מבקש עזרה בהרכבת מערכת - על כל חלקיה הנדרשים - ללא ידע כלל

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
zx12r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
עברתי דירה לא מזמן וקניתי פלאזמה 51" של סמסונג שנמצאת בסלון.
מדובר בסלון גדול, חלל של כ 50 מטר, ולכן נוצר מצב שהסאונד הבוקע מהטלוויזיה "נבלע" בחלל החדר ולמרות שאיני מבין גדול בסאונד, הגעתי למסקנה שיש צורך בהשקעה כלשהי למערכת סאונד.

אין ברשותי אף רכיב של המערכת (רמקולים/רסיבר וכו') ואני גם לא בדיוק יודע אילו חלקים נחוצים/הכרחיים ואילו הם בגדר "מותרות".
בשל העובדה שאני לא בדיוק יודע מה דרוש, אני גם לא יודע להגדיר תקציב, ולכן אשמח לקבל עזרה והכוונה החל מתחתית הסכום הנדרש להשקעה (כלומר, גם מערכת שנמכרת ב 200$ בדיוטי יכולה בקלות לעמוד בדרישות שלי ולכן גם הצעות כאלה רלוונטיות).

מה שחשוב לי - אני לא מעוניין בכבלים שירוצו בכל הסלון, ולכן לתלות רמקולים קטנים מסביב לסלון זה בעייתי אם זה דורש חיבור חוטי (אין הכנה בקירות לחיבור הרמקולים ואין דרך להוביל כבלים בצורה שתהיה יפה לעין), לכן צריך לחשוב גם על זה בכיוון הסאונד, אולי לדאוג רק למערכת עם סנטר ושני רמקולים גדולים או משהו כזה לצד המזנון (לא באמת יש לי מושג).

באמת אשמח לעזרה והכוונה,
תודה רבה וחג שמח.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6630
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 705 פעמים

שליחה #2 

אתן לך כיוון ראשוני :

רסיבר + רמקולים אתה חייב - זה הכרחי , לא מדובר במותרות .
תוכל לחבר את הטלוויזיה לרסיבר , ולשמוע בעוצמה גבוהה , וגם תוכל לשמוע בכל הרמקולים .

אם תרצה לשמוע פס-קול אחר ממה שיש בטלווזיה - תוכל לחבר לרסיבר נגן MP3 .
או לרכוש נגן DVD פשוט (כ 150 ש"ח) - אם תרצה להאזין לדיסקים .

רסיבר ב 200$ מהדיוטי-פרי יענה על כל צריכך בשלב זה .
לגבי מערכת סאונד 5.1 ( 2 קדמיים , 2 אחוריים , סנטר , סאב-וופר )
אם אתה לא מעוניין בקולנוע בייתי מלא - אז אין לך צורך ברמקולים אחוריים (שדורשים חיווט כמובן)
לגבי זוג קדמיים וסנטר . אתה יכול לגשת לחנות סטריאו ולבחור לפי טעמך .
בדרך כלל רמקולים קטנים זקוקים גם לסאב-וופר כי אינם יכולים להפיק מספיק באס בעצמם - גם פה - לפי טעמך.

אם אתה בקטע של הורדות סרטים\סדרות מהאינטרנט - יש מצב לסטרימר
אבל לא נראה לי שזה המצב לפי מה שהתרשמתי ממך..

בהצלחה.. (Y)

zx12r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

pessik כתב:אתן לך כיוון ראשוני :

רסיבר + רמקולים אתה חייב - זה הכרחי , לא מדובר במותרות .
תוכל לחבר את הטלוויזיה לרסיבר , ולשמוע בעוצמה גבוהה , וגם תוכל לשמוע בכל הרמקולים .

אם תרצה לשמוע פס-קול אחר ממה שיש בטלווזיה - תוכל לחבר לרסיבר נגן MP3 .
או לרכוש נגן DVD פשוט (כ 150 ש"ח) - אם תרצה להאזין לדיסקים .

רסיבר ב 200$ מהדיוטי-פרי יענה על כל צריכך בשלב זה .
לגבי מערכת סאונד 5.1 ( 2 קדמיים , 2 אחוריים , סנטר , סאב-וופר )
אם אתה לא מעוניין בקולנוע בייתי מלא - אז אין לך צורך ברמקולים אחוריים (שדורשים חיווט כמובן)
לגבי זוג קדמיים וסנטר . אתה יכול לגשת לחנות סטריאו ולבחור לפי טעמך .
בדרך כלל רמקולים קטנים זקוקים גם לסאב-וופר כי אינם יכולים להפיק מספיק באס בעצמם - גם פה - לפי טעמך.

אם אתה בקטע של הורדות סרטים\סדרות מהאינטרנט - יש מצב לסטרימר
אבל לא נראה לי שזה המצב לפי מה שהתרשמתי ממך..

בהצלחה.. (Y)
...
תודה על התגובה.
ארחיב קצת - הטלויזיה בסלון מחוברת לממיר יס HD, ול PS3. אין צורך במכשירים נוספים כגון נגנים למיניהם או סטרימר.
הייעוד הוא סאונד של הטלוויזיה בעיקר, לא מוזיקה היי-אנד או משהו כזה.

אז אם הבנתי נכון, הוצאה ראשונית מחוייבת היא רסיבר (שמשמש גם כמגבר?) ואפשר להסתפק ב 200$~.
לגבי מערכת רמקולים - אפשר אולי לקבל המלצות קונקרטיות של דגמים? איזה רמקולים בדיוק אני צריך? 2 גדולים? 2 צדדיים וסנטר? (מצטער אם אני מפספס במינוחים כי באמת אני לא יודע להבחין ולא מבין מהם הסוגים השונים).
הייתי שמח אם היה אפשר לשים שני רמקולים גדולים מצידי הטלוויזיה אם זה אפשרי ומתאים לקונפיגורציה שמתאימה לי.

תודה.

zx12r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

מחיפוש קצר באינטרנט ראיתי שגם רמקולים מדפיים ניתנים (ואף מומלץ) להעמדה על "רגל" , ככה שזה מבחינתי מהווה את אותו תפקיד (עיצובי?!) כמו רמקול רצפתי

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #5 

אותי יותר מעניין איך אתה מחזיק ZX12 ועוד מתחיל לבנות מערכת ק"ב :wink:

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

אם המטרה היא נטו סאונד מה-TV, אז הייתי הולך בכיוון טיפה שונה: רסיבר בסיסי כמו הפיוניר 421 שאפשר לקנות בדיוטי פרי ב-$200, בשילוב עם סאונד בר.

סאונד בר זה רמקול מרכזי מאורך יחסית שניתן להציב מתחת ל-TV ושמכיל כמה אלמנטים שמדמים סט מלא של רמקולים קדמיים...

הנה כמה אופציות טובות (יש זולות יותר, אבל לא הייתי ממליץ עליהן):
- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=390385
- http://c100.co.il/מדפיים/מוניטור-אודיו- ... מעוצב.html

אופציה נוספת היא משהו כזה: http://stereoscope.co.il/site/detail/de ... 7%95%D7%9C - מערכת קומפלט שכוללת סאונד בר משולב עם מגבר וסאב אלחוטי שמשלים את התדרים הנמוכים יותר של הסאונד...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”