התאמת מגבר לרמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ido22 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #1 

כרגע יש לי yamaha 6130 עם רמקולים POLK AUDIO LSI9 ורמקולםי סראונד
http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... mode=model

אני מרגיש הרמקולים הקדמיים לא מנוצלים.

רציתי לדעת האם יש צורך בהחלפת המגבר על מנת להתאים לקדמיים, או שיש חלופות אחרות (חיבור מגבר נוסף רק לקדמיים) ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

כנראה שאין מנוס מהחלפת המגבר - הוא פשוט לא ברמה של הרמקולים הנ"ל, שידועים לשמצה כ-"זללניים" ובהחלט יש צורך לשדך להם מגבר יותר חזק.

עקרונית אפשר במקרים מסויימים לשרשר מגבר סטריאו ייעודי עבור הקדמיים למגבר הק"ב הקיים, אבל במקרה של המגבר שלך אין אפשרות כזאת כי הוא פשוט לא תומך בפונקציה הנ"ל (שנקראת PRE OUT).

כדי להינות מהרמקולים כרגע הייתי הולך במקומך על מגבר סטריאו סולידי שמסוגל לתת לפחות 100W לערוץ ב-4 אוהם, ו-"מקריב" את הסראונד בשלב הנוכחי, עד שתוכל להוסיף מגבר ק"ב אשר יש לו PRE OUT (הכי זולים עולים משהו כמו 5,000 ש"ח בחנות מתמחה - למשל אונקיו 709). הנה כמה דוגמאות למגברי סטריאו שיעשו את העבודה בינתיים, בתקציב של סביב ה-4,000 ש"ח בממוצע (חלק יותר, חלק פחות):
- ימאהה S500 או S700
- קיימברידג' אודיו 550A או 650A
- NAD 326BEE או 356BEE
- אודיולאב 8000SE

אם אתה מעדיף רסיבר ק"ב, אתה צריך ללכת על משהו (לפחות) כמו הימאהה 771, אונקיו 709 וכיו"ב...

בכל מקרה להגביר רמקולים עם נצילות לא גבוהה ועכבה של 4 אוהם שעולים $600 עם מגבר ק"ב שעולה בקושי $200 זו לא ממש אופציה... :oops:

ido22 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

שאני מחפש מגבר, על איזה פרמטרים צריך להסתכל כדי לדעת שהוא מתאים לרמקולים האלה ?

אני אחכה בינתיים ואחסוך למגבר ק"ב, או שאלך על דגם ישן/משומש בינתיים. סטריאו לא אופציה כרג.ע

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

חובה:
- תמיכה בעכבה של 4 אוהם
- הספק של לפחות 150W RMS לערוץ ב-4 אוהם (עדיף 200W RMS)

רצוי אך לא חובה:
- תמיכה ב-PRE OUT לקדמיים (ולא רק לסאב כפי שיש ברמת הכניסה) למטרת שרשור עתידי של מגבר סטריאו ייעודי.

ido22 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

כמה הערות/שאלות:

- בעקרון מעניין אותי רק הקדמיים + סנטר 8 אוהם, ולכן אולי אפשר להסתפק במגבר ללא תמיכה "יעודית" ב 4 אוהם ?

- קראתי שהתמיכה ב 4 אוהם בחלק מהמגברים המודרניים מסתכמת בנגד שמונע עומס יתר על המגבר, וקראתי אפילו מספר המלצות להמשיך להפעיל את המגבר במוד של 8 אוהם עם הרמקולים האלה. האמנם זה כזה נורא ?

ido22 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

ראשית כל, יש לך כרגע מגבר שלא תומך באופן מוצהר ב-4 אוהם, והתוצאות של הניסוי הזה ידועות לך... :roll:

מה שקראת לגבי מנגנוני ההגנה של רסיברים מסויימים הוא כנראה נכון, אבל אתה מפספס את הפואנטה - ההמלצה עומדת בעינה לגבי חיבור רמקולים שכאלה לרסיברים שתומכים באופן מוצהר בעכבה של 4 אוהם (רק שאולי לא צריך "להפעיל" את התמיכה הזאת...)! :idea:

בגדול, רמקולים שמוגדרים ככאלה שפועלים בעכבה נומינלית של 4 אוהם הם רמקולים שדורשים יחסית הרבה זרם חשמלי כדי להפיק מהם צליל בעוצמה חזקה. נסיונך האישי אמור היה ללמד אותך שרסיברים שאין להם הספק גבוה ו/או שלא תומכים באופן מוצהר ברמקולים בעלי עכבה נומינלית של 4 אוהם פשוט לא "מספקים את הסחורה". 8O

ido22 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אני לא מפעיל את המגבר בעוצמה גבוהה באופן יחסי. אני לא בטוח לגמרי שזאת הבעיה.

יחד עם זאת, אולי מגבר מעט יותר חזק ממה שיש לי כרגע (לאו דווקא הרבה יותר חזק), כן יספיק. אני אנסה ואדווח.

MrBig750
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

אתה ממש צודק שהרמקולים לא מנוצלים.
מניסיון עם סידרת ה-LSI , לא שמעתי רסיבר קולנוע ביתי שהפעיל אותם בצורה מיטבית, ותאמין לי שעליתי לרמות מחירים מאוד גבוהות.
היו כמובן רסיברים טובים יותר וטובים פחות אבל לעומתם, מגברים משולבים כבר ברמות הכניסה נשמעו הרבה יותר טוב.
אז גם הפיתרון שאני הייתי ממליץ לך במידה ואתה אוהב את הרמקולים זה להחליף רסיבר לכזה עם PRE-OUT ולהוסיף אינטגרייטד בהמשך.
קח בחשבון שאת השיפור המשמעותי אתה תרגיש רק בהוספת האינטגרייטד.

ido22 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

עדכון: חובר עם PREOUT בסוף, ואני מרוצה.

אגב, בדקתי עם מגבר ק"ב ישן (משנת 2003 בערך), אבל סדרה גבוהה, והתוצאה הייתה מאוד קרובה למגבר סטראו ששרשרתי (מצד שני זה היה מגבר שעלה בזמנו 12,000).

AngelicLiar
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

אני נקלעתי לדילמה דומה לפותח השרשור, ויש לי שאלה - חפרתי קצת בחיפושים אחרי רסיברים עם Pre Out, וגיליתי שלהרמן AVR 260 יש Pre-Outים מלאים לכל הערוצים:
http://uk.harmankardon.com/harman-kardo ... r-260.html
(אפשר לראות תחת "Audio Connectivity Features" או פשוט להסתכל על התמונה של הפאנל האחורי)

זה מעניין כי מחירו (בזאפ!) הוא 2.5K.
epony - אתה ציינת שרסיברים בעלי פיצ'ר כזה עולים לפחות 5K... פספסתי משהו או שזו מציאה?

ido22 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

ה PRE שיש לי זה ה 255.

ה AVR הזה הוא הזול היחיד. יש מגמה בשנים האחרונות לשים PRE בסדרות יותר ויותר יקרות.
ב YAMAHA זהסדרת ה 6XX ומעלה, בדנון ב 23XX וצפונה, ומחירם של אלו נעים סביב ה 4K ומעלה.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9018
נתן תודות: 1576 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #13 

רסיבר ימהה RXV767 במחיר 2750 ש''ח - דיל מעולה !!!
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 91#1720591
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”