היום חזרו הפסים שעולים/יורדדים, ויש איזולטור כבר

איך משהו עובד? למה זה ככה?
lito פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ואתמול היתה תופעה אחרת: ראיתי סרט ב HOT במסך רחב וכל התמונה היתה מכוסה בכתמים/מריכות, כמו וילון עם כתמים זזים וזה היה גם מעל הפסים השחורים , הורדתי הרבה על ידי שינוי BRIGHTNESS , היום היה עוד פעם דבר כזה במסך מלא. יכול להיות שזה גם GROUNDLOOP?

מה הפיתרון?

shay
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 811

שליחה #2 

כשאתה משאיר את אותו ערוץ דלוק 10-15 דקות הפסים לא נעלמים??
"חוני חוני (עם שורוק) פם פם פם"

lito פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

חיפשתי בפורומים DC BLOCK כדי לברר מה בדיוק זה עושה בהשווה לאיזולטור אבל לא מצאתי.

יכול להיות שכל הבעיות בתמונה נובעים מאותה סיבה?

בשירשור אחר כתבתי:
אני מיואש כבר. האיכות תמונה ב HOT ב SVIDEO בלתי נסבלת. קווים אלכסונים, אנכים, רעשי וידאו ברקע בסבינות חשוכות, מריחות צבע אדום על הפנים של אנשים, המסך שהופך לצבע חאקי עם כתמים בצבע אדום כהה, ופעם אחד אפילו משהו כמו גרף בקו אדום שנגמר בצד ימין של המסך...בלתי נסבל. כבל S VIDEO של MONSTER גם לא עזר.

האם אלה "איכויות" בלדעיות של S VIDEO או זה גם ככה אם צופים באות RGB?

המסך הוא PWD8.

lito פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

shay כתב:כשאתה משאיר את אותו ערוץ דלוק 10-15 דקות הפסים לא נעלמים??
...
הפסים אני רואה כבר נלמר סרט או הסידרה ועוברים הכתוביות, ז. א. על מסך שחור

nirgen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1662

שליחה #5 

ליטו
יש לי אותו מסך
אתמול התקינו לי הוט , הופיעו פסים שירדו , התקינו לי איזולטור , והבעייה נפתרה

סה"כ אני די מרוצה מהתמונה
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות

shay
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 811

שליחה #6 

גם לי יש בעיה במסך אחר, רק בכניסת ה S VIDEO . שום דבר לא עוזר...
תבדוק אם הבעיה קיימת גם דרך הקומפוזיט, אם לא, זה באמת ה S VIDEO, תפנה ליורוקם שיחליפו סלוט, אם גם זה לא יעזור מדובר בקומבינציה שקשה לפתור ותצטרך לעבוד עם כניסה אחרת
"חוני חוני (עם שורוק) פם פם פם"

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

הבעיה היא DROUND LOOP, אולי יש לך גורם אחר שמכניס את הבעיה.
תזכיר לנו מה מחובר למסך?

תנתק את כל המקורות ותתחיל לחבר אחד אחד עד שתמצא מי האשם.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

lito פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אני מחובר עכשיו ב RGB עם כבל 3RCA וRCA מיציאת ה COMPOSITE , רואים יפה פרט בסצינות המקוללות שתמיד מופיעים ב LOST ו 24 גם בסרטים שונים. כאשר יש הודעה על ניתוק בגלל תקלה או מוציא את הכבל של הממיר מהקיר אין פסים ונשארים הRECIEVER , הממירוהפלזמה כמובן דלוקים

מרטין, אתה אומר שגם כל הבעיות בתמונה חוץ מהפסים הן תוצאה של GROUNDLOOP?.

לא יודע אם זה רלבנטי: אין לי רמקולים בפלזמה, שומע מה RECEIVER בלי כל HUM או CLIK אבל שילשום רציתי לשמוע רדיו מהRECEIVER והיה רעש לוואי (KLIKS רצופים נראה לי).

דבר נוסף זה שבדירה מלמטה יש שכן שמפעיל מכשיר רדיו לתקשורת מסיבות עבודה , זה יכול להיות קשור?

ההנהלה צופה TV אז אני לא יכול לנתק כל המקורות עכשיו.

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #9 

lito, במידה והשכן שלך מחובר גם לכבלים יש אפשרות שאחד המכשירים אצלו בבית מכניס הפרעה למערכת הכבלים וזה מתבטא אצלך בהפרעות, יצא לי לטפל פעם בבעיה כזו (בתקופה שהייתי טכנאי): בניין 8 קומות - ללקוח בקומה שישית היה הפרעה של פס דק עולה ויורד לאורך המסך (50HZ) בזמן שהוא צפה בערוצים האנלוגיים, לאחר בדיקה (מקיפה) התברר שההפרעה מגיעה מלקוח שנמצא באחת הדירות בקומה שלישית (שניהם היו מחוברים לאותו המפצל) , מה שנותר היה לעשות הוא לשים איזולטור בין הכבל שמוביל לדירה בקומה שלוש לבין המפצל של הראשי. זה כמובן לא תפקיד שלך, אך תוכל כמובן לבדוק בעזרת השכן שלך האם ההפרעה אכן מגיעה ממנו, במידה ויתברר שכן תוכל להתקשר ל-HOT ולהסביר את המצב.
(קודם כל תנסה לבצע את מה שמרטין הציע לך כשתהיה לך אפשרות...)
-golan-

lito פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

תודה רבה, גולן, יופי שאתה כאן.

אם כך הKLIK של ה TUNER והמסך שחור בלי פסים כאשר אני מנתק את הכבל שבא מהקיר לממיר עוד לא אומר כלום?

אני אנסה לבדוק מחר.

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

לפי התיאור שלך זה נראה שההפרעה עדיין מגיעה מהכבלים, אך בעזרת בדיקה יותר לעומק אולי תוכל לגלות מהיכן בדיוק ההפרעה נובעת.

(לא ניתן תמיד לקבוע ישירות מהיכן מגיעה הפרעת GROUND HUM , הדרך הכי טובה לעלות על הפרעה כזו היא כפי שמרטין הציע לנתק בכל פעם מכשיר אחר ולבדוק האם ההפרעה נעלמת, ישנם הרבה סיבות שונות ומשונות לכל מיני סוגי הפרעות שמופיעות על גבי מסכי הטלויזיה, הנה כמה דוגמאות סתם ככה על הדרך: הפרעה שמגיעה מאחד ממכשירי החשמל בבית שמחובר או לא מחובר לרשת, הפרעות שנובעות מטלפונים סלולרים, הפרעה שנגרמת עקב בעיה בהארקת חשמל בדירה, הפרעה שמגיעה מטלויזיה של לקוח אחר בבניין שמחובר לאותו מפצל בבניין , רעש שחודר לרשת עקב בעיה במפצל או עקב כבל RF חשוף , הפרעות עקב חיבור פיראטי של אחד השכנים ועוד...
גורמים אלו גורמים בד"כ לתופעות של פסים או פריזים).

הכי טוב שאכן תבצע מחר בדיקה, תדווח לנו מהשטח לגבי הממצאים...
-golan-

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #12 

אגב, GROUND LOOP קלאסי בכלל לא קשור לממיר כזה או אחר - הוא קשור להתאמת אדמות.

צריך לבדוק גם הארקה הדדית של כל המכשירים.

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1483
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #13 

תן לי לנחש: יש לך ממיר ADB דוקסיס?
לי יש שניים כאלה בבית וכל אחד מהם דרש איזולטור על מנת לפתור את בעיית הGROUND LOOP שמופיעה בגלל אדמות שונות של רשת החשמל בבית שלך ושל החיבור של הכבלים (הכבל הלבן) לקיר...
אני מנחש שאיזולטור בין הממיר לקיר יפתור את הבעיה (כאמור זה קרה לי פעמיים אך רק עם ממיר ADB דוקסיס)...

lito פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

1. הממיר הוא THOMSON DCI4, ויש כבר איזולטור.

2. מה הכוונה ב"ארקה הדדית של כל המכשירים" ואיך אני בודק?

3. הבעיות באיכות התמונה שתיארתי (חוץ מהפסים), הן גם תוצאה של GROUNDLOOP?

lito פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

טוב, בינתיים הורדתי את הוידאושהיה מחובר ללא שימוש, במיקרה או לא עכשיו אין פסים, הרעש של ה TUNER עדיין נשמע, ושאר הבעיות בתמונה נשארות.

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

הוידאו שהממיר היה מחובר דרכו , היה מחובר בכל הזמן הזה לחשמל או מנותק?
אתה מחובר מהשקע של הכבלים בעזרת כבל קואקסיאלי לרסיבר? - תן לי להבין כשהטכנאי היה אצלך הבעיה של הרעש בערוצי הרדיו הייתה קיימת לך - והשמעת לו את זה ?
כשאתה מחבר את הממיר דרך חיבור אחר, עדיין יש לך את הבעיות בתמונה?

תראה, לגבי הארקה הדדית של כל המכשירים שעופר רשם, אני לא יודע בדיוק למה הכוונה - אני יודע שניתן (ומומלץ) לבדוק האם בכל שקע חשמלי בבית קיימת לך הארקה, יש תקע טסט שאיתו ניתן לבצע את הבדיקה אבל אם אתה לא מבין בזה כדאי להזמין חשמלאי מוסמך.
לרוב מכשירי החשמל בבית אין הארקה בכבל החשמלי (כל אלו שמחוברים ע"י כבל חשמלי עם שני פינים), חשוב שתהיה הארקה בשקע עצמו , למכשירים כמו מסך מחשב או מארז מחשב יש כבל חשמלי עם הארקה (3 פינים), לכל מכשיר חשמלי יש מעגל פנימי שעליו מולחמים כל הרכיבים החשמליים, במצב תקין אין שום נגיעה (אסור שתהיה) בין רכיבי המעגל (שדרכם עובר הזרם) לבין הגוף החיצוני של המכשיר, כאשר זה קורה ישנה בעיה...
עפר (יתקן אותי אם אני טועה) ככל הנראה התכוון לבדיקת הארקה בשקעי החשמל.
-golan-

lito פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

הוידאו היה מחובר כל הזמן לחשמל. ניתקתי את הכבל מהממיר לוידאו וגם מהחשמל. את הדי וי די גם ניתקתי מהחשמל ואין שינוי. למזלי מקרינים בערוץ 5 פרסומת של LOST ו 24 עם הבעיות שמפריעות לי . חסר לנסות עם ה RECEIVER ואנתק אותו מהחשמל יותר מאוחר .

הממיר מחובר בכבל לקיר, ועם שתי RCA ל RECEIVER לאודיו.

האמת שלא שמעתי רדיו ברסיבר הרבה זמן (ערוצים רגילים, אין לי התחנות של HOT) , עוד לפני קניית הפלזמה, והשבוע היה הפעם הראשונה ששמעתי את הרעש. הפעמים המעטים ששמעתי רדיו דרכו קודם היה בסדר גמור. לא השמעתי לטכנאי, שמעתי את הרעש אחרי הביקור שלו.

הממיר מחובר בצורה שכתבתי מההתחלה.

ה די וי די, הפלזמה, והממיר מחוברים כולם למאריך שמחובר ב 3 פינים לשקע החשמל.ה RECEIVER וה SUB מחוברים למאריך אחר שגם מחובר ב 3 פינים לשקע אחר .

אני כבר חשבתי שאצטרך לנתק את החיבורים בין המכשירים ולחברם בחזרה, וההנהלה כבר ככה מעוצבנת ולא מבינה למה זה מפריע לי כל כך הבעיה הקטנה הזאת :lol: :lol: :lol: 8O
נערך לאחרונה על ידי lito ב 14/08/2006 22:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

lito פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

טוב, ניתקתי מהחשמל את ה RECEIVER והבעיות בסצינות המועדות לא נפקדו. הכל כרגיל :evil:

לפעמים אני רואה איזה פס אפור רחב בבסיס המסך כאשר יש מסך מעבר שחור (ראיתי היום פעם) אבל לרוב זה לא מופיע.

מה עכשיו? לנתק את ה PC שבחדר אחר, המקרר, מכונת הכביסה והמזגן המרכזי? איזה באסא!!!
נערך לאחרונה על ידי lito ב 14/08/2006 22:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

כבר כתבתי בעבר:

נתק את כל המקורות, ואז תתחיל לחבר אחד אחד, ככה תזהה מי מכניס את הרעש.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

lito פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

מרטין, אתה אמר שיכולים להיות שניים או יותר, או האם זה הממיר...או קיי, אעשה ככה, תודה

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”