גיבויים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
moshenuri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

אני מחפש לרכוש שרת קבצים עם היכולות הבאות:

4 סלוטים להארד דיסק מסוגים שונים ונפחים שונים (הכי חשוב)
עבודה ב RAID או NAS.

אני בעצם מחפש שיסיר את דאגותיי בנוגע לאיבוד כל המסמכים וכל התמונות של המשפחה.
מכשיר שידע להתריע על הארד דיסק תקול ולשחזר ברגע שאחליף לחדש.

האם מישהו יכול להמליץ לי על משהו?

תודה מראש
משה

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 747
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #2 

ראשית קצת סדר:
RAID זה מערך של כמה כוננים שנראים כלפי חוץ ככונן אחד גדול. המטרה שלו היא ליצור יתירות כך שבמקרה ואחד הכוננים במערך מפסיק לפעול בגלל תקלה פיסית אז שאר המערך ממשיך לתפקד עד החלפת הכונן התקול (למעט RAID 0 שבו אין יתירות אלא להיפך).
על מנת ליצור מערך RAID רצוי להשתמש בכוננים בעלי נפח זהה. זה לא הכרחי אבל רק כך יש ניצול מלא של נפח הכוננים השונים.
NAS זהו שרת שמכיל בתוכו כוננים, 1 או יותר. הוא מאפשר גישה לחומר שעליו למי שנמצא איתו על אותה רשת מקומית (אפשר גם החוצה לאינטרנט אבל זה כבר פחות טרוויאלי).
שרת NAS יכול להכיל כמה כוננים פנימיים שיעבדו במערך RAID אבל זה לא מחוייב ובהחלט יכול להיות NAS עם כונן בודד או כמה כוננים ללא כל יתירות בינהם.

היכולת להודיע על דיסק תקול תלויה במערכת ההפעלה שעל השרת הספציפי ובהגדרה נכונה שלו. לא תמיד זה עובד חלק.
שחזור חומר במערך RAID זאת יכולת בסיסית של כל שרת NAS בעל 2 כוננים או יותר.

קצת קשה להמליץ על מוצר ספציפי או קבוצת מוצרים אם לא יודעים מה הדרישות (נפח איחסון וכו') ומה מסגרת התקציב.
אם נפח החומר שאתה רוצה לגבות לא גדול אז שרת NAS בעל שני כוננים במערך RAID 1 (הנפח הזמין לשימוש הוא מחצית הנפח המשותף של שני הכוננים) בהחלט עשוי להספיק. מחיר שרת כזה ללא כוננים מתחיל בכ-900 ש"ח ויכול לעלות לאלפי שקלים תלוי ביכולות שיש לו. לטעמי,לצרכי גיבוי אין שום סיבה לרכוש שרת עם ביצועים גבוהים במיוחד. מחיר שרת NAS בעל מקום ל-4 כוננים יתחיל סביב 1500 ש"ח, שוב ללא הכוננים עצמם.

giladk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 523
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #3 

קודם כל לדעתי צריך לעשות סדר במושגים , גיבוי DATA וRAID אלו שני דברים ניפרדים ולא קשורים אחד לשני.
צריך להבין דבר מאד פשוט גם אם יש לי 4 דיסקים בRAID5 חומרה ועוד דיסק ב-hot swap ואני בטעות מחקתי את תקיית התמונות של הילדים שלי ואין לי גיבוי חיצוני אז אני בבעיה רצינית .

הRAID אמור לספק פתרון של יתירות במקרה של כשל פיזי בדיסק ולא פתרון של data protection .

skepper
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

כיוון אחר...

מה הנפח שאתה זקוק לו?
מה קצב הגדילה?

אתה יכול לגבות לענן של GOOGLE בעלות של כמה עשרות $ לשנה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”