מערכת חדשה בתקציב מכובד

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
roeitag פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #1 

טוב, אז אחרי שנים של סבל עם האזנה לסרטים ומוסיקה באמצעות הרמקולים של הטלויזיה, הגיעה העת לרכישת מערכת אמיתית.

לצורך העניין הועמד תקציב של 50,000 ש"ח שמיועד לכל רכיבי האודיו. קדמיים (מדפיים בלבד), סנטר, אחוריים, סאב ורסיבר. אני לא מעוניין במגבר אינטגרייטד בנוסף (המערכת מיועדת ב-99% לסרטים).
אני פתוח להצעות, כולל רכישה מעבר לים וכולל יד שנייה, אבל רק אם מדובר באמת במשהו מיוחד.

מבטיח לצרף תמונות ברגע שהכל יושלם (6)

תודה מראש לכל העוזרים (b)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

בתקציב הנתון לא הייתי פוסל לכתוב את אותה ההודעה תחת הפורום שדן בנושא אודיו יוקרתי...

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #3 

אני הייתי משאיר את השרשור כאן, למרות שהוא תואם עלויות ליוקרתי. פה יש יותר תנועה, ויתרה מזאת - יותר התמקדות בק"ב לעומת היוקרתי.

roeitag פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אולי אפתח שרשור גם שם תוך התמקדות בפריט מסוים כמו קדמיים, אבל בינתיים לצורך חלוקת התקציב והצעות ממוקדות יותר לכל החבילה אשאיר את השרשור כאן...
אז מה אתם אומרים? על מה אתם הייתם הולכים?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #5 

שלום
מספר שאלות
האם יש מגבלה לגודל הרמקולים?
האם מדובר על קונפיגורציה של 5.1,7.1,9.1 או אפילו 5.2,7.2,9.2 ?
האם מדובר על חדר קולנוע ייעוד?
מה גודל החדר?

מבחינת רמקולים אתה תהיה חייב ללכת ולשמוע כי כל אחד והטעם שלו. חברות מומלצות לדעתי הן
B&w
Kef
Tannoy
Monitor audio
פארדיים
פוקאל

סאבים מומלצים ברכישה מחו״ל הם של svs,אפיק, ולודיין
בארץ ניתן לרכוש גם סאבים מעולים של סנפייר , של jl audio וכמובן של פארדיים

מבחינת רסיברים הייתי בודק אונקיו,ימאהה ,פיוניר ,דנון ומרנץ
במידה וחשוב לך rc איכותי אז תמצא אותו בדנון אונקיו ומרנץ בדמות חברת אודסי.
גם לימאהה יש rc מכובד
לפיוניר ה rc על הפנים.

מבחינת תקציב לטובת הרסיבר הייתי מפנה עד 13000-15000 ש״ח

לטובת זוג קידמיים הייתי מפנה עד 15000-17000 ש״ח
לטובת סנטר עד 5000 ש״ח
עבור סראונד עד 3000 ש״ח
את מה שנשאר הייתי מפנה לטובת סאב.

הנ״ל מתיחס לקונפיגורציה של 5.1 ולמחירי הארץ.

אז בתור התחלה גש לשמוע רמקולים. ולאחר מכן נתקדם.

בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 26/05/2012 11:02, נערך 4 פעמים בסך הכל.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

roeitag כתב:אולי אפתח שרשור גם שם תוך התמקדות בפריט מסוים כמו קדמיים, אבל בינתיים לצורך חלוקת התקציב והצעות ממוקדות יותר לכל החבילה אשאיר את השרשור כאן...
אז מה אתם אומרים? על מה אתם הייתם הולכים?
...
אין לך מה לפתוח שם כלום.
התקציב יפה אבל במידה ותפרוס אותו לכל הרכיבים לא מדובר על היי אנד ברמת הרכיב הבודד ובנוסף שם תקבל הצעות שמתמקדות יותר בדגש על דו ערוצי ,בדיוק הפוך ממה שאתה צריך.

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר
נתן תודות: 161 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #7 

עברתי את אותו תהליך ואף פרסמתי פוסט מפורט על החלפת המערכת שלי (לקח לי כמעט שנתיים להשלים את הסטאפ http://www.hometheater.co.il/vt159628.% ... 7%99%D7%9A).

אני רכשתי: Onkyo 5008 מארה"ב, Focal 1008 (מתצוגה) כסנטר, 1028BE (יד שנייה) כקדמיים (יש להם יופי של מדפים שתוכל לבדוק), B&W DS3 (תצוגה) כאחוריים ו- ACI Titan II LE (יד שנייה) כסאב.

הנק' היא שאם הייתי רוכש הכל חדש ומהארץ, התקציב שלי (שהיה כמו שלך) היה מספיק בקושי לקדמיים...

עצתי לך היא: לך תשמע כמה שיותר, תחליט מה אתה אוהב ומה לא, חפש הזדמנויות ביד שניה (יש מלא....) ותמיד תשווה למחיר חו"ל + משלוח ומיסים.

קח את הזמן, רכוש חכם ותחסוך הרבה כסף והרבה כאב ראש בהחלפות מיותרות...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

amira כתב:עברתי את אותו תהליך ואף פרסמתי פוסט מפורט על החלפת המערכת שלי (לקח לי כמעט שנתיים להשלים את הסטאפ http://www.hometheater.co.il/vt159628.% ... 7%99%D7%9A).

אני רכשתי: Onkyo 5008 מארה"ב, Focal 1008 כסנטר, 1028BE קדמיים (יש להם יופי של מדפים שתוכל לבדוק), B&W DS3 כאחוריים ו- ACI Titan II LE כסאב.

הנק' היא שאם הייתי רוכש הכל חדש ומהארץ, התקציב שלי (שהיה כמו שלך) היה מספיק בקושי לקדמיים...

עצתי לך היא: לך תשמע כמה שיותר, תחליט מה אתה אוהב ומה לא, חפש הזדמנויות ביד שניה (יש מלא....) ותמיד תשווה למחיר חו"ל + משלוח ומיסים.

קח את הזמן, רכוש חכם ותחסוך הרבה כסף והרבה כאב ראש בהחלפות מיותרות...
...
(Y)

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #9 

אני מציע שקודם כל תספר קצת על החלל שבו אתה מתכוון למקם את הרמקולים כדי שנדע מה להמליץ לך .
אני אישית (דווקא בגלל שמדובר בעיקר על ק"ב) מאוד אוהב מערכות עם יותר מ5 ערוצים ובחללים שגודלם יותר מבינוניים לדעתי זה בא מאוד לידי ביטוי.
אם תתן קצת פרטים אני אעזור לך בשמחה , יש לך המון אפשרויות טובות מאוד (במיוחד אם אתה לא עצלן ומוכן ללכת לאזין ולחפש יד שניה)

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #10 

אם הייתי צריך להרכיב מערכת ק"ב בתקציב הזה הייתי בודק קודם כל את פוקאל (אומנם אני לא אובייקטיבי),
לפוקאל יש טוויטר קיצוני, לדעתי בק"ב ביתי יש ייתרון לטוויטר קיצוני - הוא בהחלט יידע להעביר דרמה כשצריך.
בסדרות הגבוהות יש כבר בריליום שהוא אמור להיות מדהים הרבה יותר.

זה גם מדוע למס' חברי פורום יש קליפשים - טוויטר קיצוני כמעט פי 2 מהפוקאלים... אבל כאן זה בא על חשבון האיזון הכללי בסאונד, לא לטעמי

לגבי סאבוופר, לי יש REL R-528 והוא מטורף בכל קנה מידה, יודע להיות עדין אך גם לתת מכות ישר לבטן כשצריך,
החסרון שלו הוא שאין לו RC, אם יש דרישה לRC הייתי הולך על JL AUDIO.
לגבי חברות דיירקט יש לך את SVS \ HSU \ RYTHMIK.

לדעתי, לפחות 15K צריך ללכת על הגברה, ואם הייתי צריך לבחור רסיבר מבין כולם, הייתי הולך על האונקיו 5009 או להתקדם לאינטגרה.

סנטר אין צורך להרחיב יותר מדיי... שיהיה זהה לקדמיים בכל הקשור לסדרה ולמותג.

אחוריים מושלמים בעיניי - AXIOM QS8, אם אתה מעוניין ב 7.1 אז 2 זוגות כאלו.

כבילה - קשה לי להמליץ על מערכת ב50K בלי להשקיע בכבלים, גם למי שלא מאמין במה שכבלים יכולים לעשות, לי לא מרגיש נכון לחבר רמקול של 15K עם כבל ב100 שקל ל20 מטר של הום סנטר, אם אתה בגישה שלי - תכין 3-4K לכבלים.
Utopia

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #11 

istarmini כתב: לטובת זוג קידמיים הייתי מפנה עד 15000-17000 ש״ח
לטובת סנטר עד 5000 ש״ח
...
אני אישית (בהתחשב בכך שאתה בדיוק כמוני, לא שומע מוזיקה ורק רואה סרטים), הייתי משקיע הרבה יותר בסנטר. אפילו מוסיף עוד 5000 לסנטר על חשבון הקדמיים. כשהמערכת תהיה אצלך, תבין בדיוק למה הצעתי לך ככה. רמקול הסנטר משתתף בכל פריים ופריים בסרט. הקדמיים ממש לא ולפעמים הם רק משמשים כמוזיקת רקע בווליום נמוך (כמו האחוריים).

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #12 

קיפוד, רק לשם הדיוק:
לדעתי, לפחות 15K צריך ללכת על הגברה, ואם הייתי צריך לבחור רסיבר מבין כולם, הייתי הולך על האונקיו 5009 או להתקדם לאינטגרה.
...
האינטגרה זה פרה פרוססור ומין הסתם לא משלב הגברה, יהיה נחוץ עבור אותו בחור לשלב פאוור רב ערוצי במידה וישקול את האינטגרה.

אם זאת הייתה כוונתך מראש אז לעניות דעתי, בהחלט יש כאן ערך מוסף בהתאם לרמקולים שיבחרו.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

Almogc כתב:קיפוד, רק לשם הדיוק:
...
האינטגרה זה פרה פרוססור ומין הסתם לא משלב הגברה, יהיה נחוץ עבור אותו בחור לשלב פאוור רב ערוצי במידה וישקול את האינטגרה.

אם זאת הייתה כוונתך מראש אז לעניות דעתי, בהחלט יש כאן ערך מוסף בהתאם לרמקולים שיבחרו.
...
זו אכן הייתה כוונתי, אבל אם הייתי צריך לבחור, לדעתי ה5009 די והותר

אגב: לאינטגרה יש ליין של רסיברים בנוסף לפרה-פרוססורים.
נערך לאחרונה על ידי kipikipod ב 26/05/2012 17:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
Utopia

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

...

...
רק לשם הדיוק המדויק :) לאינטגרה יש גם רסיברים.
http://www.integrahometheater.com/prod_ ... s=Receiver

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

istarmini כתב:
...

...
רק לשם הדיוק המדויק :) לאינטגרה יש גם רסיברים.
http://www.integrahometheater.com/prod_ ... s=Receiver
...
D: לפני שכתבת בדקתי בעצמי, הרי זכרתי שראיתי מס' רסיברים של אינטגרה.

בכל מקרה, התכוונתי לפרוססור + פאוור, אבל זה רק במידה והוא יבחר ברמקולים קשים יחסית, נראה לי שרמת הפרוססינג של ה5009 מטורפת מספיק
Utopia

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #16 

ידוע לי שיש להם סדרות של רסיברים, לא רואה בזה ערך מוסף, אם כבר הכיוון המועדף הוא דווקא להשתמש בפרה פרוססור והגברה רב ערוצית משולבת, לכן חשבתי שידידנו קיפוד התכוון לזה...

בתקציב הנ״ל, בהחלט רסיברים מהסדרות הגבוהות יעשו עבודה נפלאה, שוב, תלוי אילו רמקולים יהיו משודכים.

נ.ב:

יואב מה אתה קופץ? :wink:

roeitag פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

קודם כל - תודה רבה על ההיענות!
Amira, ודאי שקראתי את השרשור ההוא, ואני מוריד בפניך את הכובע על התהליך הארוך והמספק שעברת. נראה לי שיש לנו אותו טעם, כי גם אני כיוונתי לעבר ה-1008 (הייתי מבצע מהלך התאבדותי מול ההנהלה והולך על רצפתיים רק במקרה של 1028be, אם לא המחיר...:בוכה:).
בכל אופן, בעוד 10 חודשים בערך אני מקבל מפתחות לדירה חדשה מקבלן, כך שהתהליך לא חייב להיות מהיר. עדיין לא ישבנו עם מעצב על המבנה של החלל המשותף, אבל הנקודות העיקריות כבר סגורות.
מדובר בסלון, מטבח ופינת אוכל פתוחים בגודל משותף של בערך 8X8. לא תהיה טלויזיה בסלון אלא רק מקרן - אליו ואל מסך ההקרנה יופנה תקציב נפרד.
בשלב זה אני לא רוצה להפריד את הפרוססינג וההגברה, בעיקר כי אני מעדיף להשקיע ברמקולים הקדמיים ובסאב.
ודאי שהייתי מעדיף לרכוש רצפתיים, אבל כמו שכתבתי מקודם, ההנהלה מעדיפה שלא. כמובן שאם יהיה פה דיל כזה שלא אוכל לעמוד בפניו אז אני אעשה מאמץ.
כרגע מדפיים איכותיים הם הכיוון.
לגבי תצורת פריסת הרמקולים, נראה לי שהכיוון הוא 7.1 עם 2 סטים של Axiom כמו שהציע kipikipod, אלא אם למישהו תהיה התנגדות.
מבחינת רסיבר, המועמדים העיקריים הם צמד האונקיו 3009 או 5009.
לגבי קדמיים (מדפיים), סנטר וסאב - אין לי שמץ של מושג וכאן אני זקוק לעזרתכם. מה הכיוון שאתם הייתם הולכים בו ואיזה סט-אפ הייתם בוחרים במסגרת המגבלות שרשמתי כאן.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אני במקומך הייתי קונה 2 סאבים , ולא יורה כ"כ גבוה ל3/5009 פשוט כי זה מיותר , בכסף הזה הייתי קונה את הדגם החדש שמחליף את ה809 (אני חושב שהוא נקרא 818), החידוש בדגם הזה הוא שהשנה אונקיו הורידו את הRC הכי בכיר שיש להם לסדרה 8 ,מעבר לזה הרסיבר מסדרה 1000 הוא אותו רסיבר בדיוק רק עם עוד זוג ערוצים (שאתה טוען שלא תשתמש בהם אז הוא מיותר לגמרי) , בעודף שישאר (וישאר הרבה ...) הייתי קונה פאואר לקדמיים . לטעמי תקבל תוצאה יותר טובה בהרבה (מכיוון שאתה מדבר בעיקר על ק"ב).
סתם לצורך המחשה קיצונית ה5009 מתומחר במחירון ב20000 ש"ח . אני מניח שאפשר להשיג אותו באיזור 16-17 (אין לי באמת מושג , מי שיש לו שיתקן אותי).את ה809 לצורך העניין אפשר להשיג בערך ב10 אלף ש"ח פחות , זה אחלה סכום למגבר כוח שיתן לך מה שצריך לקדמיים.
מאחר ואתה הולך לקחת רמקולים מדפיים יתכן שאפילו בזה לא יהיה לך צורך.בסופו של דבר , לפי הסקירה של עופר באתר לרמקולים של Axiom שני זוגות יעלו בערך 2000$ (כולל המכס והמע"מ) שזה קצת פחות מ8000 ש"ח ומשאיר אותך עם 47,000 ש"ח.
לדעתי זה צריך להתחלק בערך כך:
20,000 להגברה
25,000 מתחלקים בין הקדמיים סנטר וסאב שווה בשווה.

לטעמי את ה20,000 של ההגברה תנצל יותר טוב אם תקנה מגבר (2 או 3 ערוצים תלוי בך) ובנוסף רסיבר בחלוקת תקציב של בערך חצי חצי.
היום באונקיו 818 יש כבר את הmultEQ xt32 של אודיסי ,זה אותו RC שיש ב5009 לצורך העניין.
http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-nr818-80265.html

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #19 

אז למה לא לרכוש כבר את ה-1009 מארה"ב ?

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

משתי סיבות :
1.הדגם הזה הוא דגם יוצא ואין סיבה לקנות אותו כשעוד חודש-חודשיים יהיה דגם חדש באותו המחיר
2.אין שום הבדל בין ה809 ל1009 מלבד זה שה1009 הוא 9.2 וה809 הוא 7.2 . הבחור פה אומר שהוא רוצה סט של 7.1 אז בשביל מה לזרוק סתם כסף לפח?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”