לא הבנתי, אז חברת החשמל רוצה שנחסוך או לא ?
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
לפי מה שאני הבנתי, אם לקוח צרך פחות 30% ומעלה, הם יוצאים מתוך הנחה שזה לא בגלל שהוא באמת חסך בצריכה אלא זה קשור לנסיבות אחרות (למשל שהדירה ריקה וכולי)
הגיון של חברת חשמל - לך תתווכח...
הגיון של חברת חשמל - לך תתווכח...
ונניח שעם ישראל ירתם ויחסוך, מה יקרה אז?
הרי כבר קרה שהייתה היענות והחסכון היה רב מהצפוי וזה יצר פתאום בעיה של תזרים מזומנים לחברת החשמל.
אז מה עשו הגאונים של חברת החשמל?
העלו את התעריפים....
אז אני שואל - אם עשו את זה פעם אחת, מה ימנע לעשות את זה עוד פעם?
בשביל מה לחסוך? בשביל שיעלו את התעריפים?
ארז
הרי כבר קרה שהייתה היענות והחסכון היה רב מהצפוי וזה יצר פתאום בעיה של תזרים מזומנים לחברת החשמל.
אז מה עשו הגאונים של חברת החשמל?
העלו את התעריפים....
אז אני שואל - אם עשו את זה פעם אחת, מה ימנע לעשות את זה עוד פעם?
בשביל מה לחסוך? בשביל שיעלו את התעריפים?
ארז
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
כי "פרוגרסיבי" זו מילה קשה שרוב האנשים לצערנו, לא מסוגלים להגות וגם לא להבין ..amiti כתב:למה אי אפשר לעשות תמחור פרוגרסיבי באופן קבוע? לחסכנים - תעריף נמוך ולבזבזנים תעריף גבוה?...
וברצינות, ניסו לעשות את זה עם המים זוכר ? זה לא היה סימפטי במיוחד.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
זה לא היה סימפטי לבעלי הגינות הגדולות והבריכות. הח"כים שלא נמנים על דרי הפחונים בארץ הרגישו אמפטיה מפתיעה לנושא והתגייסו להחזיר את ה"שוויון" בנטל כך שמשקי הבית הצנועים יאלצו להוציא אחוז גדול יותר מההכנסה שלהם על מים.זה לא היה סימפטי במיוחד....
אגב , מס הבזבזנים , או מס העשירים , או מס הבצורת (כל שם יכול להתאים) אמנם בוטל במשק המים , אך התשלום עדיין נותר במידה מסויימת כפוף לכמות הצריכה.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

לי יש גינה ממש קטנה ועדיין זה לא היה סימפטי.amiti כתב:זה לא היה סימפטי לבעלי הגינות הגדולות והבריכות. הח"כים שלא נמנים על דרי הפחונים בארץ הרגישו אמפטיה מפתיעה לנושא והתגייסו להחזיר את ה"שוויון" בנטל כך שמשקי הבית הצנועים יאלצו להוציא אחוז גדול יותר מההכנסה שלהם על מים.זה לא היה סימפטי במיוחד....
אגב , מס הבזבזנים , או מס העשירים , או מס הבצורת (כל שם יכול להתאים) אמנם בוטל במשק המים , אך התשלום עדיין נותר במידה מסויימת כפוף לכמות הצריכה....
בריכה ממלאים פעם בשנה כך שזה ממש לא שינה כלום לבעלי הבריכות.
בסופו של דבר מי שנפגע אלו דווקא דיירי הבינינים המשותפים שצריכת המים שלהם מורכבת מצריכה פרטית וצריכה משותפת. האחרונה כמובן, לא בשליטתם..
גם צריכת החשמל שלהם מורכבת מצריכה פרטית וצריכה משותפת. אותו סיפור. לך תוכיח שאין לך אחות אחרי שקיבלת חשבון של 25000 שקל בגלל "צריכה משותפת"
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
ליאור , אפשר למצוא פתרונות , כמו למשל תקופת ביניים שבה מיידעים אותך על היקף החשבון בשיטה החדשה ומאפשרים לך להערך בהתאם (להחליף את הצמחים בגינה לקקטוסים , לעבור לבית פרטי ללא צריכה משותפת או להפטר מהאחות הבזבזנית). אני עדיין חושב שבגדול זו דרך נכונה יודע לבנות את התעריפים. כמובן מדרג המחירים צריך להיות הגיוני שלא כמו בקנס הבצורת.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

מסכים איתך,amiti כתב:ליאור , אפשר למצוא פתרונות , כמו למשל תקופת ביניים שבה מיידעים אותך על היקף החשבון בשיטה החדשה ומאפשרים לך להערך בהתאם (להחליף את הצמחים בגינה לקקטוסים , לעבור לבית פרטי ללא צריכה משותפת או להפטר מהאחות הבזבזנית). אני עדיין חושב שבגדול זו דרך נכונה יודע לבנות את התעריפים. כמובן מדרג המחירים צריך להיות הגיוני שלא כמו בקנס הבצורת....
אך מכיוון שהמטרה הראשונה הכי חשובה של הגופים האלה היא "לעשות מכה" ( ואם אפשר כמובן אז על אנשים שלא ממש יודעים איך להילחם בגופים האלה דגש על אוכלוסיות חלשות וזקנים ) , תקופת הביניים לא ממש תשרת את האינטרס שלהם.
תחשוב שוב, האם רשות המים באמת רוצה שתחסוך מים ? במה הם יעבדו אחרי שיגמר המשבר ( אותו הם בעצמם יוצרים )?
ומה לגבי חשמל ? האם אתה מכיר איזה שהוא יצרן בעולם שהאינטרס שלפיו הוא פועל מוזיל את המוצר אותו הוא מייצר ?
שורת סיכום : אנחנו אלופים בלדבר, במעשים אנחנו דיי קרובים ל 0.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
רשויות המים והחשמל , למרות הצגתם כישויות עצמאיות , הן זרועות ביצעויות לכל דבר של הממשלה. לא מדובר על יצרנים עצמאיים אלא גופים ממשלתיים שפועלים לפי מדיניות עקבית ששואפת לנטרול השפעת גובה ההכנסה על גובה התשלומים למדינה. ראית למשל את ההתגייסות המהירה של הממשלה ושליחיה בכנסת לביטול מס הבצורת. במקום לתקן את הליקויים בו , העדיפו העלאת תעריפים שווה לכולם. אבל העלאה מיסים ותעריפים "שווה לכולם" מכבידה הרבה יותר על מי שמרויח פחות. מגופים פרטיים אמנם אי אפשר לצפות להבניית לוח תעריפים שמתחשב בערכים נוספים מלבד "עשיית מכה" , מהממשלה שמשרתת את העם אפשר.