שאלה של מתג
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
מכיוון שאנחנו משחקים בניחושים כאן (איזו מין שאלה זו ללא פרטים?) אני מהמר על על ה-AU-717 שלך ועל מתג ברירת השימוש בפרה-מגבר האורגני של היחידה - או חיבור פרה מגבר חיצוני. רק שלא ממש מדובר בחתיכת פלסטיק אלא בפחית שאמורה למנוע מ-quicky fingers לשחק במתג ולהעבירו למצבים שונים ללא כוונה.חוני כתב:לא נראה לי....
-
- מתג בורר פרה-מגבר
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
בד"כ מגבר שבגבו יש מפסק עם "ניצרה" שמונעת את ההזזה שלו,זה יהיה בורר בין מתחי רשת שונים,בקנווד שלי יש אחד כזה בדיוק,יש מגברים שזה בורר בין מצב פרה למצב פאוור,ויש כאלה כמו בדוגמה של TNSLIVER,בין מצב "צימוד ישיר" (DIRECT COUPLING) לבין "צימוד קבל" (CAPACITOR COUPLING).
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
אכן ניחשת נכון !
האמת היא שאין הרבה אופציות לשאלתי.
העניין הוא כזה, מפעם לפעם אחד הערוצים מתעייף.... תמיד מדובר בערוץ קבוע. העייפות מתבטאת בזה שהוא נשמע כ-5% !! מיכולתו האמיתית. כאשר פניתי לטכנאי, הוא יעץ לי לשחק עם המתג הזה, ולבדוק את מצב הדברים, מפני שיתכן שהבעיה נוצרת מהמתג הזה. ואם אכן כן, הוא יבטל אותו.
האמת היא שאין הרבה אופציות לשאלתי.
העניין הוא כזה, מפעם לפעם אחד הערוצים מתעייף.... תמיד מדובר בערוץ קבוע. העייפות מתבטאת בזה שהוא נשמע כ-5% !! מיכולתו האמיתית. כאשר פניתי לטכנאי, הוא יעץ לי לשחק עם המתג הזה, ולבדוק את מצב הדברים, מפני שיתכן שהבעיה נוצרת מהמתג הזה. ואם אכן כן, הוא יבטל אותו.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

יכול להיות שהבעיה נובעת מהמתג עצמו. אם כן, קצת ספריי ניקוי מגעים וכמה תרגולים של המתג יפתרו את הבעיה. אבל לדעתי הטכנאי התכוון שתעבוד במוד של separated ותבדוק במשך תקופה אם הבעיה נמשכת. בצורה כזו ניתן להבין אם הבעיה נובעת ממעגלי המגבר או הפרה-מגבר. זו בעיה מוכרת ב-Sansui ישנים ובדרך כלל נובעת מסוויצ'ים ופוטנציומטרים חצי-פתוחים שצריך לנקות ולתרגל. תבדוק ב-AK. אני בטוח שאתה לא הראשון עם בעיה כזו. תתחיל כאן עם רשרוש על בחור עם אותה בעיה בדיוק, שהלכה והחריפה עד ניקיון של כל הקונטרולים, כולל המתג האמור...חוני כתב:כאשר פניתי לטכנאי, הוא יעץ לי לשחק עם המתג הזה, ולבדוק את מצב הדברים, מפני שיתכן שהבעיה נוצרת מהמתג הזה. ואם אכן כן, הוא יבטל אותו....
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 24/05/2012 5:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

כמו שציינתי קודם מדובר במתג הפרדה שבאמצעותו ניתן לעקוף את הפרה-אמפ המובנה. אם עקפת אותו, ולא חיברת פרה-אמפ או מקור כלשהו במקומו, מדוע שתשמע משהו בכלל? אני מציע שתנקה את המתג עם ספריי מגעים כמו servisol או משהו דומה, כשהיחידה אינה מחוברת לחשמל ולאחר מכן שחק עם מתג המסילה מספר רב של פעמים, הלוך ושוב. אפשר ייבוש מוחלט ואז החזר את המתג למצבו המקורי. לאחר מכן בדוק מה קורה עם הערוץ הבעייתי.חוני כתב:...ובכן, שיחקתי במצבים השונים, והתוצאה היא כזו כי רק במצב שבו הוא היה עד היום, השמע פועל בשני הערוצים... ואילו בשני המצבים האחרים לא שומעים בערוץ הבעייתי מאומה......
למה באמת במצב עקיפה רק ערוץ יחיד פועל, הרי לפי הסברך לא הייתי אמור לשמוע מאומה בשני הערוצים ?tnsilver כתב:...אם עקפת אותו, ולא חיברת פרה-אמפ או מקור כלשהו במקומו, מדוע שתשמע משהו בכלל? .חוני כתב:...ובכן, שיחקתי במצבים השונים, והתוצאה היא כזו כי רק במצב שבו הוא היה עד היום, השמע פועל בשני הערוצים... ואילו בשני המצבים האחרים לא שומעים בערוץ הבעייתי מאומה.........
- tnsilver
- חבר מביא חבר

צודק. סליחה. ההנחה שלי היא שכולם כמוני ושומעים רק ויניל דרך הפרה-אמפ. זה תלוי מה מחובר ולאיזה שקעים. אם יש לך CDP שמחובר ל-AUX אתה אמור לשמוע שני ערוצים בלי בעיה. אם אתה לא שומע ערוץ אחד במצב שבו עקפת פרה-אמפ זו אינדיקציה שיש בעיה בלוחות ההגברה עצמם. למרבה המזל \ חוסר מזל, זו מחלה של Sansui וככל הנראה מדובר במגעים לא נקיים.חוני כתב:למה באמת במצב עקיפה רק ערוץ יחיד פועל, הרי לפי הסברך לא הייתי אמור לשמוע מאומה בשני הערוצים ?...