מתלבט לגביי מקרן HD יד 2, עד 1500 ש"ח

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #1 

אני מחפש מקרן יד"ש במחיר זול (עד 1500 ש"ח) שיוכל להקרין ב-HD 720P ולתת גודל הקרנה של בערך 100 אינצ' (יותר גדול= יותר טוב! :) ).
קיבלתי הצעה לגביי המקרן הבא-
http://www.projectorreviews.com/optoma/ ... id2335.php
פרטיי המקרן נראו לי לא רעים והייתי שמח לחוות דעת:
שומש 1000 שעות אם זכור לי נכון, ונותרו עוד 2500 שעות שאמורות להספיק לשנתיים-שלוש.
אני מקבל 3 חודשיי אחריות מטעם החנות שממנה אני רוכש את המקרן.

כשאני קונה מקרן מיד"ש, למה רצוי לשים לב? ישנם דגשים או דברים שחשוב לבדוק? האם רצוי להביא את התוכן שלי ולפטופ?

מכיוון ואני לא יודע יותר מדי בתחום המקרנים, אשמח לשמוע את דעתם של המומחים והמבינים! :D

תודה רבה! (Y)
נערך לאחרונה על ידי Beta ב 27/06/2012 0:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6604
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 500 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

ראשית, המקרן שהציעו לך הוא מקרן המיועד למצגות ולא לקולנוע ביתי. יחס המסך במקרני קולנוע ביתי הוא 16:9 ולא 4:3
שנית, אין שום אחריות שאחרי שעה הנורה בת ה 1000 שעות לא תגמור את חייה. מה שהיצרן כותב זה בגדר ממוצע בבדיקות מעבדה, נדיר שהנורה באמת מחזיקה את השעות שהיצרן מצהיר.

בקיצור, לא הייתי משקיע 1500 ש"ח על המקרן הזה. חפש מקרן 720P אמיתי ביד 2, אולי התמזל מזלך

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אוקי, החכמתי מעט.
כיצד היחס אספקט משפיע על התמונה אם אני קובע שהמקרן יציג לי סרט HD ב-16:9? הוא הריי רק יחתוך לי למעלה ולמטה לקבלת תמונה ב-WIDE. לא ככה? או שיש הבדל חומרי בין מקרן שבנוי למצגות ומקרן שבנוי לסרטים?

אשמח לדעת מה עליי לחפש כשאני מסתכל בלוחות מלבד שעות נורה. יחס 16:9? יצרן מסוים שעדיף על האחר? אחריות? דגם ספיציפי?

אגב, קיבלתי הצעה על המקרן הנ"ל ב-1000 ש"ח. אני שמתי לי תקציב מקורי שעומד על 1500.
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
יצירת קשר:

שליחה #4 

מכיוון שרוב הסרטים והסדרות הם ברזלוציה טבעית של 16:9 או 1:2.35 במקרן שהיחס הטבעי שלו הוא 4:3 אתה לא תנצל את כל הפיקסלים להצגת התמונה. בנוסף מקרנים שאינם מיועדים לקולנוע ביתי חסרים מנגנוני עיבוד תמונה חשובים.

לגבי על מה להסתכל. שעות נורה זה נתון מאוד בעייתי מכיוון שניתן לאפס את המונה בקלות ואתה לא יודע באמת אם הנתון אותו המוכר מצהיר הוא באמת אמיתי. לא מעט אנשים שמוכרים מקרן, מוכרים איתו גם נורה ספייר וזה מבחינתך מצויין.

יש לא מעט דגמי 720P טובים כמו פנסוניק AX200

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

מצאתי הצעה לפנסוניק PTE700 ב-1000 מבחור שגר יחסית קרוב אליי. המקרן הנ"ל שווה משהו? מדובר כבר במקרן 720P HD עם HDMI. לטעתנו נותרו עוד 1000 שעות והמקרן רץ כבר 1000 שעות במצב חיסכון.

יש עוד מקרן HD 720P של אפסון שאני צריך לברר פרטים לגביו.

מה יש לך לומר על הפנסוניק הנ"ל? חיפשתי את ה-AX200 בלוחות ולהבנתי הוא כמה דורות יותר מתקדם מה-PTE700, אך לא מצאתי למכירה. האם יש דגמים מקבילים או דומים מחברות שונות שמציאות תכונות דומות תחת המחיר המצוי?
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
יצירת קשר:

שליחה #6 

ה AE700 הוא מקרן בין 8 שנים, הקונטרסט שלו נמוך 1:2000, כמו שכבר אמרתי אין לנתון הנורה שום אחריות, היא יכולה עוד שעה להישרף. ממליץ להמשיך לחפש.

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

סליחה על ההקפצה, אבל עלה "קורבן" חש בלוחות- Hitachi HDPJ52
http://www.projectorcentral.com/hitachi ... hdpj52.htm
מדובר במקרן של שנת 2005, עדשה יותר גדולה (על מה זה משפיע?), 1200 אנסי, לעומת 1000 בפנסוניק, 7000 קונטראסט לעומת 2000, אך למנורה יש בערך כ-200 שעות ואני אצטרך לקנות מנורה חדשה שלטענת המוכר עולה 100 דולר. המקרן עולה 1500, לעומת 900 (המחיר ירד ב-100) בעבור ה-PTE700 (המוכר גר 10 דקות נסיעה ממני).

עד כמה זה מורכב להחליף נורה בבוא העת?

לכוון לכיוון ההיטאצ'י? הפנסוניק אחריי הכל עדיף ביחס מחיר-תועלת? מבולבל שכמוני... :(

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”