חברה ישראלית בשם VALENS מהוד השרון מתכוונת לשנות את השיטה שבה מקרנים ומסכים יחוברו אצלנו בבית.קוראים לזה HDbaseT.
שרשור תגובות: HDbaseT - איך מעבירים HDMI,חשמל,רשת,ושליטה על כבל CAT5 בודד
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
למאמר: HDbaseT - איך מעבירים HDMI,חשמל,רשת,ושליטה על כבל CAT5 בודד

חברה ישראלית בשם VALENS מהוד השרון מתכוונת לשנות את השיטה שבה מקרנים ומסכים יחוברו אצלנו בבית.קוראים לזה HDbaseT.
כמהנדס חשמל מתחום ההספק מאד מעניין אולי לדעת כיצד מעבירים 100W של הספק דרך הגידים של CAT5. מדובר בגידים דיי דקים שלא מסוגלים לעמוד בזרמים גבוהים מידי (אני מעריך לכל היותר 0.5 אמפר) בגלל חימום והפסדי הספק.
משמע שבכדי להעביר 100W נדרש מתח של 200 וולט.. האם ההספק עובר כאות DC או כאות AC בתדר גבוה? אני יכול לשער שמה שעשו הוא "הזריקו" אות DC למספר גדול של גידים, באופן שמחצית מהגידים בכבל מהווים זרם הולך ומחצית האחר זרם חוזר. בצורה זו עי מסננים פשוטים ניתן בכל קצה (בציוד) להפריד בין הסיגנלים של המידע ואותות ה DC. אם בכבל רשת יש 8 גידים, אז הזרם שנושא את ההספק יחולק בין 4 גידים (4 בכל כיוון) ולכן אם כל גיד מסוגל לשאת 0.5A נקבל שבכבל אחד ניתן להזרים עד 2A ולכן לצורך העברת 100W הספק, מתח ה DC צריך להיות 50V שזה נחשב למתך נמוך מאד (תחום בטוח). זה נשמע לי הגיוני יותר מבחינת בטיחות ומבחינה הנדסית. אשמח לשמוע כיצד זה נעשה בדיוק..
משמע שבכדי להעביר 100W נדרש מתח של 200 וולט.. האם ההספק עובר כאות DC או כאות AC בתדר גבוה? אני יכול לשער שמה שעשו הוא "הזריקו" אות DC למספר גדול של גידים, באופן שמחצית מהגידים בכבל מהווים זרם הולך ומחצית האחר זרם חוזר. בצורה זו עי מסננים פשוטים ניתן בכל קצה (בציוד) להפריד בין הסיגנלים של המידע ואותות ה DC. אם בכבל רשת יש 8 גידים, אז הזרם שנושא את ההספק יחולק בין 4 גידים (4 בכל כיוון) ולכן אם כל גיד מסוגל לשאת 0.5A נקבל שבכבל אחד ניתן להזרים עד 2A ולכן לצורך העברת 100W הספק, מתח ה DC צריך להיות 50V שזה נחשב למתך נמוך מאד (תחום בטוח). זה נשמע לי הגיוני יותר מבחינת בטיחות ומבחינה הנדסית. אשמח לשמוע כיצד זה נעשה בדיוק..
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
לכל המתעניינים יש White paper
http://hdbaset.org/files/Static%20Page% ... epaper.pdf
לגבי שאלה של אוריאל - לטלויזיות חדשות זה מספיק, אבל אם תחבר על אותו קו הזנה ציוד נוסף, כמו רסיבר לדוגמא, זה כבר לא יספיק. מצד שני, אני לא יודע מה ההשפעה של חיבור מכשירים בטור...
http://hdbaset.org/files/Static%20Page% ... epaper.pdf
לגבי שאלה של אוריאל - לטלויזיות חדשות זה מספיק, אבל אם תחבר על אותו קו הזנה ציוד נוסף, כמו רסיבר לדוגמא, זה כבר לא יספיק. מצד שני, אני לא יודע מה ההשפעה של חיבור מכשירים בטור...
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
מוצר נחמד מאוד, אך אני לא בטוח שצרכן ישראלי (פרטי) יוכל לעמוד במחירו...
אני עובד עם מוצרים אלו, לדוגמה: TP-582T (שזה המשדר) וTP-582R (שזה המקלט), שניהם של קרמר אלקטרוניקס עלות לצרכן היא 5500 ש"ח...
מעניין אותי לדעת כיצד באמת יעבירו חשמל ואת כל הנתונים בכבל רשת בודד...
אני עובד עם מוצרים אלו, לדוגמה: TP-582T (שזה המשדר) וTP-582R (שזה המקלט), שניהם של קרמר אלקטרוניקס עלות לצרכן היא 5500 ש"ח...
מעניין אותי לדעת כיצד באמת יעבירו חשמל ואת כל הנתונים בכבל רשת בודד...
לא רוצה להסיט את הדיון, אבל מה הכוונה ב"להעביר 100W?"
וואט זה עבודה, איך מעבירים עבודה בכבל? הכוונה היא לא לזרם או למתח?
עריכה: האמת שלא ראיתי שעוד אנשים כתבו בנושא, אז אני לא רוצה להרוס את הדיון.
לא חשוב, אין צורך לענות לשאלה שלי.
שבוע טוב.
שבוע טוב.
וואט זה יחידת הספק = קצב שינוי באנרגיה. להעביר 100W זה אומר שעי החיבור יהיה ניתן לספק חשמל למכשיר שהצריכה שלו היא 100W... בכל מקרה לא נשמע אטרקטיבי כי מסך של 100W אינו עולה על 42 אינטץ לפלאסמה לפחות...noamav כתב:לא רוצה להסיט את הדיון, אבל מה הכוונה ב"להעביר 100W?"
שבוע טוב....
פחח...100W ? נראה את זה עוד 20 שנה בארץ, עד שיקבל תו תקן.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46374
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
נראה מאוד מבטיח, אבל זה גם מה שאמרנו על המוצר כאשר הוא נחשף כבר ביולי 2010: להתראות ל HDMI, קבלו במחיאות כפיים את ה- HDBaseT .
לפי ההסבר שפורסם על ידי החברה בזמנו, המוצר היה אמור לצאת לשוק ולהיות מאומץ על ידי התעשייה כבר בשנת 2011, אך כנראה שהוא עדיין לא היה בשל דיו בזמנו. מעניין אם התעשייה באמת תאמץ ותוציא לפועל מכשירים עם מחברים כאלו.
לפי ההסבר שפורסם על ידי החברה בזמנו, המוצר היה אמור לצאת לשוק ולהיות מאומץ על ידי התעשייה כבר בשנת 2011, אך כנראה שהוא עדיין לא היה בשל דיו בזמנו. מעניין אם התעשייה באמת תאמץ ותוציא לפועל מכשירים עם מחברים כאלו.
- bilbog
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 521
- נתן תודות: 69 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
...ועכשיו עוד leap of faith קטן ואוטוטו יגיע הרגע שלא נזדקק גם לכבל הבודד הזה והכל יעבור בתקן אלחוטי כלשהו 
Gravity cannot be held responsible for people falling in love
מגניב ברמות. איזה כיף זה יהיה לחבר את הכל בכבל אחד...
רק חסר חשמל אלחוטי והכל יהיה מושלם.
כבר יש משהו כזה
http://www.ted.com/talks/view/lang/en//id/619
רק חסר חשמל אלחוטי והכל יהיה מושלם.
כבר יש משהו כזה
http://www.ted.com/talks/view/lang/en//id/619
"על פניו יש כאן מעשה קסם - יש מאין. עד כה חשבנו שכבל CAT5E מוגבל בכ-1Gbps. בפועל, 10BaseT מעבירים בו כ-8Gbps של מידע. אבל עדיין חסר לא מעט - הרי התקן של HDMI 1.4 יכול להגיע ל-10.2Gbps. מתברר שחלק גדול מזה הוא תיקון שגיאות, ליתר דיוק 3Gbps מרוחב הפס של HDMI מוקדש לתיקון שגיאות, כאשר היעד שלו הוא 10e-9 שגיאות.
על ידי הוספת מנגנון תיקון שגיאות חכם ויעיל בהרבה, הצליחו ב-VALENS לצמצם את רוחב הפס הנדרש לתיקון שגיאות ובכך הצליחו לדחוס את מלוא התקן של HDMI 1.4 ולהעבירו דרך כבל CAT5E."
לפי מה שכתוב פה ולפי "הספק" HIGH SPEED HDMI, מעביר עד Gbps10.2 ויותר , תורידו את ה 3 שכאילו זה רק לתיקון שגיאות יוצא 8.2 להעביר HDMI 1.4.
בכבל 10BaseT אפשר להעביר עד 8Gbps.
נגיד והעברנו על הכבל את ה HDMI איפה נשאר פה מקום ל 8 גידים בשביל להעביר רשת גיגה, או ארבעה גידים כדי להעביר רשת מאה, או גידים נוספים כדי להעביר את החשמל 100W על אותו כבל. (אני מבין שהHDMI עובר כאילו על הרשת).
ואם תעביר HDMI על הכבל, השאלה אם ישאר לך רוחב פס לשאר הבית ולא רק למכשיר אחד?
אולי אני מפספס משהו אבל נשמע לי הזוי.
תקנו אותי אם אני טועה!
המערכת נראית נחמדה.
על ידי הוספת מנגנון תיקון שגיאות חכם ויעיל בהרבה, הצליחו ב-VALENS לצמצם את רוחב הפס הנדרש לתיקון שגיאות ובכך הצליחו לדחוס את מלוא התקן של HDMI 1.4 ולהעבירו דרך כבל CAT5E."
לפי מה שכתוב פה ולפי "הספק" HIGH SPEED HDMI, מעביר עד Gbps10.2 ויותר , תורידו את ה 3 שכאילו זה רק לתיקון שגיאות יוצא 8.2 להעביר HDMI 1.4.
בכבל 10BaseT אפשר להעביר עד 8Gbps.
נגיד והעברנו על הכבל את ה HDMI איפה נשאר פה מקום ל 8 גידים בשביל להעביר רשת גיגה, או ארבעה גידים כדי להעביר רשת מאה, או גידים נוספים כדי להעביר את החשמל 100W על אותו כבל. (אני מבין שהHDMI עובר כאילו על הרשת).
ואם תעביר HDMI על הכבל, השאלה אם ישאר לך רוחב פס לשאר הבית ולא רק למכשיר אחד?
אולי אני מפספס משהו אבל נשמע לי הזוי.
המערכת נראית נחמדה.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

http://hdbaset.org/files/Static%20Page% ... eminar.pdf
אולי זה יעניין ויתן יותר פרטים על איך זה עובד
אולי זה יעניין ויתן יותר פרטים על איך זה עובד
dima_vy
עבדתי ספציפית עם ה KRAMER HDMI-CAT כמו שיש במסמך שהעלת . אחלה מכשיר!
אני יודע שאין בעיה להעביר HDMI לאורך 100 מטר, וכבר היה שירשור לא מזמן שדיברנו על זה.
השאלה שלי זה איך מעבירים על אותו כבל גם חשמל שזה הכי מעניין אותי אישית?
וגם רשת Mbps100 שנגיד שזה זניח למרות שעדיין צריך 4 גידים??
להעביר 3 כבלי רשת שאחד יהיה לרשת גיגה, אחד HDMI, ואחד חשמל. את זה אני מבין ומקבל.
על 8 גידים את הכל קצת נראה לי מוזר.
אני אשמח לתשובות...
עבדתי ספציפית עם ה KRAMER HDMI-CAT כמו שיש במסמך שהעלת . אחלה מכשיר!
אני יודע שאין בעיה להעביר HDMI לאורך 100 מטר, וכבר היה שירשור לא מזמן שדיברנו על זה.
השאלה שלי זה איך מעבירים על אותו כבל גם חשמל שזה הכי מעניין אותי אישית?
וגם רשת Mbps100 שנגיד שזה זניח למרות שעדיין צריך 4 גידים??
להעביר 3 כבלי רשת שאחד יהיה לרשת גיגה, אחד HDMI, ואחד חשמל. את זה אני מבין ומקבל.
על 8 גידים את הכל קצת נראה לי מוזר.
אני אשמח לתשובות...
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

תשמע, אני לא מומחה בתחום, אבל מיטב הבנתי הם מתבצע שימוש בתקן PoE, שמאפשר עברה של זרם ישר, 57 volt עם זרם של 400mA, שזה יוצא כ-22.8W, וזה על זוג בודד. כבל יש 4 זוגות, כך שאפשר להכפיל ב-4. ומגיעים בערך ל-100W.
רשת של 100Mbps כלולה בתקן, אבל יש דיבור על 1Gbps.
המקור:
http://www.zektor.com/support/downloads ... lFUD-1.pdf
לגבי עברת וידאו ואודיו, אני חושב שהמגבלה זה לא קבל אלא צ'יפ, שמשדר/קולט את המידע.
כנראה שאין בעיה לשלב עברת זרם ישר ותקשורת בכבל אחד, כמו שלדוגמא עושים עם שיחת טלפון ועברת מידע בתקנים xDSL.
אולי יש לנו עוד מישהו בפורום שבקיא יותר בנושא...
רשת של 100Mbps כלולה בתקן, אבל יש דיבור על 1Gbps.
המקור:
http://www.zektor.com/support/downloads ... lFUD-1.pdf
לגבי עברת וידאו ואודיו, אני חושב שהמגבלה זה לא קבל אלא צ'יפ, שמשדר/קולט את המידע.
כנראה שאין בעיה לשלב עברת זרם ישר ותקשורת בכבל אחד, כמו שלדוגמא עושים עם שיחת טלפון ועברת מידע בתקנים xDSL.
אולי יש לנו עוד מישהו בפורום שבקיא יותר בנושא...
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
תודה על הכתבה,מאמין שזה יחדור ויתפוס .לא נראה שהHDMI נעלם בשנים הקרובות וזה פתרון אולטמאטיבי.
לא מבין למה הסתבכתם עם הנקודה של החשמל,שהרי זה לא הפואנטה.העיקר זה הוידיאו באיכות גבוהה למרחק.
לא מבין למה הסתבכתם עם הנקודה של החשמל,שהרי זה לא הפואנטה.העיקר זה הוידיאו באיכות גבוהה למרחק.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
השאלה הגדולה היא :
אם הגיע לשלב שכל הכבלים מתחברים למתג רשת שממיר הכל לכבל רשת.מה מונע מהם להפוך את זה לאל חוטי.???
להפוך חשמל לאנרגיה משודרת זה הישג אדיר בכל הזמנים.
שאר החיבורים זניחים כי כבר יש רשת אלחוטית בתקן N המתקדם.
אם הגיע לשלב שכל הכבלים מתחברים למתג רשת שממיר הכל לכבל רשת.מה מונע מהם להפוך את זה לאל חוטי.???
להפוך חשמל לאנרגיה משודרת זה הישג אדיר בכל הזמנים.
שאר החיבורים זניחים כי כבר יש רשת אלחוטית בתקן N המתקדם.