כדאי לקנות רסיבר ל Z-5500 ?
יש לי מערכת סראונד Logitech Z-5500 שקניתי למחשב לפני כ-5 שנים.
http://www.colbo.co.il/%D7%A8%D7%9E%D7% ... /p-178.htm
המערכת מחוברת למחשב וממנה אני בעיקר צופה בסרטים ושומע מוזיקה.
המון סרטים שיש לי תומכים בDTSHD ו TRUEHD אך המערכת שלי לא תומכת בפורמטים החדשים בכלל.
השאלה שלי, היא אם אני ישקיע כרגע כרגע ברסיבר (נגיד עד 2000 שקל) ויחבר את הרמקולים הקיימים אליו, האם אני יקבל את האיכות הנדרשת? או שלא שווה לי בגלל איכות הרמקולים?
http://www.colbo.co.il/%D7%A8%D7%9E%D7% ... /p-178.htm
המערכת מחוברת למחשב וממנה אני בעיקר צופה בסרטים ושומע מוזיקה.
המון סרטים שיש לי תומכים בDTSHD ו TRUEHD אך המערכת שלי לא תומכת בפורמטים החדשים בכלל.
השאלה שלי, היא אם אני ישקיע כרגע כרגע ברסיבר (נגיד עד 2000 שקל) ויחבר את הרמקולים הקיימים אליו, האם אני יקבל את האיכות הנדרשת? או שלא שווה לי בגלל איכות הרמקולים?
נערך לאחרונה על ידי idon889 ב 25/05/2012 22:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בוא נתצמקד במטרה שלשמה התכנסנו - תמיכה בפורמטי אודיו HD - מהבחינה הזאת לא צריכה להיות שום בעיה. 
באשר לאיכות, אלה לא רמקולים מדהימים, אבל הם בסה"כ ברמה סבירה למחיר שלהם.
מה שכן, בהחלט יכול להיות ששדרוג הרסיבר יביא בעתיד לשדרוג הרמקולים
באשר לאיכות, אלה לא רמקולים מדהימים, אבל הם בסה"כ ברמה סבירה למחיר שלהם.
מה שכן, בהחלט יכול להיות ששדרוג הרסיבר יביא בעתיד לשדרוג הרמקולים
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מאיפה אתה מנגן את הסרטים?
למערכת הזו יש כניסות אודיו אנלוגיות 5.1, כך שאם המקור שלך יודע להוציא את האודיו מפוענח (ב Multichannel PCM), אולי אתה בכלל לא צריך להחליף את המגבר.
למערכת הזו יש כניסות אודיו אנלוגיות 5.1, כך שאם המקור שלך יודע להוציא את האודיו מפוענח (ב Multichannel PCM), אולי אתה בכלל לא צריך להחליף את המגבר.
אני מנגן את הסרטים מהמחשב (יש לי כרטיס קול Creative xtreme audio)..uriler כתב:מאיפה אתה מנגן את הסרטים?
למערכת הזו יש כניסות אודיו אנלוגיות 5.1, כך שאם המקור שלך יודע להוציא את האודיו מפוענח (ב Multichannel PCM), אולי אתה בכלל לא צריך להחליף את המגבר....
לפי מה שאתה אומר, אם אני מחבר את הרמקולים בצורה אנלוגית (כמו שעכשיו) והכרטיס קול שלי תומך בפורמטים החדשים (DTSHD/TRUEHD), אז אני קבל את האיכות ? או שחייב לחבר בחיבור דיגיטלי (לפי מה שהבנתי HDMI)?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא מכיר את כרטיס הקול שלך, אם אם הוא יודע לעשות פענוח (Decoding) של הפורמטים החדשים ל Uncompressed PCM ולהוציא אותו דרך הממשק האנלוגי - אז אין לך צורך לחבר דיגיטלית.
טוב, אז בשבוע האחרון החלטתי שאני רוצה לשדרג את איכות הסאונד מהמחשב בתקציב נמוך (בנתיים אני נשאר עם הרמקולים הקיימים של מערכת Z-5500)
בעיקר מה שאני מנגן במחשב, זה סרטי FULLHD מקובצים (MKV) וBLURAY מלא עם סאונד באיכות משתנה של DTS עד DTSHD ו TRUEHD.
ובנוסף, מוזיקה, כאשר את המוזיקה שאני מאוד אוהב זה באיכות FLAC.
כרגע הרמקולים מחוברים ל"רסיבר" שלהם ומשם בצורה אנלוגית לכרטיס קול הדי זול- Creative XFi XtremeAudio והאיכות שמתקבלת טובה מאוד.
עכשיו, יש לי כמה שאלות:
1. אם אני יקנה רסיבר חדש, (נגיד עד 2000 ש"ח), האם אני יקבל קפיצה גדולה באיכות הסאונד ?
2. הכרטיס קול שלי תומך רק עד 2.1 בחיבור דיגיטלי, ורק הכרטיס קול המובנה בלוח אם תומך בסאונד היקפי בחיבור דיגיטלי, לפי הבנתי, זה לאמשנה אם אני משדר בצורה דיגיטלית מכרטיס קול כזה או אחר, נכון? (Realtek ALC889A בלוח אם Gigabyte EP35)
תודה !
הכרטיס קול
(http://us.store.creative.com/Creative-S ... IZC0GO.htm)
בעיקר מה שאני מנגן במחשב, זה סרטי FULLHD מקובצים (MKV) וBLURAY מלא עם סאונד באיכות משתנה של DTS עד DTSHD ו TRUEHD.
ובנוסף, מוזיקה, כאשר את המוזיקה שאני מאוד אוהב זה באיכות FLAC.
כרגע הרמקולים מחוברים ל"רסיבר" שלהם ומשם בצורה אנלוגית לכרטיס קול הדי זול- Creative XFi XtremeAudio והאיכות שמתקבלת טובה מאוד.
עכשיו, יש לי כמה שאלות:
1. אם אני יקנה רסיבר חדש, (נגיד עד 2000 ש"ח), האם אני יקבל קפיצה גדולה באיכות הסאונד ?
2. הכרטיס קול שלי תומך רק עד 2.1 בחיבור דיגיטלי, ורק הכרטיס קול המובנה בלוח אם תומך בסאונד היקפי בחיבור דיגיטלי, לפי הבנתי, זה לאמשנה אם אני משדר בצורה דיגיטלית מכרטיס קול כזה או אחר, נכון? (Realtek ALC889A בלוח אם Gigabyte EP35)
תודה !
הכרטיס קול
(http://us.store.creative.com/Creative-S ... IZC0GO.htm)
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
הכרטיס קול שלך הוא לא מהאיכותיים, הוא גם לא X-FI אמיתי ולא תומך באודיו HD.
נכון להיום כרטיס שמוציא אודיו HD באופן אנלוגי יש לאסוס והוא די יקר, אני לא זוכר את הדגם הספציפי אבל הכרטיסים של ATI AMD מסדרה 5 ומעלה מוציאים אודיו HD ביציאת ה- HDMI שלהם וזה יתאים במידה ותקנה רסיבר חדש שתומך בפורמטים האלה.
נכון להיום כרטיס שמוציא אודיו HD באופן אנלוגי יש לאסוס והוא די יקר, אני לא זוכר את הדגם הספציפי אבל הכרטיסים של ATI AMD מסדרה 5 ומעלה מוציאים אודיו HD ביציאת ה- HDMI שלהם וזה יתאים במידה ותקנה רסיבר חדש שתומך בפורמטים האלה.
יש לי כרטיס מסך GeForce G210 ולפי מה שראיתי באינטרנט, הוא תומך בפורמטים החדשים..CRAZYDIAMOND כתב:הכרטיס קול שלך הוא לא מהאיכותיים, הוא גם לא X-FI אמיתי ולא תומך באודיו HD.
נכון להיום כרטיס שמוציא אודיו HD באופן אנלוגי יש לאסוס והוא די יקר, אני לא זוכר את הדגם הספציפי אבל הכרטיסים של ATI AMD מסדרה 5 ומעלה מוציאים אודיו HD ביציאת ה- HDMI שלהם וזה יתאים במידה ותקנה רסיבר חדש שתומך בפורמטים האלה....
אבל האם באמת יהיה שדרוג רציני בסאונד ?
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

ה- 210 לא אמור לתמוך בפורמטים החדשים, רק סדרות מתקדמות יותר, סדרה 4, 5 ו-6.
אם כרגע אתה מחובר באופן אנלוגי עם הכרטיס קול שלך, אז מעבר לחיבור דיגיטלי יכול לשפר את איכות הצליל.
מעבר לכרטיס מסך שתומך הפורמטים החדשים לא יהווה יתרון אם אתה רק שומע מוזיקה או משחק משחקים.
פורמטי האודיו החדשים קיימים בכותרי בלוריי ושם תרגיש את ההבדל.
אם כרגע אתה מחובר באופן אנלוגי עם הכרטיס קול שלך, אז מעבר לחיבור דיגיטלי יכול לשפר את איכות הצליל.
מעבר לכרטיס מסך שתומך הפורמטים החדשים לא יהווה יתרון אם אתה רק שומע מוזיקה או משחק משחקים.
פורמטי האודיו החדשים קיימים בכותרי בלוריי ושם תרגיש את ההבדל.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

הכי משתלם זה הפיוניר VSX421 מהדיוטי פרי - 200$ תומך בפורמטים החדשים.