זה או מיי גד
-
Eff
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
עיר\שכונה טובה במרכז,חטיבת ביניים , יש להם פינת עישון בשטח בית הספר לילדים שמעשנים.
ילדים. לומדים שםמכיתות ז' עד יב' .
אסור להם לעשן עד גיל 18. זו עבירה על החוק לתת\למכור להם סיגריות.
אני מאלו שהתחילו לעשן בגלל החברה.
עדיף לי להתחיל את המלחמה עם בית הספר מעכשיו כדי שלא יסמנו אותי בתור הורה מלחמה.
יש כמה שנים עד שהילדים שלי יגיעו לגיל חטיבה ויתחילו ללמוד בבית הספר הזה, שיש לו פינת עישון לתלמידים.
האם זה דבר נפוץ וההלם שלי מיותר?
יש לילדים פינת עישון בבית הספר? ומה לבנות יש פינת איפור? ומה למורות יש פינת אוכל?
נכון שהחינוך הוא מהבית. אבל פירצה קוראת לגנבים הקטנים שלי.
ילדים. לומדים שםמכיתות ז' עד יב' .
אסור להם לעשן עד גיל 18. זו עבירה על החוק לתת\למכור להם סיגריות.
אני מאלו שהתחילו לעשן בגלל החברה.
עדיף לי להתחיל את המלחמה עם בית הספר מעכשיו כדי שלא יסמנו אותי בתור הורה מלחמה.
יש כמה שנים עד שהילדים שלי יגיעו לגיל חטיבה ויתחילו ללמוד בבית הספר הזה, שיש לו פינת עישון לתלמידים.
האם זה דבר נפוץ וההלם שלי מיותר?
יש לילדים פינת עישון בבית הספר? ומה לבנות יש פינת איפור? ומה למורות יש פינת אוכל?
נכון שהחינוך הוא מהבית. אבל פירצה קוראת לגנבים הקטנים שלי.
GO VEGAN
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
אולי פינת העישון היא למורים והתלמידים משתמשים בה?
כנראה שביה"ס כמקום ציבורי מחוייב עפ"י חוק ליצור מקום לעישון.
קצת מצחיק...
כנראה שביה"ס כמקום ציבורי מחוייב עפ"י חוק ליצור מקום לעישון.
קצת מצחיק...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
-
Eff
- חבר ותיק

קל לי להבין את הרצון שלכם להסבר הגיוני לפינת העישון . הפינה היא עבור התלמידים. ונמצאת בחצר בית הספר. ובהפסקה, הילדים שמעשנים - מעשנים בפינת העישון.
הם לא רוצים אותם מעשנים בכל הבית ספר ובשירותים אז עשו להם פינת עישון.
זה מזכיר לי שהמדינה פתרה את בעיית הטילים בדרום הארץ על ידי בניית יותר חדרים ממוגנים. Well fak
הם לא רוצים אותם מעשנים בכל הבית ספר ובשירותים אז עשו להם פינת עישון.
זה מזכיר לי שהמדינה פתרה את בעיית הטילים בדרום הארץ על ידי בניית יותר חדרים ממוגנים. Well fak
GO VEGAN
איך התחלת?Eff כתב:
אני מאלו שהתחילו לעשן בגלל החברה....
אם לא היה פינת עישון בבית הספר לא היית מתחילה לעשן?
נדמה לי שכאשר אני הייתי בתיכון את עוד לא נולדת...Eff כתב: אבל פירצה קוראת לגנבים הקטנים שלי....
תרשי לי לספר לך שכבר אז (אני כנראה מהמחזור של שמעון פרס...
תמיד היו כאלו שעישנו והיו וכאלו שלא עישנו.
לסמן את פינת העישון כ "פירצה קוראת לגנב" זו היתממות.
מי שרוצה לעשן (והסיבה לא ממש משנה) מוצא את הדרך.
מה יותר פשוט מלצאת מתחומי בית הספר ולעשן בדרך, בגינה הציבורית, בחצר של בית וכו'?
אגב, את או בעלך מעשנים היום?
מניעת עישון זה תהליך חינוכי, שמתחיל בבית וממשיך בחיזוק הילד כדי שיהיה מספיק חזק ודעתן לעמוד מול הלחץ הקבוצתי של החברה.
ואם יש כזה לחץ קבוצתי שמזלזלת בבריאות הפרט אז אולי כדאי לחנך את הילד שיבחר את חבריו בקפידה ולא בכאלו שבריאותו לא חשובה להם. זו דוגמא לחבר שהוא לא ממש חבר ועדיף להתרחק ממנו.
בקיצור, את יכולה להיות רגועה.
ההשפעה שלך בתור הורה הרבה יותר משמעותית ממה שנדמה לך.
בהצלחה,
ארז
תכל'ס, EFF, את סתם בשוק.
לנו הייתה פינת עישון (אני לא מעשן עד היום), כולם ידעו, כולל המנהלת. אני מדבר על תקופת 1996-7 ובית ספר של קיבוץ. ובסופו של דבר זה לא הפריע לאף אחד. מי שרצה למלא את הריאות שלו בזבל, עשה זאת גם לפני וגם אחרי הבית ספר.
נ.ב. מורה להיסטוריה עשה היסטוריה - טיפס על העץ מעל המחששה וזינק למטה תוך שבירת ענפים. זה נרשם בפנטאון ומועבר בתור אגדה אורבנית. למורה שלום.
לנו הייתה פינת עישון (אני לא מעשן עד היום), כולם ידעו, כולל המנהלת. אני מדבר על תקופת 1996-7 ובית ספר של קיבוץ. ובסופו של דבר זה לא הפריע לאף אחד. מי שרצה למלא את הריאות שלו בזבל, עשה זאת גם לפני וגם אחרי הבית ספר.
נ.ב. מורה להיסטוריה עשה היסטוריה - טיפס על העץ מעל המחששה וזינק למטה תוך שבירת ענפים. זה נרשם בפנטאון ומועבר בתור אגדה אורבנית. למורה שלום.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
מה היתה מטרת הזינוק?
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
-
Eff
- חבר ותיק

אז לי אסור לעשן בעבודה אבל לילדים שלי מותר לעשן בבית הספר?!
ארז. התחלתי ממש רק בצבא. בתיכון שלי לא הייתה פינת עישון.
הנהלת בית הספר הייתה מעלימה את התלמיד המעשן מבית הספר ולא את העין מפינת העישון..
התלמידים שהיו מעשנים עשו זאת אחרי הלימודים.
פשוט אסור היה לעשן בבית הספר
אין מצב שהייתהפינת עישון. תיכון ק'ש חולון - מישהו שמע על מחששה שם? אולי פשוט לא קראו לי?
ארז. התחלתי ממש רק בצבא. בתיכון שלי לא הייתה פינת עישון.
הנהלת בית הספר הייתה מעלימה את התלמיד המעשן מבית הספר ולא את העין מפינת העישון..
התלמידים שהיו מעשנים עשו זאת אחרי הלימודים.
פשוט אסור היה לעשן בבית הספר
אין מצב שהייתהפינת עישון. תיכון ק'ש חולון - מישהו שמע על מחששה שם? אולי פשוט לא קראו לי?
GO VEGAN
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
בכל תיכון יש פיתרון. או מחששה או שיוצאים דרך פירצה / מעל הגדר וחוזרים באותה הדרך...
בתקופתי (כולה לפני 4 וחצי שנים) היתה לנו מחששה שחלקנו עם כמה מהמורים היותר זורמים, חלקם העלימו עין וחלקם לא. זה השתנה רק כשההנהלה התחלפה ותלמידים שנתפסו מעשנים נשלחו הביתה, אז מה שקרה זה שהיינו קופצים את הגדר או משתמשים באחת מכמה נקודות מסתור, בימים ארוכים פשוט היינו יוצאים החוצה ביחד עם מי שהיה לו יום קצר וחוזרים בסוף השיעור שהברזנו ממנו. מה שכן זה תיכון גדול מאד, לא היו חסרים תלמידים עם שעה חופשית ומערכת שעות הזויה כדי שכל המבריזים יטמעו ביניהם ובהתאם גם היו הרבה מקומות מבודדים ופינות חשוכות.
תמיד החזקתי ועודני מחזיק בדעה שהמורים הטובים ביותר הם אלו שגם יודעים להתאים את עצמם ולהתחבר לתלמידים ולא סתם משחקים לפי הכללים ושומרים על ריחוק גם אם זה לא בהכרח תואם את העמדות שלהם. אני לא רואה סיבה למנוע מתלמיד לעשן בבית הספר אם זה אומר שהוא פשוט לא יגיע אליו או יצא לעשן בחוץ ויסתובב ברחוב, שיתעסקו עם דברים חשובים יותר. (ואני לא מתכוון לציון ההולך ויורד)
בתקופתי (כולה לפני 4 וחצי שנים) היתה לנו מחששה שחלקנו עם כמה מהמורים היותר זורמים, חלקם העלימו עין וחלקם לא. זה השתנה רק כשההנהלה התחלפה ותלמידים שנתפסו מעשנים נשלחו הביתה, אז מה שקרה זה שהיינו קופצים את הגדר או משתמשים באחת מכמה נקודות מסתור, בימים ארוכים פשוט היינו יוצאים החוצה ביחד עם מי שהיה לו יום קצר וחוזרים בסוף השיעור שהברזנו ממנו. מה שכן זה תיכון גדול מאד, לא היו חסרים תלמידים עם שעה חופשית ומערכת שעות הזויה כדי שכל המבריזים יטמעו ביניהם ובהתאם גם היו הרבה מקומות מבודדים ופינות חשוכות.
תמיד החזקתי ועודני מחזיק בדעה שהמורים הטובים ביותר הם אלו שגם יודעים להתאים את עצמם ולהתחבר לתלמידים ולא סתם משחקים לפי הכללים ושומרים על ריחוק גם אם זה לא בהכרח תואם את העמדות שלהם. אני לא רואה סיבה למנוע מתלמיד לעשן בבית הספר אם זה אומר שהוא פשוט לא יגיע אליו או יצא לעשן בחוץ ויסתובב ברחוב, שיתעסקו עם דברים חשובים יותר. (ואני לא מתכוון לציון ההולך ויורד)