אנטנה אנלוגית על גג הבניין - קולטת DDT?
שלום לכולם,
גם אצלנו הוט ניתקו את התשתית האנלוגית ואנו נאלצים למצוא פיתרון אחר - DTT (יעני, עידן +).
על הבניין שלנו יש אנטנה שקלטה את אותם שידורים אנלוגיים מדוברים. קנינו ממיר DTT וחיברנו אותו לאנטנה המרכזית של הבניין. למרות זאת, הממיר לא זיהה שום תחנה.
האם האנטנה הישנה אמורה לקלוט את השידורים הדיגיטליים או שאנו צריכים לבקש מהוועד להוריד את האנטנה המרכזית ולהתקין במקומה אנטנה מרכזית שתתמוך ב-DTT (יש בכלל דבר כזה?)?
תודה לעונים!
גם אצלנו הוט ניתקו את התשתית האנלוגית ואנו נאלצים למצוא פיתרון אחר - DTT (יעני, עידן +).
על הבניין שלנו יש אנטנה שקלטה את אותם שידורים אנלוגיים מדוברים. קנינו ממיר DTT וחיברנו אותו לאנטנה המרכזית של הבניין. למרות זאת, הממיר לא זיהה שום תחנה.
האם האנטנה הישנה אמורה לקלוט את השידורים הדיגיטליים או שאנו צריכים לבקש מהוועד להוריד את האנטנה המרכזית ולהתקין במקומה אנטנה מרכזית שתתמוך ב-DTT (יש בכלל דבר כזה?)?
תודה לעונים!
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6110
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 993 פעמים
כל עוד היא אנטנת UHF ולא VHF לא אמורה להיות לך בעיה... יכול להיות שהאנטנה לא תקינה או משהו בחיבורים בעת המעבר מהוט חזרה לאנטנה התפקשש.. בכל מקרה אם לא רק אתה סובל מבעיה זו אלא כל הבניין מומלץ להזמין טכנאי שעוסק בתחום לסדר את הבעיה.
אם במקרה אתה גר בבניין ישן וזו אנטנה מהישנות הגבוהות של פעם, וניסית להתחבר דרך השקע הישן והוותיק בבית, אז כנראה שהחיבורים שבדרך לגג רקובים וישנים, וכך גם על האנטנה עצמה בגג, אני עליתי על הגג, ניתקתי את כל הזבל מהאטנה הישנה, וחיברתי כבל ישירות לקופסה הישנה שתלוייה שם שגם היא במצב לא מי יודע מה, והגעתי איתו עד החיבור לדירה, ועכשיו יש לי קליטה מעולה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
די סביר להניח שבבקעת אונו חייבים אנטנה על הגג. הקליטה באזור הזה חלשה מאוד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
היי,evyasher כתב:שלום לכולם,
תודה לעונים!...
קודם כל, בהנחה שהיתה לך אנטנה שקלטה את השידורים האנלוגים, אין בעיה לקלוט את הדיגיטליים - לא צריך להחליף כלום, רק מקסימום לשנות קצת חיווטים.
הניחוש שלי הוא שיש על התורן של האנטנה המרכזית פילטרים לתדרים 28 ו22 UHF (של ערוץ 1 וערוץ 2 האנלוגיים). אם לא כיוונת את האנטנה לאחר שערוץ 1 עבר לשדר באיזור המרכז באיתנים (הרי ירושלים) במקום ממגדל שלום (יולי 2002) - הרי שיש לך פילטר של UHF 28 על האנטנה לכיוון צפון מערב ופילטר של 22 UHF על האנטנה לכיוון מזרח. (אחרת, יש לך בטח שתי אנטנות לכיוון מזרח).
תלוי כמה ישן הבניין, אם הוא מעל 20 שנים סביר להניח שגם אנטנות ללבנון (METV) וירדן (עם פילטרים מתאימים - VHF 12 ו-VHF 5 )
ההנחה שלי היא שהפילטרים מסננים את התדר של עידן+ (UHF 26) ולכן אתה לא קולט (בהנחה שהחיווט מהאנטנה עד אליך תקין).
מה שאני ממליץ לעשות:
1. עלה לגג, על התורן תבחין בקופסאות (בד"כ שחורות או אפורות - תביא מברג לפתוח) - יש לאתר את האנטנה לכיוון מזרח (מחוברת לקופסה שיש בה פילטר ל-22 ככל הנראה) ולנתק אותה מהפילטר. מה שאני מציע זה שתחבר אותה ישירות ל-OUTPUT של הפילטר (תעקוף את הפילטר) ותוודא שאין בהמשך עוד קופסאות (אם יש - לעקוף את כולן ישירות לכבל שיורד למטה לתוך הבניין).
2. בקומה העליונה ביותר - יש לאתר את הכבל שיורד מהגג ולוודא שהוא מחובר למגבר האנטנה, ושהמגבר מחובר לחשמל. (שים לב יכול להיות שיהיה שם ציוד של YES ו/או HOT, אז זה בנוסף - צריך להיות מגבר עבור האנטנה שמחובר לחשמל, אגב, כבר נתקלתי במגברים מנותקים כי ל-YES/HOT היו חסרים שקעים)
3. צריך לוודא בעין שיש למגבר יציאה שמגיעה עד לקומה שלך ולדירה שלך.
בהצלחה! עדכן אותנו בהתפתחויות...
נותרתי פעור פה עד כמה העניין היה פשוט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני אומר "היה" משום שלבינתיים נאלצנו להזמין טכנאי שסביר להניח שעשה את כל מה שכתבת תמורת 1,000 ש"ח!
בכל מקרה, כרגע יש מחלוקת עם הוועד מי צריך לשלם עבור הביקור. הם טוענים שהדיירים (שאינם מנויים על הוט/יס) צריכים לשלם את עלות התיקון. אנו טוענים שהוועד צריך לשלם, שכן, כמו שכאשר מתקלקלת תשתית חשמל/מים/טלפוניה ציבורית, השייכת לכל הבניין, כך גם בעניין תשתית הטלוויזיה - זוהי תשתית ציבורית ואין שום סיבה שכמה דיירים ישלמו עבור בניין שלם (הרי ברגע שירחיבו את כמות הערוצים, תהיה מהפכה מסוג מה שאנחנו רואים עכשיו בסלולר).
אני אומר "היה" משום שלבינתיים נאלצנו להזמין טכנאי שסביר להניח שעשה את כל מה שכתבת תמורת 1,000 ש"ח!
בכל מקרה, כרגע יש מחלוקת עם הוועד מי צריך לשלם עבור הביקור. הם טוענים שהדיירים (שאינם מנויים על הוט/יס) צריכים לשלם את עלות התיקון. אנו טוענים שהוועד צריך לשלם, שכן, כמו שכאשר מתקלקלת תשתית חשמל/מים/טלפוניה ציבורית, השייכת לכל הבניין, כך גם בעניין תשתית הטלוויזיה - זוהי תשתית ציבורית ואין שום סיבה שכמה דיירים ישלמו עבור בניין שלם (הרי ברגע שירחיבו את כמות הערוצים, תהיה מהפכה מסוג מה שאנחנו רואים עכשיו בסלולר).
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
באמת המון כסף, חבל שלא ניסית לבד...evyasher כתב:נותרתי פעור פה עד כמה העניין היה פשוט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בכל מקרה, כרגע יש מחלוקת עם הוועד מי צריך לשלם עבור הביקור. הם טוענים שהדיירים (שאינם מנויים על הוט/יס) צריכים לשלם את עלות התיקון. אנו טוענים שהוועד צריך לשלם, שכן, כמו שכאשר מתקלקלת תשתית חשמל/מים/טלפוניה ציבורית, השייכת לכל הבניין, כך גם בעניין תשתית הטלוויזיה - זוהי תשתית ציבורית ואין שום סיבה שכמה דיירים ישלמו עבור בניין שלם (הרי ברגע שירחיבו את כמות הערוצים, תהיה מהפכה מסוג מה שאנחנו רואים עכשיו בסלולר)....
בכל מקרה - אנטנה מרכזית (כמו צינור מים, תשתית חשמל וכו') היא רכוש משותף ועליו משלם ועד הבית.
אתן לך דוגמה - צינור מים משותף בקומה ההאחרונה מתפוצץ - אבל הצינור מוליך מים רק ל-4 הדירות שבקומה העליונה! עדיין - הועד יתקן את הצינור מכספי כלל הדיירים - מתוקף היותו רכוש משותף.
על הועד חובה לתקן כל רכוש משותף בבניין - אל תוותר על זה! אני יודע שיש פסיקה של המפקחים על המקרקעין בעניין אנטנה מרכזית - טעונה תיקון ע"י ועד הבית גם אם יש רק דייר אחד שמשתמש בה.
תריץ חיפוש באינטרנט (לדוגמה מצאתי את זה)