החוק שמאפשר לקבל החזר מרשת מסויימת על מכשיר שנקנה מחברה אחרת

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1526
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

מישהו יודע מה השם של החוק הזה ואיפה אפשר למצוא את הפירוט שלו ומה הוא אומר בתכלס?

אני מעוניין לקנות איזה סמארטפון וחשבתי להצטרף למסלול של דיבור חופשי ב-99 או 89 ש"ח במפעילות החדשות. השאלה היא האם ניתן לקבל על הקומבינציה הזאת החזר או שזה סתם לא משתלם...

תודה רבה!

dyarok
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 102
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

לחוק קוראים ניתוק זיקה. בחברות החדשות אין ניתוק זיקה ולכן לא מקבלים זיכוי על המכשיר ומשלמים 89/99 ש"ח. מי שקנה מכשיר אצל אחד מ"שלשת החזירים" בהסדר כובל (חיוב/זיכוי) ימשיך לשלם להם על המכשיר. לדעתי האישית זו כמעט חובה צרכנית לעבור לאחת החברות החדשות, גם אם החסכון לא כ"כ משמעותי בחודשים הראשונים (עד לגמר התשלום) אך בעיקר לנוכח השנים שהם עשקו את כולנו.
לכל אחד מאיתנו יש כמעט בודאות את סיפור החברה שלו על חיובים מופרזים, חבילות יקרות, חיוב על שירותים שלא ביקשנו, הסברים מלומדים על כך "שאי אפשר לבטל את החיוב על גלישה, כי זאת החבילה" ועוד ועוד ועוד..
זיכרו, רק הדגמה קטנה, עד לפני שבוע, כל החברות הותיקות היו מוכנות להשבע במה שאתם רוצים שלא ייתכן למכור חבילת שירותים כמעט בלתי מוגבלת בפחות מ -200 ש"ח. היום כולן מציעות את זה.
כח לקטנים!!!!!!! זה צו השעה.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #3 

החוק אומר כזה דבר:
במידה והרשת נותנת החזרים על מכשירים שהיא עצמה מוכרת, אז גם למי שקנה מכשיר לא מהרשת מגיע ההחזר.
גולן/הוט לא נותנים החזרים על מכשירים סלולרים, ולכן לא תוכל לקבל החזר מהם.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה רבה!
אז אם אני מבין נכון, אני קונה אייפון במשהו כמו 100 ש"ח לחודש ל-36 חודשים ומשלם לגולן או להוט עוד 100 ש"ח לחודש יוצא לי 200 ש"ח בחודש עבור סלולרי בלי בלבולים בחשבונית.
יש מצב שהחברות הוותיקות שכן נותנות החזרים מציעות כרגע מבצעים יותר משתלמים? (אם כי לא נראה לי שהן נותנות הכל כלול וכדו')

Jonman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

חברים אתם שוכחים פרט חשוב!
הרי את הזיכוי על המכשיר אנחנו מקבלים כשאנחנו מגיעים לתשלום חודשי מסוים, לדוגמא: מקבלים זיכוי על אייפון 4 כשמדברים על 249 ש"ח בוחדש ומעלה. כיום רוב התוכניות אפילו לא מתקרבות לסכום הזה (התוכניות ללא הגבלה).

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

השאלה אם זה דבר שניתן לשינוי כדי שיתאים למחירים החדשים, הרי יצאו בהצהרה שגם את מחירי הסמארטפונים יוזליו...

Jonman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #7 

לדעתי לא, כי אם יוזילו נגיד מ-4000 ל-3500, בפריסה ל-36 תשלומים, ההבדל יעמוד על כ-15 ש"ח בחודש. אם תהיה הוזלה, הם פשוט לדעתי יתמכרו את המכשירים פחות או יותר במחירים של חנות פרטים. יותר מזה, הרי לא חסר אנשים שקנו מכשירים מחנויות פרטיים, כלומר במחיר סביר והם עדיין היו מקבלים זיכוי על המכשיר בהתאם לשימוש חודשי. ועוד דבר, הוט או טלקום (לא זוכר מי מהן) מתמכרת גם מכשירים פחות חזקים, כמו נוקיה ב-20 ש"ח לחודש, וגם עליו אין שום זיכוי.

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”