סוגי קפה (פורסם בפייסבוק) - האם נכון?
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
קרמריקה,יש מצב שבאיטליה מוגש הקפוצ׳ינו עם קצפת למעלה...כמדומניקרמריקה כתב:זה מוכר לי מאיפשהו, לא זוכר אבל את המקור.
בכל אופן, זה נכון ברובו, מלבד קפוצ'ינו ומוקה.
בקפוצ'ינו ממש לא אמורה להיות קצפת, אלא חלב מוקצף. וקפה מוקה זה בסה"כ תוצר של מקינטה וללא קשר לשוקולד וחלב....
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
אתה כמעט צודק. ברוב אירופה, אכן כך נוהגים להגיש קפוצ'ינו. באיטליה, ממש לא.nimitzg כתב:קרמריקה,יש מצב שבאיטליה מוגש הקפוצ׳ינו עם קצפת למעלה...כמדומניקרמריקה כתב:זה מוכר לי מאיפשהו, לא זוכר אבל את המקור.
בכל אופן, זה נכון ברובו, מלבד קפוצ'ינו ומוקה.
בקפוצ'ינו ממש לא אמורה להיות קצפת, אלא חלב מוקצף. וקפה מוקה זה בסה"כ תוצר של מקינטה וללא קשר לשוקולד וחלב.......
יכול להיות שנפלת על מקום מאד תיירותי שהתאים את עצמו לתיירים האירופאים שמצפים לקבל קצפת, אחרת אין מצב.
אפילו בישראל כבר ברוב בתי הקפה הבינו שקפוצ'ינו והפוך זה בעצם אותו דבר, ואין שום קצפת בסיפור הזה.
הרוב די נכון, למעט קפוצ'ינו ומוקה שאיתם משחקים די הרבה בכל מיני מדינות, לכן ההגדרה שלהם מזמן כבר לא קבועה.
בעיקרון הפוך, כמו שאמר קודמי - האספרסו בא בסוף, למרות שבארץ עשו אותו סימילארי לגמרי לקפוצ'ינו.
מוקה לא מחייב בכלל קצפת, ואת הסירופ אפשר להחליף בכל שוקולד אחר.
בעיקרון הפוך, כמו שאמר קודמי - האספרסו בא בסוף, למרות שבארץ עשו אותו סימילארי לגמרי לקפוצ'ינו.
מוקה לא מחייב בכלל קצפת, ואת הסירופ אפשר להחליף בכל שוקולד אחר.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הפוך לא קיים באמת - רק בקפולסקי.
באיטליה אם רוצה יותר חלב מבקשים לאטה.
עם קצפת זה: קון פאנה.
באיטליה אם רוצה יותר חלב מבקשים לאטה.
עם קצפת זה: קון פאנה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)