אולימפיאדת לונדון ב-HD
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
רשות השידור, רק למנויי יס והוט, ללא תוספת תשלום לכל מי שיש לו ממיר HD.
טכנית ניתן להעביר ערוץ HD בעידן+, ואף נערכו לפני כשנה-שנתיים שידורי נסיון אמיתיים במשך כמה ימים.
משפטית/כלכלית - זה כבר עניין לויכוחים אינסופיים שכבר היו כאן באותו נושא.
טכנית ניתן להעביר ערוץ HD בעידן+, ואף נערכו לפני כשנה-שנתיים שידורי נסיון אמיתיים במשך כמה ימים.
משפטית/כלכלית - זה כבר עניין לויכוחים אינסופיים שכבר היו כאן באותו נושא.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
ייס והוט זו תוספת תשלוםללא תוספת תשלום לכל מי שיש לו ממיר HD....
ממיר HD= עוד תוספת תשלום
משפטית? החוק אמור לייצג את אמות המידה המוסריות בחברה. אם החוק אינו כזה , אזי הוא מייצג אינטרסים זרים. האם אתה אומר שכרשות השידור שמופעלת מכספי האגרה של כולם מממנת רווחים נוספים לחברות פרטיות - זה נשמע לך נכון משפטית וכלכלית?משפטית/כלכלית - זה כבר עניין לויכוחים אינסופיים שכבר היו כאן באותו נושא....
מדוע לא הופעל לחץ ציבורי כדי שנבחרי הציבור אכן ישרתו את הציבור ולא את הלובי של ייס והוט?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
כאמור, היו אינספור שרשורים שעסקו בנושא וטחנו אותו עד דק... בצע חיפוש קליל בפורום...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- vgfreak
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 142
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
- יצירת קשר:
מכתב שכתבתי לפניות הציבור של רשות השידור ומשרד התקשורת:
לכל מאן דבעי,
לפני מספר חודשים עברתי דירה וטרם שילמתי את אגרת רשות השידור.
הסיבה: יש לי מסך אמריקאי שמחובר רק למחשב ואין ברשותי מיכשור אשר באמצעותו ניתן לקלוט את שידורי הטלויזיה בישראל.
לקראת שידורי אולימיאדת לונדון רציתי לרכוש ממיר DVB וליהנות משידורי הערוץ הראשון ב HD או אז הייתי מבצע פניה מסודרת לאגף הגביה ומסדיר את תשלומי העתידיים.
התברר לי שלשם כך עלי להיות לקוח של אחת משתי חברות המונופול הוט/יס ועלי לשלם להם פרמיום לממיר HD מיוחד. מדובר בהוצאה כספית חודשית גבוהה וזה לא בא בחשבון.
כל מה שאני מבקש זה לצפות בשידורים הציבוריים וספציפית בשידורי הערוץ הראשון ב HD (להזכירכם אנו באמצע שנת 2012!).
לצערי זה מתברר להיות בלתי אפשרי.
המצב כיום הוא שגם אם אני משלם אגרה כחוק (כפי שעשיתי עד לא מכבר ובמשך שנים ) אני לא יכול לקלוט את הערוץ עליו אני משלם מאות שקלים בשנה אם אני לא מתחבר לחברה פרטית בעלות כספית נוספת גבוהה מאד.
למען הסר ספק, אתר רשות השידור באינטרנט אינו מקלט טלויזיה מפאת: (א) אין שידור טלויזיוני רציף, רק קבצי VOD בודדים. (ב) איכות נמוכה משמעותית (אודיו ווידאו) אף מהשידור הרגיל.
אי לכך אני לא מתכוון לרכוש שום מקלט שידורי טלויזיה ולכן גם לא לשלם את האגרה.
תגובתכם ואישורכם אודה,
אבי
לכל מאן דבעי,
לפני מספר חודשים עברתי דירה וטרם שילמתי את אגרת רשות השידור.
הסיבה: יש לי מסך אמריקאי שמחובר רק למחשב ואין ברשותי מיכשור אשר באמצעותו ניתן לקלוט את שידורי הטלויזיה בישראל.
לקראת שידורי אולימיאדת לונדון רציתי לרכוש ממיר DVB וליהנות משידורי הערוץ הראשון ב HD או אז הייתי מבצע פניה מסודרת לאגף הגביה ומסדיר את תשלומי העתידיים.
התברר לי שלשם כך עלי להיות לקוח של אחת משתי חברות המונופול הוט/יס ועלי לשלם להם פרמיום לממיר HD מיוחד. מדובר בהוצאה כספית חודשית גבוהה וזה לא בא בחשבון.
כל מה שאני מבקש זה לצפות בשידורים הציבוריים וספציפית בשידורי הערוץ הראשון ב HD (להזכירכם אנו באמצע שנת 2012!).
לצערי זה מתברר להיות בלתי אפשרי.
המצב כיום הוא שגם אם אני משלם אגרה כחוק (כפי שעשיתי עד לא מכבר ובמשך שנים ) אני לא יכול לקלוט את הערוץ עליו אני משלם מאות שקלים בשנה אם אני לא מתחבר לחברה פרטית בעלות כספית נוספת גבוהה מאד.
למען הסר ספק, אתר רשות השידור באינטרנט אינו מקלט טלויזיה מפאת: (א) אין שידור טלויזיוני רציף, רק קבצי VOD בודדים. (ב) איכות נמוכה משמעותית (אודיו ווידאו) אף מהשידור הרגיל.
אי לכך אני לא מתכוון לרכוש שום מקלט שידורי טלויזיה ולכן גם לא לשלם את האגרה.
תגובתכם ואישורכם אודה,
אבי
כמובן שניתן. כל התדרים בארץ בין 22 ל-69 פנויים מלבד שניים.amiti כתב:האם אתם יודעים למי יש את זכויות השידור לאולימפיאדת לונדון המתקרבת?
האם שוב רק לקוחות הכבלים וייס יוכלו להנות , רק בתשלום נוסף , משידורי HD?
האם לא ניתן , טכנית , להערך ולהעביר את השידורים האלה בעידן?...
גם בעמוס ניתן ללא בעיה. אבל הרשות מושחתת.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
מחלקת גביה לא קשורה לכלום. יש כאן משרדים שונים ואף אחד לא מחויבי בחוק לתת שידורי hd
להזכירכם שבן גוריון עצר שידורי טלויזיה בכלל כי הוא האמין שזה לא חשוב. בהמשך הוא זה שדחף לשידור שחור/לבן על פני צבעוני כי אמר שהמדינה לא צריכה לספק מותרות שכאלה לאזרחיה...
להזכירכם שבן גוריון עצר שידורי טלויזיה בכלל כי הוא האמין שזה לא חשוב. בהמשך הוא זה שדחף לשידור שחור/לבן על פני צבעוני כי אמר שהמדינה לא צריכה לספק מותרות שכאלה לאזרחיה...
זה לא קשור לחקיקה שאותה ניתן לשנות ברגע , אם קיים הרצון. הרי גם אם לא מצויין בחוק סעיף מיוחד לגבי אספקת שידורי HD , בפועל היא עושה זאת.
אם אני זוכר נכון לפני מספר שנים באחת מאליפויות הכדורגל , צ'רלטון מנעה באופן מוחלט שידורים פתוחים למשחקים שעבורם היו לה את זכויות השידור. ח"כים התערבו ומספר משחקים (מצומצם) שודר בסופו של דבר בערוצים הפתוחים. נבחרי הציבור , כאשר הם מרגישים שיש עניין שאפשר לעשות ממנו הון פוליטי , הם מהר מאוד קופצים על העגלה.
השאלה שעומדת כיום על הפרק היא האם הציבור צריך לממן רווחים של חברה פרטית. בכל תחום אחר מקובל שכאשר נעשה שימוש במוצר למטרות עסקיות למטרת רווח , האוחז בזכויות המוצר מקבל עליו תשלום. אם שידור על גבי ערוץ DTT היה עומד על הפרק כאפשרות , אפשר היה אפילו לנהל משא ומתן אפקטיבי ולהשיג סכום נאה עבור השידורים , במיוחד כשקופת הראשות כל כך מדולדלת. במצב הנוכחי לא רק שהציבור אינו מקבל את התמורה המגיעה לו בשידור HD פתוח , אלא אפילו פיצוי כספי הולם לקופת הראשות , פיצוי שמגיע בדין , הוא לא מקבל.
אם אני זוכר נכון לפני מספר שנים באחת מאליפויות הכדורגל , צ'רלטון מנעה באופן מוחלט שידורים פתוחים למשחקים שעבורם היו לה את זכויות השידור. ח"כים התערבו ומספר משחקים (מצומצם) שודר בסופו של דבר בערוצים הפתוחים. נבחרי הציבור , כאשר הם מרגישים שיש עניין שאפשר לעשות ממנו הון פוליטי , הם מהר מאוד קופצים על העגלה.
השאלה שעומדת כיום על הפרק היא האם הציבור צריך לממן רווחים של חברה פרטית. בכל תחום אחר מקובל שכאשר נעשה שימוש במוצר למטרות עסקיות למטרת רווח , האוחז בזכויות המוצר מקבל עליו תשלום. אם שידור על גבי ערוץ DTT היה עומד על הפרק כאפשרות , אפשר היה אפילו לנהל משא ומתן אפקטיבי ולהשיג סכום נאה עבור השידורים , במיוחד כשקופת הראשות כל כך מדולדלת. במצב הנוכחי לא רק שהציבור אינו מקבל את התמורה המגיעה לו בשידור HD פתוח , אלא אפילו פיצוי כספי הולם לקופת הראשות , פיצוי שמגיע בדין , הוא לא מקבל.