מזכרוני המעורפל אני חושב שצריך להתחיל עם גלגלגי עזר ולתת לילד לתפוס ביטחון אח"כ אתה מוריד גלגל אחד ועם הזמן את השני בכל מקרה זה מחייב לרוץ ליד הילד למקרה שח"ח הןא מסתבך, כך שיש לך שניים במחיר אחד הוא לומד לרכב ואתה עושה כושר
בהצלחה
אחריי שהילד נוסע תקופה עם גלגלי עזר ומרגיש נוח אפשר לקחת אותו בלי הגלגלים לנסיעה לטווח קצר הלוך חזור (15\20 מטר) כשבצד אחד אתה נמצא ובצד השני האישה. החלק הקשה הוא ההתחלה והעצירה ולכן טוב שאחד ממכם נמצא בכל קצה, כמובן שעם כל המיגון בעיקר בשביל שעם הוא נופל זה לא יגרום לו לפחד לנסות שוב.
אפשר לתת לשני גלגלי העזר זווית כזו כלפי מעלה (אם צריך אפשר לתת להם כיפוף קל).
ככה הטווח שבו הוא צריך לאזן את עצמו לבד גדל, ואם הוא מתחיל לנטות יותר מידי, גלגל העזר יתמוך בו.
נערך לאחרונה על ידי creed ב 19/05/2012 20:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
creed כתב:אפשר לתת לשני גלגלי העזר זווית כזו כלפי מעלה.
ככה הטווח שבו הוא צריך לאזן את עצמו לבד גדל, ואם הוא מתחיל לנטות יותר מידי, גלגל העזר יתמוך בו.
uris,
היום הגישה ללימוד רכיבה על אופניים היא שונה לגמרי ואין משלבים בה גלגלי עזר כלל.
למעשה אפשר כבר לרכוב בשליטה מלאה לפני גיל 4.
השיטה היא בשלב ראשון רכיבה על אופני דחיפה מסוג זה או אחר http://www.amazon.com/Smart-Gear-Balanc ... 851&sr=8-6
ובשלב השני כאשר הילד שולט היטב בשיווי המשקל מעבר לאופניים עם פדלים וללא גלגלי עזר.
הילד ששולט כבר בשווי משקל רק צריך ללמוד לייצב את עצמו בזמן שימוש בפדלים.
בשימוש בגלגלי עזר למעשה הילד מאבד את היכולת ללמידת שיווי המשקל שקשה יותר להשגה מאשר הלימוד כיצד להשתמש בפדלים.
חיברתי מקל מטאטא לאופנים ורצתי על הילד (שלושה...) ויצבתי אותי ע"י המקל בכול פעם שראיתי שהוא יציב עזבתי אותו לזמן מה
הילד צריך להמשיך לפדל כל הזמן כי זה מוסיף לו יציבות ולא לנסות לרכב לאט כי גם למהירות יש יתרון
בהמשך יש צורך ללמוד להתחיל ולעצור אבל זה השלב השני
פרק את גלגלי העזר.פרק את הפדלים הורד את הכסא כך שהילד יגיע לרצפה עם כל כף הרגל.
השטה עובדת כך: הילד ידחף את עצמו ויצבור תאוצהעם הזמן והשעמום הוא יניף את רגליו מעל הקרקע בידיעה שבכל רגע נתון הוא מניח את רגליו על הקרקע.
את הרעיון שאבתי מחבר שחי ביפן.שהבת שלי היתה בת 4 בערך נקטתי באותה שיטה אחרי כשעה הרכבתי את הפדלים ושחררתי אותה לדרכה
בהצלחה
בהחלט ממליץ על הורדת הפדלים מהאופניים וככה הילד לומד שיווי משקל במשך זמן.
אני בכל אופן לימדתי את הילד שלי כשאני תופס אותו בעדינות בצוואר (בעדינות, אפילו לא לגעת, רק כדי לתקן כשהוא נוטה לצד מסויים) ורץ איתו.
בדרך הזו הילד שלי למד תוך אחר צהריים אחד
שני הילדים הקטנים שלי (כסר עברו כמה שנים) למדו רכיבה תוך 20 דקות אחרי שפרקתי באופניהם את הפדלים.
קרה לפני גיל 4.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
לפני גיל 5.
הורדתי להם את גלגלי העזר.
רצתי אחריהם סיבוב וחצי(מעייף!!)העברתי אותם לדשא.
בדקתי שהקסדה והמגינים עומדים טוב.
חזרתי לספסל שלי,והם נסעו ונפלו עד שלמדו.