מה דעתכם על המושג " סט אפ חושפני " ?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
yehudaa פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #1 

אולי עדיף לקרוא לסט אפ הזה , " סט אפ שלא מתמודד בהצלחה עם הקלטות פחות טובות ? "

האם לדעתכם סט אפ חושפני , נאמר לגנאי הסט האפ ? או לשיבחו ?

לי נראה לגנאי , כי פתאום חצי מספרית המוזיקה שלך לא נשמעת טוב .

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #2 

לחלוטין לזכות. אין מה לעשות, חלק מההקלטות לא טובות - ואם הסטאפ שלך מספיק טוב, הוא גם יציג לך את המצב. אם הסטאפ לא מספיק טוב, הפירוט לא יהיה מספיק טוב - ולא תוכל להבחין באיכות הנחותה. דוגמא? תשמע שיר ברדיו וישמע אחלה, ואח"כ תשמע אותו במערכת והוא חרבנא בלבן. זה חלק מהמשחק, אם אנחנו מחפשים להגיע לאיכות הגבוהה ביותר, מי שלא מספיק טוב פשוט לא יהיה חלק מהמשוואה.

הקבלה (לא משהו, אני מודה) שעולה לי לראש היא שחקן כדורגל שקורע את כולם בשכונה, אבל כשהוא מגיע לליגת העל הוא לא נספר. גם אם אנחנו אוהבים את הדריבל שלו, אם הבחורצ'יק לא מספיק טוב, הוא פשוט לא ישחק.

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #3 

אבל מנגד לדעתי זה פגיעה באומן. הרי אם אני אוהב אומן מסוים וההקלטה גרועה, זה קובע שאני לא יכול לשמוע אותו במערכת כי היא מדויקת ומדגישה את ההקלטה הגרועה? אני אישית הייתי לוקח מערכת קצת פחות מדויקת "וחושפנית" כדי שאוכל להנות מזמר אהוב למרות הכל. וזאת נאמר כאחד שמתיימר להיות אודיופיל. עם כל הרצון לסאונד הכי טוב, ההנאה מהאומן שאני אוהב יותר חשובה לי מהדקויות של המערכת. זה רק מראה שאפשר להנות גם מהמערכת ברכב לפעמים אפילו אם היא לא עלתה 5 ספרות.

רן, ההקבלה שלך לא נכונה, מפני שבכדורגל כיאה לספורט, המטרה היא-לנצח! בשונה ממוזיקה שזו אומנות וכאן זה סובייקטיבי וכל אחד אוהב את המוזיקה והאופי סאונד בצורה שונה. אחד אוהב רמקולים שמדגישים את הנמוכים, מדויקים או כאלו שמעניקים במה רחבה וגדולה.

אישית, אני לא חושב שזה נכון להעיף את כל האלבומים שעברו הקלטה נחותה. זה חותך לי את מבחר הספריה בחצי לפחות אם ככה ולטעמי זה הורס את הסיבה שלטעמה אנו שומעים מוזיקה (הנאה לרוב). כמובן שהקלטה טובה תשמע יותר טוב ותביא אותנו לנירוונה, אבל אין זה אומר שצריך לבצע סלקציה ולזרוק לפח את כל האלבומים "הדפוקים" בגלל מאסטרינג והקלטה סוג ב'. צריך למצוא איזון כמו כל דבר בחיים.. :wink:
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

בטא,

אמנם, בספורט המטרה הינה לנצח ולהיות הכי טובים שניתן. ובכל זאת, גם במקרה הסאונד, ככל שאתה עולה ברמה, מה שלא מתאים מספיק, בהכרח עובר סלקציה. כמו בכדורגל, למרות ההקבלה המעוותת משהו. בין אם תרצה ובין אם לא, זה פשוט - יש אלבומים שפשוט אי אפשר להאזין להם בשלב מסוים. אליה וקוץ בה? בהחלט. מצב העניינים ואין מה לעשות לגבי זה? גם כן, בהחלט. לרגע לא העליתי את הסובייקטיביות של הטעם שלנו במוזיקה ולא את ההעדפה שלנו לדגש על תדרים מסוימים - האמת היא שאני לא מבין את ההקשר לדיון הנ"ל. אתה יכול לאהוב וורפדל ואני דאלי (או כל חברה אחרת לצורך העניין, כן?), במידה והגענו לרמה שהרמקול חושפני - בכל אחד משני זוגות הרמקולים שלנו, כל אחד עם הדגשים שלו, המוזיקה פשוט לא תישמע טוב בגלל איכות ההקלטה הנחותה.

אגב, אני גם מאוד נהנה ממזיקה ברכב, וגם ממוזיקה שלא נותנת לי את כל החוויות שאני מחפש לקבל כשאני מאזין לסטאפ האישי שלי. רחמנא ליצלן, אני גם נהנה ממוזיקה בסטרימינג מהאינטרנט שיוצאת מהפלאפון שלי ומשם בכבל AUX לרדיו דיסק באטו. אז מה?

yehudaa פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

זה ברור שלא כל הקלטות טובות , חלקם מעולות וחלקם גרועות .

אבל לקרוא לסט אפ שמנגן בצורה גרועה את רוב האלבומים, בתואר הנחשק "סט אפ חושפני " זה לרמות עצמך ולרמות אחרים .

צריך לקרוא לו " סט אפ שלא מתמודד בהצלחה עם מה שמאתגרים אותו ."

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אודי, רחוקה הדרך מ"חלקם (חלקן, אגב) מעולות וחלקם גרועות" ועד "מנגן בצורה גרועה את רוב האלבומים".

אני יכול לדבר רק על עצמי, אבל במקרה שלי כמעט את כל המוזיקה שלי אני עדיין מסוגל לשמוע, גם במקרה של פאקים. יש אלבומים שאני לא מסוגל לשמוע בכלל (RHCP - CALIFORNICATION) - אבל שם כבר יש פאק מוגזם לחלוטין במאסטרינג, הם פשוט הפציצו בלאודנס ברמה זוועתית. באותה נשימה, היום יצא לי לשבת ולהאזין לאלבום של גבע אלון ב-320KBPS והיה מגניב לגמרי.

רוב האלבומים שלי יצא להאזין להם שורדים את מבחן ה"מערכת החושפנית" ככה שזה לא מפריע להאזנה השוטפת. בחלק יש פיקים מעצבנים, ובחלק אחר מהמקרים זה פשוט מצביע על איכות לא טובה עד כדי כך שאי אפשר להאזין. להגיד לך שזה לא מעצבן אותי? מעצבן. להגיד שאוותר על הסטאפ שלי בגלל זה? רחוק היום. כמות ההנאה שאני מקבל בזכות האיכות המשופרת שווה את הויתור על אלבומים מסוימים אלפי מונים.

robo7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #7 

udii כתב:אולי עדיף לקרוא לסט אפ הזה , " סט אפ שלא מתמודד בהצלחה עם הקלטות פחות טובות ? "
האם לדעתכם סט אפ חושפני , נאמר לגנאי הסט האפ ? או לשיבחו ?
לי נראה לגנאי , כי פתאום חצי מספרית המוזיקה שלך לא נשמעת טוב .
...
א. המושג לא מתאים לפורום הזה.
לוינטאג' מתאים - סט אפ סלחני.
ב. כדי להשיג "חושפנות" צריך להגביר את הטוויטר או את הטרבל (שתי פעולות שאינן חופפות בהכרח)
האזנה לסט אפ כזה, מרשימה בטווח הקרוב, אך מעייפת לאורך זמן.
ג. סט אפ איכותי (מאוזן) יכול לחשוף "באגים" במקור, אבל חיים עם זה...

(f)
Rוני

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #8 

מה נושא השירשור כאן?

או במילים אחרות: "על מה אתם לעזאזל אתם מדברים?"
אני לא מבין...

yehudaa פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

Form78HiFi
יש מושג אצל האודיופילים על סט אפ שמוגדר כחושפני .
כלומר שהוא מיד חושף הקלטה שלא הוקלטה טוב .
ובדרך כלל האודיופילים רואים את זה לטובה .

אבל מה שקורה שיש לאנשים סט אפ שלא מנגנן בצורה טובה הרבה אלבומים
אז הם קוראים לסט אפ שלהם חושפני , ומתנחמים .

" לוינטאג' מתאים - סט אפ סלחני. "
הפוך , להרבה מגברי וינטאג' ישנים יהיה ניתן בקלות (ובטעות ) לייחס להם תואר של חשפני .
כלומר מגברי וינטאג עם קבלים ישנים . שלרוב לא מתמודדים בהצלחה עם הרבה האלבומים .
הגבוהים נשמעים לא מדויקים . והנמוכים לא מדויקים ופאנצים מספיק ולעיתים אף המומים .
אז הרבה הקלטות יהיה נשמעות לא טוב .

תחליף להם קבלים והם יתמודדו בהצלחה עם כל טווח התדרים ועם רוב האלבומים .

יש מושג כזה של סט אפ חשפני וזה מה ששואפים במוניטורים של אולפני הקלטה
וכנראה יש סט אפ הי פי שראוי לתואר הזה .

אבל נראה שחלק ניצלו אותו לרעה , במקום להכיר באמת שהסט אפ שלהם לא מנגן בהצלחה את רוב האלבומים בהצלחה . אז הם מתנחמים שהמערכת שלהם חושפנית ואין שום בעיה אצלהם אלא בהקלטות .

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #10 

Form78HiFi כתב:מה נושא השירשור כאן?

או במילים אחרות: "על מה אתם לעזאזל אתם מדברים?"
אני לא מבין...
...
תהרוג אותי - גם אני לא מצליח להבין.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

אפשר להתעלם... נפלט לי...

שליחה #11 

כמו שאמרתי קודם. לא מצליח להבין על מה מדובר כאן. כל הרשרוש הזה מלא טרמינולוגיה עקומה והנחות יסוד דפוקות. לצערי נפלטה לי תגובה נוספת עקב חיבור אינטרנט מזרח אירופאי איטי טיפוסי אז אני אנצל אותה לכך:
udii כתב:...אבל מה שקורה שיש לאנשים סט אפ שלא מנגנן בצורה טובה הרבה אלבומים
אז הם קוראים לסט אפ שלהם חושפני , ומתנחמים...
...
קוראים לזה 'פסיכו-אקוסטיקה' וכאן זה השלב של ה'פסיכו'. לא נוגע בזה אפילו עם מקל 5 מטר.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אודי, אופן התגובות שלך לא נעים. ממצב שפתחת דיון, שינית את הכיוון כך ש"אנחנו" לא כל כך שפויים ואתה מציג אותנו לראווה מעל איזו במה. ובכלל, הציטוט ש- tnsilver הוסיף מראה איך אתה מנסה לשים אותנו ללעג, לא מכובד בכלל.

אתה שוב חוזר לטענה "לא מנגן בצורה טובה הרבה אלבומים" - מאיפה אתה יודע מה המצב? האם יצא לך לעשות השוואה? האם אתה באמת חושב שהסטאפ שלך יותר טוב מסטאפים של 40-50-200 אלף שקל? האם כולנו הוזים? או, אולי, רחמנא ליצלן, אתה פשוט לא הגעת לסטאפ שמסוגל לשקף את הפאקים בהקלטה, ואתה פשוט מעדיף להיאחז באיזורים שאתה מכיר ולא לקבל את העובדה שאתה לא שם עדיין?

בנוגע לטענת הקבלים ומגברי הוינטאג' העייפים, שוב אתה מפספס את הנקודה. אף אחד לא מדבר על ציוד "לא תקין". ציוד וינטאג' מעגל קצת את הצליל, מחמם אותו - זה האופי שלו. כפועל יוצא הוא גם חושפני פחות. אתה מוזמן להביא כל מגבר שנפשך תחשוק בו, כולל מקצה שיפורים מכאן ועד הודעה חדשה, תשווה אותו לסטאפ שלי ותבין את ההבדל. אגב, גם רמקולי וינטאג' נותנים לעגל את הצליל, אבל זה לא נכון לכולם - וגם בעבר היו רמקולים חושפניים - צריך רק להכיר אותם.

סלח לי, אבל עם כל הכבוד, זה שהסטאפ שלך לא מספיק טוב כדי לחשוף את הפאקים של הקלטות מסוימות, לא אומר שאתה צודק.
עד לפני כמה חודשים הייתי עם סטאפ וינטאג' למהדרין - רוג'רס LS3/5A, רוטל 875 ודאק של ואלאב. אני חושב שלא תחלוק על כך שזה סטאפ "לא פראייר" - ועדיין, הוא לא חשף הקלטות. בדיעבד, אגב, כשהחלפתי דאק התחלתי להרגיש בפאקים; ככל שעליתי ברמות הבחנתי בפאקים בצורה יותר ויותר בולטת.

רציתי להזמין אותך אליי לסשן, כדי שתבין על מה מדובר, אבל אז ראיתי שאתה חיפאי. אני גר באיזור אשדוד, דרומי משהו. הכי טוב שאני יכול להציע זה שתקפוץ לראשון לציון, שם גר חבר שלי, עם סטאפ בא בשנים אבל עדיין נותן בראש שיחשוף לך יפה יפה מה אומרת "הקלטה לא טובה". tnsilver, וכל אחד אחר שמעוניין - ההזמנה תקפה גם לכם. מי שמעוניין יכול לשלוח לי הודעה פרטית. מבטיח להיות שם גם.

tnsilver, גם אתה נמצא כרגע במקום הזה - אני זוכר את הבדיקה שעשית להבדלים בין פטיפון לבין כרטיס קול - זו פשוט בדיקה לא נכונה ולא הוגנת. זה כמו שאני לא נפלתי מהפטיפון העתיק של ההורים שלי וכן התלהבתי מהסטאפ שיש אצלי - אבל כשנחשפתי לפטיפון מכוייל נכון וברמה גבוהה פשוט נפלתי מהתוצאה.

יאללה, זרקתי את הכפפה - מי מרים אותה? בלי דעות קדומות, בואו תחוו - ונראה מה הניסיון שלכם יגיד.

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אבל נראה שחלק ניצלו אותו לרעה , במקום להכיר באמת שהסט אפ שלהם לא מנגן בהצלחה את רוב האלבומים בהצלחה . אז הם מתנחמים שהמערכת שלהם חושפנית ואין שום בעיה אצלהם אלא בהקלטות .
...

בעיה בהקלטות?
איזה הקלטות?
של תקליטים?
איזו "בעיה "אתם שומעים?

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

דוגמא שנתתי קודם, לאודנס מוגזם באלבום קליפורניקיישן של הצ'ילי פפרז, למשל.
במקרים אחרים יש "קרחצ"ים ושאר רעשים שיש בשירים ולא מתגלים עד שיש סטאפ ברמה גבוהה מספיק.

דוגמא אחרת? אדל - 21 - האלבום נשמע אחלה בחלה באוטו, אבל על הסטאפ שלי שומעים את הפאקים, את הקצוות הלא מדוייקים מספיק, את המחסור ברזולוציה במקרים מסוימים.

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

"פאקים" באדל?
לאודנס מוגזם בקליפורניקיישן?

תוכל לפרט את המערכת? וגם ההיא באוטו...

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

באוטו? סתם, רדיו דיסק של סוני ורמקולים בסיסיים של JBL.

בבית - אינטגרייטד משולב דאק - בל קנטו C5I.
רמקולים - הרבת' SUPER HL5
כבלי רמקולים - סטריטוויר וירטואוזו 1
כבל USB - ווירוורלד אולטר ויולט.
מנגן דרך אלבום פלייר עם ASIO4ALL.

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

Harbeth הם מצוינים וגם ה Bell. אבל להגיד ש המערכת חושפת? מוזר.

זו מערכת מאד טובה ששומעים בה את כל הפרטים. לא נשמע הגיוני ש"ההקלטה" של אדל לא טובה...

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #18 

אין קשר בין "מידת חושפנות" המערכת לבין אם היא וינטאג' או לא.גם בסטריאו של פעם היו (ויש) סטאפים שיכולים לחשוף
בקלות את איכותן של הקלטות שונות.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 26/05/2012 11:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

תתפלא, אבל אני לא היחיד, ובטח לא הראשון שאומר את זה:
http://www.hifimusic.co.il/%D7%9E%D7%A6 ... t9370.html

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

קוש, אתה צודק - אבל ככלל - המערכות של פעם, לפחות אלו שיצא לי לשמוע (ויצא לי לשמוע..) יותר סלחניות מאשר המערכות של היום.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”