שרשור תגובות: רמקולים PA להגברות - האם הם באמת כאלה שונים?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #1 

למאמר: רמקולים PA להגברות - האם הם באמת כאלה שונים?

תמונה
רמקולים להגברות הם הרמקולים השחורים הגדולים האלה שתמיד רואים באולמות אירועים, מועדונים, בארים, בתי קולנוע, וכמובן הופעות חיות. רוב האנשים לא היו מוכנים להכניס רמקולים כאלו הביתה  (ואי אפשר להאשים אותם). נו, אז עד כמה הם שונים מרמקולים רגילים?

רוניקינג
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 522
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #2 

יופי של מאמר והסברים כרגיל.

תודה (f) (f) (f)
רוני

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #3 

נהדר (f) (Y)
נהניתי לקרוא!

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #4 

כמה היית חסרה לי התובנה הזו
תודה רבה (Y)
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

shinshin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 359
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #5 

תודה רבה על המאמר!
היה כיף לקרוא!
הצטרפו לאתר ה- Cash Back עם ההחזרים הכי טובים שיש:
http://www.topcashback.com/ref/eladbs/

Neter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 376
שם מלא: neter
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #6 

למה שמשהו ירצה רמקולים PA לבית? יש כ"כ הרבה דגמים מעולים לשימוש הבייתי, אני לא מוצא שום תועלת בהחלפת התפקידים.
ומילה על הLine Array: אני אולי שייך לדור הישן ששמע הופעות עם הגברות של רמקולי-ענק שעומדים משני צידי הבמה, ובהשוואה הLine Array האלו נשמעים פשוט גרוע. לא הצלחתי להינות מאף הופעה ממש בגלל הרמקולים האלו! פעם להקה הייתה סוחבת את הציוד שלה איתה, וזה כלל גם את ההגברה מכיוון שהיה חשוב לה איכות הסאונד שיתקבל כמו שצריך. היום, הלהקות מסתפקות בציוד ה"מקומי" שכולל צמד של Line Array וזהו. סאונד קר, אולי יותר מידי שטוח, חסר עומק בנמוכים ומאכזב באופן כללי, במיוחד ברוק שהדחיפה והאנרגיה שמופקות מהרמקולים פשוט חסרה. תנו לי הופעה שמכילה רמקולים רצפתיים ענקיים כמו של פעם, בבקשה!

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #7 

תודה על המאמר, נהניתי מכל משפט (f)

מסתבר, בהתאם למאמר, שרמקולים נשארים רמקולים עם כל החוקים הפיזיקאליים הרגילים אבל אשמח ליותר מידע מעמיק בנושא כי הקטע הטכני של הרמקולים המיועדים להופעות היה בחלקו תעלומה בשבילי.
מוטי

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #8 

Neter כתב:למה שמשהו ירצה רמקולים PA לבית? יש כ"כ הרבה דגמים מעולים לשימוש הבייתי, אני לא מוצא שום תועלת בהחלפת התפקידים.
ומילה על הLine Array: אני אולי שייך לדור הישן ששמע הופעות עם הגברות של רמקולי-ענק שעומדים משני צידי הבמה, ובהשוואה הLine Array האלו נשמעים פשוט גרוע. לא הצלחתי להינות מאף הופעה ממש בגלל הרמקולים האלו! פעם להקה הייתה סוחבת את הציוד שלה איתה, וזה כלל גם את ההגברה מכיוון שהיה חשוב לה איכות הסאונד שיתקבל כמו שצריך. היום, הלהקות מסתפקות בציוד ה"מקומי" שכולל צמד של Line Array וזהו. סאונד קר, אולי יותר מידי שטוח, חסר עומק בנמוכים ומאכזב באופן כללי, במיוחד ברוק שהדחיפה והאנרגיה שמופקות מהרמקולים פשוט חסרה. תנו לי הופעה שמכילה רמקולים רצפתיים ענקיים כמו של פעם, בבקשה!
...
מסכים עם כל מילה.

רק להוסיף קצת פרטים:

1) רמקולים PA זה בעצם רמקולים לכריזה ואנחנו לא רוצים רמקולים לכריזה בבית:) רמקולים S.R. Sound Reinforcment או Professional sound זה מה שהכתבה עסקה בו.
2) הכותב התעלם מפיזור הקול של רמקולים מקצועיים. רמקולים אלו נועדו "לזרוק" את הקול קדימה בתחומים של 75 מעלות אנכי ו 40 מעלות אופקי +/- ולמרחק של מטרים. לכן במת הקול בחדר ואפילו חדר גדול לא משהו ...
3) ההספקים שרמקולים אלו תוכננו עבורם, המשמעות שבעוצמות ווליום רגילות של בית הרמקול לא נמצא בתחום היעיל שלו.
4) בגלל מבנה הטוויטר שהוסבר יפה מאוד בכתבה, הצלילים הגבוהים יותר מתכתיים ממה שאנו רגילים לשמוע עניין של טעם כמובן.
5) רוב הרמקולים מסוג S.R תוכננו לתת עוצמה ואמינות ולא דווקא Hi-Fi אלו שכן מתאימים לעבודת Hi-Fi עולים הרבה מאוד.
6) פרט מעניין, כמו שיש שם גנרי לאופנועים ( היו עוצרים אותי ושואלים על איזה הונדה אני רוכב, והתשובה שלי היתה אני רוכב על הונדה קוואסקי :)) כך יש גם שם גנרי לרמקולים מקצועיים אבל זה שונה בין היבשות. באירופה ובמיוחד באנגליה אומרים Tannoy ומתכוונים לרמקולים מקצועיים ואילו בארה"ב אומרים Klipsch זה מעניין אולי מכיוון ששני היצרנים האלו היו חלוצים בתחומם והתחילו בזמנים שלרוב האנשים לא היו רמקולים בבית, טרום תקופת Hi-Fi ורוב העבודה שלהם היתה להגברה מקצועית.
7) כאשר מהנדס קול מכין מיקס, זה בדרך כלל נועד לרמקולים ביתיים וישמע שונה על רמקולים מקצועיים.

Neter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 376
שם מלא: neter
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #9 

החלטתי לנסות.
החלטתי לנסות. הנה הסטאפ שלי:
 החלטתי לנסות. הנה הסטאפ שלי:

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #10 

אני עובד כבר עשרות שנים עם מערכות הגברה-מרכיב אותן,מופיע על במות עם מערכות הגברה וגם עברו אצלי

לא מעט מערכות סטריאו בבית-מבלי להתייחס לנכון או לא נכון ומה משותף-אין סיכוי שאכניס לביתי רמקול שמיועד להגברה!

כמו שלא אקח רמקול ביתי ואפילו הגדול ביותר ואשתמש בו להגברת מופעים-זה לא מתאים בעליל,נשמע רע,,מזעעז,,,מחריד

לא לענין בכלל
אמן מייסר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #11 

מוזר ומעניין (Y)

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #12 

ילדיעפים

דבר והיפוכו.
בדרך כלל אנחנו רוצים לשחזר בבית את הצליל ששמענו בהופעה, ואם אני מבין נכון, רמקול ביתי ישחזר בבית יותר מדוייק את הצליל שמפיק רמקול PA בהופעות.
למה לא היית משתמש ברמקול בייתי כרמקול למופעים?
מוטי

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #13 

1) רמקולים PA זה בעצם רמקולים לכריזה ואנחנו לא רוצים רמקולים לכריזה בבית רמקולים S.R. Sound Reinforcment או Professional sound זה מה שהכתבה עסקה בו.
...
PA או Public address מסווג את כל סוגי הרמקולים שמשמשים "קהל", ולא רק רמקולים לכריזה.
2) הכותב התעלם מפיזור הקול של רמקולים מקצועיים. רמקולים אלו נועדו "לזרוק" את הקול קדימה בתחומים של 75 מעלות אנכי ו 40 מעלות אופקי +/- ולמרחק של מטרים.
...
קודם כל אני לא התעלמתי מזה. אין שום "סטנדרט" של פיזור סאונד בעולם ה PA. כל קונפיגורציה וכל שופר מיועדים לפיזור שונה. אם תסתכל במפרט של שופרים שונים מיצרנים שונים, ישנם הרבה מאד סוגים שמיועדים לפיזור שונה.
לכן במת הקול בחדר ואפילו חדר גדול לא משהו ...
...
.

לא נכון ואף מטעה. כל רמקול/מקרה לגופו.
3) ההספקים שרמקולים אלו תוכננו עבורם, המשמעות שבעוצמות ווליום רגילות של בית הרמקול לא נמצא בתחום היעיל שלו.
...
שוב, לא נכון ואף מטעה. ברמקולים (לא חשוב איזה) התחום "היעיל" אף פעם אינו בעוצמות גבוהות! ככל שהעוצמה יותר גבוהה, הרמקול יותר יעוות, יותר יקמפרס, וכו'. כל רמקול בכלל יעדיף לעבוד כמה שיותר חלש.
בגלל מבנה הטוויטר שהוסבר יפה מאוד בכתבה, הצלילים הגבוהים יותר מתכתיים ממה שאנו רגילים לשמוע עניין של טעם כמובן.
...
כרגיל, לא נכון ואף מטעה. אין שום קשר בין סוג הדרייבר (לא חשוב איזה), לגבוהים שנשמעים לך (או לי) "כמתכתיים". כל מקרה לגופו.
רוב הרמקולים מסוג S.R תוכננו לתת עוצמה ואמינות ולא דווקא Hi-Fi אלו שכן מתאימים לעבודת Hi-Fi עולים הרבה מאוד.
...
לא טענתי אחרת.
כאשר מהנדס קול מכין מיקס, זה בדרך כלל נועד לרמקולים ביתיים וישמע שונה על רמקולים מקצועיים.
...
כל מקרה לגופו, אין קשר לעובדה שהרמקול "מקצועי" או לא.

razgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 23 פעמים

כתבה מעולה אשמח לקבל מידע נוסף כמו

שליחה #14 

אילו חברות נחשבות ברמות הגבוהות בתחום הרמקולים PA?
האם צפוי להיות כתבות נוספות בתחום לגבי מיקסרים מיקרופונים כבלים ושאר הציוד הנפוץ בתחום?

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

motico כתב:ילדיעפים

דבר והיפוכו.
בדרך כלל אנחנו רוצים לשחזר בבית את הצליל ששמענו בהופעה, ואם אני מבין נכון, רמקול ביתי ישחזר בבית יותר מדוייק את הצליל שמפיק רמקול PA בהופעות.
למה לא היית משתמש ברמקול בייתי כרמקול למופעים?
...
אתה לא מקליט את ההופעה מהרמקולים של ההופעה,אלה מהמיקסר הראשי,אולי בתוספת

מיקרופונים שמקליטים את מחיאות הכפיים ובכלל את הקהל :) בכל מקרה רמקולים בייתיים

הרבה בפחות מפלצות מרמקולים של הגברות שמתוכננים לעמוד בלחצים גבוהים מאד וכל התכנון

שלהם כולל המחברים והחיווט שונים לגמרי,כולל המבנה המסיבי שלהם ועוצמות של מאות ויותר וואטים,

תיקח רמקולים בייתיים לסוג כזה של עבודה ואלו יהיו רמקולים חד פעמיים
אמן מייסר

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #16 

כתבה יפה ומושקעת.

חשוב להדגיש שמחברי ה-Speakon המאסיביים נועדו לעמוד בזרמים חזקים יותר בהשוואה למחברים "ביתיים". זהו לא רק עניין של צורת הפלאג. מערכות PA נועדו להספקים/זרמים גבוהים בהרבה מאלה של הסלון הביתי. אם, היפותטית, אדם יחבר מערכת PA שלמה בסלונו עם הגברה מתאימה ועוצמות שנועדו לפארק הירקון (לא שצריך דבר כזה...), שימוש במחברים ביתיים (PL/RCA) הוא סכנה.

אני מודה שבהתחלה לא הבנתי אפילו מה המוטיבציה לכתבה כזאת, עד שראיתי את תגובתו של shigidar (שכבר קיבלה התייחסות עניינית ופרטנית מ- HazooM). העסק לא תמיד חייב להיות כל כך מסובך :)
לעניות דעתי, הדבר העיקרי שמבדיל רמקולי PA ממערכות ביתיות הוא היותם סוסי עבודה "קשוחים", שנועדו לעוצמות חזקות יותר, ובהם יש דגש על עמידות בפגעי הטבע והטיולים בין הבמות, במקום גימור עץ מפואר. קונספטואלית, ההתאמה לייעוד אינה שונה בהרבה ממקררים תעשייתיים, שואבי אבק לבנייני משרדים ומכונות קפה בבתי קפה, בהשוואה ל"גרסאות הביתיות" שלהם.
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN ב 27/05/2012 22:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

אין בעיה,גש לחלילית או מרום,או סנטרוניקס וכלי זמר,קנה לך רמקולים כאלו,חבר מיקסר של ימאאה או סאונדקראפט

ןתהנה :D
אמן מייסר

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

כתבה נהדרת! כן יירבו!
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46372
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #19 

כתבה מצויינת כהרגלו של HazooM ששוב שופך אור על כל המיתוסים הללו שרצים על רמקולי PA :אחלה:

שמתם לב ש"אודיופילים" תמיד יתרחקו מרמקולי PA אבל אם הרמקול בן כמה עשרות שנים, פתאום הוא "אודיופילי" ומקבל במה של כבוד? צריך לרכז כתבה על כל ההתנהגויות הללו.

partner11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 488
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #20 

כל הכבוד על הכתבה
מצטרף לשאלה, "מדוע יעדיף אדם להכניס רמקול PA לסלון שלו עבור קולנוע ביתי?"

זיו,
תן בבקשה דוגמא לרמקול PA בן עשרות שנים שמוגדר היום כאודיופילי

שלח תגובה