רמקולים להגברות הם הרמקולים השחורים הגדולים האלה שתמיד רואים באולמות אירועים, מועדונים, בארים, בתי קולנוע, וכמובן הופעות חיות. רוב האנשים לא היו מוכנים להכניס רמקולים כאלו הביתה (ואי אפשר להאשים אותם). נו, אז עד כמה הם שונים מרמקולים רגילים?

מסכים עם כל מילה.Neter כתב:למה שמשהו ירצה רמקולים PA לבית? יש כ"כ הרבה דגמים מעולים לשימוש הבייתי, אני לא מוצא שום תועלת בהחלפת התפקידים.
ומילה על הLine Array: אני אולי שייך לדור הישן ששמע הופעות עם הגברות של רמקולי-ענק שעומדים משני צידי הבמה, ובהשוואה הLine Array האלו נשמעים פשוט גרוע. לא הצלחתי להינות מאף הופעה ממש בגלל הרמקולים האלו! פעם להקה הייתה סוחבת את הציוד שלה איתה, וזה כלל גם את ההגברה מכיוון שהיה חשוב לה איכות הסאונד שיתקבל כמו שצריך. היום, הלהקות מסתפקות בציוד ה"מקומי" שכולל צמד של Line Array וזהו. סאונד קר, אולי יותר מידי שטוח, חסר עומק בנמוכים ומאכזב באופן כללי, במיוחד ברוק שהדחיפה והאנרגיה שמופקות מהרמקולים פשוט חסרה. תנו לי הופעה שמכילה רמקולים רצפתיים ענקיים כמו של פעם, בבקשה!...

PA או Public address מסווג את כל סוגי הרמקולים שמשמשים "קהל", ולא רק רמקולים לכריזה.1) רמקולים PA זה בעצם רמקולים לכריזה ואנחנו לא רוצים רמקולים לכריזה בבית רמקולים S.R. Sound Reinforcment או Professional sound זה מה שהכתבה עסקה בו....
קודם כל אני לא התעלמתי מזה. אין שום "סטנדרט" של פיזור סאונד בעולם ה PA. כל קונפיגורציה וכל שופר מיועדים לפיזור שונה. אם תסתכל במפרט של שופרים שונים מיצרנים שונים, ישנם הרבה מאד סוגים שמיועדים לפיזור שונה.2) הכותב התעלם מפיזור הקול של רמקולים מקצועיים. רמקולים אלו נועדו "לזרוק" את הקול קדימה בתחומים של 75 מעלות אנכי ו 40 מעלות אופקי +/- ולמרחק של מטרים....
.לכן במת הקול בחדר ואפילו חדר גדול לא משהו ......
שוב, לא נכון ואף מטעה. ברמקולים (לא חשוב איזה) התחום "היעיל" אף פעם אינו בעוצמות גבוהות! ככל שהעוצמה יותר גבוהה, הרמקול יותר יעוות, יותר יקמפרס, וכו'. כל רמקול בכלל יעדיף לעבוד כמה שיותר חלש.3) ההספקים שרמקולים אלו תוכננו עבורם, המשמעות שבעוצמות ווליום רגילות של בית הרמקול לא נמצא בתחום היעיל שלו....
כרגיל, לא נכון ואף מטעה. אין שום קשר בין סוג הדרייבר (לא חשוב איזה), לגבוהים שנשמעים לך (או לי) "כמתכתיים". כל מקרה לגופו.בגלל מבנה הטוויטר שהוסבר יפה מאוד בכתבה, הצלילים הגבוהים יותר מתכתיים ממה שאנו רגילים לשמוע עניין של טעם כמובן....
לא טענתי אחרת.רוב הרמקולים מסוג S.R תוכננו לתת עוצמה ואמינות ולא דווקא Hi-Fi אלו שכן מתאימים לעבודת Hi-Fi עולים הרבה מאוד....
כל מקרה לגופו, אין קשר לעובדה שהרמקול "מקצועי" או לא.כאשר מהנדס קול מכין מיקס, זה בדרך כלל נועד לרמקולים ביתיים וישמע שונה על רמקולים מקצועיים....

אתה לא מקליט את ההופעה מהרמקולים של ההופעה,אלה מהמיקסר הראשי,אולי בתוספתmotico כתב:ילדיעפים
דבר והיפוכו.
בדרך כלל אנחנו רוצים לשחזר בבית את הצליל ששמענו בהופעה, ואם אני מבין נכון, רמקול ביתי ישחזר בבית יותר מדוייק את הצליל שמפיק רמקול PA בהופעות.
למה לא היית משתמש ברמקול בייתי כרמקול למופעים?...