ב- 04.01.11 הצטרפתי לחברת פלאפון והוצעה לי התוכנית הבאה:
מכשיר בעלות של 70 ש"ח בחודש.
חבילת 200 דקות ב- 105 ש"ח
חבילת גלישה ב- 39 ש"ח
ביטוח ב- 20 ש"ח
זיכוי הטבת ניוד של 80 ש"ח
זיכוי הטבת סוכן של 20 ש"ח
זיכוי מלא על מכשיר בסך 70 ש"ח
כמה אני אמור לשלם כל חודש ?
לפי החישובים הפשוטים, ואיך שבנאדם רגיל יחשוב, עושים חיובים פחות זיכויים ומגיעים ל- 64 שקל בחודש.
אוקיי הכל נחמד , יצא לי מחיר סבבה. אחרי שבועיים מהצטרפותי לפלאפון, התקשרה אלי נציגה ונחמדה והציעה לי דיבורית לרכב ללא עלות, חיוב של 20 שקל וזיכוי של 20 שקל.
אמרתי למה לא ? נותנים בחינם לא ניקח ?
טוב אז עכשיו איך אמורה להיראות החשבונית החדשה שלנו ?
מכשיר בעלות של 70 ש"ח בחודש + דיבורית ב- 20 ש"ח לחודש.
חבילת 200 דקות ב- 105 ש"ח
חבילת גלישה ב- 39 ש"ח
ביטוח ב- 20 ש"ח
זיכוי הטבת ניוד של 80 ש"ח
זיכוי הטבת סוכן של 20 ש"ח
זיכוי מלא על מכשיר בסך 70 ש"ח
זיכוי מלא על הדיבורית בסך 20 ש"ח
לפי החישוב הפשוט, אני אמור להמשיך לשלם 64 ש"ח, נכון ?
אז לא. בפלאפון המכשירים מחוייבים בנפרד ולכן הם לא נחשבים כחלק מהחשבונית ולכן לא ניתן לקבל עליהם זיכויים.
ולכן בסופו של דבר אמור לצאת: 105+39+20-80-20-70-20 יוצא 26- ש"ח. אבל מה... אי אפשר להגיע למינוס בחשבונית. אוקיי ניחא.... נוותר להם על זה.
אבל זה לא הסוף!
בחשבונית אני רואה שבמקום שיהיה לי חיוב של 0 ש"ח או 26- ש"ח. אני רואה שיש לי חיוב של 25 ש"ח!
אחרי בירורים מעמיקים אמרו לי שלא ניתן גם לזכות על הביטוח ולכן יש חיוב של 20 ש"ח. אז על מה ה- 5 שקל ? אהה הם נזכרו שבשביל דיבורית צריך גם לשלם על "קו נוסף" ולכן זה עוד 5 שקל בחודש והזיכויים שיש לי במנוי לא יכולים לחול עליו.
ולכן יוצא מצב שבו אני משלם בחודש 25 ש"ח + 70 ש"ח על המכשיר + 20 ש"ח על הדיבורית. כך יצא שבמקום לשלם 64 ש"ח בחודש אני משלם 115 ש"ח בחודש.
בגלל שעוד מעט נגמרת תקופת ההתחייבות 18 חודשים. מסתיים גם הביטוח ואני הולך לבטל את הדיבורית.
ולכן סוף סוף יקרה מצב שבו אני אשלם 0 ש"ח בחשבונית.
אבל מה מציק לי ? שעד עכשיו אני שילמתי מחיר מלא על הדיבורית למרות שהובטח לי שהיא תהיה ללא עלות.
מה עשיתי אתם חושבים ?
פניתי לצ'ט שלהם, ראיתי ששם זה קטסטרופה להתווכח.
אוקיי אחרי זה פניתי לשירות לקוחות, משם העבירו אותי לשימור לקוחות, בשימור לקוחות דיברתי עם נציג במשך 4 שעות רצוף! לא יצא מזה כלום. אחרי זה הוא העביר אותי למנהל שלו. עם המנהל דיברתי עוד 45 דקות. אחרי זה פניתי למחלקת פניות הציבור וגם שם לא מבינים כלום!
לפי דעתם זה בסדר גמור שאני משלם את המחיר הזה. אז נכון זה זול. אבל זה לא מה שהובטח!!
הם טוענים שהזיכויים שיש לי במנוי (הטבת ניוד והטבת סוכן) חלים רק על זמן אוויר. מאיפה לי לדעת את זה ??
למה אף נציג לא אמר לי את זה ? למה הנציג שחתמתי איתו את העסקה לא אמר את זה ? למה הנציגה שהציעה לי את הדיבורית לא בדקה את המנוי שלי ולראות אם אני אוכל לקבל את הזיכוי.
אמרתי להם את זה וכלום! הם אומרים לי בפנים, נכון היא לא אמרה לך מידע מדוייק אבל אין מה לעשות, זה מה יש. והם לא מוכנים לזכות אותי בשום פנים ואופן.
אחרי בזבוז של למעלה מ- 20 שעות אפילו לא קיבלתי שקל החזר.
מרוב עצבים פניתי לצ'ט שלהם כל יום! וכתבתי את אותה התלונה שלי וכל פעם אותה תשובה. ככה במשך חודש עד שאמרו לי שאני מטריד אותם והם יחסמו אותי.
אני אומר לכם מרוב עצבים כבר אמרתי להם בצ'ט שאני אפוצץ למנכ"ל את הראש.
השירות של החברה הזו לקוי מהיסוד. אני פעם אחת רציתי לעבוד בחברה והלכתי למן קורס הקדמה לפני שמצטרפים בכדי לדעת אם זה מתאים. וכבר על היום הראשון לימדו אותנו איך עובדים על הלקוח! איך מרמים אותו! ומאותו יום הבנתי איך החברה הזו בנוייה. החברה מקולקלת מהשורש וחבל שכך.
אני נמצא בחברה הזו רק בגלל ההתחייבות שיש לי על המכשירים למי שתוהה.
אבל מה דעתכם ? מי צודק אני או הם ?
מי נראה לכם צודק ? אני או פלאפון ?
עשיתי את טעות חיי ועברתי אליהם לפני כחצי שנה
לאחר שהבטיחו לי הרים וגבהות,מהחשבונית הראשונה
החלו הבעיות שום דבר ממה שנכתב בחוזה לא בוצע.
נתתי להם חודש וברחתי מהם,כל השירות שלהם מתבסס
על שקרים ותחמון הלקוח.
להתרחק מהם כמו מאש.שקרנים ורמאים.
לאחר שהבטיחו לי הרים וגבהות,מהחשבונית הראשונה
החלו הבעיות שום דבר ממה שנכתב בחוזה לא בוצע.
נתתי להם חודש וברחתי מהם,כל השירות שלהם מתבסס
על שקרים ותחמון הלקוח.
להתרחק מהם כמו מאש.שקרנים ורמאים.