אנטנה אנלוגית על גג הבניין - קולטת DDT?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
evyasher פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

גם אצלנו הוט ניתקו את התשתית האנלוגית ואנו נאלצים למצוא פיתרון אחר - DTT (יעני, עידן +).

על הבניין שלנו יש אנטנה שקלטה את אותם שידורים אנלוגיים מדוברים. קנינו ממיר DTT וחיברנו אותו לאנטנה המרכזית של הבניין. למרות זאת, הממיר לא זיהה שום תחנה.

האם האנטנה הישנה אמורה לקלוט את השידורים הדיגיטליים או שאנו צריכים לבקש מהוועד להוריד את האנטנה המרכזית ולהתקין במקומה אנטנה מרכזית שתתמוך ב-DTT (יש בכלל דבר כזה?)?

תודה לעונים!

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6110
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 993 פעמים

שליחה #2 

כל עוד היא אנטנת UHF ולא VHF לא אמורה להיות לך בעיה... יכול להיות שהאנטנה לא תקינה או משהו בחיבורים בעת המעבר מהוט חזרה לאנטנה התפקשש.. בכל מקרה אם לא רק אתה סובל מבעיה זו אלא כל הבניין מומלץ להזמין טכנאי שעוסק בתחום לסדר את הבעיה.

evyasher פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

מישהו מומלץ ואמין (איזור בקעת אונו)?

anin_dani
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

אם במקרה אתה גר בבניין ישן וזו אנטנה מהישנות הגבוהות של פעם, וניסית להתחבר דרך השקע הישן והוותיק בבית, אז כנראה שהחיבורים שבדרך לגג רקובים וישנים, וכך גם על האנטנה עצמה בגג, אני עליתי על הגג, ניתקתי את כל הזבל מהאטנה הישנה, וחיברתי כבל ישירות לקופסה הישנה שתלוייה שם שגם היא במצב לא מי יודע מה, והגעתי איתו עד החיבור לדירה, ועכשיו יש לי קליטה מעולה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #5 

תנסה עם אנטנה כלשהי בכלל, לא חייב אנטנה על הגג. אני אישית משתמש כבר די הרבה זמן באנטנת AM שהגיעה עם הרסיבר שלי, והכל עובד מצויין

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #6 

evyasher כתב:מישהו מומלץ ואמין (איזור בקעת אונו)?
...
פנה לוועד הבית. אתה לא אמור לשלם על זה...

מושההשפיץ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

אבל אני הוא וועד הבית :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #8 

די סביר להניח שבבקעת אונו חייבים אנטנה על הגג. הקליטה באזור הזה חלשה מאוד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #9 

לפני שאתה מתחיל בשיפוץ המערכת, תעלה על הגג ותחבר את האנטנה הקטנה שמגיעה עם הממיר.
ותחזור עם רשמים ותמונות.

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #10 

evyasher כתב:שלום לכולם,

גם אצלנו הוט ניתקו את התשתית האנלוגית ואנו נאלצים למצוא פיתרון אחר - DTT (יעני, עידן +).

על הבניין שלנו יש אנטנה שקלטה את אותם שידורים אנלוגיים מדוברים. קנינו ממיר DTT וחיברנו אותו לאנטנה המרכזית של הבניין. למרות זאת, הממיר לא זיהה שום תחנה.

האם האנטנה הישנה אמורה לקלוט את השידורים הדיגיטליים או שאנו צריכים לבקש מהוועד להוריד את האנטנה המרכזית ולהתקין במקומה אנטנה מרכזית שתתמוך ב-DTT (יש בכלל דבר כזה?)?

תודה לעונים!
...
היי,

קודם כל, בהנחה שהיתה לך אנטנה שקלטה את השידורים האנלוגים, אין בעיה לקלוט את הדיגיטליים - לא צריך להחליף כלום, רק מקסימום לשנות קצת חיווטים.
הניחוש שלי הוא שיש על התורן של האנטנה המרכזית פילטרים לתדרים 28 ו22 UHF (של ערוץ 1 וערוץ 2 האנלוגיים). אם לא כיוונת את האנטנה לאחר שערוץ 1 עבר לשדר באיזור המרכז באיתנים (הרי ירושלים) במקום ממגדל שלום (יולי 2002) - הרי שיש לך פילטר של UHF 28 על האנטנה לכיוון צפון מערב ופילטר של 22 UHF על האנטנה לכיוון מזרח. (אחרת, יש לך בטח שתי אנטנות לכיוון מזרח).
תלוי כמה ישן הבניין, אם הוא מעל 20 שנים סביר להניח שגם אנטנות ללבנון (METV) וירדן (עם פילטרים מתאימים - VHF 12 ו-VHF 5 )
ההנחה שלי היא שהפילטרים מסננים את התדר של עידן+ (UHF 26) ולכן אתה לא קולט (בהנחה שהחיווט מהאנטנה עד אליך תקין).

מה שאני ממליץ לעשות:

1. עלה לגג, על התורן תבחין בקופסאות (בד"כ שחורות או אפורות - תביא מברג לפתוח) - יש לאתר את האנטנה לכיוון מזרח (מחוברת לקופסה שיש בה פילטר ל-22 ככל הנראה) ולנתק אותה מהפילטר. מה שאני מציע זה שתחבר אותה ישירות ל-OUTPUT של הפילטר (תעקוף את הפילטר) ותוודא שאין בהמשך עוד קופסאות (אם יש - לעקוף את כולן ישירות לכבל שיורד למטה לתוך הבניין).
2. בקומה העליונה ביותר - יש לאתר את הכבל שיורד מהגג ולוודא שהוא מחובר למגבר האנטנה, ושהמגבר מחובר לחשמל. (שים לב יכול להיות שיהיה שם ציוד של YES ו/או HOT, אז זה בנוסף - צריך להיות מגבר עבור האנטנה שמחובר לחשמל, אגב, כבר נתקלתי במגברים מנותקים כי ל-YES/HOT היו חסרים שקעים)
3. צריך לוודא בעין שיש למגבר יציאה שמגיעה עד לקומה שלך ולדירה שלך.

בהצלחה! עדכן אותנו בהתפתחויות...

evyasher פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

נותרתי פעור פה עד כמה העניין היה פשוט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני אומר "היה" משום שלבינתיים נאלצנו להזמין טכנאי שסביר להניח שעשה את כל מה שכתבת תמורת 1,000 ש"ח!

בכל מקרה, כרגע יש מחלוקת עם הוועד מי צריך לשלם עבור הביקור. הם טוענים שהדיירים (שאינם מנויים על הוט/יס) צריכים לשלם את עלות התיקון. אנו טוענים שהוועד צריך לשלם, שכן, כמו שכאשר מתקלקלת תשתית חשמל/מים/טלפוניה ציבורית, השייכת לכל הבניין, כך גם בעניין תשתית הטלוויזיה - זוהי תשתית ציבורית ואין שום סיבה שכמה דיירים ישלמו עבור בניין שלם (הרי ברגע שירחיבו את כמות הערוצים, תהיה מהפכה מסוג מה שאנחנו רואים עכשיו בסלולר).

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #12 

evyasher כתב:נותרתי פעור פה עד כמה העניין היה פשוט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני אומר "היה" משום שלבינתיים נאלצנו להזמין טכנאי שסביר להניח שעשה את כל מה שכתבת תמורת 1,000 ש"ח!

בכל מקרה, כרגע יש מחלוקת עם הוועד מי צריך לשלם עבור הביקור. הם טוענים שהדיירים (שאינם מנויים על הוט/יס) צריכים לשלם את עלות התיקון. אנו טוענים שהוועד צריך לשלם, שכן, כמו שכאשר מתקלקלת תשתית חשמל/מים/טלפוניה ציבורית, השייכת לכל הבניין, כך גם בעניין תשתית הטלוויזיה - זוהי תשתית ציבורית ואין שום סיבה שכמה דיירים ישלמו עבור בניין שלם (הרי ברגע שירחיבו את כמות הערוצים, תהיה מהפכה מסוג מה שאנחנו רואים עכשיו בסלולר).
...
באמת המון כסף, חבל שלא ניסית לבד...
בכל מקרה - אנטנה מרכזית (כמו צינור מים, תשתית חשמל וכו') היא רכוש משותף ועליו משלם ועד הבית.
אתן לך דוגמה - צינור מים משותף בקומה ההאחרונה מתפוצץ - אבל הצינור מוליך מים רק ל-4 הדירות שבקומה העליונה! עדיין - הועד יתקן את הצינור מכספי כלל הדיירים - מתוקף היותו רכוש משותף.
על הועד חובה לתקן כל רכוש משותף בבניין - אל תוותר על זה! אני יודע שיש פסיקה של המפקחים על המקרקעין בעניין אנטנה מרכזית - טעונה תיקון ע"י ועד הבית גם אם יש רק דייר אחד שמשתמש בה.
תריץ חיפוש באינטרנט (לדוגמה מצאתי את זה)

evyasher פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

תודה רבה!

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”