פתרון תקלת סנכרון עם מגבר בטלוויזית פיליפס מסדרה 7606
ערב טוב,
יש לי טלוויזיה של פיליפס מדגם 47PFL7606.
לטלוויזיה יש 4 יציאות HDMI (כולל יציאה צדדית), כאשר יציאה מס' 1 הנה היציאה יחידה הכוללת ערוץ אודיו חוזר (ARC) המאפשר לה לתקשר עם מכשירים המחוברים ליציאה ותומכים בתקן זה. למה רק יציאה אחת תומכת ב-ARC? לא ידוע, לא רלוונטי.
כשהטלוויזיה הגיעה, צפיתי בה בלי להתחבר למגבר. הכל עבד פיקס.
לאחר שבוע בערך התקינו לי הוט בבית וחיברתי ליציאת ARC מגבר אונקיו 309.
או אז התחילו כל התקלות. התקלה המרכזית היא שברוב הפעמים בהן אני מכבה את הטלוויזיה, היא לא תידלק שוב עד שאכבה אותה מכפתור הראשי (בגוף המסך) או שאנתק אותה מהחשמל ואחבר מחדש.
מעבר לזה, לפעמים היא מזהה את המגבר ומתקשרת איתו (מנתקת את הרמקולים שלה, הגברת הווליום דרך השלט של הטלוויזיה מגבירה את המגבר, כיבוי/הדלקת המסך מביא לכיבוי/הדלקת המגבר...), ולפעמים היא מחליטה שהיא לא רוצה לתקשר. בנוסף ה-PS3 (שמחובר למגבר) לא הבין מול איזה מסך הוא עומד ומה הרזולוציה הנתמכת, היה צורך בהגדרה ידנית.
התקשרתי לתמיכה של אלקטרה. שלחו טכנאי מאוד נחמד שעשה לא עדכון תכנה (מסתבר שהם מוציאים עדכון תכנה כל שבועיים בערך, אז העדכון שאני עשיתי כבר לא היה רלוונטי).
חשבנו שהכל עובד, הטכנאי הלך הביתה, ושוב הטלוויזיה לא נדלקת.
התקשרתי שוב, שלחו טכנאי נוסף שהזמין לי הובלה למעבדה. לקחו את הטלוויזיה למעבדה, החליפו לה כרטיס ראשי, עשו עוד עדכון תכנה (אמרתי שכל שבועיים הם מוציאים עדכון? לא, כל שבוע).
הטלוויזיה נבדקה אצלם ונמצאה עובדת. חוברה אצלי למגבר ושוב התחיל אותו בלגן.
הפתרון: החלפת כבל HDMI.
בגלל שהמגבר תקין והטלוויזיה תקינה, ושניהם הוכיחו לי שהם תומכים זה בזו כמו זוג נשוי (נישואין קצת בעייתיים), חשבתי שאולי מה שלא תקין זה הכבל שמחבר ביניהם.
קניתי כבל חדש, תומך ב-HDMI 1.4 והחלפתי את הכבל הנוכחי.
הדבר פתר את התקלה - הטלוויזיה נדלקת ונכבית ללא פיספוסים, מזהה את המגבר ומתפעלת אותו מבחינת שליטה בווליום, הדלקה וכיבוי ללא שיהוי שהיה קיים קודם.
אפילו גיליתי דברים חדשים שהיא יודעת לעשות. לדוגמא, בעת הפעלת PS3 היא מזהה אותו כהתקן PS3, שלט הטלוויזיה שולט גם בפעולות בסיסיות של ה-PS3 (שוב, הוא מחובר למגבר, לא ישירות לטלוויזיה). עכשיו גם ה-PS3 יודע מול מי הוא עומד, מזהה את הרזולוציה האופטימלית באופן אוטומטי וגם מבין שיש תמיכה בתלת מימד ב-SBS. סוף סוף אפשר לשחק Assassins Creed IV בתלת מימד! (*** של משחק, הרס את הסדרה, אבל בתלת מימד!)
אני לא יודע למה ואיך, אבל רק לאחר החלפת הכבל, שמחבר כזכור בין המגבר לבין הטלוויזיה, קרה גם קסם קטן בין המגבר לבין ה-PS3. כשאני מדליק את ה-PS3, המגבר עובר אוטומאטית לכניסת HDMI אליה מחובר ה-PS3 (הכניסה המסומנת בשם GAME במגבר).
מי שנתקל בבעיות דומות עם דגמים מהסדרות החדשות של פיליפס, שיקח את הפתרון הזה בחשבון.
לילה טוב
יש לי טלוויזיה של פיליפס מדגם 47PFL7606.
לטלוויזיה יש 4 יציאות HDMI (כולל יציאה צדדית), כאשר יציאה מס' 1 הנה היציאה יחידה הכוללת ערוץ אודיו חוזר (ARC) המאפשר לה לתקשר עם מכשירים המחוברים ליציאה ותומכים בתקן זה. למה רק יציאה אחת תומכת ב-ARC? לא ידוע, לא רלוונטי.
כשהטלוויזיה הגיעה, צפיתי בה בלי להתחבר למגבר. הכל עבד פיקס.
לאחר שבוע בערך התקינו לי הוט בבית וחיברתי ליציאת ARC מגבר אונקיו 309.
או אז התחילו כל התקלות. התקלה המרכזית היא שברוב הפעמים בהן אני מכבה את הטלוויזיה, היא לא תידלק שוב עד שאכבה אותה מכפתור הראשי (בגוף המסך) או שאנתק אותה מהחשמל ואחבר מחדש.
מעבר לזה, לפעמים היא מזהה את המגבר ומתקשרת איתו (מנתקת את הרמקולים שלה, הגברת הווליום דרך השלט של הטלוויזיה מגבירה את המגבר, כיבוי/הדלקת המסך מביא לכיבוי/הדלקת המגבר...), ולפעמים היא מחליטה שהיא לא רוצה לתקשר. בנוסף ה-PS3 (שמחובר למגבר) לא הבין מול איזה מסך הוא עומד ומה הרזולוציה הנתמכת, היה צורך בהגדרה ידנית.
התקשרתי לתמיכה של אלקטרה. שלחו טכנאי מאוד נחמד שעשה לא עדכון תכנה (מסתבר שהם מוציאים עדכון תכנה כל שבועיים בערך, אז העדכון שאני עשיתי כבר לא היה רלוונטי).
חשבנו שהכל עובד, הטכנאי הלך הביתה, ושוב הטלוויזיה לא נדלקת.
התקשרתי שוב, שלחו טכנאי נוסף שהזמין לי הובלה למעבדה. לקחו את הטלוויזיה למעבדה, החליפו לה כרטיס ראשי, עשו עוד עדכון תכנה (אמרתי שכל שבועיים הם מוציאים עדכון? לא, כל שבוע).
הטלוויזיה נבדקה אצלם ונמצאה עובדת. חוברה אצלי למגבר ושוב התחיל אותו בלגן.
הפתרון: החלפת כבל HDMI.
בגלל שהמגבר תקין והטלוויזיה תקינה, ושניהם הוכיחו לי שהם תומכים זה בזו כמו זוג נשוי (נישואין קצת בעייתיים), חשבתי שאולי מה שלא תקין זה הכבל שמחבר ביניהם.
קניתי כבל חדש, תומך ב-HDMI 1.4 והחלפתי את הכבל הנוכחי.
הדבר פתר את התקלה - הטלוויזיה נדלקת ונכבית ללא פיספוסים, מזהה את המגבר ומתפעלת אותו מבחינת שליטה בווליום, הדלקה וכיבוי ללא שיהוי שהיה קיים קודם.
אפילו גיליתי דברים חדשים שהיא יודעת לעשות. לדוגמא, בעת הפעלת PS3 היא מזהה אותו כהתקן PS3, שלט הטלוויזיה שולט גם בפעולות בסיסיות של ה-PS3 (שוב, הוא מחובר למגבר, לא ישירות לטלוויזיה). עכשיו גם ה-PS3 יודע מול מי הוא עומד, מזהה את הרזולוציה האופטימלית באופן אוטומטי וגם מבין שיש תמיכה בתלת מימד ב-SBS. סוף סוף אפשר לשחק Assassins Creed IV בתלת מימד! (*** של משחק, הרס את הסדרה, אבל בתלת מימד!)
אני לא יודע למה ואיך, אבל רק לאחר החלפת הכבל, שמחבר כזכור בין המגבר לבין הטלוויזיה, קרה גם קסם קטן בין המגבר לבין ה-PS3. כשאני מדליק את ה-PS3, המגבר עובר אוטומאטית לכניסת HDMI אליה מחובר ה-PS3 (הכניסה המסומנת בשם GAME במגבר).
מי שנתקל בבעיות דומות עם דגמים מהסדרות החדשות של פיליפס, שיקח את הפתרון הזה בחשבון.
לילה טוב
Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
עם איזה כבל היא הייתה מחובר מקודם? 1.3 כמו שהביאו פעם חברות כבלים \ לווין?
בכבל 1.4 עובי גידים שונה מכבל 1.3. עובי גיד שונה לצורך רוחב פס גדול יותר. סביר להניח שזו הייתה הבעיה, אי סנכרון בין היחידות השונות...
בכבל 1.4 עובי גידים שונה מכבל 1.3. עובי גיד שונה לצורך רוחב פס גדול יותר. סביר להניח שזו הייתה הבעיה, אי סנכרון בין היחידות השונות...
טוב, יצאתי חמור.
הכל פיקס עכשיו מלבד אחת - שוב אני מכבה את המסך, והוא לא נדלק יותר עד שאני מאפשר למסך להגיע לפריקה (חשמלית, לא משהו אחר
), כלומר מכבה אותו מהכפתור הראשי בגוף המסך, או מנתק מהטלוויזיה. לא קורה כל הזמן, יש לזה נטיה לקרות דווקא כשאני מנסה להדליק את המסך אחרי שנזרקתי כבר על כורסת הטלוויזיה, הרמתי את ההדום וכוס הקפה ביד.
מעצבן!!
אלקטרה - "נתאם לך טכנאי". עוד טכנאי, ששוב ישלח את המסך למעבדה, ושוב יחליפו כרטיס ראשי ואולי הפעם יחליפו באחד עם תקלות נוספות משל עצמו...
ניסיתי לבטל את הEasyLink ולשלוט בנפרד במסך ובמגבר - לא עזר.
JEXY, אני לא יודע באיזה תקן הכבל שחיבר ביניהם, סתם כבל שהיה אצלי בבית. אבל, למיטב ידיעתי (ואולי אני טועה), בגירסא 1.3 כבר הגדילו את קצב המידע ל10.2GBPS. החידוש בתקן 1.4 הוא תוספת של גיד לתקשורת ETHERNET ויכולת להזרים תכני 3D ב-FULL HD (למשקפיים אקטיביות), אני לא יודע על מה היכולת הזו מבוססת.
אני מקווה שאני לא רחוק מדי מהמציאות
הכל פיקס עכשיו מלבד אחת - שוב אני מכבה את המסך, והוא לא נדלק יותר עד שאני מאפשר למסך להגיע לפריקה (חשמלית, לא משהו אחר
מעצבן!!
אלקטרה - "נתאם לך טכנאי". עוד טכנאי, ששוב ישלח את המסך למעבדה, ושוב יחליפו כרטיס ראשי ואולי הפעם יחליפו באחד עם תקלות נוספות משל עצמו...
ניסיתי לבטל את הEasyLink ולשלוט בנפרד במסך ובמגבר - לא עזר.
JEXY, אני לא יודע באיזה תקן הכבל שחיבר ביניהם, סתם כבל שהיה אצלי בבית. אבל, למיטב ידיעתי (ואולי אני טועה), בגירסא 1.3 כבר הגדילו את קצב המידע ל10.2GBPS. החידוש בתקן 1.4 הוא תוספת של גיד לתקשורת ETHERNET ויכולת להזרים תכני 3D ב-FULL HD (למשקפיים אקטיביות), אני לא יודע על מה היכולת הזו מבוססת.
אני מקווה שאני לא רחוק מדי מהמציאות
Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
אני חיברתי את ה LW570Y שלי לאונקיו 308.
חיברתי עם כבל HDMI רגיל, וכל הנסיונות שלי לנצל את ה ARC עלו בתוהו.
החלטתי לרכוש כבל תומך 1.4 (זה היה בסופ"ש האחרון) ולצערי גיליתי שה ARC עדיין לא עובד, ולא משנה מה, אני לא מצליח לגרום למסך להעביר את האודיו מיוטיוב (למשל) לרסיבר.
מאחר וכבר כל אזור הצפיה היה מפורק, פשוט התייאשתי וחיברתי את המסך עם כבל אופטי, שפתר לי את הדילמה.
סתם מעצבן..
החלטתי לרכוש כבל תומך 1.4 (זה היה בסופ"ש האחרון) ולצערי גיליתי שה ARC עדיין לא עובד, ולא משנה מה, אני לא מצליח לגרום למסך להעביר את האודיו מיוטיוב (למשל) לרסיבר.
מאחר וכבר כל אזור הצפיה היה מפורק, פשוט התייאשתי וחיברתי את המסך עם כבל אופטי, שפתר לי את הדילמה.
סתם מעצבן..
זהו, שגם אחרי ביטול הARC בהגדרות של המסך, אין פתרון.
כנראה זה משהו שקורה כל עוד המגבר מחובר בHDMI למסך.
יאללה, אני אחיה עם זה שצריך פעם-פעמיים ביום ללחוץ על הכפתור בגוף המסך. כיבוי והדלקה, והמסך חוזר לעצמו עד הפעם הבאה.
כנראה זה משהו שקורה כל עוד המגבר מחובר בHDMI למסך.
יאללה, אני אחיה עם זה שצריך פעם-פעמיים ביום ללחוץ על הכפתור בגוף המסך. כיבוי והדלקה, והמסך חוזר לעצמו עד הפעם הבאה.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

לגבי הבעיה שלך, אני אישית לא הייתי מסוגל לחיות עם זה - הפעולה של לקום מהאמריקן קומפורט, לכבות ולהדליק פיזית, מזכירה לי את הימים
שעוד היתה לנו טלויזיה בשחור-לבן.
לי אין שום בעיה כזו, ואני יכול להדליק ולכבות את המסך ללא בעיה, וה PASS THROUGH עובד ללא דופי.
לדעתי זה איכשהו קשור לכך שאתה משתמש בשלט של הרסיבר/ממיר כשלטים אוניברסלים, אבל זה רק ניחוש גס.
שעוד היתה לנו טלויזיה בשחור-לבן.
לי אין שום בעיה כזו, ואני יכול להדליק ולכבות את המסך ללא בעיה, וה PASS THROUGH עובד ללא דופי.
לדעתי זה איכשהו קשור לכך שאתה משתמש בשלט של הרסיבר/ממיר כשלטים אוניברסלים, אבל זה רק ניחוש גס.
זה לא קשור לשלטים, אותה בעיה גם כשאני משתמש בשלט המקורי.
גם אם אחבר כבל אופטי שיעביר את הסאונד, איך אני אעביר וידאו למסך מהמקורות השונים? עדיין יש צורך בחיבור HDMI.
המקורות (PS3, ממיר HOT, מחשב, סטרימר בהמשך) חייבים לעבור דרך המגבר.
גם אם אחבר כבל אופטי שיעביר את הסאונד, איך אני אעביר וידאו למסך מהמקורות השונים? עדיין יש צורך בחיבור HDMI.
המקורות (PS3, ממיר HOT, מחשב, סטרימר בהמשך) חייבים לעבור דרך המגבר.
- שירות_אלקטרה
- עוסק בתחום

- תגובות: 132
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
שלום ,
לגבי התופעה של ההדלקה והכיבוי שהינך מתאר הסבירות היא שהדבר נגרם כתוצאה ממקור חיצוני אשר מחובר למכשיר הטלוויזיה שבביתך, הינך יכול לוודא זאת על ידי ניתוק המגבר מהטלוויזיה ואז לראות אם התופעה חוזרת.
בברכה
שירות אלקטרה
לגבי התופעה של ההדלקה והכיבוי שהינך מתאר הסבירות היא שהדבר נגרם כתוצאה ממקור חיצוני אשר מחובר למכשיר הטלוויזיה שבביתך, הינך יכול לוודא זאת על ידי ניתוק המגבר מהטלוויזיה ואז לראות אם התופעה חוזרת.
בברכה
שירות אלקטרה
שירות אלקטרה מיזוג אויר
http://air.electra-ecp.co.il
1700-50-4000
לפניות: www.electra-service.co.il/online
http://air.electra-ecp.co.il
1700-50-4000
לפניות: www.electra-service.co.il/online
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 414 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
על ה 651Y עם מגבר פיוניר זה עובד, אם כי במצבים מסויימים צריך להעביר ידנית את הרמקול של הטלוויזיה ממצב "TV" למצב "HT".gal-cohen כתב:אני חיברתי את ה LW570Y שלי לאונקיו 308.
סתם מעצבן.....
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

תודה integral
תמיד אפשר לסמוך עליך שתתן עצה/הערה במקום ובזמן
לצערי אני כבר לא אנסה כי התייאשתי לגמרי מזה, אחרי בזבוז זמן כה רב של הגדרות, פירוקים וכו'.
תכל'ס, ל"פעם ב.." שאני מציג לאישתי ולילדה סרטונים ב YOUTUBE אז הכבל האופטי עושה את שלו נאמנה ולמעשה מאפשר לי את מה שהייתי צריך אם ה ARC היה עובד טוב.
תמיד אפשר לסמוך עליך שתתן עצה/הערה במקום ובזמן
לצערי אני כבר לא אנסה כי התייאשתי לגמרי מזה, אחרי בזבוז זמן כה רב של הגדרות, פירוקים וכו'.
תכל'ס, ל"פעם ב.." שאני מציג לאישתי ולילדה סרטונים ב YOUTUBE אז הכבל האופטי עושה את שלו נאמנה ולמעשה מאפשר לי את מה שהייתי צריך אם ה ARC היה עובד טוב.
אהלן, תודה על התגובה.שירות_אלקטרה כתב:שלום ,
בברכה
שירות אלקטרה...
המגבר חדש ותקין, מתוצרת טובה מאוד, ותומך בARC.
הטלוויזיה אמורה לתמוך גם היא באותה שיטה והיא מוכיחה את זה היטב עם השליטה היפה במגבר באמצעות easylink.
אני לא חושב שהפתרון ההגיוני במצב כזה, הוא לוותר על חיבור למגבר ובעצם על קולנוע ביתי. לדעתי צריך להמצא פתרון אחר, וגם שני הטכנאים שהיו אצלי בבית הסכימו עם זה שהטלוויזיה צריכה לתמוך בעבודה עם המגבר אחרת היא לא מספקת ערך קרדינלי ממה שהיא אמורה לספק לי.
מעבר לזה, אני לא חושב שהבעיה היא במקור החיצוני. אם היא היתה במקור החיצוני, אז מדוע כשאני מכבה ומדליק את הטלוויזיה מהכפתור הראשי שלה במסך עצמו, היא חוזרת לעצמה ומקבלת הוראות מהשלט? גם כשהמגבר נשאר באותו מצב, דולק או כבוי, בזמן שאני מכבה ומדליק את המסך עצמו. כנראה היא צריכה לפרוק מתח מסיבה מסויימת ואני בספק רב שזה בגלל שמחובר אליה רסיבר בחיבור hdmi.
לעניות דעתי (ואני לא איש מקצוע אז אולי אני ממש טועה), אני חושב שיש בעיה במנגנון ההשהייה של הטלוויזיה, מכיוון שהיא מקבלת אות מהשלט (הנורה האדומה במסך מהבהבת כשאני לוחץ כפתורי השלט) אבל מסרבת להדלק. זה כאילו כיביתי לפני חצי שניה וכבר אני מנסה להדליק שוב.
דבר שני, יחד עם חיבור הטלוויזיה למגבר גם ביצעתי עדכון תוכנה למסך (חיברתי גם למגבר וגם לרשת), כך שזה גם יכול להיות קשור.
אני מאמין שיימצא פתרון לתקלה שלא יחייב אותי לוותר על קולנוע ביתי בבית, ואני חייב לציין לטובה את שירות אלקטרה ששולחים טכנאי בהתראה של יום עד יומיים, הטכנאים אדיבים ומקצועיים, בקיצור, שירות על הכיפאק.
נראה מה הטכנאי יגיד מחר.
עדכון:
ניתקתי את המגבר. הטלוויזיה נשארה מחוברת לחשמל בלבד. זה לא עזר, אותה תקלה ממשיכה.
מנסה להדליק אותה עם השלט, הנורה האדומה מהבהבת לאשר שהיא מקבלת אות, אבל נשארת דולקת, והמסך לא נדלק.
כיביתי מהכפתור הראשי של המסך, המתנתי כמה שניות והדלקתי חזרה - הכל חזר לעבוד.
ניתקתי את המגבר. הטלוויזיה נשארה מחוברת לחשמל בלבד. זה לא עזר, אותה תקלה ממשיכה.
מנסה להדליק אותה עם השלט, הנורה האדומה מהבהבת לאשר שהיא מקבלת אות, אבל נשארת דולקת, והמסך לא נדלק.
כיביתי מהכפתור הראשי של המסך, המתנתי כמה שניות והדלקתי חזרה - הכל חזר לעבוד.