הפיקסי יקרה- מחפש משהו אחר
הי, יש לי את הפיקסי של נספרסו (אין צורך להציג). אני חי בשלום עם איכות הקפה, ומבחינתי היתרון המשמעותי של המכונה הוא בקלות ובזמן התפעול הסופר קצר מרגע ההדלקה.
הבעיה שלי מתחילה עם מחיר כל קפסולה- 2.2 ש"ח, ומאחר ואני מכין לפחות 3 כוסות ביום ולעיתים קרובות גם יותר, מתסכל אותי כל יום לשים 10 שקלים על קפה שיכול לעלות הרבה פחות.
אני מחפש מכונה שיכולה להוציא קפה טוב, וחשוב מכך- מהירה לתפעול. לא צריך להוציא אספרסו ב 20 שניות מרגע ההדלקה, אבל אני רוצה לאתגר ולהוציא בפחות מדקה מרגע ההדלקה.
אין צורך במקציף.
הייתי מאוד שמח אם המכונה היתה יכולה לטחון את הקפה בעצמה, למרות שאני מוכן להתפשר על זה.
בונוס- אני הולך להיות כמה ימים באיטליה בספטמבר, כך שאולי אוכל לחסוך לעצמי כמה שקלים על פני קנייה בארץ.
המלצות?
תודה רבה.
הבעיה שלי מתחילה עם מחיר כל קפסולה- 2.2 ש"ח, ומאחר ואני מכין לפחות 3 כוסות ביום ולעיתים קרובות גם יותר, מתסכל אותי כל יום לשים 10 שקלים על קפה שיכול לעלות הרבה פחות.
אני מחפש מכונה שיכולה להוציא קפה טוב, וחשוב מכך- מהירה לתפעול. לא צריך להוציא אספרסו ב 20 שניות מרגע ההדלקה, אבל אני רוצה לאתגר ולהוציא בפחות מדקה מרגע ההדלקה.
אין צורך במקציף.
הייתי מאוד שמח אם המכונה היתה יכולה לטחון את הקפה בעצמה, למרות שאני מוכן להתפשר על זה.
בונוס- אני הולך להיות כמה ימים באיטליה בספטמבר, כך שאולי אוכל לחסוך לעצמי כמה שקלים על פני קנייה בארץ.
המלצות?
תודה רבה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש קפסולות חליפיות שהן יותר זולות.
מעבר לזה אולי מכונה אוטומטית אבל המחירים מתחילים מאזור ה 4000.
להוציא קפה דקה מרגע הדלקה - דרישה בעייתית.
מעבר לזה אולי מכונה אוטומטית אבל המחירים מתחילים מאזור ה 4000.
להוציא קפה דקה מרגע הדלקה - דרישה בעייתית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
הי,
4000 ש"ח יכול להיות סכום שמחזיר עצמו בשנה או שתיים, כך שאני פתוח להצעות.
ואם נניח 2 דקות להוצאת קפה מרגע ההדלקה? לא יכול להיות שכל המכונות דורשות טקסים ארוכים כל כך.
יש מצב לחסכון מסויים אם אני קונה את המכונה באיטליה?
4000 ש"ח יכול להיות סכום שמחזיר עצמו בשנה או שתיים, כך שאני פתוח להצעות.
ואם נניח 2 דקות להוצאת קפה מרגע ההדלקה? לא יכול להיות שכל המכונות דורשות טקסים ארוכים כל כך.
יש מצב לחסכון מסויים אם אני קונה את המכונה באיטליה?
זה לא עניין של טקסים, זה עניין של חימום נטו.
מבחינת זמן שעובר מההדלקה, נספרסו היא פחות היחידה שאיכשהו מצליחה להוציא קפה סביר בזמן כ"כ קצר. אל תצפה למשהו דומה ממכונה ידנית או אוטומטית, שדורשות במינימום 10-15 דקות, אבל זו בעיה פשוטה שאפשר לפתור בקלות יחסית עם שעון שבת או משהו דומה.
קשה לי להאמין שאתה יכול להכניס מכונה לישראל בלי לשלם מכס, זה לא בדיוק משהו שאפשר להכניס במזוודה, וברגע שמשלמים מכס, זה כבר לא כדאי בדר"כ במכונות ברמת המחיר הזו.
דעתי ללא קשר: נסה קודם כל קפסולות חילופיות, יכול להיות שימצאו חן בעיניך.
על מכונה אוטומטית תחסוך אמנם כסף לאורך זמן, אך תשלם סכום התחלתי גבוה, זה כרוך ביותר טרחה ולטעמי האישי לפחות הקפה פחות טוב מאשר בנספרסו.
מכונה ידנית (מה שקרוי חצי אוטומטית) זה כבר עולם אחר לגמרי. קפה הרבה יותר טוב, יותר זול, אך הרבה הרבה יותר טרחה וחובה להוסיף מטחנה.
מבחינת זמן שעובר מההדלקה, נספרסו היא פחות היחידה שאיכשהו מצליחה להוציא קפה סביר בזמן כ"כ קצר. אל תצפה למשהו דומה ממכונה ידנית או אוטומטית, שדורשות במינימום 10-15 דקות, אבל זו בעיה פשוטה שאפשר לפתור בקלות יחסית עם שעון שבת או משהו דומה.
קשה לי להאמין שאתה יכול להכניס מכונה לישראל בלי לשלם מכס, זה לא בדיוק משהו שאפשר להכניס במזוודה, וברגע שמשלמים מכס, זה כבר לא כדאי בדר"כ במכונות ברמת המחיר הזו.
דעתי ללא קשר: נסה קודם כל קפסולות חילופיות, יכול להיות שימצאו חן בעיניך.
על מכונה אוטומטית תחסוך אמנם כסף לאורך זמן, אך תשלם סכום התחלתי גבוה, זה כרוך ביותר טרחה ולטעמי האישי לפחות הקפה פחות טוב מאשר בנספרסו.
מכונה ידנית (מה שקרוי חצי אוטומטית) זה כבר עולם אחר לגמרי. קפה הרבה יותר טוב, יותר זול, אך הרבה הרבה יותר טרחה וחובה להוסיף מטחנה.
עלות קפה קלוי 70-140 שח, בבתי קפה המחיר מאמיר לכ 200 שח לקילו.
כוס קפה בודדת כ 10 גרם , בסביבות השקל לכוס. אז אתה מדבר כאן על חיסכון לא זניח של 2-3 שח ליום, אם נלך למקרה הקיצוני כאלף שח בשנה. אתה תחסוך את האוטומטית תוך 3 שנים לפחות שזה לא מעט. יש להן גם בלאי והתיקונים לא זולים - יש לקחת זאת בחשבון.
למי ששותה רק אספרסו אני לא בטוח שהתוצר האוטומטי מספק, בכל מקרה הוא רחוק שנות אור ממה שאפשר לקבל ממכונה ומטחנה בסיסיות בסביבות האלפיים שח.
יש דרך לקבל אספרסו בשתי דקות מרגע ההדלקה - מכונות זולות עם תרמובלוק (כ 600 שח). תצמיד להן מטחנה ועדיין תקבל קפה ברמה גבוהה.
דרך אחרת לחסוך היא קפסולות אחרות, זולות יותר, בשופרסל לדעתי כ 1.5 שח.
באיטליה כדאי לקנות מכונת גאגיה, המחירים כשני שליש מבארץ
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=515&nav=
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=124&nav=
יש גם בפחות לדעתי
אגב שיא החוצפה, מטחנה שנמכרת בארץ כמטחנת אספרסו ב 600 שח, 60 יורו: http://shop.lagondola.it/product.php?pid=693&nav=
יש מצב שמטחנה כזו יכולה לספק את הסחורה במכונות טרמובלוק כמו דלונגי או כרומקס, אני לא לוקח אחריות... אם כן אתה סוגר סט אספרסו בסיסי באלף שח
כוס קפה בודדת כ 10 גרם , בסביבות השקל לכוס. אז אתה מדבר כאן על חיסכון לא זניח של 2-3 שח ליום, אם נלך למקרה הקיצוני כאלף שח בשנה. אתה תחסוך את האוטומטית תוך 3 שנים לפחות שזה לא מעט. יש להן גם בלאי והתיקונים לא זולים - יש לקחת זאת בחשבון.
למי ששותה רק אספרסו אני לא בטוח שהתוצר האוטומטי מספק, בכל מקרה הוא רחוק שנות אור ממה שאפשר לקבל ממכונה ומטחנה בסיסיות בסביבות האלפיים שח.
יש דרך לקבל אספרסו בשתי דקות מרגע ההדלקה - מכונות זולות עם תרמובלוק (כ 600 שח). תצמיד להן מטחנה ועדיין תקבל קפה ברמה גבוהה.
דרך אחרת לחסוך היא קפסולות אחרות, זולות יותר, בשופרסל לדעתי כ 1.5 שח.
באיטליה כדאי לקנות מכונת גאגיה, המחירים כשני שליש מבארץ
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=515&nav=
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=124&nav=
יש גם בפחות לדעתי
אגב שיא החוצפה, מטחנה שנמכרת בארץ כמטחנת אספרסו ב 600 שח, 60 יורו: http://shop.lagondola.it/product.php?pid=693&nav=
יש מצב שמטחנה כזו יכולה לספק את הסחורה במכונות טרמובלוק כמו דלונגי או כרומקס, אני לא לוקח אחריות... אם כן אתה סוגר סט אספרסו בסיסי באלף שח
what's next?
לעניין היבוא, אני חושב שעד 1000$ אין מכס על מכונת קפה, רק מע"מ - קראתי את זה לפני שנתיים באתר של המכס, אז אם זה לא השתנה מאז..
אם קונים מכונה קומפקטית כמו הגאג'יה ששוקלת סה"כ 4.5 קילו אין שום בעיה "להבריח" אותה במזוודה אם פותחים את הקרטון. מה גם שהיא עולה באזור ה-200 דולר כך שזאת לא ממש הברחה...
לגבי הנסיון שלי - היתה לי מכונה של כרומקס שעלתה 600 שח, אמנם היתה זוועתית בהקצפת חבל, אבל הוציאה אספרסו סביר פלוס (סביר פלוס זה לפחות 2 דרגות מעל הפיקסי) - שרדה אצלי 5 שנים עם מי ברז (ניקוי אבנית עם דורגול פעם בשנה). מוציאה אספרסו כ2 דקות אחרי ההפעלה. מה שכן - דורשת טחינה יחסית דקה למכונות כאלה וכדאי מאד להצמיד לה מטחנה ראויה.
אם קונים מכונה קומפקטית כמו הגאג'יה ששוקלת סה"כ 4.5 קילו אין שום בעיה "להבריח" אותה במזוודה אם פותחים את הקרטון. מה גם שהיא עולה באזור ה-200 דולר כך שזאת לא ממש הברחה...
לגבי הנסיון שלי - היתה לי מכונה של כרומקס שעלתה 600 שח, אמנם היתה זוועתית בהקצפת חבל, אבל הוציאה אספרסו סביר פלוס (סביר פלוס זה לפחות 2 דרגות מעל הפיקסי) - שרדה אצלי 5 שנים עם מי ברז (ניקוי אבנית עם דורגול פעם בשנה). מוציאה אספרסו כ2 דקות אחרי ההפעלה. מה שכן - דורשת טחינה יחסית דקה למכונות כאלה וכדאי מאד להצמיד לה מטחנה ראויה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

במכונה אוטומטית יש תרמובלוק כמו בנספרסו (או דומה) אז זמן החימום הוא דומה.
ל jura לוקח באמת דקה להתחמם.
להביא מאירופה מכונה אוטומטית אפשר - קצת גדול אבל כל עוד לא תעבר את ה 30 קילו (ולא תעבור) ולא את ה 1000$ אז אפשרי.
אפשר לקנות מלה גונדולה ולהזמין משלוח למלון.
ל jura לוקח באמת דקה להתחמם.
להביא מאירופה מכונה אוטומטית אפשר - קצת גדול אבל כל עוד לא תעבר את ה 30 קילו (ולא תעבור) ולא את ה 1000$ אז אפשרי.
אפשר לקנות מלה גונדולה ולהזמין משלוח למלון.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

יש קפסולה רב פעמית אבל אז אתה צריך לטחון לבד וכל הקטע של לא לעסוק כלום בגלל שיש קפסולות לא קיים.
וכמו שאמר בזוקה ג'ו, כבר המצאתי את המכונה שמכינה שיעורי בית בלחיצת כפתור, עכשיו נשאר להמציא את זה שילחץ על הכפתורmr_dish כתב:פעם...כל אחד היה מגלגל לעצמו את הסיגריות...ממלא ואוטם את כדורי הרובה שלו....מייצר לעצמו את החמאה והשמנת...צריך להמציא מכשיר ביתי להכנת קפסולות...
היו ימים טובים....
מכונה ידנית לא עדיפה על קפסולות משיקולי עלות, יש פחת בקפה, קשה להוציא סינגל טוב ורבים עובדים רק עם סלסלה כפולה- כ-20 גרם ואז עלות אספרסו דומה לקפסולת נספרסו, המכונה יקרה וחייבים מטחנה, שלא לדבר על הלכלוך.
השיקולים הם כנראה אחרים...
קפסולה חלופית עולה 1.8 אפילו 1.7
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
פשוט לא נכוןbitfield כתב:מכונה ידנית לא עדיפה על קפסולות משיקולי עלות, יש פחת בקפה, קשה להוציא סינגל טוב ורבים עובדים רק עם סלסלה כפולה- כ-20 גרם ואז עלות אספרסו דומה לקפסולת נספרסו, המכונה יקרה וחייבים מטחנה, שלא לדבר על הלכלוך.
השיקולים הם כנראה אחרים......
הפחת לא גדול, והרבה עובדים דוקא עם סינגל של 10-11 גרם
בקיצור פלוס מינוס חצי מנספרסו. הלכלוך לא כזה בעייתי כשיש מטחנה שטוחנת לידית, אם כבר הרעש מפריע.
אישית אני לא מבין איך אפשר לשתות אספרסו מקפסולות. כנראה רק עם הרבה סוכר. באמת שבוץ איכותי עדיף.
- מורגן
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
- שם מלא: אורן רון
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
מה עם להשאיר את המכונה עובדת 24/7?
אני עושה את זה כבר שנים, עם האוסקר. זה פתרון טוב אם אין לך זמן לחכות למכונה שתתחמם. אני רוצה קפה בכל רגע נתון אז אני משאיר אותה עובדת. ואין מה להשוות לקפסולות של נספרסו.
דרך אגב, לגבי סינגל שוט של אספרסו בסלסלה המקורית של האוסקר- אם טוחנים כ 10 גרם קפה ולא 7 יוצא אחלה שוט.
דרך אגב, לגבי סינגל שוט של אספרסו בסלסלה המקורית של האוסקר- אם טוחנים כ 10 גרם קפה ולא 7 יוצא אחלה שוט.
פריי, פיוצ'רמה:
"כמובן שהייתי ער כל הלילה. לא בגלל הקפאין, זה היה נדודי שינה. לא יכלתי להפסיק לחשוב על קפה."
"כמובן שהייתי ער כל הלילה. לא בגלל הקפאין, זה היה נדודי שינה. לא יכלתי להפסיק לחשוב על קפה."
hosq - אל תגלה לאף אחד אבל אני שותה אספרסו מקפסולות כבר כמעט חודש. בלי טיפת סוכר, ואפילו נהנה מזה מאוד.hosq כתב:פשוט לא נכוןbitfield כתב:מכונה ידנית לא עדיפה על קפסולות משיקולי עלות, יש פחת בקפה, קשה להוציא סינגל טוב ורבים עובדים רק עם סלסלה כפולה- כ-20 גרם ואז עלות אספרסו דומה לקפסולת נספרסו, המכונה יקרה וחייבים מטחנה, שלא לדבר על הלכלוך.
השיקולים הם כנראה אחרים......
בקיצור פלוס מינוס חצי מנספרסו. הלכלוך לא כזה בעייתי כשיש מטחנה שטוחנת לידית, אם כבר הרעש מפריע.
אישית אני לא מבין איך אפשר לשתות אספרסו מקפסולות. כנראה רק עם הרבה סוכר. באמת שבוץ איכותי עדיף....
מבוץ או נס קפה אני לא מסוגל להנות ללא סוכר.
אני לא אומר שהקפסולות מתחרות במכונה ידנית טובה. הם אפילו לא מתחרות במכונה ידנית רעה (כל עוד הקפה טוב ויש מטחנה טובה), אבל התחלתי עם הקפסולות מחוסר ברירה, אני כנראה אמשיך גם כשתחזור לי הברירה...
לשותי הנטול קפאין אגב, אם יש כאלה פה. לא יודע איך הם עושים את זה, אבל הקפסולות מוציאות אספרסו נטול טוב יותר מכל קפה נטול שניסיתי בעבר. ירוק או קלוי, מהארץ או מחו"ל, אף קפה לא התקרב לזה. סוף סוף אני יכול להנות מאספרסו בלילה...
- avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
אני מסכים עם BITFIELD יוצא לי לזרוק די הרבה קפה כשהוא מתיישן. יחד עם הליכלוך החיכיון לחימום (המצאתי מילה?) וזמן ההכנה אין ספק שאם אינך אנין טעם בקפה והטעם של נספרסו מספק אז נספרסו ודומו עדיפים. אגב, אני מדבר מנסיון... המכונה הקודמת שלי הייתה פיקסי...bitfield כתב:
מכונה ידנית לא עדיפה על קפסולות משיקולי עלות, יש פחת בקפה, קשה להוציא סינגל טוב ורבים עובדים רק עם סלסלה כפולה- כ-20 גרם ואז עלות אספרסו דומה לקפסולת נספרסו, המכונה יקרה וחייבים מטחנה, שלא לדבר על הלכלוך.
פשוט לא נכון
אישית אני לא מבין איך אפשר לשתות אספרסו מקפסולות. כנראה רק עם הרבה סוכר. באמת שבוץ איכותי עדיף....
עוד אגב אחרון - מסכים בהחלט בנושא הנטול. זה הקפה הטוב ביותר של נספרסו - זה בצבע הבורדו הכהה. לפני הפיקסי הייתה לי כרומקס והייתי מפרק קפסולות של נספרסו נטול עבורה.
גם אם היה אפשר בלחיצת כפתור ללא לכלוך וללא המתנה לקבל קפה סופר איכותי ובמחיר סביר, אני עדיין חושב שהייתי מעדיף מכונה ידנית. גם ככה כל העולם שלנו הפך להיות אינסטנט. אז אם כבר יש משהו שמתעכבים עליו כמה דקות מתוך בחירה אני חושב שזה מבורך.