איכות מחברי הודיאו השונים
משהו פעם ניסה לבצע מבחן עיוור לחיבורי וידאו :
לחבר DVD עם היציאות :
-קומפוזיט
- קומפוננט
- SVDIEO '
- SCART
- .VGA
לאותו מכשיר TV, לבקש מחבר להחליף חיבורים ולהגיד מה מוצא חן יותר בעיניו
אני ניסתי פעם (אמנם לא עיוור ) ובהחלט ראיתי הבדלים אך לא יכול להצביע בוודאות מיהו הכי טוב בעיני (חוץ מקומפוזיט שהיה טיפה מרוח )
לחבר DVD עם היציאות :
-קומפוזיט
- קומפוננט
- SVDIEO '
- SCART
- .VGA
לאותו מכשיר TV, לבקש מחבר להחליף חיבורים ולהגיד מה מוצא חן יותר בעיניו
אני ניסתי פעם (אמנם לא עיוור ) ובהחלט ראיתי הבדלים אך לא יכול להצביע בוודאות מיהו הכי טוב בעיני (חוץ מקומפוזיט שהיה טיפה מרוח )
ניר, אין צורךבמבחן עיוור . מספיק שתעלה לוח שידורים ( מסך עם טקסט) ותחליף בין החיבורים.
Composite = פשוט נורא, צלליות כבדות סביב האותיות, האותיות עצמן מרוחות.
SVideo – הרבה יותר טוב, אבל עדיין ניתן להבחין בצלליות
Component interlaced ו-RGB טובים באותה המידה, אני אישית מתקשה להבחין ביניהם. Component progressive טוב משמעותית ר מ-RGB.
הערה: כל הכבלים שלי (לחיבורים שונים) שקולים מבחינת איכותם.
Composite = פשוט נורא, צלליות כבדות סביב האותיות, האותיות עצמן מרוחות.
SVideo – הרבה יותר טוב, אבל עדיין ניתן להבחין בצלליות
Component interlaced ו-RGB טובים באותה המידה, אני אישית מתקשה להבחין ביניהם. Component progressive טוב משמעותית ר מ-RGB.
הערה: כל הכבלים שלי (לחיבורים שונים) שקולים מבחינת איכותם.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ולהלן התוצאות עם YES MAX, CRT EDTV וחיבור Full SCART.
Composite - מרוח, אדום מהבהב, כיתוב קטן בלתי קריא, "הילה" מסביב לכל דבר, אדום חזק בלי פרופורציה.
SVideo - שיפור עצום, כיתוב ותמונה חדים, צבעים קצת חיורים אבל הרבה יותר טוב מקומפוזיט.
SCART RGB - שיפור (קל) בחדות, צבעים יותר חיים, אין אפילו "הילה" קטנה מסביב לטקסט. מרחוק ההבדל פחות בולט, אבל מקרוב היתרון של החיבור הזה בולט.
אגב, ניסיתי להעביר הכל דרך מגבר Pioneer 2014 שיודע להמיר חיבורי PAL. אז חוץ מהעובדה שזה "נוח" לחבר קומפוזיט בצד אחד ולקבל SVideo או RGV בצד שני, אות שנכנס קומפוזיט נשאר באיכות קומפוזיט גם כשהוא יוצא בחיבור הכי איכותי. זה כמובן לא מפתיע, לפי כלל "החוליה החלשה ביותר בשרשרת".
Composite - מרוח, אדום מהבהב, כיתוב קטן בלתי קריא, "הילה" מסביב לכל דבר, אדום חזק בלי פרופורציה.
SVideo - שיפור עצום, כיתוב ותמונה חדים, צבעים קצת חיורים אבל הרבה יותר טוב מקומפוזיט.
SCART RGB - שיפור (קל) בחדות, צבעים יותר חיים, אין אפילו "הילה" קטנה מסביב לטקסט. מרחוק ההבדל פחות בולט, אבל מקרוב היתרון של החיבור הזה בולט.
אגב, ניסיתי להעביר הכל דרך מגבר Pioneer 2014 שיודע להמיר חיבורי PAL. אז חוץ מהעובדה שזה "נוח" לחבר קומפוזיט בצד אחד ולקבל SVideo או RGV בצד שני, אות שנכנס קומפוזיט נשאר באיכות קומפוזיט גם כשהוא יוצא בחיבור הכי איכותי. זה כמובן לא מפתיע, לפי כלל "החוליה החלשה ביותר בשרשרת".
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
nirgen,
עשיתי את הבדיקות הללו עשרות פעמים...
כמו שציינתי לך בעבר. אם אתה לא רואה הבדל עם אותו מקור, יתכן שהבעיה במקור (או אפילו במסך או בחיבורים).
עשיתי את הבדיקות הללו עשרות פעמים...
כמו שציינתי לך בעבר. אם אתה לא רואה הבדל עם אותו מקור, יתכן שהבעיה במקור (או אפילו במסך או בחיבורים).