אתחיל בכך שזה יכול להיות רלוונטי למי שנוטה לצלם המון במצלמה דיגיטלית ולצפות בתמונות דרך המכשיר ע"י סינכרון תמונות עם חשבון הפיקסה.
אחת החוויות המבאסות שמצאתי במכשיר זו הנטייה שלו לכיוון הירוק-כחול בהצגת תמונות שצולמו במצלמה דיגיטלית.
אני מצלם המון במצלמה שאינה במכשיר עצמו, ומתחזק לא מעט אלבומי פיקסה.
מידי פעם אני מדפדף באלבומים מהמכשיר ומתבאס מאיכות הצגת הצבעים.
על מסך המחשב הצבעים נראים תקינים, גם על מסך הטלוויזיה וגם על הלפטופ, אבל בS2, הן חשוכות מעט ונוטות הרבה מידי לכיוון הירוק-כחול.
התיקון נעשה דרך פרופיל הצבע שנקבע בזמן הצילום (למי שמצלם ב- jpg):
בכל מצלמה ניתן לבחור פרופיל צבע,
ביצעתי השוואה ישירה בין AdobeRGB1998, ProPhoto RGB, sRGB.
התוצאה הכי קרוב למה שרואים במסכים אחרים היא של sRGB.
הפרופילים האחרים אינם פרופילים חינמיים של הקוד הפתוח ועל כן המכשיר לא מצליח לשחזר את ה- color space בצורה טובה בעזרת המנוע הקיים (שהינו מנוע של opernGL, מהקוד הפתוח).
אז מה עושים?
מי שמצלם בפורמט מכווץ במצלמה - לבדוק מה פרופיל ה color space בברירת המחדל ולשנות ל- sRGB במידה והוא איננו זה.
מי שמצלם בקיבצי RAW, לוודא שבתהליך ה- export לפורמט מכווץ, לבחור את הcolor space להיות sRGB.
אני חייב לציין שהזהות לא מושלמת מבחינת גוונים, אך השונות סבילה ביחס לפרופילים האחרים.
אם מישהו מכיר דרך לתקן את הצבעים של המסך, גם דרך הטרמינל וגם מה שמצריך root מתקבל על הדעת .
תהנו.
עדכון: בחיפוש אחר אפליקציה שתסייע בנושא מצאתי את screen adjuster. גם היא לא מושלמת אבל שם לראשונה נתקלתי באפשרות לשלוט על היחס של צבעי RGB. החיסרון הוא פגיעה בעומק של השחור בכל הזזה של אחד הצבעים.
הפשרה הכי ראויה שמצאתי (בינתיים) היא לשים את האדום על 8, הירוק על 0 והכחול על 3, ניגודיות על 0.
הגוון השחור כמעט ולא נפגע, והצבעים טיפה יותר חמים בתמונות.
(זהו בעצם תיקון טינט לכיוון הסגול בסקאלת ירוק סגול)