בעיה בכונן צורב פנימי בלוריי BLU-RAY LG BH10LS30 -לא קורא שום תקליטור
-
AmiEfroni
- חבר ותיק

- תגובות: 1389
- נתן תודות: 110 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
הי לכולם,
זקוק דחוף לעזרת המומחים בפורום.
הכונן הפנימי הזה תפקד כראוי בחצי שנה הראשונה וקרא כול סוג של תקליטור - DATA'/DVD/BD.
לפני כחודש נסיתי לצרוב מדיה DVD - הצריבה נכשלה ומאותו רגע הכונן לא מכיר ולא קורא שום תקליטור שמוכנס אליו .
יש לציין שמבחינה מכנית הוא מוכר במחשב ללא בעיה.
חיברתי אותו למחשבים שונים - החלפתי כבלים SATA - אין שינוי !!!.
ביצעתי עדכון גירסה מדריבר הנמצא באתר של LG - רואים שישנה תגובה בכונן ומבצע העדכון - שוב אין שינוי !!!.
נראה כמו כונן תקול.
האם ישנה דרך לשחרר אותו (מבלי להזדקק למעבדת LG בראש העין - לטענתם אין להם אותו במלאי ולכן לא יכולים להחליף אותו באחר)
אודה על תגובות מהירות,
זקוק דחוף לעזרת המומחים בפורום.
הכונן הפנימי הזה תפקד כראוי בחצי שנה הראשונה וקרא כול סוג של תקליטור - DATA'/DVD/BD.
לפני כחודש נסיתי לצרוב מדיה DVD - הצריבה נכשלה ומאותו רגע הכונן לא מכיר ולא קורא שום תקליטור שמוכנס אליו .
יש לציין שמבחינה מכנית הוא מוכר במחשב ללא בעיה.
חיברתי אותו למחשבים שונים - החלפתי כבלים SATA - אין שינוי !!!.
ביצעתי עדכון גירסה מדריבר הנמצא באתר של LG - רואים שישנה תגובה בכונן ומבצע העדכון - שוב אין שינוי !!!.
נראה כמו כונן תקול.
האם ישנה דרך לשחרר אותו (מבלי להזדקק למעבדת LG בראש העין - לטענתם אין להם אותו במלאי ולכן לא יכולים להחליף אותו באחר)
אודה על תגובות מהירות,
-
AmiEfroni
- חבר ותיק

מצאתי עכשיו שהבעיה ישנה והוזכרה כבר בפורום הזה:
http://www.tomshardware.com/forum/25872 ... r-bh10ls30
Reply to stephenpate
typecast 07-31-2011 at 11:08:34 PM
Same problem here, the drive is recognized but I can't read any media with it ! I tried the firmware upgrade and it's exactly the same.
I'm gonna try on linux to see if it's more a driver problem or a firmware problem.
http://www.tomshardware.com/forum/25872 ... r-bh10ls30
Reply to stephenpate
typecast 07-31-2011 at 11:08:34 PM
Same problem here, the drive is recognized but I can't read any media with it ! I tried the firmware upgrade and it's exactly the same.
I'm gonna try on linux to see if it's more a driver problem or a firmware problem.
-
AmiEfroni
- חבר ותיק

מחכה עדין לתגובה ופתרון מקצועי.
אפשרות אחרת למתן עזרה - ברמה של אחריות היבואן לתקן /ואו להחליף את המוצר הפגום במסגרת תקופת האחריות:
האם ישנה דרך לדרוש מהיבואן להביא למלאי בדרך כול שהיא כונן זהה על מנת שיוכל להחליף לי את הכונן הדפוק בכונן תקין אחר.?
כמו למשל:
1. שימשוך בחזרה את הכונן הזה מאחת החנויות שקנתה אצלו ויש לה אותו במלאי - אני בדקתי שיש במלאי בחנות שקונה מהיבואן בשני מקרים.
2. לדרוש שיזמין מהיצרן את אותו כונן באופן מיוחד - בדקתי שהוא עדיין קיים באתר היצרן - גם אם אין לו שום רצון לכך ושיגיע למלאי בארץ יחליף לי אותו בכונן הדפוק.
אנא התייחסותכם - אני תקוע עם מוצר דפוק שיש עליו עדיין אחריות היבואן ולא יודע מה לעשות?
אפשרות אחרת למתן עזרה - ברמה של אחריות היבואן לתקן /ואו להחליף את המוצר הפגום במסגרת תקופת האחריות:
האם ישנה דרך לדרוש מהיבואן להביא למלאי בדרך כול שהיא כונן זהה על מנת שיוכל להחליף לי את הכונן הדפוק בכונן תקין אחר.?
כמו למשל:
1. שימשוך בחזרה את הכונן הזה מאחת החנויות שקנתה אצלו ויש לה אותו במלאי - אני בדקתי שיש במלאי בחנות שקונה מהיבואן בשני מקרים.
2. לדרוש שיזמין מהיצרן את אותו כונן באופן מיוחד - בדקתי שהוא עדיין קיים באתר היצרן - גם אם אין לו שום רצון לכך ושיגיע למלאי בארץ יחליף לי אותו בכונן הדפוק.
אנא התייחסותכם - אני תקוע עם מוצר דפוק שיש עליו עדיין אחריות היבואן ולא יודע מה לעשות?
-
AmiEfroni
- חבר ותיק

בביקור נוסף במעבדת LG בראש העין - הסכימו לנסות לתקן את הכונן.
האם יש למישהוא ידע בנושא - האם בכלל ניתן לתקן תקלה כזאת - ואם כן מה למעשה נפגם בכונן?
האם ישנה דרך ל"החיות" כונננים תקולים כאלו ?
במידה שיודיעו לי שאין באפשרותם לתקן - כי פשוט לא בא להם להתאמץ - אילו דרכים יש באפשרותי במסגרת ההתחיבות שלהם בתקופת האחריות " להחליף או לתקן ללא תשלום".
אשמח מאד לקבל תגובה מסייעת - 250 קראו ואף אחד לא יכול לעזור לי?
האם יש למישהוא ידע בנושא - האם בכלל ניתן לתקן תקלה כזאת - ואם כן מה למעשה נפגם בכונן?
האם ישנה דרך ל"החיות" כונננים תקולים כאלו ?
במידה שיודיעו לי שאין באפשרותם לתקן - כי פשוט לא בא להם להתאמץ - אילו דרכים יש באפשרותי במסגרת ההתחיבות שלהם בתקופת האחריות " להחליף או לתקן ללא תשלום".
אשמח מאד לקבל תגובה מסייעת - 250 קראו ואף אחד לא יכול לעזור לי?
-
AmiEfroni
- חבר ותיק

זאת בדיוק הבעיה - לטענתם אין להם במלאי כונן בלוריי חדש ולכן אין באפשרותם לספק לי אחר ושולחים אותי למשווק לקבל זיכוי של רק חלק מהסכום אותו שילמתי ( מחיר קניה במקום מחיר מכירה וזה מאד לא מקובל עלי).asaf23 כתב:אם לא מתקנים תדרוש חדש. בשביל מה יש אחריות....