האם קיים מפצל רשת?
-
big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3733
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 863 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
העברתי את הראוטר לסלון ומהראוטר כבל יחיד לכיוון המערכת .(בראוטר ישנם 4 כניסות לכבל רשת).האם יש מפצל שאליו אני אחבר את הכבל שמגיע מהראוטר וממנו אחבר את 3 המכשירים שנמצאים במערכת(רסיבר,סטרימר,PS3)?
תודה למשיבים
תודה למשיבים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
-
big007
-
- חבר מביא חבר

תודה על התשובה המהירה.
האם 3 המכשירים יכולים לעבוד בו זמנית או שאני בורר בינהם ע"י שלט או כפתור?
האם יש מכשיר מומלץ עד 150ש"ח?
האם אני צריך להצליב את כבל הרשת?
האם 3 המכשירים יכולים לעבוד בו זמנית או שאני בורר בינהם ע"י שלט או כפתור?
האם יש מכשיר מומלץ עד 150ש"ח?
האם אני צריך להצליב את כבל הרשת?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
המכשיר נקרא switch או מתג.
כל מכשיר מקבל כתובת IP משלו מהראוטר, יכולים לעבוד במקביל (ואף לדבר ביניהם אם יש צורך).
לא צריך כבלים מוצלבים אלא ארבעה כבלים ישרים (אחד לראוטר ואחד לכל מכשיר נוסף).
כל מכשיר מקבל כתובת IP משלו מהראוטר, יכולים לעבוד במקביל (ואף לדבר ביניהם אם יש צורך).
לא צריך כבלים מוצלבים אלא ארבעה כבלים ישרים (אחד לראוטר ואחד לכל מכשיר נוסף).
-
big007
-
- חבר מביא חבר

יש המלצה על מכשיר שיוכל להעביר 3 מכשירים רסיבר ימהה RX-A1010 ,אקסטרימר פרו וPS3 ?
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6605
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
יש לי בבית 4 סוויצים של D-Link, עושים את העבודה כבר די הרבה זמן
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=490633
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=490633
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
אני ממליץ על מתג של trendnet עם 5 פורטים:
http://www.trendnet.com/products/prodde ... 0G&cat=115
די זול (פחות מ-200 ש"ח) ואיכותי.
http://www.trendnet.com/products/prodde ... 0G&cat=115
די זול (פחות מ-200 ש"ח) ואיכותי.
יש לי בעיה דומה:
בקרוב אחבר כבל רשת מחדר אחד לחדר אחר. בחדר הראשון נמצאים מחשב ומדפסת וקיימת משם גישה נוחה יותר להעברת כבל לסלון, ולכן הוחלט למקם שם את הראוטר. אל החדר השני מגיע כבל רשת אחד ומכיוון שהוא מועבר ע"ג תשתית בזק בצמוד לקו טלפון, אין מקום להעביר כבל נוסף.
השאלה היא מה אני עושה אם אני צריך לחבר שני מחשבים לרשת בחדר שיש בו רק כבל אחד מהראוטר?
האם צוויץ' יתן את הפתרון במקרה כזה?
האם תהיה בעיה מבחינת מהירות?
האם ניתן לספק שתי כתובות IP דרך סוויצ' שמחובר לכבל רשת אחד שמגיע מהראוטר?
תודה רבה!
בקרוב אחבר כבל רשת מחדר אחד לחדר אחר. בחדר הראשון נמצאים מחשב ומדפסת וקיימת משם גישה נוחה יותר להעברת כבל לסלון, ולכן הוחלט למקם שם את הראוטר. אל החדר השני מגיע כבל רשת אחד ומכיוון שהוא מועבר ע"ג תשתית בזק בצמוד לקו טלפון, אין מקום להעביר כבל נוסף.
השאלה היא מה אני עושה אם אני צריך לחבר שני מחשבים לרשת בחדר שיש בו רק כבל אחד מהראוטר?
האם צוויץ' יתן את הפתרון במקרה כזה?
האם תהיה בעיה מבחינת מהירות?
האם ניתן לספק שתי כתובות IP דרך סוויצ' שמחובר לכבל רשת אחד שמגיע מהראוטר?
תודה רבה!
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
כל המטרה של הסוויץ׳ הוא שהמצב מנהל את הרשת ואת כל המכשירים שמחוברים לאותו הסוויץ׳ באותה הצורה כמו שהמכשירים האלו היו מחוברים ישירות לנתב .
לכן כל מכשיר שתחבר לסוויץ׳ יקבל כתובת משלנו על ידי הנתב .
בקשר למהירות , אם יש לך סוויץ׳ של 1Gb ונתב של 100Mbps אז התעבורה בין המכשירים שמחוברים לסוויץ׳ תהייה 1Gb - זה כמובן בתנאי שהמכשירים תומכים ואם מכשיר שמחובר לסוויץ׳ יתקשר עם הנתב שמוגבל ל100Mbps אז המהירות תוגבל על ידי הנתב ..
אם שניהם כמ הסוויץ׳ וגם הנתב תומכים ב1Gb אז זאת המהירות שתהייה בין המכשירים - שוב בתנאי שאותם המכשירים שאתה מחבר תומכים במהירות הזאת .
לכן כל מכשיר שתחבר לסוויץ׳ יקבל כתובת משלנו על ידי הנתב .
בקשר למהירות , אם יש לך סוויץ׳ של 1Gb ונתב של 100Mbps אז התעבורה בין המכשירים שמחוברים לסוויץ׳ תהייה 1Gb - זה כמובן בתנאי שהמכשירים תומכים ואם מכשיר שמחובר לסוויץ׳ יתקשר עם הנתב שמוגבל ל100Mbps אז המהירות תוגבל על ידי הנתב ..
אם שניהם כמ הסוויץ׳ וגם הנתב תומכים ב1Gb אז זאת המהירות שתהייה בין המכשירים - שוב בתנאי שאותם המכשירים שאתה מחבר תומכים במהירות הזאת .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
שים אותו באמצע, כי הוא מגבר אותות.Jonny123 כתב:תודה רבה!
ובאותה הצורה אפשר גם לחבר את הסוויצ' בכל נקודה אחרת בבית לפי הנוחות? או שעדיף למקם את הראוטר במקום בו צריך את היציבות המקסימלית של הרשת?...
המלצה שלי - קנה HP מוצר מצוין וגם אחריות לכל החיים.
המטרה של הסוויץ היא לעשות סוויצ'ינג, מיתוג בעברית. קצת כמו רכזת. הוא לא מנהל כלום חוץ מאת עצמו.IamEzio כתב:כל המטרה של הסוויץ׳ הוא שהמצב מנהל את הרשת ואת כל המכשירים שמחוברים לאותו הסוויץ׳ באותה הצורה כמו שהמכשירים האלו היו מחוברים ישירות לנתב ....
אז אני יכול לחבר לכבל שמגיע מראוטר אחד, ראוטר אחר כדי להקצות עוד כתובות?
איך זה מתבצע בפועל? אם יש לי רק נקודת אינטרנט אחת בחדר (שמועברת מראוטר שנמצא בחדר אחר בבית) ואני מעוניין לחבר לאותה נקודה מדפסת + 2 מחשבים ואני מחבר אותן לסוויצ', מה זה יתן לי? אני אוכל לעבוד איתם? או שאני צריך עוד ראוטר?
במילים אחרות, מה המשמעות של הקצאת כתובות שונות והמשמעות של אי היכולת לכך..?
תודה רבה!
איך זה מתבצע בפועל? אם יש לי רק נקודת אינטרנט אחת בחדר (שמועברת מראוטר שנמצא בחדר אחר בבית) ואני מעוניין לחבר לאותה נקודה מדפסת + 2 מחשבים ואני מחבר אותן לסוויצ', מה זה יתן לי? אני אוכל לעבוד איתם? או שאני צריך עוד ראוטר?
במילים אחרות, מה המשמעות של הקצאת כתובות שונות והמשמעות של אי היכולת לכך..?
תודה רבה!
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
אין סיבה לחבר ראוטר לראוטר אלא ראוטר לסוויץ' כי ראוטר אחד ביתי יודע להקצות מספיק כתובות אלא אם כן יש לך רשת של עשרות מחשבים אז מדובר בסיפור אחר לגמרי.Jonny123 כתב:אז אני יכול לחבר לכבל שמגיע מראוטר אחד, ראוטר אחר כדי להקצות עוד כתובות?
איך זה מתבצע בפועל? אם יש לי רק נקודת אינטרנט אחת בחדר (שמועברת מראוטר שנמצא בחדר אחר בבית) ואני מעוניין לחבר לאותה נקודה מדפסת + 2 מחשבים ואני מחבר אותן לסוויצ', מה זה יתן לי? אני אוכל לעבוד איתם? או שאני צריך עוד ראוטר?...
את הסוויץ' אתה מחבר ישירות לראוטר ואת המכשירים שציינת ישירות לסוויץ' וזהו.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אני יודע ,כתבתי את ההודעה באייפון ובמקום נתב הוא רשם "המצב" ..nir11 כתב:המטרה של הסוויץ היא לעשות סוויצ'ינג, מיתוג בעברית. קצת כמו רכזת. הוא לא מנהל כלום חוץ מאת עצמו.IamEzio כתב:כל המטרה של הסוויץ׳ הוא שהמצב מנהל את הרשת ואת כל המכשירים שמחוברים לאותו הסוויץ׳ באותה הצורה כמו שהמכשירים האלו היו מחוברים ישירות לנתב .......