HTPC/uATX
-
nadavya
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 849
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
היי,
מעוניין לבנות מחשב חדש למערכת שאני בונה בסלון.
המחשב יחובר לרסיבר מהסדרות המתקדמות של פיוניר או ימהה (עדיין לא שמעתי ולכן לא החלטתי), מסך עם 3D.
בניתי את הפריט הבא במחשבה על מחשב שקט במיוחד ומפרט חזק (אולי יותר מדי חזק) שיחזיק אותי לכמה שנים הקרובות ופה אני צריך את עזרתכם, האם לקצץ ואיפה. אני לא מתכוון לשחק הרבה במחשב בסלון מכיוון שיש לי מחשב בחדר עבודה וPS3.
רציתי לבנות מחשב קטן יותר אך לא מצאתי מארז עם ספק מובנה בעל הספק גדול יותר מ200W.
על המפרט הנ"ל צריך להוסיף מארז הבא:
Lian-Li PC-V351
http://www.lian-li.com/v2/en/product/pr ... =63&g=spec
http://skypc.co.il/pl_product~PC-V351B~6~0.htm
עלות מארז 608 ש"ח.
סה"כ 3553 ש"ח
מעוניין לבנות מחשב חדש למערכת שאני בונה בסלון.
המחשב יחובר לרסיבר מהסדרות המתקדמות של פיוניר או ימהה (עדיין לא שמעתי ולכן לא החלטתי), מסך עם 3D.
בניתי את הפריט הבא במחשבה על מחשב שקט במיוחד ומפרט חזק (אולי יותר מדי חזק) שיחזיק אותי לכמה שנים הקרובות ופה אני צריך את עזרתכם, האם לקצץ ואיפה. אני לא מתכוון לשחק הרבה במחשב בסלון מכיוון שיש לי מחשב בחדר עבודה וPS3.
רציתי לבנות מחשב קטן יותר אך לא מצאתי מארז עם ספק מובנה בעל הספק גדול יותר מ200W.
על המפרט הנ"ל צריך להוסיף מארז הבא:
Lian-Li PC-V351
http://www.lian-li.com/v2/en/product/pr ... =63&g=spec
http://skypc.co.il/pl_product~PC-V351B~6~0.htm
עלות מארז 608 ש"ח.
סה"כ 3553 ש"ח
"דעה זה כמו רק#ום לכל אחד יש", הקוף
טוב, קודם כל הלוח שבחרת הוא בגודל ATX ולכן לא יכנס למארז שבחרת שמתאים רק ל-MicroATX או MiniATX.
דבר שני, לחלוטין לא ברור לי בשביל מה אתה צריך לוח ב-1190 ש"ח וספק היי-אנד ב-640 ש"ח בשביל HTPC שאתה שם בו מעבד core i3 שדל בצריכת חשמל. לא חבל על הכסף? זה סתם לזרוק כסף שלא לצורך.
אני הייתי מחליף את הלוח לג'יגהבייט:
H61M-D2H-USB3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, 1xPCI-E, VGA, DVI, HDMI
ב-394 ש"ח.
ואת המארז מחליף למארז של ANTEC -
NSK 2480 HTPC Micro ATX Black Silver Case + 380W PSU
ב-495 ש"ח, שכפי שמצויין- מגיע עם ספק שקט מקורי של Antec שהוא הרבה יותר ממספיק למפרט הזה.
(לי יש את המארז הזה, אז ההמלצה כאן היא אישית מניסיוני).
סה"כ לאחר השינויים הנ"ל במפרט חסכת 1549 ש"ח שלא באמת היו תורמים לך דבר מבחינת HTPC.
המפרט הנ"ל מספיק חזק כדי לנגן כל פורמט אפשרי גם ללא עזרת מעבד גרפי ובלי להזיע בכלל.
מקווה שעזרתי ובהצלחה!
דבר שני, לחלוטין לא ברור לי בשביל מה אתה צריך לוח ב-1190 ש"ח וספק היי-אנד ב-640 ש"ח בשביל HTPC שאתה שם בו מעבד core i3 שדל בצריכת חשמל. לא חבל על הכסף? זה סתם לזרוק כסף שלא לצורך.
אני הייתי מחליף את הלוח לג'יגהבייט:
H61M-D2H-USB3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, 1xPCI-E, VGA, DVI, HDMI
ב-394 ש"ח.
ואת המארז מחליף למארז של ANTEC -
NSK 2480 HTPC Micro ATX Black Silver Case + 380W PSU
ב-495 ש"ח, שכפי שמצויין- מגיע עם ספק שקט מקורי של Antec שהוא הרבה יותר ממספיק למפרט הזה.
(לי יש את המארז הזה, אז ההמלצה כאן היא אישית מניסיוני).
סה"כ לאחר השינויים הנ"ל במפרט חסכת 1549 ש"ח שלא באמת היו תורמים לך דבר מבחינת HTPC.
המפרט הנ"ל מספיק חזק כדי לנגן כל פורמט אפשרי גם ללא עזרת מעבד גרפי ובלי להזיע בכלל.
מקווה שעזרתי ובהצלחה!
-
nadavya
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 849
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
לא שמתי לב ובחרתי לוח לא נכון, הלוח שהתכוונתי לבחור הוא ASUS Maximux Gene שעולה בערך אותו הדבר.
בבחירת לוח אם כזה רציתי בגלל הצ'יפסט החדש של Z77 של אינטל שתומך בכל הפורמטים החדשים כולל 3D.
לגבי ספק אני אקח ספק בעל הספק קטן יותר, אבל עדיין ללא מאורר בשל הצורך ליצור מערכת שקטה יותר.
בבחירת לוח אם כזה רציתי בגלל הצ'יפסט החדש של Z77 של אינטל שתומך בכל הפורמטים החדשים כולל 3D.
לגבי ספק אני אקח ספק בעל הספק קטן יותר, אבל עדיין ללא מאורר בשל הצורך ליצור מערכת שקטה יותר.
"דעה זה כמו רק#ום לכל אחד יש", הקוף
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
3D תקבל גם אם לוח אם של H61 עם יציאת HDMI .. לא חייב לוח אם יקר.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
שום דבר מיוחד ,כל מה שהצי'פסט החדש מציע הוא "עידכון " לצ'יפסט הישן מסדרה 6 , אז הוסיפו תמיכה בUSB 3.0 בצ'יספט במקום להשתמש בבקרים חיצוניים ,הוסיפו עוד כמה תוספות שכנראה לא יהיו רלוונטיות לרוב האנשים ,בסך הכל גם ככה מעבד הIVB עובדים על לוחות הSandy Bridge בלי בעייה ,ואם אתה משתמש במעבד כזה על לוח אם מסדרה 6 אז אתה גם מקבל את PCI-E בדיוק כמו שזה עובד על סדרה 7 ..
ככה שגם לוח הH61 יתן לך בדיוק את אותו הדבר .. הדבר היחיד שחסר בצ'יפסט הזה הוא עד כמה שאני יודע SATA III ,אבל למען האמת אם אין לך SSD אתה לא תרגיש בהבדל .. מה שכן יש חנויות שיש שם לוחות H67 מתקמדים יותר עם SATA III בהפרש נמוך ככה שבמקרה כזה כבר כדי לשקול שידרוג ללוח אם כזה.
אגב ,בקשר לבחירה שלך בלוח אם עם ספק ללא מאורר ,מיותר לגמרי לדעתי ,ככה או ככה כבר יש לך מאוררים במחשב אז הוא כבר לא יהיה "100% שקט" ,וספקים אייכותים לא מתחמים כשהם לא תחת עומס ,המאורר שלהם בקושי מורגש ,אבל ההבדל במחיר הוא כבר פי שניים פחות לטובת הספקים עם המאוררים .
ככה שגם לוח הH61 יתן לך בדיוק את אותו הדבר .. הדבר היחיד שחסר בצ'יפסט הזה הוא עד כמה שאני יודע SATA III ,אבל למען האמת אם אין לך SSD אתה לא תרגיש בהבדל .. מה שכן יש חנויות שיש שם לוחות H67 מתקמדים יותר עם SATA III בהפרש נמוך ככה שבמקרה כזה כבר כדי לשקול שידרוג ללוח אם כזה.
אגב ,בקשר לבחירה שלך בלוח אם עם ספק ללא מאורר ,מיותר לגמרי לדעתי ,ככה או ככה כבר יש לך מאוררים במחשב אז הוא כבר לא יהיה "100% שקט" ,וספקים אייכותים לא מתחמים כשהם לא תחת עומס ,המאורר שלהם בקושי מורגש ,אבל ההבדל במחיר הוא כבר פי שניים פחות לטובת הספקים עם המאוררים .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2