמופקד על התנהלות הגוף חימום, על מנת שהגוף חימום לא יקבל "שוק" בפעם אחת הרליי נכנס לפעולה וממתן את השוק החשמלי הראשוני, וכך הוא מגן על הגוף חימום משריפה, רליי תמיד משמיע קליק בזמן שהוא מקבל פקודה, והניצוץ לא נראה לי חריג מאשר רליים אחרים-כולל בלוח חשמל אצלך בבית (חוק לנץ' אם אני עדיין זוכר את לימודי החשמל שלי מהעבר הרחוק מאוד).
מקווה שהצלחתי להרגיע, אם לא פנה שוב לספק ותראה לו את הסרטון.
בהצלחה.
מקווה שהצלחתי להרגיע, אם לא פנה שוב לספק ותראה לו את הסרטון.
בהצלחה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
נראה מגע רופף בחיבורים של הבקר - לא צריך להיות ניצוץ.
יכול להיות ניצוץ בתוך הממסרים הפנימיים ברגע המיתוג ואם המכסה שקוף אז אולי זה מזה.
לא מבין איזה ממסר צריך להיפתח כל 15 שניות.
יכול להיות ניצוץ בתוך הממסרים הפנימיים ברגע המיתוג ואם המכסה שקוף אז אולי זה מזה.
לא מבין איזה ממסר צריך להיפתח כל 15 שניות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
שאלתי את אלון מקדמה איך הוא נותן ללקוח לא מרוצה להשאר לא מרוצה? והוא אומר פרט לעובדה שכמו שיוסי כתב זה הריליי שמגן על גוף החימום, והרעש טבעי, הוא מוכן לשנמך את המכונה למכונה פחות משוכללת, וללא הרעש. זה פשוט חבל כי אצלי בממוצע הולך גוף חימום אחת ל-6 חודשים בדיוק מהסיבה הזאת. מזל שיש לי תמיד בבית גוף חימום מוכן להחלפה (80 שקל+ 20 דקות עבודה).
בברכה
אדי
בברכה
אדי
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
עקרונית הרלאי לא בא להגן על גוף החימום אלה לפקד עליו , הוא משמש כמתג, ופשות מפעיל ומפסיק לפי הפקודה של הטמוסטט או הפרסוסטט (לא יודע מה יש במכונה המדוברת) את גוף החימום.
סיבה נוספת להימצאות ראליים במכונות היא שהמעגלים עם החישנים (טרמוקפלים,חישני גובה מיים , לחצנים, וכ"ו) לא מיועדים להעביר זרמים חזקים מידי והם הרבה פעמים גם עובדים במתך נמוך נגיד 24v ואילו גוף החימום עובד ב220v ובצריכת זרם גבוה אז הרליי ממתג מתג ב 24v ומעביר את המתך של 220v דרכו בערוץ ניפרד כלומר הפיקוד עצמו הוא 24v ואילו המתך שאותו רוצים להוליך לרכיבים השונים הוא 220v
סיבה נוספת להימצאות ראליים במכונות היא שהמעגלים עם החישנים (טרמוקפלים,חישני גובה מיים , לחצנים, וכ"ו) לא מיועדים להעביר זרמים חזקים מידי והם הרבה פעמים גם עובדים במתך נמוך נגיד 24v ואילו גוף החימום עובד ב220v ובצריכת זרם גבוה אז הרליי ממתג מתג ב 24v ומעביר את המתך של 220v דרכו בערוץ ניפרד כלומר הפיקוד עצמו הוא 24v ואילו המתך שאותו רוצים להוליך לרכיבים השונים הוא 220v
- avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
ברור כמעט לכל אחד מה תפקידו של ממסר (ריליי בעברית) במערכות חשמליות. כאן אבל נאמר שהממסר במכונה הזו (משודרגת לעומת אחרת) מגן על גוף החימום שלא ישרף "כל 6 חודשים". שאלתי היא כיצד מגן כאן הממסר הנ"ל על גוף החימום.
Artificial Intelligence is better then NONE...
אני יכול לנסות ולנחש.
כאשר הטמפרטורה של המים יורדת קיימת מערכת פיקוד (טרמוסטט פרסוסטט) שמתחילה להפעיל מנגנונים שבסופו של דבר מגיעות לגוף חימום "ואומרות" לו להכנס לעבודה, בזמן הכניסה לעבודה קיים "שוק" חשמלי ונותן כביכול מכה לגוף חימום (שבעצם הוא לא עובד תמידי אלה רק לפי צורך), המכות הללו לא כנראה לא תמיד טובות לגוף חימום, הממסר שמנותק מקבל פקודה, מתחבר (ומשם הניצוץ) מקבל את השוק הראשוני ומעביר מתח "ממותן" לגוף חימום.
יתכן והתאוריה הזאת מופרכת, אשמח להארות.
יתכן באמת שהניצוץ במכונה שלך נובע באמת ממגע רופף-צריך באמת לבדוק את זה, אבל במכונה שלך (וגם שלי שהיא פשוטה יותר), יש ממסרים שאני אפילו לא יודע מה תפקידם.
לדעתי אתה צריך להרגע, נראה לי שהכל בסדר, תמיד כשרוכשים מכשיר חדש בתקופה הראשונה מוטרדים בגללו.
כאשר הטמפרטורה של המים יורדת קיימת מערכת פיקוד (טרמוסטט פרסוסטט) שמתחילה להפעיל מנגנונים שבסופו של דבר מגיעות לגוף חימום "ואומרות" לו להכנס לעבודה, בזמן הכניסה לעבודה קיים "שוק" חשמלי ונותן כביכול מכה לגוף חימום (שבעצם הוא לא עובד תמידי אלה רק לפי צורך), המכות הללו לא כנראה לא תמיד טובות לגוף חימום, הממסר שמנותק מקבל פקודה, מתחבר (ומשם הניצוץ) מקבל את השוק הראשוני ומעביר מתח "ממותן" לגוף חימום.
יתכן והתאוריה הזאת מופרכת, אשמח להארות.
יתכן באמת שהניצוץ במכונה שלך נובע באמת ממגע רופף-צריך באמת לבדוק את זה, אבל במכונה שלך (וגם שלי שהיא פשוטה יותר), יש ממסרים שאני אפילו לא יודע מה תפקידם.
לדעתי אתה צריך להרגע, נראה לי שהכל בסדר, תמיד כשרוכשים מכשיר חדש בתקופה הראשונה מוטרדים בגללו.
- avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
טוב, אז בואו נעשה מעט סדר. גופי חימום הם בעלי תכונה שההתנגדות החשמלית שלהם עולה עם החימום. לכן כאשר גוף החימום קר, התנגדותו נמוכה יותר ולכן הזרם דרכו גבוה מזה שבזמן עבודה (הדבר בולט במיוחד בנורות להט שמיועדות לעבודה בטמפרטורה גבוה מאוד- 2500C. ואז בטמפרטורת החדר מזרימות זרם גבוה ביותר, זו גם הסיבה שנורות כאלו לאחר התישנותן נשרפות ברגע ההדלקה). בגוף החימום של מכונות קפה, הבדל החום בין ההדלקה לעבודה אינו כזה גדול ולכן האפקט הזה אינו אמור להיות כזה משמעותי. מעבר לתופעה שתארתי אין שום "שוק חשמלי". הניצוץ שאתה רואה אינו ברגע חיבור הזרם לגוף החימום אלא להפך - ברגע הניתוק... שים לב שלאחר הניצוץ רעש הרתיחה מפסיק. התופעה בזער אנפין דומה לייצור ניצוץ במכונית - מזרימים זרם דרך סליל וכשמפסיקים את הזרם נוצר מתח גבוה הגורם לנ=יצוץ. בכל מעגל חשמלי קימת השראות מסויימת שתגרום לתופעה כזו בניתוק המעגל. הניצוצות הללו אינם בריאים היות והם גורמים לפיח על מגעי הממסר ולבסוף שורפים אותו ונדרשת החלפתו. לשם כך מחברים בדרך כלל קבל בין מגעי הממסר. הקבל "בולע" את קפיצת המתח ומונע (או מקטין משמעותית) את הניצוץ - דרוש אבל קבל למתח יחסית גבוה - 450V לפחות.
אם הבנתי נכון, הממסר אצלך נכנס ויוצא כל כמה שניות האם התכן שיש אצלך PID? בכל מקרה, לא הייתי מודאג מהקליקים שאתה שומע אבל הייתי עושה משהו בקשר לניצוצות...
אם הבנתי נכון, הממסר אצלך נכנס ויוצא כל כמה שניות האם התכן שיש אצלך PID? בכל מקרה, לא הייתי מודאג מהקליקים שאתה שומע אבל הייתי עושה משהו בקשר לניצוצות...
Artificial Intelligence is better then NONE...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני עדיין טוען שאין הסבר למיתוג של ממסר כל 15 שניות.
הפרסוסטאט ממתג בעצמו - יש לו ממסר פנימי וכל מה שהוא רואה שם מגיע מהבקר שאחראי על מילוי גובה מים וחליטה.
הפרסוסטאט ממתג בעצמו - יש לו ממסר פנימי וכל מה שהוא רואה שם מגיע מהבקר שאחראי על מילוי גובה מים וחליטה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לאחר כמה שיחות עם אלון וכמו שנאמר כאן, אני אצטרך לחיות עם הקליקים האלה וכמו כן הייתי צריך להחזיר את ה POV לסביבות 11 כדי שהמכונה תעשה חליטה שקטה ( בזרה מכוונים ל 12) ויתר הכיוונים יבואו מהטחינה והדחיסה ובא לציון הגואל. העיקר שכולם נהנים מהקפה של שטוד. ועד לבעיה הבאה............