בגדול, המפעילות החדשות אינן מהוות פתרון עבור חלק גדול מהאוכלוסיה

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1 

חשבתי שאם כניסת המפעילות החדשות תהיה באמת תחרות. על גולן טלקום אני נאלץ לוותר מראש, כי הם דורשים כרטיס אשראי. זה חוסם כל מי שלא מחזיק כרטיס אשראי. אני לא מבין מדוע לא קיימת אפשרות לשלם דרך הוראת קבע בבנק. אני גם לא שש להעביר פרטי אשראי לחברה שאין לה מענה אנושי או פרונטלי. אחרי שלושה ניסיונות להירשם, הדפדפן קרס במסך השני (ניסיתי בשלושה מחשבים שונים, אחד עם WIN7, כלום. אז להשאיר פרטי אשראי אצלם? לא.
את הוט מובייל ניסיתי להשיג בטלפון. גם בלתי אפשרי.
את השאר, רמי לוי, הום סנטר, יו-פון, לא הצלחתי להבין איך הם מתמחרים.
ראש הממשלה דיבר על הוזלת המכשירים... הסמסונג NOTE עלה בשבוע ב-200 שקלים. ניסיתי דרך המפעילה שלי, סלקום, לקבל הצעה על חבילה, בעקבות המהפכה. הם רוצים על מכשיר (אייפון מחודש) + מסלול שיחות, 500 מגה גלישה ו-100 SMS,

385 לחודש בהתחייבות לשלוש שנים (סה"כ 13860 שקלים!!!!!).

אז תחרות, אולי על הנייר. בסלקום גם אומרים שהם מודעים לכך שאין להם חלופה ולטענת הנציג, הם ניידו בחזרה הרבה מנויים מרשתות אחרות.

כמו עם כל דבר אחר בארץ, המצב שנאר כמו שהוא, אבל כולם קיבלו את כותרת שלהם בעיתון.

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #2 

אני חושב אחרת. גולן טלקום מציעים חבילה זולה שהיא בדיוק מה שמרבית האוכלוסיה צריכה כדי לחסוך מאות שקלים בחשבון החודשי. הרוב המוחלט באוכלוסיה יכול להחזיק כרטיס אשראי. ההצעה שקיבלת מסלקום היא גרועה במיוחד, "שווה" במחירי השוק אולי חצי מזה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #3 

beller, למה אין לך כרטיס אשראי? זה סוג של אידיליה מסויימת? אנרכיזם אולי?
כי חשבון בנק כן יש לך.
אני ממש לא מנסה ללעוג, אלא באמת תוהה למה אין לך כרטיס אשראי...
ומאיפה הקביעה שלחלק גדול מהאוכלוסיה אין כרטיסי אשראי?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #4 

אם אתה לקוח עסקי, תעבור להיות לקוח פרטי. הרבה יותר משתלם בימינו.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #5 

shayze כתב:אם אתה לקוח עסקי, תעבור להיות לקוח פרטי. הרבה יותר משתלם בימינו.
...
מפליא, אבל נכון...

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #6 

אפשר לשלם במזומן, קוראים לזה PREPAID.

וברצינות, למה שחברה שלא יודעת מי אתה ואין לה שום בטוחה ממך, תיתן לך אשראי? בזק יודעת איפה אתה גר, אז היא מוכנה לקבל מזומן בתור תשלום. כנ"ל חברת חשמל, והיא גם יודעת שאין לה תחליף - אתה לא יכול לברוח בלי לשלם, תמיד צריך חשמל. כנ"ל מים. אבל אם לא תשלם לחברת סלולר, מה היא יכולה לעשות? בינתיים תעבור לחברה אחרת, והיא רק יכולה ללכת להוצל"פ, וכולנו יודעים מה זה שווה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #7 

למי אין כרטיס אשראי היום? :roll:

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #8 

roypeles כתב:
shayze כתב:אם אתה לקוח עסקי, תעבור להיות לקוח פרטי. הרבה יותר משתלם בימינו.
...
מפליא, אבל נכון...
...
(Y) אכן. החודש אני כבר מבטל את הטלפון של העבודה

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

beller כתב:חשבתי שאם כניסת המפעילות החדשות תהיה באמת תחרות. על גולן טלקום אני נאלץ לוותר מראש, כי הם דורשים כרטיס אשראי. זה חוסם כל מי שלא מחזיק כרטיס אשראי. אני לא מבין מדוע לא קיימת אפשרות לשלם דרך הוראת קבע בבנק. אני גם לא שש להעביר פרטי אשראי לחברה שאין לה מענה אנושי או פרונטלי. אחרי שלושה ניסיונות להירשם, הדפדפן קרס במסך השני (ניסיתי בשלושה מחשבים שונים, אחד עם WIN7, כלום. אז להשאיר פרטי אשראי אצלם? לא.
את הוט מובייל ניסיתי להשיג בטלפון. גם בלתי אפשרי.
את השאר, רמי לוי, הום סנטר, יו-פון, לא הצלחתי להבין איך הם מתמחרים.
...
מפעילות וירטואליות פונות לקהל שלא מדבר דווקא הרבה, ולאותם אנשים שנאלצו בעבר לרכוש חבילות דקות ולא פהצליחו לנצל אותן, לכן התמחור הוא לפי אג' לדקת שיחה.

ולגבי לתת אשראי לחברה לה אין מענה אנושי - אתה כנראה לא משתמש בזה, אבל חלק גדול ממשתמשי הפורום הזה רוכשים מוצרים בחו"ל, באמצעות אתר ebay, ולא נראה לי שמישהו אי פעם ניסה להתקשר ל-ebay או למוכר ב-ebay, אבל עדיין זאת אחת החברות המצליחות בעולם, ונהייתה כזאת רק בזכות האמון של האנשים

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

אני מכיר הרבה אנשים שלא מחזיקים כרטיס אשראי, בעיקר בפריפריה והוא דווקא אותו קהל אשר אמורות החברות החדשות להיטיב עימו: אנשים בעלי שכר נמוך, עולים חדשים, מובטלים. הבנקים כיום, אני לא יודע איך זה בעיר אחרת, אבל בבאר שבע, מאוד קשים בעניינים האלה. הקריטריון למתן כרטיס אשראי הוא שכר של 5000 שקלים לפחות, מה שרוב האנשים בבאר שבע אינו מגיע אליו, מלבד אלה שעבודים במקומות מקומבנים כמו בית חולים, אוניברסיטה וכו', שממילא מקבלים הנחות ותנאים מפליגים.
מה שמדאיג אותי, הוא הרישום מול אתר ששלוש פעמים קרס (גולן) או מול הוט, שאי אפשר לקבל מהם תשובות בטלפון. לגבי שאר החברות, הן דורשות אשראי. גם שם העניין לא ברור: יופון מתנה קניה בזמן אוויר ותדלוק. ברמי לוי נניח גלשתי מעבר לחבילה - מה קורה? הום סנטר בכלל אל זול. יש פלח שוק שהוא פלח שוק שבוי והוא דווקא מורכב מאותם אנשים קשי יום. הם שבוים לטלכארטים של סלקום או פלפון שזה בערך שקל לדקה (זה מה ששילמתי עד לפני שנה). רוב חבריי במצב הזה. בסלקום הסבירו לי שבגלל שאני לא צרכן דקות גבוה ואני מפולח כ"יכולת כלכלית נמוכה", אז אין לי מולם כוח מיקוח. מצד שני, סטודנטים פה בבן גוריון, שאין להם מי יודע מה כסף, כן מחוזרים על ידי מפעילי הסלולר, מקרה אחד אני מכיר קיבל מכשיר אייפון בחיוב-זיכוי במחיר שאני לא יכול לקבל.
מהפכת הסלולר היא עבודה בעיניים שמייטיבה רק עם בעלי אמצעים. עוד שקר: מדברים על הוזלת סלולר - הגלקסי NOTE עלה בבאר שבע 2800 שקלים, השבוע המחיר שלו עלה לכמעט 3000 (על פי אתרי אייבורי וקיי אספי).
אני מתאר לעצמי שרוב האנשים שכותבים בפורום "יושבים טוב" ויכולים להרשות לעצמם כל מיני גאדג'טים וחברת הסלולר "תפנק אותם". אני, לצערי, איני מקומבן, לא רוצה להיות מקומבן וככל הנראה, המהפכה היא בלוף, כמו בלופים רבים שמפריחים באוויר. אני לא מבין, מדוע לא ניתן לחייב את חשבון הבנק כמו שמחייבים אותי בארנונה או בגז. למה אני צריך לתת מספר אשראי לאתרים שאני לא בטוח סגורים עד הסוף. אם אתר קורס או אם לא עונים לך לפחות אחרי רבע שעה, מה יהיה במקרה של תקלה או אם הם יחייבו יותר מדי?
דני בלר

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

beller
אחרי הקיראה של התשובה שלך עלו לי שתי שאלות:

1. לגבי כרטיס אשראי, אפשר אולי להשתמש בזה:
http://www.israelpost.co.il/content.nsf ... endocument
?

למה בן-אדם שמרוויח פחות מ-5000 ש"ח בחודש יקנה טלפון סלולרי ב-3000? למה לא להסתפק במשהו יותר זול, לדוגמא:
http://eline.co.il/aecommerce/c208/139257.php

אגב, אני אישית הולך עם טלפון שהוא סמארטפון לכל דבר, והמחיר שלו היה עד לו מזמן 530 ש"ח בערך. ומאז שעזבתי עבודה בחברת סלולר בשנת 2000 לא קניתי אף מכשיר בחברת סלולר כי זה יקר

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

dima_vy כתב:beller
אחרי הקיראה של התשובה שלך עלו לי שתי שאלות:

1. לגבי כרטיס אשראי, אפשר אולי להשתמש בזה:
http://www.israelpost.co.il/content.nsf ... endocument
?

למה בן-אדם שמרוויח פחות מ-5000 ש"ח בחודש יקנה טלפון סלולרי ב-3000? למה לא להסתפק במשהו יותר זול, לדוגמא:
http://eline.co.il/aecommerce/c208/139257.php

אגב, אני אישית הולך עם טלפון שהוא סמארטפון לכל דבר, והמחיר שלו היה עד לו מזמן 530 ש"ח בערך. ומאז שעזבתי עבודה בחברת סלולר בשנת 2000 לא קניתי אף מכשיר בחברת סלולר כי זה יקר
...

ביררתי לגבי הכרטיסים של רשות הדואר. לכל כרטיס אשראי יש קידומת, המסמלת את סוגו. הכרטיסים האלה טובים לתשלום "כמו מזומן", אבל למשל אי אפשר לשייך אותם ל-PAYPAL. חוץ מזה העמלות שלהם גבוהות מאוד. זה כמו לשלם עמלה על המזומן שלי.
לגבי הגלקסי, אני זקוק לו לעבודה. העבודה לא מממנת דברים כאלה, תלוי בך אם אתה רוצה לצעוד עם הזמן או להסתכן שצעיר מאובזר יותר טוב ייקח לך את העבודה. (במחשבה שניה זה לא נשמע טוב...).

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

ומה עם כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים? או להקטין מסגר אשראי בכרטיס?

אם זה לא סוד - במה אתה עובד?

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

dima_vy כתב:ומה עם כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים? או להקטין מסגר אשראי בכרטיס?

אם זה לא סוד - במה אתה עובד?
...
אני שכיר.

כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים מותנים באישור הבנק.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #15 

מוזר, לא ידעתי שכל כך קשה לקבל כרטיס אשראי בפריפריה.
אם זהו המצב, אז באמת כדאי שהחברות החדשות יאפשרו הוראות קבע בבנק.
מה לגבי הוט מובייל? ניסית אותם? יש להם עשרות מוקדי שירות ברחבי הארץ (מירס לשעבר), ואני מניח שהם מאפשרים הוראת קבע במקום כרטיס אשראי. בסה"כ המסלול שלהם של 89 ש"ח משתלם מאוד ויכול להתאים לך בענק.

לגבי מכשיר, למה דווקא אייפון? למה דווקא Note? אלו הם מכשירי פרמיום יקרים שממש אפשר להסתדר גם בלעדיהם.
ולמה לקנות מחברת הסלולר במסלול חיוב-זיכוי? זה פאסה, כבר לא עושים את זה היום, בעיקר בגלל המחירים המנופחים שלהם.
אפשר ללכת, למשל, על גלקסי 2 שמחירו ירד לאחרונה ל-2200 ש"ח (וייתכן שבב"ש אף יעלה פחות) או על הסוני אריקסון Neo V בכ-1400 ש"ח, שהוא סמארטפון אנדרויד מצויין.
היבואן הרשמי של סוני אריקסון (שיש לו חנות בקניון איילון בר"ג) מאפשר רכישה ב-12 תשלומים ללא ריבית והצמדה, והם גם שולחים לרחבי הארץ.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #16 

לפחות מעיון באתר הוט מובייל בחלקים המתייחסים לעמלות וחיובים נראה שיש להם אפשרות לתשלום בהוראת קבע בבנק.
לא יודע איך מיישמים את זה אבל יש לזה אזכור, גם אם עקיף, באתר שלהם.- לא הגעתי למגעים ישירים עמם אז אין לי דרך לומר לך שזה מיושם בודאות.

אני מבין את הבעיה והקושי של חלק מהאוכלוסיה לממש את היתרונות המלאים של התחרות בשוק הסלולארי אבל נדמה לי שהחברות מציעות מסלולי פרה פייד, אמנם בתעריפים קצת יותר יקרים מהתוכניות האטרקטביות ביותר שלהן אבל עדיין עניין של יום ולילה לעומת התמחור בשלוש החברות הותיקות הן למסלולי פרהפייד והן למסלולים רגילים.
בעניין המכשירים - לא רואה סיבה אמיתי להתקרב למי ממפעילי הסלולר לשם קניית מכשירים. יש אפשרויות רבות בשוק הפתוח, זולות יותר.
הייתי מציע שלא ללכת על ה"מילה האחרונה" בתחום הזה - אלא לבחון דוקא את הדגמים הותיקים יותר או המהדורות הזולות יותר של דגמי הדגל של כל חברה, למשתמש הממוצע בדרך כלל התפוקות מהדגמים הזולים יותר תהיינה זהות לדגמי הדגל. העובדה שאנחנו רצים אחרי החדש כל הזמן אין לה קשר לצרכים האמיתיים שלנו ולשימושים בפועל.

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

pixies כתב:מוזר, לא ידעתי שכל כך קשה לקבל כרטיס אשראי בפריפריה.
אם זהו המצב, אז באמת כדאי שהחברות החדשות יאפשרו הוראות קבע בבנק.
מה לגבי הוט מובייל? ניסית אותם? יש להם עשרות מוקדי שירות ברחבי הארץ (מירס לשעבר), ואני מניח שהם מאפשרים הוראת קבע במקום כרטיס אשראי. בסה"כ המסלול שלהם של 89 ש"ח משתלם מאוד ויכול להתאים לך בענק.

לגבי מכשיר, למה דווקא אייפון? למה דווקא Note? אלו הם מכשירי פרמיום יקרים שממש אפשר להסתדר גם בלעדיהם.
ולמה לקנות מחברת הסלולר במסלול חיוב-זיכוי? זה פאסה, כבר לא עושים את זה היום, בעיקר בגלל המחירים המנופחים שלהם.
אפשר ללכת, למשל, על גלקסי 2 שמחירו ירד לאחרונה ל-2200 ש"ח (וייתכן שבב"ש אף יעלה פחות) או על הסוני אריקסון Neo V בכ-1400 ש"ח, שהוא סמארטפון אנדרויד מצויין.
היבואן הרשמי של סוני אריקסון (שיש לו חנות בקניון איילון בר"ג) מאפשר רכישה ב-12 תשלומים ללא ריבית והצמדה, והם גם שולחים לרחבי הארץ.
...
בפריפריה הדברים הרבה יותר יקרים, בעיקר בגלל היעדר תחרות. הוט מובייל ביררתי, הם רוצים אך ורק כרטיס אשראי, בעבור הקו שבמבצע. זה מה שלא ברור לי. הסבירו לי, שהם לא עושים הוראת קבע, כי כרטיס אשראי מבטיח להם תשלום בכל מקרה. את האינטרנט ובזק אני משלם דרך הוראת קבע ואין בעיה והם גם סוג של שירות תקשורת. הוט לא, הוט מובייל לא היו מוכנים לשמוע על תשלום שלא באשראי. אני מכיר עוד כמה אנשים שהתלהבו פה בהתחלה, אבל מהר מאוד גילו שהם שבויים בסלקום או פלאפון, בגלל אופי התשלום ובחברות יודעים את זה וממשיכים לגבות אג 50 וגם 1.2 שקלים במקרים מסויימים. אז מהפכת הסלולר היא, בסך הכל, עבודה בעיניים. בגדול, מי שיש לו כסף עבר או קיבל הצעות טובות יותר בחברה שלו, אבל החברות יודעות מי הקהל השבוי והוא ממשיך לשלם מחיר גבוה והם אומרים לך את זה בפרצוף.

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

אגב, שאלתי עכשיו חבר בארצות הברית כמה עולה ה-NOTE אצלם: 300 דולר. המחיר בארץ הוא יותר מכפול. מהפכה? עבודה בעיניים על כולנו.
דני בלר

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

גולן טלקום Golan Telecom
Hace 11 minutos ·

אין ברשותי כרטיס אשראי. האם אני יכול להיות לקוח של גולן טלקום? האם במקום לחייב כרטיס אשראי ניתן לשלם בהוראת קבע בבנק או שהמנוי מיועד לבעלי כרטיסים בלבד?
Me gusta ·
Adi Amoyal נכון להיום ההצטרפות באמצעות כרטיס אשראי בלבד. גם בחלק מהחברות האחרות מפסיקים את עניין הוראות הקבע..
Hace 7 minutos · Me gusta
Escribe un comentario...

Adi Amoyal comentó el publicación en el muro de גולן טלקום Golan Telecom: נכון להיום ההצטרפות באמצעות כרטיס אשראי בלבד. גם...
דני בלר

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

זה מתוך פייסבוק.
דני בלר