אני חובב של אודיסי בגלל שאני אוהב את תחום הבקרה , הם עושים אחלה עבודה אבל הבעיה כאן היא לא בהם , היא באונקיו.יש לי בבית רסיבר של אונקיו (809) שהוא אחלה רסיבר , אבל בסופו של יום הרסיבר הקודם שהיה לי של פיוניר(AX4) לדעתי שם אותו בכיס הקטן.כדי לקבל מאונקיו תוצאה באמת ברמה גבוהה צריך להשקיע סכום שעבורו אני כבר הייתי קונה דברים אחריםistarmini כתב: איך חובב אודסי כמוך מעדיף את ימאהה ופיוניר?????
...
מערכת חדשה בתקציב מכובד
עם פוקאל 816 יכולתי להרגיש בהבדלים, ואלו רמקולים של 12-11K.אוריאל כתב:יש לי כמה דברים להגיד על זה :kipikipod כתב:סדרה 8 של אונקיו סבירה, בטח לא משתווה לסדרה 3xxx או 5xxx - בטח לא ברמת הפרוססינג.
להשקיע במערכת 50K וללכת על 8xx זה בזבוז כסף.
יצא לי להתעסק עם אונקיו 808 והפרוססינג שלו היה לא משהו מיוחד בכלל, אחלה רסיבר, אבל לא לתקציב כזה.
אם הכוונה היא לרכוש סדרה 8 במחיר מלא, עדיף כבר להשקיע את הסכום ברסיבר יד שניה דוגמת ימהה 3900 \ 3067 \ פיוניר LXים שיעלו אותו דבר ויתנו תמורה הרבה יותר טובה....
1.אתה צודק ב100% , הפרוססינג בסדרה 8xx ו1xxx נמוך ברמתו מזה של סדרות 3 ו 5
2.כדי שההבדל הזה יהיה שווה כסף מבחינת הלקוח (או "יבוא לידי ביטוי בצורה משמעותית" , בחר מה שבא לך) , המערכת צריכה לאפשר זאת ועם כל הכבוד וחלילה בלי לזלזל לא מדובר פה על מערכת בכאלו סדרי גודל (לדעתי).בסופו של דבר אני תמיד מסתכל על הרמקולים הקדמיים כדי לקבל מושג ואם נסתכל במקרה הזה אז לפי המידע מפותח השחרור אחרי 8000 על סראונד ועוד 12000 על הגברה שהוא מתכנן להוציא הוא ישאר עם 30000 ש"ח שבהם הוא יצטרך לקנות סנטר קדמיים וסאב.אני מניח שזה אומר שהקדמיים עולים בסביבות 10000 ש"ח.זה לדעתי לא מצדיק רכישה של רסיבר כזה , פשוט אפשר לעשות עם הכסף הזה דברים יותר טובים.
3.לגבי ימהה ופיוניר לדעתי אין ספק שלפיוניר ולימהה (במיוחד ימהה - התמחור שלהם בארץ מעולה) יש רסיברים לא פחות טובים , למעשה אני הייתי מעדיף אותם על פני אונקיו (זה מהנסיון והטעם האישי שלי).אני נתתי את דוגמאת אונקיו כי ראיתי שהשרשור הולך לכיוון הזה, זה הכל.
4.לגבי יד שניה , למי שיש מוטיבציה וידע תמיד עדיף יד שניה , לקבל פי שניים תמורה עבור אותו סכום....
להשקיע בסדרה 8 בתקציב כזה לדעתי זה פשוט בזבוז.
לא משנה החברה, הגברה יש להתאים לרמקולים, ובטח לא לקנות רסיבר ב5K כשהתקציב הכולל הוא 50K.... ההבדלים בין רסיבר של 5K ל10K כל כך גדולים שזה מגוחך אפילו להציע לו לרכוש רסיבר כזה.
אגב, אני שמעתי את אונקיו 808 והוא סביר, לא יותר... מתאים לרמקולים של 5K +- אם הייתי צריך להעריך
Utopia
-
roeitag
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 238
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
orenpeled - תודה רבה, השמות האלו לא היו מוכרים לי אבל אני בהחלט הולך להאזין להם! אני כמובן אשמח לעוד כמה שמות מעניינים. אגב, מה היתרונות של ה-anthem על ה-3009 של אונקיו למשל?
על רסיבר אני מתכנן להוציא לא פחות מ-10,000 ולא יותר מ-13,000. זה יושב בול על ה 3009. בזמנו שמעתי את ה-3008 והתרשמתי עמוקות, כך שבגזרת הרסיברים הוא מוביל. אגב, ודאי שאשמע לעצתכם וארכוש את האלקטרוניקה עצמה בסמוך מאוד לכניסה לדירה כדי למצות את הטכנולוגיות החדשות שודאי יכנסו עד אז לייצור סדרתי.
לגבי גודל הסאב, זה פחות בעייתי. הקדמיים יושבים מקדימה, גלויים לכולם ואילו הסאב הולך להיות ממוקם בצד, ייתכן אפילו שיוסתר מתחת לשולחן קטן (או גדול, תלוי בסאב
). לא יודע אם יש לי מקום ל Fathom 113, אבל לאחים הקטנים שלו ודאי וודאי שיש.
אז יש למישהו עוד כמה שמות מעניינים לקדמיים וסנטר?
על רסיבר אני מתכנן להוציא לא פחות מ-10,000 ולא יותר מ-13,000. זה יושב בול על ה 3009. בזמנו שמעתי את ה-3008 והתרשמתי עמוקות, כך שבגזרת הרסיברים הוא מוביל. אגב, ודאי שאשמע לעצתכם וארכוש את האלקטרוניקה עצמה בסמוך מאוד לכניסה לדירה כדי למצות את הטכנולוגיות החדשות שודאי יכנסו עד אז לייצור סדרתי.
לגבי גודל הסאב, זה פחות בעייתי. הקדמיים יושבים מקדימה, גלויים לכולם ואילו הסאב הולך להיות ממוקם בצד, ייתכן אפילו שיוסתר מתחת לשולחן קטן (או גדול, תלוי בסאב
אז יש למישהו עוד כמה שמות מעניינים לקדמיים וסנטר?
האמת שלא התכוונתי בכוונה להמליץ על ה3009, למרות שהוא מעולה,roeitag כתב:orenpeled - תודה רבה, השמות האלו לא היו מוכרים לי אבל אני בהחלט הולך להאזין להם! אני כמובן אשמח לעוד כמה שמות מעניינים. אגב, מה היתרונות של ה-anthem על ה-3009 של אונקיו למשל?
לגבי גודל הסאב, זה פחות בעייתי. הקדמיים יושבים מקדימה, גלויים לכולם ואילו הסאב הולך להיות ממוקם בצד, ייתכן אפילו שיוסתר מתחת לשולחן קטן (או גדול, תלוי בסאב). לא יודע אם יש לי מקום ל Fathom 113, אבל לאחים הקטנים שלו ודאי וודאי שיש.
אז יש למישהו עוד כמה שמות מעניינים לקדמיים וסנטר?...
כוונתי הייתה לא להתפשר על רסיבר ביניים.
בדוק גם את ימהה (כרגע 3010 שאוטוטו יוחלף) - ה"חם" מבין האופציות,
דנון - בין אונקיו לימהה מבחינת חום,
מרנץ - נייטרלי-חמים,
פיוניר - קר.
^ ע"פ התרשמותי
Utopia
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
תשמע, שמתי לב שאף אחד לא הגיב למה שכתבתי כולל אותך. אני לא יודע מה הדעה של החברים פה לגבי מה שכתבתי אבל אני ממש ממליץ לך בחום לנסות לשמוע בחנויות קדמיים בתקציב נמוך יותר וסנטר בתקציב גבוה יותר. מקסימום תחליט שזה לא מתאים לך. נורא מפתה להשקיע בקדמיים אבל בגלל שאתה בדיוק כמוני, צופה 99% בסרטים, מניסיון אני אומר לך שאני כן הייתי נוהג ככה. אותי המוכר לא הצליח לשכנע (וחבל) שהסנטר לא רק מוציא את הדיבור בסרט.roeitag כתב:orenpeled - תודה רבה, השמות האלו לא היו מוכרים לי אבל אני בהחלט הולך להאזין להם! אני כמובן אשמח לעוד כמה שמות מעניינים. אגב, מה היתרונות של ה-anthem על ה-3009 של אונקיו למשל?
לגבי גודל הסאב, זה פחות בעייתי. הקדמיים יושבים מקדימה, גלויים לכולם ואילו הסאב הולך להיות ממוקם בצד, ייתכן אפילו שיוסתר מתחת לשולחן קטן (או גדול, תלוי בסאב). לא יודע אם יש לי מקום ל Fathom 113, אבל לאחים הקטנים שלו ודאי וודאי שיש.
אז יש למישהו עוד כמה שמות מעניינים לקדמיים וסנטר?...
-
roeitag
-
- חבר פעיל מאוד

אני כמובן הגזמתי עם ה-99% לסרטים. התמהיל יהיה טיפה יותר מאוזן. בכל אופן, אני אנסה גם את הקומבינציה הזו.
אגב, ברובם המוחלט של הסטים, מחירו של רמקול סנטר גבוה יותר ממחצית מחירם של הקדמיים, כך שגם אם לא אתאמץ במיוחד, כנראה שרמקול הסנטר יהיה יקר יותר מרמקול קדמי אחד. לגבי רכישת רמקול סנטר מסדרה שונה (גם אם גבוהה) מהקדמיים, אני מאמין שהדעות יהיו חלוקות כאן בפורום, בכל אופן - אני אנסה ואדווח.
אגב, ברובם המוחלט של הסטים, מחירו של רמקול סנטר גבוה יותר ממחצית מחירם של הקדמיים, כך שגם אם לא אתאמץ במיוחד, כנראה שרמקול הסנטר יהיה יקר יותר מרמקול קדמי אחד. לגבי רכישת רמקול סנטר מסדרה שונה (גם אם גבוהה) מהקדמיים, אני מאמין שהדעות יהיו חלוקות כאן בפורום, בכל אופן - אני אנסה ואדווח.
-
roeitag
-
- חבר פעיל מאוד

טוב, בחודשיים שעברו מאז ההודעה האחרונה בשרשור הספקתי להאזין למספר רמקולים.
אבל לפני ההאזנות ישבתי עם עצמי וחשבתי שוב על נושא ההגברה, ומדוע חזרתי לשם - כי אני עדיין לא בטוח לגבי תמהיל ההאזנה. אבל מצד שני, מה משנה בכלל התמהיל? הרי גם אם אשמע רק אחוז אחד של מוסיקה ו 99% של קולנוע ביתי, עדיין ארצה שהמוסיקה תישמע מושלם לאוזני... אז החלטתי שקודם אבחר את הרמקולים הקדמיים ורק אז אגש לנושא ההגברה. אבל אם הרמקולים שאבחר יהיו קשים להנעה, איך אשדך אותם לרסיבר, איכותי ככל שיהיה? אז אולי בעצם כדאי לרכוש פרוססור ופאוור רב ערוצי, או אולי רסיבר ואינטגרייטד. אבל בכלל החלטתי שאבחר קודם רמקולים... מבולבלים? גם אני
אז כדי להתחיל איפשהו, החלטתי בכל זאת להאזין קצת לרמקולים. ביקרתי אצל ערן פוגל מ"אודיופריק". הגעתי במטרה להאזין ל Joseph-Audio המוניטורי ול Jl-Audio. ה Joseph-Audio נשמעים מעולה ומוציאים בס שבהחלט אפשר לחיות איתו (לא לשכוח שהם מוניטורים). ברגע שה Jl-Audio נכנס לתמונה הבס נשמע הרבה יותר - בהעדר מילה אחרת - מתאים. החלפנו דיסקים ומגברים, ובכולם הג'וזף נשמע טוב אבל היה חסר לי משהו. ברגע ששמענו דיסק שלי עם קטע שאני מכיר היטב הבנתי מה זה - פירוט.
אמרתי זאת לערן, והוא מצידו קם והביא זוג רמקולים אחרים - Atohm GT1. איזה רמקול סקסי. עוד לפני ששמענו אותו ידעתי מה אשתי תעדיף...
אם עד עכשיו הג'וזף היו מחוברים ל Manley מנורות 30 וואט, אז עכשיו ה Atohm חוברו למגבר אחר - צ'כי שאת שמו אינני זוכר, מנורתי 80 וואט (שאגב, שמענו שידוך שלו גם עם הג'וזף...). עכשיו, הבאס של הג'וזף מפתיע יחסית לגודלו. ה Atohm קטן יותר והבאס שלו פשוט משגע (ולא שמענו אותו עם ה Jl), אבל לא רק הבאס. הוא פשוט נשמע טוב. הפירוט שהיה חסר הופיע ו... נראה שיש לנו מנצח.
אבל יש גם כמה חסרונות. הוא קשה יותר להנעה, ואני מתכוון להתבסס על רסיבר, לפחות בשנתיים הראשונות... אבל יותר קריטי - אין לו סנטר תואם. מה עושים? לוקחים עוד אחד שישמש כסנטר? מתפשרים על סנטר מסדרה נמוכה יותר (דווקא יש), ממתינים שהיצרן יחליט לייצר סנטר מהסדרה הנ"ל? רוכשים סנטר מחברה אחרת? מוותרים לגמרי על סנטר?...
או שבכלל הולכים על נולה? ביקרתי גם אצל מנדי סבו והתרשמתי ביותר מהנולה בוקסר. רמקול מדהים מכל בחינה, שאולי נופל מה Atohm רק בפירוט אבל הבאס שלו טוב יותר. נו טוב ה-Atohm נראה הרבה יותר טוב, אבל זה נכון לא רק לגבי הנולות.
ולגבי האירוח גם אצל ערן וגם אצל מנדי - יחס אישי ושירות ברמה אחרת. אפשר לקרוא זאת בעוד שרשורים וזו ממש לא קלישאה.
אבל לפני ההאזנות ישבתי עם עצמי וחשבתי שוב על נושא ההגברה, ומדוע חזרתי לשם - כי אני עדיין לא בטוח לגבי תמהיל ההאזנה. אבל מצד שני, מה משנה בכלל התמהיל? הרי גם אם אשמע רק אחוז אחד של מוסיקה ו 99% של קולנוע ביתי, עדיין ארצה שהמוסיקה תישמע מושלם לאוזני... אז החלטתי שקודם אבחר את הרמקולים הקדמיים ורק אז אגש לנושא ההגברה. אבל אם הרמקולים שאבחר יהיו קשים להנעה, איך אשדך אותם לרסיבר, איכותי ככל שיהיה? אז אולי בעצם כדאי לרכוש פרוססור ופאוור רב ערוצי, או אולי רסיבר ואינטגרייטד. אבל בכלל החלטתי שאבחר קודם רמקולים... מבולבלים? גם אני
אז כדי להתחיל איפשהו, החלטתי בכל זאת להאזין קצת לרמקולים. ביקרתי אצל ערן פוגל מ"אודיופריק". הגעתי במטרה להאזין ל Joseph-Audio המוניטורי ול Jl-Audio. ה Joseph-Audio נשמעים מעולה ומוציאים בס שבהחלט אפשר לחיות איתו (לא לשכוח שהם מוניטורים). ברגע שה Jl-Audio נכנס לתמונה הבס נשמע הרבה יותר - בהעדר מילה אחרת - מתאים. החלפנו דיסקים ומגברים, ובכולם הג'וזף נשמע טוב אבל היה חסר לי משהו. ברגע ששמענו דיסק שלי עם קטע שאני מכיר היטב הבנתי מה זה - פירוט.
אמרתי זאת לערן, והוא מצידו קם והביא זוג רמקולים אחרים - Atohm GT1. איזה רמקול סקסי. עוד לפני ששמענו אותו ידעתי מה אשתי תעדיף...
אבל יש גם כמה חסרונות. הוא קשה יותר להנעה, ואני מתכוון להתבסס על רסיבר, לפחות בשנתיים הראשונות... אבל יותר קריטי - אין לו סנטר תואם. מה עושים? לוקחים עוד אחד שישמש כסנטר? מתפשרים על סנטר מסדרה נמוכה יותר (דווקא יש), ממתינים שהיצרן יחליט לייצר סנטר מהסדרה הנ"ל? רוכשים סנטר מחברה אחרת? מוותרים לגמרי על סנטר?...
או שבכלל הולכים על נולה? ביקרתי גם אצל מנדי סבו והתרשמתי ביותר מהנולה בוקסר. רמקול מדהים מכל בחינה, שאולי נופל מה Atohm רק בפירוט אבל הבאס שלו טוב יותר. נו טוב ה-Atohm נראה הרבה יותר טוב, אבל זה נכון לא רק לגבי הנולות.
ולגבי האירוח גם אצל ערן וגם אצל מנדי - יחס אישי ושירות ברמה אחרת. אפשר לקרוא זאת בעוד שרשורים וזו ממש לא קלישאה.
- eitan-z
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 668
- נתן תודות: 310 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
נקודה קטנה למחשבה - מכיוון שיהיה גם סאב (ואולי 2...)
פחות חשוב הבס במדפיים.
ידוע לי שהבס תמיד מרשים אותנו - אבל במדפיים רבים הוא
"סינטטי" ולא ממשי (קשה לי להסביר - תקשיב ל"סאב" של BOSE שמצורף
לרוב הסטים של הקוביות שלהם - ותבין).
מוניטור שנותן בס "אמיתי" ונכון - יקר ונדיר במחוזותינו....
אגב - עד לשנות ה - 80 היו מדפיים עם וופר של 8 אינטש - ושם עדיין הגודל קובע
פחות חשוב הבס במדפיים.
ידוע לי שהבס תמיד מרשים אותנו - אבל במדפיים רבים הוא
"סינטטי" ולא ממשי (קשה לי להסביר - תקשיב ל"סאב" של BOSE שמצורף
לרוב הסטים של הקוביות שלהם - ותבין).
מוניטור שנותן בס "אמיתי" ונכון - יקר ונדיר במחוזותינו....
אגב - עד לשנות ה - 80 היו מדפיים עם וופר של 8 אינטש - ושם עדיין הגודל קובע
אני רק רוצה להגיב למשהו שאמרת בתחילת השרשור , בהנחה שאתה רוצה לק,ל באמת תוצאה טובה בוידאו לא הייתי ממליץ הל מקרן בסלון , מפני שכדי לקבל תוצאות טובות ממקרן טוב צריך להשקיע הרבה בהחשכה האיזור שדי קשה לעשות בסלון בניגוד לחדר יעודי , הייתי ממליץ לך לשקול טלויזיה גדולה