הקצפה עם סילביה
שלום לכולם,
לאחר קריאה מרובה בפורום קניתי סילביה ורוקי ואני מתחיל לנסות להבין מי נגד מי- עדיין לא מצאתי את הדרך להוציא שוטים עקביים אבל הכיוון נראה חיובי.
השאלה שלי בקשר להקצפה- בדרך כלל אני מקציף כמות לשתי כוסות, סה"כ המרקם של החלב נראה לי שיוצא לא רע אבל במזיגה מה שקורה זה שבכוס הראשונה יוצא יחסית דיי הרבה קצף ובשניה כמעט כלום.
איך אני מצליח למזוג כמות שווה בשתי הכוסות? זה עניין של מרקם החלב או צורת המזיגה?
תודה מראש על העזרה
לאחר קריאה מרובה בפורום קניתי סילביה ורוקי ואני מתחיל לנסות להבין מי נגד מי- עדיין לא מצאתי את הדרך להוציא שוטים עקביים אבל הכיוון נראה חיובי.
השאלה שלי בקשר להקצפה- בדרך כלל אני מקציף כמות לשתי כוסות, סה"כ המרקם של החלב נראה לי שיוצא לא רע אבל במזיגה מה שקורה זה שבכוס הראשונה יוצא יחסית דיי הרבה קצף ובשניה כמעט כלום.
איך אני מצליח למזוג כמות שווה בשתי הכוסות? זה עניין של מרקם החלב או צורת המזיגה?
תודה מראש על העזרה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תתחיל למזוג לכוס הראשונה מגבוה יותר. ככל שתעלה גבוה יותר יירד יותר חלב ופחות קצף. יש כאלה שאפילו מפצלים לקנקן קטן יותר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אם לא חשוב לך הלאטה ארט אז תמזוג לכוס הראשונה עד החצי. ואז תעבור לכוס השניה ותמזוג אותה במלואה. ואז תמלא את הכוס הראשונה.
במצב כזה אתה יכול לעשות לאטה ארט טוב בכוס השניה, אך לא בכוס הראשונה.
אם אתה רוצה לעשות לאטה ארט בשתיהן אז תפצל.
במצב כזה אתה יכול לעשות לאטה ארט טוב בכוס השניה, אך לא בכוס הראשונה.
אם אתה רוצה לעשות לאטה ארט בשתיהן אז תפצל.
מילה של אקסטרימיסט.
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
גם אני נתקלתי באותה בעיה עם הסילביה שלי - מעניין דרך אגב אם זו תופעה של סילביה/סינגל בויילר
או שגם במכונות HX.
הפיתרון שלי הוא פיצול, מיד אחרי ההקצפה אני דופק מעט על השיש להוציא בועות(אם יש) מסובב
את החלב בקנקן ומוזג לקנקן קטן יותר חלק מהחלב, את מה שנשאר אני מוזג לכוס ראשונה ואז מחזיר
את החלב מהקנקן הקטן לגדול נותן עוד עירבוב ומוזג לכוס שניה.
לפעמים עובד ממש טוב ולפעמים פחות אבל זה מה יש כרגע
או שגם במכונות HX.
הפיתרון שלי הוא פיצול, מיד אחרי ההקצפה אני דופק מעט על השיש להוציא בועות(אם יש) מסובב
את החלב בקנקן ומוזג לקנקן קטן יותר חלק מהחלב, את מה שנשאר אני מוזג לכוס ראשונה ואז מחזיר
את החלב מהקנקן הקטן לגדול נותן עוד עירבוב ומוזג לכוס שניה.
לפעמים עובד ממש טוב ולפעמים פחות אבל זה מה יש כרגע
לדעתי זה נובע מכך שבהתחלה הלחץ אדים מאוד גבוה (והם מעורבבים עם הרבה מים) ואז הוא יורד אז ההקצפה לא יוצאת כל כך אחידה ולא מקבלים מיקרופום טובגם אני נתקלתי באותה בעיה עם הסילביה שלי - מעניין דרך אגב אם זו תופעה של סילביה/סינגל בויילר
או שגם במכונות HX....
זאת בעיה בכל הסינגל בוילר הפשוטות בגלל שהדוד קטן מדי ותמיד מלא במים אחרי חליטה ואין מספיק מקום לאדים להיווצר בנוסף הטרמוסטטים לא עושים עבודה טובה והדוד מתקרר מהר מידי
אם יש לך סבלנות לחכות - אחרי שהדלקת את מתג ההקצפה הנורה נכבתה אתה יכול להוציא אדים למשך 30 שניות לסגור את הברז ואז לחכות שהנורה תדלק שנית הפעם בגלל שהוצאת אדים (מים) מקודם יש יותר מקום בדוד ולכן יהיו יותר אדים והם יהיו "יבשים יותר" (כלומר בטמפ' יותר גבוהה) יהיה לך יותר קל לקבל קצף אחיד יותר
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בהנחה שההקצפה טובה זאת לא ממש בעיה.
רב הקצף מצטבר למעלה וככל שתמזוג מגבוה יותר יירד יותר חלב.
תראה מה בריסטות עושים בבתי קפה.
רב הקצף מצטבר למעלה וככל שתמזוג מגבוה יותר יירד יותר חלב.
תראה מה בריסטות עושים בבתי קפה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אין דרך להוציא שוטים עקביים ללא PID בסילביה מה שכן גלישת טמפ' (או גלישה בתוספת מד טמפ') יעזרו לך להוציא שוטים סבירים לא שרופים או חמוצים לגמרי, אבל הטעם ישתנה משוט לשוט - יש כאלה שטוענים שזה היתרון של הסילביהעדיין לא מצאתי את הדרך להוציא שוטים עקביים אבל הכיוון נראה חיובי...
דרך אגב גם עם פיד שהשוטים מאוד עקביים הם לא בהכרח יותר טובים כמו ממכונות יקרות יותר
ושוב גם את תכניס למנוע 1.6 ליטר את כל האלקטרוניקה בעולם הוא לא יהפוך למנוע 3 ליטר
אותו דבר בסילביה גם עם פיד לא תצליח להתגבר על המגבלות הפיזיקליות (דוד קטן מדי) שיש לה לעומת מכונות יקרות יותר
בכל אופן זו אחלה מכונה
ותתחדש על הקניה זו קניה מעולה
ברוך הבא לכת (המעריצים של סילבי
אתה קצת מגזים. לי אין PID ועם ניסיון כיום אני מוציא שוטים די עקביים במיוחד לאחר מציאת הטחינה המתאימה.jalvan כתב:אין דרך להוציא שוטים עקביים ללא PID בסילביהעדיין לא מצאתי את הדרך להוציא שוטים עקביים אבל הכיוון נראה חיובי...)
...
לא זכור לי מתי יצא לי איזה שוט שזרקתי או יצא שרוף/חמוץ
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
אצלי יש PID, שיפור לאין היכר את העקביות ואיכות השוטים.
אבל לנושא המקורי, אני מפצל, וזה רק בגלל שראיתי שבכל בית קפה שמכבד את עצמו בסיום ההקצפה מוזגים לקנקן בצד ורק אז מוזגים לכוסות.
אבל לנושא המקורי, אני מפצל, וזה רק בגלל שראיתי שבכל בית קפה שמכבד את עצמו בסיום ההקצפה מוזגים לקנקן בצד ורק אז מוזגים לכוסות.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload