האם אפשר להעלות את הלחץ במקינטה
שלום לכולם
אני חדש בתחום, וקניתי מקינטה מסוג for ever miss moca evolution לשתי כוסות:
יש לי שתי שאלות
א. האם המקינטה הזו נחשבת לאיכותית יחסית?
ב. קראתי במדריך שפורסם פה בפורום שהקפה שיוצא מהמקינטה ניקרא "מוקה" ולא "אספרסו" שדורש לחץ גדול הרבה יותר להכנתו. אך אם אני בכ"ז חפץ בקרמה של האספרסו, האם יש איזה "טריק" שאני יכול לעשות במקינטה על מנת ליצור לחץ גדול יותר כאשר המיים עוברים מבעד לסלסלה?
אשמח להתיחסות
תודה ושבת שלום
יש לי שתי שאלות
ב. קראתי במדריך שפורסם פה בפורום שהקפה שיוצא מהמקינטה ניקרא "מוקה" ולא "אספרסו" שדורש לחץ גדול הרבה יותר להכנתו. אך אם אני בכ"ז חפץ בקרמה של האספרסו, האם יש איזה "טריק" שאני יכול לעשות במקינטה על מנת ליצור לחץ גדול יותר כאשר המיים עוברים מבעד לסלסלה?
אשמח להתיחסות
תודה ושבת שלום
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
עקרונית המקינטה "הרגילה" בנוייה כך שאין לך יותר מידי שליטה בלחץ החליטה , ישנה מקינטה של בילטי שניקרת "בריקה" שבה הלחץ גדול יותר ביגלל מישקולת שמונחת בקצה המקום שמימנו אמור הקפה לצאת . שם אים אני לא טועה ,מיתפתח לחץ של מעל 3 בר.
המקינטה שיש לך היא מקינטה שפועלת בשיטה בסיסית, אך אם תישתמש בקפה טרי ,וטחון נכון ע"י מטחנה קטנה וזולה , לדעתי גם מטחנת סכינים פשוטה של 300 ש"ח יכולה להתאים , תקבל מוקה מצויינת ועשירה , אבל המשקה הזה יותר עדין בטעמו מאספרסו .
אם תירצה קרמה כשל אספרסו , כניראה שתיצתרך ליקנות מכונת אספרסו , ללא קיצורי דרך.
למרות שוב , שהתוצר של מקינטה הוא שונה,יותר עדין, אבל מאוד טעים בעיניי.
המקינטה שיש לך היא מקינטה שפועלת בשיטה בסיסית, אך אם תישתמש בקפה טרי ,וטחון נכון ע"י מטחנה קטנה וזולה , לדעתי גם מטחנת סכינים פשוטה של 300 ש"ח יכולה להתאים , תקבל מוקה מצויינת ועשירה , אבל המשקה הזה יותר עדין בטעמו מאספרסו .
אם תירצה קרמה כשל אספרסו , כניראה שתיצתרך ליקנות מכונת אספרסו , ללא קיצורי דרך.
למרות שוב , שהתוצר של מקינטה הוא שונה,יותר עדין, אבל מאוד טעים בעיניי.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אספרסו זה אספרסו ומקינטה זה מקינטה - כל אחד במקומו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
מקינטה לא מיועדת ולא תעמוד בלחץ גבוה. הבריקה שהוזכרה כאן בנויה אחרת (לא רק בגלל המשקולת) ולכן מיועדת ללחץ גבוה משל המקינטה. אם תגרןם לעליית הלחץ במקינטה (למשל על ידי טחינה דקה יותר או לחיצת הקפה בסלסלה) תקבל ברוב המקרים בריחה של לחץ בהברגה שבין התחתית לחלק העליון או קפה שרוף...לביא12 כתב:שלום לכולם
יש לי שתי שאלות
אשמח להתיחסות
תודה ושבת שלום...
מנסיון - לכל מכשיר יש את המגבלות שלו (והיתרונות שלו) וצריך לכבד אותו בהתאם. שנים נהנתי ממקינטה ולמשך כשנה מבריקה. קפה טרי ומתאים (מבחינת זנים, קלייה וטחינה) נותן תוצאה טעימה ומשובבת נפש אפילו בבוץ...
כדי להבין את מגבלות המקינטה צריך להבין את דרך פעולתה:
תא לחץ אטום, כשהשסתום הוא הקפה. המים מתחממים, האדים יוצרים לחץ על המים לכיוון מטה, והמים בורחים דרך הצינורית ואז דרך הקפה לחלק העליון.
פטנט יפה, חסרונו הוא הטמפ' הגבוהה של המים. העלאת לחץ משמעה עליה ישירה בטמפ' המים ופגיעה בטעם. הטחינה צריכה להיות כזו שהמים יעברו דרך הקפה בקצב סביר, לא מהר מידי (קפה דלוח) ולא לאט מידי (מאוד יפה בעין אבל קפה שרוף). כמו כל דרך הכנה אחרת, דורש תרגול להגעה לתוצאה טובה, והתוצאה בהחלט טובה. מטחנת סכינים פשוטה בכמאה שח תעשה את העבודה.
תא לחץ אטום, כשהשסתום הוא הקפה. המים מתחממים, האדים יוצרים לחץ על המים לכיוון מטה, והמים בורחים דרך הצינורית ואז דרך הקפה לחלק העליון.
פטנט יפה, חסרונו הוא הטמפ' הגבוהה של המים. העלאת לחץ משמעה עליה ישירה בטמפ' המים ופגיעה בטעם. הטחינה צריכה להיות כזו שהמים יעברו דרך הקפה בקצב סביר, לא מהר מידי (קפה דלוח) ולא לאט מידי (מאוד יפה בעין אבל קפה שרוף). כמו כל דרך הכנה אחרת, דורש תרגול להגעה לתוצאה טובה, והתוצאה בהחלט טובה. מטחנת סכינים פשוטה בכמאה שח תעשה את העבודה.
what's next?
היי,לביא12 כתב:האם יש איזה "טריק" שאני יכול לעשות במקינטה על מנת ליצור לחץ גדול יותר כאשר המיים עוברים מבעד לסלסלה?...
התחלתי להשתמש במקינטה פשוטה 3 מנות של ביאלטי לפני מספר שנים, וכמוך התחלתי במרדף אחרי האספרסו האיכותי בדרך הכי זולה שאפשר.
אז נתחיל מהסוף. אספרסו לא תוציא מהמקינטה
אחרי 'שמיציתי' את המקינטה הפשוטה (=לא יצא אספרסו כמו שרציתי), התחלתי לבדוק מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב. יש לביאלטי מקינטה ששמה 'בריקה' שהיא מקינטה רגילה עם משקולת קטנה, שעקרונית יוצרת יותר לחץ ולכן מיצוי יותר טוב. קניתי אותה ובאמת יצא קפה חזק יותר (לאו דוקא טעים יותר), אבל התוצאות לא היו הכי עקביות.
המצב השתפר מאוד אחרי שקניתי מטחנה פשוטה, שאם תחפש פה בפורום תמצא אותה. היא מצויינת ועלה 140 ש"ח (ORBIT). המעבר מקפה טחון (טרי ככל שיהיה) לטחינה בבית הוא לדעתי המעבר הכי דרמטי. עולם אחר.
גם למטחנה הזאת אפשר לעשות מודיפיקציה קטנה ואפשר לגרום לה לטחון דק מאוד ולהגיע לשיא של מיצוי בשימוש במקינטה (גם תחפש בפורום).
אני יכול להגיד לך שהיום, רק אחרי שיש לי מכונה נורמלית ואספרסו נהדר, למדתי באמת להנות גם מהקפה של המקינטה הפשוטה. המקינטה מוציאה קפה שהוא לא אספרסו אלא 'מוקה', ושלא מנסים להוציא ממנה שוט אספרסו של מכונה ב 4000 ש"ח, הקפה שלה פשוט מצויין ועם המון טעם.
אני ממליץ לך שלא לעשות כמוני ולא לבזבז כסף על הבריקה. תתחיל ממקינטה פשוטה של ביאלטי ומטחנה כמו האורביט (אני פחות ממליץ על מטחנת תבלינים).
אתה תוציא תוצאות נהדרות ותהנה מאוד מקפה שאיכותי שהוא שדרוג עצום מהנס קפה שאתה שותה היום.
תחסוך כסף עד שיהיה לך מספיק למכונה ומטחנה נורמלית ואז תשתדרג.
אופיר