מה ההבדל בין 6 אום ל8 אום
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
עקרונית אין לזה ממש השפעה כל עוד אתה לא מכניס לתערובת רמקולים עם עכבה נומינלית של 4 אוהם ו/או נוהג לדחוף את המערכת לקצה גבול היכולת שלה (פול ווליום) לפרקי זמן ממושכים...
- epony
- חבר במועדון 10K

לא נראה לי שאנחנו מדברים על אותו הדבר...
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
Meshulam
סליחה שאני "תופס טרמפ" על השרשור שלך, אבל תרשה לי לחדד את השאלה:
נניח וברשותי רמקולים בעלי עכבה של 4 אוהם, המשורשרים אל רסיבר (כפרוססור ק"ב) ומגבר כוח.
מה בעצם קובע את הערכים בין 8 אוהם, 4 אוהם, ואפילו 2 אוהם?
מתי מתרחש המעבר הזה ביניהם?
האם זה תלוי בעוצמת הווליום של הרסיבר? של המגבר?
נניח וברשותי רמקולים בעלי עכבה של 4 אוהם, המשורשרים אל רסיבר (כפרוססור ק"ב) ומגבר כוח.
האם זה תלוי בעוצמת הווליום של הרסיבר? של המגבר?
סליחה שאני "תופס טרמפ" על השרשור שלך, אבל אני רוצה לדחוף את המערכת שלי (רסיבר של ימאה 3010) לקצה גבול היכולת שלה (פול ווליום) לפרקי זמן ממושכים... מה עלי לעשות?! רמקולים קדמיים B&W683 ?
תודה רבה ושוב סליחה שאני "תופס טרמפ" על השרשור שלך
תודה רבה ושוב סליחה שאני "תופס טרמפ" על השרשור שלך
מי שקובע את תיאום העכבות הוא בסופו של דבר מגבר הכוח. שם אמור להיות בורר לתחום עכבות של הרמקולים הקדמיים שבשימוש. הערך הנקוב על הרמקולים נמצא שם רק לצורך השוואה. אין לו ממש חשיבות גדולה ברוב המקרים. מדובר בעכבה של אלמנט דינאמי שבזמן העבודה מייצר כא"מ נגדי אשר גודלו תלוי בזרם דרכו (בעוצמת האות). כמו כן, גודל הכא"מ וערכך העכבה תלוי בתדר האות וגם בעוצמתו.. היצר במצע בדיקה של היענות הרמקול (מתח כפונקציה של זרם) עבור מספר אותות בתדרים שונים לכל תווח העבודה המתוכנן של הרמקול המוגמר.. מתוך נתונים אלו הוא מחשב גרף של העכבה (יחס מתח לזרם) כפונקציה של תדר, וזאת תוך שמירה על ערך יעיל קבוע של המתח.. מתוך הגראף הוא לוקח את הנקודה המינימאלית וכופל אותה באיזה ערך (לרוב 1.5). את התוצאה הוא מעגל למספר תקני כמו 4, 6, או 8. זו העכבה הנקובה של הרמקול. בצד המגבר יש בורר שמוסיף או מפחית דרגות של התנגדות מוצא בעזרת שינוי סכימת החיבור של דרגות ההגברה (טור\מקביל), ובכך הוא משנה את העכבת המוצא של המגבר (בממוצע שכן גם היא משתנית בהתאם לתדר האות המוגבר). בצורה זו ניתן לבצע תיאום עכבות בין עכבת מוצא של המגבר לעכבת המבוא של הרמקול. הספק מרבי מתקבל כאשר העכבות מתואמות (זהות).bariko כתב:Meshulam
האם זה תלוי בעוצמת הווליום של הרסיבר? של המגבר?...
כל הנאמר לעיל זה רק תיאורה. בפועל אני אישית מעולם לא הצלחתי להבין בשוב הבדל כאשר עברתי בין 4 ל 8 או 6 ל 8 אוהם בבורר של המגבר, וזה נכון לימהה ואונקיה.. לעיתים יש לי הרגשה שהבוררים כלל אינם משנים דבר... לכל היוצר הם מוסיפים איזה סליל בטור שלא ממש משפיע... בכל מקרה, היצרן לא מתחיל בלתכנן את הרמקול מתוך ידיעת העכבה הנקובה מראש... הוא מתכנן לקבלת ביצועים אקוסטיים הנדרשים ובסוף מחשב את העכבה שהתקבלה אותה הוא נוקב בנתוני הרמקול.. ראיתי רמקולים הי אנד בעשרות אלפי שקלים שבאים גם ב 4 ו גם ב 8 אוהם... אף אחד לא בוחר רמקול בגלל העדפה לעכבה נקובה שלו...
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

Sexter
תודה על ההסבר המלומד.
אני רק רוצה להבין משהו:
במצב שבו הרסיבר משורשר עם מגבר הכוח- עם מה אני שולט על עוצמת הסאונד?
האם זה הווליום של הרסיבר, כאשר הווליום של המגבר נשאר קבוע?
או שמשחקים גם הווליום של המגבר, כולל מעברים בין 4 ל- 8 אוהם?
הוסבר לי שרמקול כגון ה802 יורד נמוך כמעט עד 3 אום ,ואז המגבר חייב לספק את הסחורה, אחרת הסאונד יהיה בכייני...
תודה על ההסבר המלומד.
אני רק רוצה להבין משהו:
במצב שבו הרסיבר משורשר עם מגבר הכוח- עם מה אני שולט על עוצמת הסאונד?
האם זה הווליום של הרסיבר, כאשר הווליום של המגבר נשאר קבוע?
או שמשחקים גם הווליום של המגבר, כולל מעברים בין 4 ל- 8 אוהם?
הוסבר לי שרמקול כגון ה802 יורד נמוך כמעט עד 3 אום ,ואז המגבר חייב לספק את הסחורה, אחרת הסאונד יהיה בכייני...
- epony
- חבר במועדון 10K

תכל'ס הדברים האלה נמדדים כאמור כמעט אך ורק במקרי קצה, דהיינו בווליום מקסימלי או על סף המקסימלי...
דרך אגב, למגברי כוח בד"כ אין בכלל פוטנציומטר - דהיינו, הווליום נקבע לפני שהוא מגיע אליהם, כלומר ברסיבר.
דרך אגב, למגברי כוח בד"כ אין בכלל פוטנציומטר - דהיינו, הווליום נקבע לפני שהוא מגיע אליהם, כלומר ברסיבר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אוקיי, תודה חברים
בינתיים הכול רק דיבורים באוויר
כאשר יהיה לי כבר מגבר בע"ה, אוכל לראות בפועל כיצד העסק עובד, ואז אני מקווה שיהיה לי קל יותר להבין .. .
בינתיים הכול רק דיבורים באוויר
כאשר יהיה לי כבר מגבר בע"ה, אוכל לראות בפועל כיצד העסק עובד, ואז אני מקווה שיהיה לי קל יותר להבין .. .
מצטער שאני מתלבש על השרשור אבל רציתי לקבל עצה לגבי הגברה.
כרגע יש לי yamaha 6130 עם רמקולים POLK AUDIO LSI9 וסראונד
http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... mode=model
רציתי לדעת האם יש צורך בהחלפת המגבר על מנת להתאים לקדמיים, או שיש חלופות אחרות ?
כרגע יש לי yamaha 6130 עם רמקולים POLK AUDIO LSI9 וסראונד
http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... mode=model
רציתי לדעת האם יש צורך בהחלפת המגבר על מנת להתאים לקדמיים, או שיש חלופות אחרות ?