שאלה של מתג

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 742
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #1 

ערב טוב !
בהרבה ממגברי הוינטאג' קיים מצידו האחורי (באמצעו) מתג עם פיסת פלסטיק קטנה אשר מונעת מלהזיזו.
מהו תפקידו של מתג זה ?

חוני

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #2 

בטח המתג של 220 -110 וולט

חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

לא נראה לי.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #4 

יש תמונה ?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #5 

חוני כתב:לא נראה לי.
...
מכיוון שאנחנו משחקים בניחושים כאן (איזו מין שאלה זו ללא פרטים?) אני מהמר על על ה-AU-717 שלך ועל מתג ברירת השימוש בפרה-מגבר האורגני של היחידה - או חיבור פרה מגבר חיצוני. רק שלא ממש מדובר בחתיכת פלסטיק אלא בפחית שאמורה למנוע מ-quicky fingers לשחק במתג ולהעבירו למצבים שונים ללא כוונה.
מתג בורר פרה-מגבר
 מתג בורר פרה-מגבר

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #6 

בד"כ מגבר שבגבו יש מפסק עם "ניצרה" שמונעת את ההזזה שלו,זה יהיה בורר בין מתחי רשת שונים,בקנווד שלי יש אחד כזה בדיוק,יש מגברים שזה בורר בין מצב פרה למצב פאוור,ויש כאלה כמו בדוגמה של TNSLIVER,בין מצב "צימוד ישיר" (DIRECT COUPLING) לבין "צימוד קבל" (CAPACITOR COUPLING).
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

אכן ניחשת נכון !
(Y) (Y)
האמת היא שאין הרבה אופציות לשאלתי.

העניין הוא כזה, מפעם לפעם אחד הערוצים מתעייף.... תמיד מדובר בערוץ קבוע. העייפות מתבטאת בזה שהוא נשמע כ-5% !! מיכולתו האמיתית. כאשר פניתי לטכנאי, הוא יעץ לי לשחק עם המתג הזה, ולבדוק את מצב הדברים, מפני שיתכן שהבעיה נוצרת מהמתג הזה. ואם אכן כן, הוא יבטל אותו.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

חוני כתב:כאשר פניתי לטכנאי, הוא יעץ לי לשחק עם המתג הזה, ולבדוק את מצב הדברים, מפני שיתכן שהבעיה נוצרת מהמתג הזה. ואם אכן כן, הוא יבטל אותו.
...
יכול להיות שהבעיה נובעת מהמתג עצמו. אם כן, קצת ספריי ניקוי מגעים וכמה תרגולים של המתג יפתרו את הבעיה. אבל לדעתי הטכנאי התכוון שתעבוד במוד של separated ותבדוק במשך תקופה אם הבעיה נמשכת. בצורה כזו ניתן להבין אם הבעיה נובעת ממעגלי המגבר או הפרה-מגבר. זו בעיה מוכרת ב-Sansui ישנים ובדרך כלל נובעת מסוויצ'ים ופוטנציומטרים חצי-פתוחים שצריך לנקות ולתרגל. תבדוק ב-AK. אני בטוח שאתה לא הראשון עם בעיה כזו. תתחיל כאן עם רשרוש על בחור עם אותה בעיה בדיוק, שהלכה והחריפה עד ניקיון של כל הקונטרולים, כולל המתג האמור...
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 24/05/2012 5:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #9 

הציור נראה כמו Spec 1 / 2
:)

חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

תודה.
ובכן, שיחקתי במצבים השונים, והתוצאה היא כזו כי רק במצב שבו הוא היה עד היום, השמע פועל בשני הערוצים (אבל במצב זה הוא עשה את הבעיות ?!) ואילו בשני המצבים האחרים לא שומעים בערוץ הבעייתי מאומה !!!

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

חוני כתב:...ובכן, שיחקתי במצבים השונים, והתוצאה היא כזו כי רק במצב שבו הוא היה עד היום, השמע פועל בשני הערוצים... ואילו בשני המצבים האחרים לא שומעים בערוץ הבעייתי מאומה...
...
כמו שציינתי קודם מדובר במתג הפרדה שבאמצעותו ניתן לעקוף את הפרה-אמפ המובנה. אם עקפת אותו, ולא חיברת פרה-אמפ או מקור כלשהו במקומו, מדוע שתשמע משהו בכלל? אני מציע שתנקה את המתג עם ספריי מגעים כמו servisol או משהו דומה, כשהיחידה אינה מחוברת לחשמל ולאחר מכן שחק עם מתג המסילה מספר רב של פעמים, הלוך ושוב. אפשר ייבוש מוחלט ואז החזר את המתג למצבו המקורי. לאחר מכן בדוק מה קורה עם הערוץ הבעייתי.

חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

tnsilver כתב:
חוני כתב:...ובכן, שיחקתי במצבים השונים, והתוצאה היא כזו כי רק במצב שבו הוא היה עד היום, השמע פועל בשני הערוצים... ואילו בשני המצבים האחרים לא שומעים בערוץ הבעייתי מאומה...
...
...אם עקפת אותו, ולא חיברת פרה-אמפ או מקור כלשהו במקומו, מדוע שתשמע משהו בכלל? .
...
למה באמת במצב עקיפה רק ערוץ יחיד פועל, הרי לפי הסברך לא הייתי אמור לשמוע מאומה בשני הערוצים ?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

חוני כתב:למה באמת במצב עקיפה רק ערוץ יחיד פועל, הרי לפי הסברך לא הייתי אמור לשמוע מאומה בשני הערוצים ?
...
צודק. סליחה. ההנחה שלי היא שכולם כמוני ושומעים רק ויניל דרך הפרה-אמפ. זה תלוי מה מחובר ולאיזה שקעים. אם יש לך CDP שמחובר ל-AUX אתה אמור לשמוע שני ערוצים בלי בעיה. אם אתה לא שומע ערוץ אחד במצב שבו עקפת פרה-אמפ זו אינדיקציה שיש בעיה בלוחות ההגברה עצמם. למרבה המזל \ חוסר מזל, זו מחלה של Sansui וככל הנראה מדובר במגעים לא נקיים.

חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

בוקר טוב !

אכן עשיתי כדברי הטכנאי, הזזתי את המתג כמה פעמים ממצב למצב בלבד (על יבש - מבלי תרסיס כלשהו) והנה הערוצים החליטו לסיים את הסכסוך ולשתף פעולה ביניהם.
נקוה שימשיכו כך הלאה באחוה וריעות.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”