ממיר עידן+ אינטגרלי בטלווזיה לעומת ממיר USB במחשב HTPC

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
aflesch פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

הזמנתי HTPC, ואני עכשיו בתהליכי התלבטות לגבי ממיר עדין+.
מכיוון שאני לא מעוניין ביותר מדי קופסאות שיהיו מונחות ליד הטלוויזיה, ההתלבטות שלי היא:
האם להתעקש על טלוויזיה עם ממיר עידן+ אינטגרלי, או לוותר על דרישה זאת ולרכוש ממיר עידן+ ב USB ולהשתמש בו דרך ה HTPC

תודה

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #2 

קשה למצוא היום טלוויזיות אנלוגיות.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6111
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #3 

טלוויזיות עם ממיר מובנה לא יתנו לך מאה אחוז מענה ואתן לך דוגמה,
לי יש גם טלוויזית שארפ וגם טושיבה ובשתיהן יש ממיר מובנה הכל אחלה אבל ויש אבל
בשארפ יש תופעת ליפסטינג כלומר דיליי קטן בין השפתיים בתמונה לשמע, מעבר לכך EPG בעברית הפוכה ואין אפשרות לבצע הקלטות
בטלוויזית טושיבה אין דיליי בין השמע לתמונה אבל עברית הפוכה וגם פה אין הקלטה
בממיר חיצוני או בדונגל USB זול אתה מקבל גם עברית מלאה וגם הקלטה, אם יש לך HTPC לך על דונגל זול (אפשר להשיג באיביי בפחות מ-40 ש"ח) תתקין מדיה פורטל ותוכל להנות מעברית מלאה ב-EPG אם תעקוב אחרי המדרריכים בפורום HTPC כאן באתר וגם להקליט כמה ערוצים במקביל לא 2.. אני הצלחתי אפילו 4 בו זמנית :)
רק לא לשכוח לקנות יחד עם הממיר מתאם מחיבור קטן של אנטנה של הדונגל לחיבור RF רגיל בכדי לחבר לאנטנת בניין או אנטנה חזקה יותר לשיפור קליטה אם תצטרך.
שים לב שאתה חוסך לא מעט כסף בתצורה זו שיכלת לזרוק על טלוויזיה עם מקלט אבל לא שימושי בעליל וחבל.

aflesch פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

תודה רבה רבה
הלכתי על טלוזיה בלי ממיר דיגטלי (פנסוניק THL42E30)

i_zik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 416
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #5 

טלוויזיה מצוינת!
תתחדש!

evyasher
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

אם כבר מחשב HTPC,
יש לי מחשב נייד חביב שאני מעוניין להפוך אותו למחשב המדיה של הבית (יעני, טלוויזיה וסטרימר).

על איזה דונגל USB אתם ממליצים? (כמובן, אני מעוניין שהדונגל יקלוט עידן פלוס, כולל ערוצי HD לכשיהיו בעתיד, לפני שכולנו נמות...)

תודה למשיבים!!!

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #7 

כל דונגל אמור לעשות את העבודה. אני אישית משתמש ב-Hauppauge WinTV Aero ומאוד מרוצה ממנו אבל אני יודע שיש יותר זולים ממנו שגם הם עובדים יופי.
כל דונגל DVB-T למחשב (בין אם קנית אותו בארץ או בחו"ל) יכול לקלוט את עידן+ (בשונה, אגב מממירים לטלויזיה שאז רוב הממירים מחו"ל לא יעבדו), אתה רק צריך להתקין את הקודקים המתאימים במחשב שלך.
לגבי שידורי HD עתידיים, יש שמועות שהם הולכים להיות בתקן DVB-T2 - אם הם יתבררו כלא נכונות וגם שידורי ה-HD יהיו בתקן DVB-T אז כל דונגל שעובד היום יעבוד גם אז (בהנחה שהמחשב חזק מספיק כדי לפענח תכני HD בזמן אמת). אם הם באמת יהיו בתקן DVB-T2 אז שום נדבר שנמכר היום בארץ לא יקלוט אותם, לא ממירים לטלויזיה ולא מתאמים למחשב. בחו"ל יש מספר קטן של דגמים שיעבדו אבל הם עולים ה-מ-ו-ן. יהיה לך הרבה יותר זול לקנות משהו עכשיו ומקסימום להחליף אותו בעתיד כשיתחילו שידורי HD (עד אז המחירים אמורים לרדת דרסטית) מאשר לקנות עכשיו משהו כשהמחירים עדיין בשמיים ויכול להיות שבגלל לא יהיה בו צורך.

adirbd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 510
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #8 

NegativeIQ כתב:כל דונגל אמור לעשות את העבודה. אני אישית משתמש ב-Hauppauge WinTV Aero ומאוד מרוצה ממנו אבל אני יודע שיש יותר זולים ממנו שגם הם עובדים יופי.
כל דונגל DVB-T למחשב (בין אם קנית אותו בארץ או בחו"ל) יכול לקלוט את עידן+ (בשונה, אגב מממירים לטלויזיה שאז רוב הממירים מחו"ל לא יעבדו), אתה רק צריך להתקין את הקודקים המתאימים במחשב שלך.
לגבי שידורי HD עתידיים, יש שמועות שהם הולכים להיות בתקן DVB-T2 - אם הם יתבררו כלא נכונות וגם שידורי ה-HD יהיו בתקן DVB-T אז כל דונגל שעובד היום יעבוד גם אז (בהנחה שהמחשב חזק מספיק כדי לפענח תכני HD בזמן אמת). אם הם באמת יהיו בתקן DVB-T2 אז שום נדבר שנמכר היום בארץ לא יקלוט אותם, לא ממירים לטלויזיה ולא מתאמים למחשב. בחו"ל יש מספר קטן של דגמים שיעבדו אבל הם עולים ה-מ-ו-ן. יהיה לך הרבה יותר זול לקנות משהו עכשיו ומקסימום להחליף אותו בעתיד כשיתחילו שידורי HD (עד אז המחירים אמורים לרדת דרסטית) מאשר לקנות עכשיו משהו כשהמחירים עדיין בשמיים ויכול להיות שבגלל לא יהיה בו צורך.
...
זאת לא שמועה, זאת האמת. רשות השידור בעצמה אמרה את זה:
http://www.hometheater.co.il/article031 ... 7%99%D7%94

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #9 

צודק.
עדיין, יכול להיות שהם יחזרו בהם אם הציבור יזעם על כך שהוא לא יכול להשתמש בממירים הקיימים שלו.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”